14.09.2012 г. (без силова тренировка)
Тренировка 86 - прасец
Повдигане на пръсти със собствено тегло - 180 повторения.
Добавки:
1. След ставане - 1 капсула PES Erase, 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 грама бета аланин на Now Foods, 10 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Foods, 2 капсули Cissus на USP Labs.
2. Към 10 - 1 грам екстракт от зелен чай.
3. Към 13 - 2 грама бета аланин на Now Foods.
4. Към 14:30 - 1 грам екстракт от зелен чай.
5. Kъм 19 (план) - 1 грам екстракт от зелен чай, 2 грама бета аланин на Now Foods.
6. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 капсули Cissus на USP Labs.
Храна:
1. Обяд - купичка супа от сьомга, парче паниран кашкавал, салата “Снежанка”.
2. Вечеря (план) - не знам още.
През деня - около 500 мл прясно мляко, две лъжици мед.
Обобщение за деня:
Днес сутринта мина бюджетната презентация, при това - доста успешно. Частта, от която най-много се притеснявах, беше прескочена поради липса на време. :) От една страна добре, защото не бяха повдигнати някои болни въпроси, от друга - зле, защото се бях подготвил да им отговоря, а сега половината работа остана излишна. :) Мисля довечера да се почерпя по този повод, а от утре пак ще си мърморя колко кила съм качил от креатина... :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.09.12 15:01.
14.09.12
15:02
казано от Boby_ на 14.09.12, 12:40:
Има едно нещо, което никога в живота ми не ми се е случвало и не мисля да допусна да ми се случи и то е да ме докосне масажист.
Груба грешка !
Като с разтягането.
Аз хиляди пъти съм искал да се клонирам и да си направя един масаж когато съм зле...Иначе и аз няма да ида на масажист, но по други причини...
Почти всяка сутрин се мажа с магнезиевото олио след това мачкам с ръце и с едно като дилдо :D пластмасово с като топчета крайчета, врата, трапеца и еректорите докъдето стигна и крайниците. Като имам време и поразтягам и правя някое упражненийце за врата. Правя го сутрин, защото тогава врата ми най-вече има крещяща нужда от това...
Аз затова от известно време се замислям за едно фоумролерче ... Що не пробваш с едно такова чудо, Боби?
14.09.12
16:47
казано от Петър29 на 14.09.12, 15:58:
Аз затова от известно време се замислям за едно фоумролерче ... Що не пробваш с едно такова чудо, Боби?
Аз използвам шише вместо фоум ролър... Close enough xD
14.09.12
16:59
Фоъм-а много дава...
Масажист няма да пробвам, за масажистка няма да си призная тук, но виж фоумролерче може и да си взема. :D
I’d do everything to ease my lower back pain…. Except for stretching and massaging :D :D
казано от Витан на 14.09.12, 18:16:
I’d do everything to ease my lower back pain…. Except for stretching and massaging :D :D
Хаха, това беше точно в десетката!
15.09.2012 г. (тренировъчен ден 4, седмица 3)
Тренировка - гърди, преса
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х20, 10x20, 8х70, 8x70 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от полулег - 4x120, 4х120 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 6+1х140, 5х140, 6х135 кг.
2. Повдигане на щанга от полулег - 8х105, 6х110 кг.
3. Кофички с доп. тежест - 7х30, 6х30 кг.
4. Повдигане на крака от лег с прибиране на колене към гърдите (с доп. тежест) - 15х15, 16х12,5, 15х15, 14x15 кг.
5. Коремни преси на римско столче с доп. тежест - 16х10, 19х10, 16х10 кг.
Обобщение за тренировката:
Страшна тренировка днес! :) Миналата седмица едва-едва шестица на 135 на лежанката, а днес - седмица на 140 (последното беше асистирано, но съвсем малко). Още другата седмица ще слагам 145.
Тренировка 87 - прасец
Добавки:
1. След ставане - 1 капсула PES Erase, 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 грама бета аланин на Now Foods, 10 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Foods, 2 капсули Cissus на USP Labs.
3. Към 14:30 - 1 грам екстракт от зелен чай.
4. Преди тренировката - 2 грама бета аланин на Now Foods.
5. По време на тренировката - две лъжички Modern BCAA на USP Labs.
6. След тренировка - ~50 грама 82% Whey Concentrate на BulkPowders, 1 капсула PES Erase.
7. Kъм 19 (план) - 1 грам екстракт от зелен чай, 2 грама бета аланин на Now Foods.
8. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 капсули Cissus на USP Labs.
Храна:
1. Обяд - купичка зеленчукова супа, порция свинска плешка със зеленчуци, салата домати, салата зеле и моркови.
2. Вечеря - ще видим.
Обобщение за деня:
Днес нормална събота без нищо особено за отбелязаване.
16.09.2012 г. (тренировъчен ден 5, седмица 3)
Тренировка - гръб, предмишница
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с широк хват - 8х55, 8х55 кг.
Адаптация:
Придърпване на горен скрипец с широк хват - 4х80, 4x80.
Работни серии:
1. Набирания с широк хват - 16, 11, 9, 8, 9 (общо 53).
Ето клипче на първата серия:
Вижда се, че амплитудата на първите се различава от тази на последните (особено двете в края), но все пак мисля, че се вдигам достатъчно, за да си ги броя всичките. :)
2. Придърпване на горен 8крипец с V-образна дръжка - 7х85, 6х85 кг.
3. Гребане с щанга - 6х120, 8х110 кг.
3. Сгъване на китка на скрипец (за предмишница) - 11x20, 8х25, 8x25, 7х25 кг.
4. Сгъване на китки с дъмбели встрани от тялото - 8х35, 8х35 кг.
Килата днес сутринта бяха над 110, но за сметка на това набиранията станаха 16. Добавките си казват думата и то без промяна в храненето.
По-същественот обаче е това, че съвсем оправих кръста днес. След гребането с щанга със 110 кила, което стана съвсем без болка, реших да пробвам една лекичка серийка тяга на 160. Изобщо не успях да се изправя. Сряза ме още в началото на движението. Положението беше такова, че едва се облякох и обух. За пръв път в живота си оставям след себе си неразтоварена щанга, но просто нямаше как да си я разтоваря.
Добавки:
1. След ставане - 1 капсула PES Erase, 2 капсули Омега-3 на Now foods, 10 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Foods, 2 капсули Cissus на USP Labs.
2. Преди тренировката - 2 грама бета аланин на Now Foods.
3. По време на тренировката - две лъжички Modern BCAA на USP Labs.
4. След тренировка - ~50 грама 82% Whey Concentrate на BulkPowders, 1 капсула PES Erase.
5. Към 11 - 1 грам екстракт от зелен чай.
6. Към 14:30 (план) - 1 грам екстракт от зелен чай, 2 грама бета аланин на Now Foods.
7. Kъм 19 (план) - 1 грам екстракт от зелен чай, 2 грама бета аланин на Now Foods.
8. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 капсули Cissus на USP Labs.
Храна:
1. Обяд - нищо не ми се яде. Отворих си бира.
2. Вечеря - не знам още.
През деня - около 500 мл. прясно мляко, 2-3 лъжици мед.
Обобщение за деня:
Днес тренирах сутринта. На обяд бяхме канени на детски рожден ден, но изпратих само жената и малката щерка - не съм в състояние да отида.
Предадох се и се обадих на един познат масажист-рехабилитатор (Стоян). За съжаление може да ме приеме чак утре следобед. Днес ще е зле положението цял ден - едва ставам и сядам, а мога да седя само в точно определена поза. Положението е агонизиращо. Дано не ми развали тренировъчния план за другата седмица. Ясно е, че тягата ще излети от програмата с около 200 км/ч и ще се върне чак след пълно възстановяване и много леко тестване на възможностите. Дано обаче да успея изобщо нещо да тренирам в следващите 5-6 дни.
Не съм си представял, че ставането от легнало положение може да е такава агония. Трудно ми е да си представя как изобщо ще спя тази нощ. И преди съм имал подобни проблеми - остеохондрозата ми е от години, но явно този път нещата са стигнали по-далеч. Дано утре Стоян помогне да се освободи скапаният нерв.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.09.12 17:42.
17.09.2012 г. (без силова тренировка)
Тренировка 88 - прасец
Добавки:
1. След ставане - 2 грама бета аланин на Now Foods, 10 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Foods, 2 капсули Cissus на USP Labs.
4. Към 16 - 1 грам екстракт от зелен чай.
5. Kъм 19 (план) - 1 грам екстракт от зелен чай, 2 грама бета аланин на Now Foods.
6. Преди лягане (план) - 2 капсули Cissus на USP Labs, 3 капсули ZMA на Now Foods.
Храна:
1. Обяд - купичка супа топчета, две пълнени чушки с кайма и ориз.
Обобщение за деня:
Тази нощ беше някакъв ад - не можех дори да се обърна нормално, а се налагаше да се претъркалям настрани. Наложи се да изгоня жена ми да спи на канапето, за да имам достатъчно площ да се претърколя, без да извивам кръста или да се подпирам с крака. Към обяд започна да ме отпуска, но реших да не отменям уговорката със Стоян и следобед бях у тях - масаж, игли, ток, едно пукане на всички възможни прешлени... Не мога да кажа, че е приятно (защото не е), но определено помага. Дори преди малко реших да си направя повдиганията на пръсти за прасец. :)
И да, в следващите 10 минути приемам без мрънкане от всеки изказал се по темата по едно “аз нали ти казах”, след това затваряме. :)
Утре тренировка по план. А тягата... Хм, все пак мисля да си я спестя в следващите две седмици, макар че може и да не се налага. Страх лозе пази.
Привет, Боби,
спести тягата най - добре. След подобни процедури и предхождаща болка трябва да дадеш на горкия си кръст малко почивка.
Стискам палци да спре да те тормози, само че за тази цел и ти трябва да му създадеш условия...
На мен след тая процедура с иглите, Стоян не ми дава поне 3 дни да тренирам с тежести... да не говорим, че следващия ден трябва да ти е total relax!
Всичко ще се оправи :)
казано от Инис на 17.09.12, 16:25:
Привет, Боби,
спести тягата най - добре. След подобни процедури и предхождаща болка трябва да дадеш на горкия си кръст малко почивка.
Стискам палци да спре да те тормози, само че за тази цел и ти трябва да му създадеш условия...
Да, ще я спестя. Може би даже и клека, макар че предният не ми товари така кръста.
казано от Puppy на 17.09.12, 16:28:
На мен след тая процедура с иглите, Стоян не ми дава поне 3 дни да тренирам с тежести... да не говорим, че следващия ден трябва да ти е total relax!
Всичко ще се оправи :)
Аз затова не го и питах дали може да тренирам утре - за да не ми забрани. :) Рамо и трапец имам утре, като частта с трапеца може да я прескоча и да си остане едно лежерно рамо само за трениране. :)
Благодаря и на двете за пожеланията! :) Ясно е, че с това ЕГН подобни епизоди ще стават по-чести, но още не сме за изхвърляне. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.09.12 16:32.
18.09.2012 г. (тренировъчен ден 1, седмица 4)
Тренировка - рамо, трапец
Загрявка:
Раменни преси с прав лост от седеж - 10х20, 10х20 кг.
Повдигане на рамене на машина за тяга - 10x100 кг.
Адаптация:
Раменни преси с прав лост от седеж - 8x40, 4х60 кг.
Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от седеж - 4х85, 5х80, 5х75 кг.
2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 7х40 кг... щрак!
3. Повдигане на рамене на машина за тяга - 10х150, 10х150 кг... и още веднъж щрак!
Силата расте. Раменната преса с прав лост е първото упражнение, на което започвам да се доближавам до постиженията от 130-килограмовия ми период. Може би защото винаги ми е била слаба. :)
За съжаление се наложи да прекъсна днешната тренировка - кръстът ми щракна адски болезнено на два пъти и в края се върнах в изходната позиция от вчера преди посещението при Стоян. Може би една идея по-добре, но ще видим утре.
Тренировка 89 - прасец
Добавки:
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 грама бета аланин на Now Foods, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Foods, 2 капсули Cissus на USP Labs, 1 капсула (1000 мг) Taurine на Now Foods.
3. Към 14:30 - 1 грам екстракт от зелен чай, 2 грама бета аланин на Now Foods.
4. Преди тренировката - 2 грама бета аланин на Now Foods, 1 капсула (1000 мг) Taurine на Now Foods.
5. По време на тренировката - 2 лъжички Modern BCAA на USP Labs.
6. След тренировка - ~50 грама 82% Whey Concentrate на BulkPowders.
7. Kъм 19 (план) - 1 грам екстракт от зелен чай.
8. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 капсули Cissus на USP Labs, 3 капсули ZMA на Now Foods.
Днес започнах и таурина. Ще го взимам по една капсула сутрин и една преди тренировка в тренировъчните дни. Екстрактът от зелен чай скоро ще ми свърши и май после няма да поръчвам повече от него - не забелязах кой знае какъв ефект, а заради антиоксидантния му ефект не си струва разходите по поръчка от Бълк и главоболията по приготвяне на 3 напитки на ден. Освен това протеинът от Бълк е адски калпав, BCAA-то им не струва, двете поръчки на чай, които взимам от там, бяха различни на вкус, мирис и цвят, а това ме навежда на основателни съмнения по отношение на качеството му.
Храна:
1. Преди обяд - 30-тина грама печени бадеми.
2. Обяд - пилешка супа, винен кебап (без ориза), салата домати и краставици.
3. След тренировката - 100-тина грама шунка и още толкова кашкавал.
3. Вечеря (план) - ще видим...
През деня - около 400 мл прясно мляко, две лъжици мед.
Обобщение за деня:
Доста работа имах днес, а постоянно ме отвличаха със странични въпроси, което много ме разсейва и ми пречи, но какво да се прави - тежка е царската корона. :)
Снощи си прибрах документите на една стара таратайка, която бях дал на един познат да кара преди няколко години. Сега се чудя какво да правя - той я дал на някого си, който пък я дал на трети от някакво пазарджишко село, а последният я продал за скрап, без да й вземе номерата.
Сега разполагам с талона (поне той стигна до мен) и със съмнителна информация какво е станало с колата. Даже не знам къде свършва веригата. Дължат се данъци, води се в КАТ и не знам откъде да я подхвана. Може би от едно посещение в 7-мо районно, където да обявя номерата за загубени. Ще звъня в следващите дни по институции и ще разпитвам.
казано от Boby_ на 18.09.12, 18:23:
машина за тяга
Ква е тая машина? И друг път съм виждал ти, Боби, или някой друг да я споменава, ма не мога да си я представя...
казано от Петър29 на 18.09.12, 18:46:
казано от Boby_ на 18.09.12, 18:23:
машина за тяга
Ква е тая машина? И друг път съм виждал ти, Боби, или някой друг да я споменава, ма не мога да си я представя...
В Power Gym е подобна на тази:
П. П. Абе не е много подобна, ама прилича малко. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.09.12 18:50.
18.09.12
18:51
Тренировка 89 - прасец
Гледам, че правиш по толкова много повторения със собствено тегло за прасец и ми е интересно има ли ефект от този тип подход?
казано от Светлин Христов на 18.09.12, 18:51:
Тренировка 89 - прасец
Гледам, че правиш по толкова много повторения със собствено тегло за прасец и ми е интересно има ли ефект от този тип подход?
Малко подобрение на релефа и 2-3 мм за три месеца при ОКБ.
казано от Boby_ на 18.09.12, 18:50:
Аз си мислех, че това е за трапец :D… или поне аз на подобно правя трапец
Мнението беше редактирано от Петър на 18.09.12 19:00.
казано от Петър29 на 18.09.12, 19:00:
казано от Boby_ на 18.09.12, 18:50:
Аз си мислех, че това е за трапец :D… или поне аз на подобно правя трапец
И аз за трапец само го ползвам, но се води deadlift lever machine. :)
Днес кръстът пак е много зле - почти на изходна позиция съм.
Снощи поръчах един фоумролер. Надявам се редовното му използване по ето този начин да облекчи малко нещата:
Междувременно обаче се “триумя” между няколко решения.
Първото е дали да не почина от тренировки няколко дни, даже седмица (пфу, как гадно звучи). Това не знам дали ще стане, по-скоро ще ида довечера и ще тренирам като инвалид с розови дъмбели, но ще мина през залата почти 100%.
Второто ми колебание е по отношение на още една процедура при Стоян. Това, което силно ме притеснява, е основната част от манипулацията, а именно ръчното “изпукване” на гръбнака. Знам, че може да е много опасно и да си остана там на масата парализиран за цял живот дори в опитни ръце и мисля да го оставя само като крайна мярка при нетърпима болка (каквато беше в неделя).
И накрая последната възможност е ходене на лекар и включване в играта на “тежката артилерия”, а именно кортикостеоридите. И към това не ми се ще никак да прибягвам, но въпреки страничните ефекти, като цяло е по-безопасна алтернатива.
В крайна сметка ще видя как ще ми повлияе фоумролерът и как ще съм днес в залата и ще решавам.
19.09.12
12:01
казано от Boby_ на 19.09.12, 08:55:
И накрая последната възможност е ходене на лекар и включване в играта на “тежката артилерия”, а именно кортикостеоридите. И към това не ми се ще никак да прибягвам, но въпреки страничните ефекти, като цяло е по-безопасна алтернатива.
Аз и без лекар бих ги включил. Макс 3 инжекции през два дни и си чисто нов.
19.09.2012 г. (тренировъчен ден 2, седмица 4)
Тренировка - бицепс, трицепс
Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 10х20 кг.
Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 10x40 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 6х50 кг.
Повдигане на прав лост от лег с тесен подхват - 6х80 кг.
Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 6х70, 6х70, 7x65 кг.
2. Повдигане на прав лост от лег с тесен подхват - 8х110, 7х115, 8х110 кг.
3. Скотово сгъване с прав лост - 8х55,5, 5х58 кг.
4. Трицепсово разгъване на скрипец с въженце (зад глава) - 8х45, 8х45 кг.
5. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (тип чукчета) - 8х35, 8х35 кг.
6. Трицепсово разгъване на портален скрипец с една ръка - 6х40, 9х35 кг.
Подходих много внимателно днес. Преди тренировката се наклепах обилно с Бен-гей, отгоре неопреновия колан, върху него дрехите, а върху тях - кожения колан за вдигане на тежести, който не слезе от мен по време на цялата тренировка.
Имах сериозни опасения за всички упражнения за бицепс, затова особено на сгъването с прав лост от стоеж доста леко и консервативно правих. После обаче нещата си дойдоха по местата - на скотовото качвам още тежестта. Същото важи и за упражненията за трицепс.
Утре ще видим какво ще правя за крака - клекът и лег-пресата са под въпрос, но дори само на екстензиите и на сгъванията за задна част да мина, пак ще е тренировка. :)
Тренировка 90 - прасец
Добавки:
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 грама бета аланин на Now Foods, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Foods, 2 капсули Cissus на USP Labs, 1 капсула (1000 мг) Taurine на Now Foods.
3. Към 14:30 - 1 грам екстракт от зелен чай, 2 грама бета аланин на Now Foods.
4. Преди тренировката - 2 грама бета аланин на Now Foods, 1 капсула (1000 мг) Taurine на Now Foods.
5. По време на тренировката - 2 лъжички Modern BCAA на USP Labs.
6. След тренировка - ~50 грама 82% Whey Concentrate на BulkPowders.
7. Kъм 19 - 1 грам екстракт от зелен чай.
8. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 капсули Cissus на USP Labs, 3 капсули ZMA на Now Foods.
Храна:
1. Обяд - купичка боб чорба, овчарска салата, порция пилешко роле със спанак, малко картофено пюре (не повече от 30-тина грама).
2. Вечеря (план) - вероятно супа топчета и чушки с кайма и ориз.
През деня - към 500 мл прясно мляко, две лъжици мед.
Обобщение за деня:
Работата не беше много днес. Отхвърлих текущите неща. Чакат ме и една-две по-мащабни задачи, но искат спокойствие и концентрация, а днес не ми беше такъв ден, затова ги отложих.
Още сутринта започнах с грижа за кръста - след ставане загряване с гореща вода, после омотах въления шал и цял ден си ходих така. Не е връх на красотата, но не ми дреме особено.
След работа минах през Хелтстор и си взех фоумролера. Като се прибрах от тренировка, се почна едно търкаляне по пода - не е за разправяне! Жалко, че не снимах. :) Оказа се доста по-трудно, отколкото си го представях - на пича от клипчето не му личи да се затруднява, но аз натоварих трицепс и особено преса и се изпотих целия. Мисля, че ще е от полза това търкаляне и два пъти на ден ще трябва да намирам време за него поне в най-близко бъдеще. После пак затопляне на душа, мазане с Камфор-салициликум - ветеринарно мазило с (буквално) конски дози от активните вещества вътре, последното хапче Афламил, един горещ чай. А сега следва почивка. :) Започвам полека да се чувствам човек.
казано от Петър29 на 14.09.12, 15:58:
Жив и здрав да си, че го предложи този фоумролер! :)
Едно “търкаляне” по него си е половин процедура при рехабилитатор! :) Е, две търкаляния не правят една процедура като в стария лаф за други две неща, но почти,.
20.09.2012 г. (тренировъчен ден 3, седмица 4)
Тренировка - бедра
Загрявка:
Лег-преса (60º) - 8х120
Адаптация:
Преден клек с фитили - 4х100 кг.
Работни серии:
1. Преден клек с фитили - 4х120 кг... щрак!
2. Лег-преса (60º) - 1х222 кг... щрак!
3. Бедрени екстензии на машина - 17х115, 14х115, 14х115, 14х115, 11х115 кг.
4. Бедрени сгъвания на машина - 7х95, 6х95 кг... и последното щрак!
Тъпа работа. Отново не можах да си направя пълноценна тренировка. Уж загрях добре, разтегнах бедрата, кляках доста без тежест, минах и презлег пресата, направих пробна четворна на 100 без почти никаква болка и после изведнъж на 120 се прецака работата. Може би можех да клякам и още, че и да направя още една-две серии, но реших да не си подритвам здравната книжка. На лег-пресата само тествах - и там не се чувствах добре. Затова пък се размазах от бедрени екстензии!
Почти се навих да се кача на машината за аддуктори и абдуктори... Почти. :D
Тренировка 91 - прасец
Добавки:
3. Преди тренировката - 2 грама бета аланин на Now Foods, 1 капсула (1000 мг) Taurine на Now Foods.
4. По време на тренировката - 2 лъжички Modern BCAA на USP Labs.
5. След тренировка - ~50 грама 82% Whey Concentrate на BulkPowders.
6. Kъм 20 - 1 грам екстракт от зелен чай, 2 грама бета аланин на Now Foods.
7. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 капсули Cissus на USP Labs, 3 капсули ZMA на Now Foods.
Въпреки че не вярвам в твърденията за изместването на бета-аланина от таурина, все пак не виждам особен смисъл да ги пия заедно, затова ще спра таурина и ще си го изпия в почивката от бета-аланина.
Храна:
1. Обяд - купичка таратор, салата краставици с копър, към 300 грама печена свинска плешка, мъъъничко картовено пюре.
2. Вечеря (план) - не знам още, но ще включва 4 “бели” бири.
Обобщение за деня:
Днес денят ми започна с търкаляне по пода и ще завърши с това. :) Никак не било лесно това търкаляне с фоумролера, особено за някои области е голям зор. Но за сметка на това помага. В комбинация с конския мехлем в конски дози би трябвало да е достатъчно. Лошото е, че възпалението е понапреднало и в тъканите около нерва и ще трябва време... Все пак хубавото е, че болката сега е по-тъпа, отколкото в началото, а като цяло движенията ми не са ограничени, ако са без тежест.
21.09.2012 г. (без силова тренировка)
Тренировка 92 - прасец
Добавки:
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 грама бета аланин на Now Foods, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Foods, 2 капсули Cissus на USP Labs.
4. Към 14:30 - 1 грам екстракт от зелен чай.
6. Преди лягане (план) - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 капсули Cissus на USP Labs.
Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, шопска салата, руло “Стефани”, малко картофено пюре.
Обобщение за деня:
Денят пак започна и завършва с търкаляне по пода върху фоумролера. И сега боли и сякаш е от чугун, представям си ако беше PVC тръба, каквато ползват няои хора. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.09.12 18:44.
казано от Boby_ на 21.09.12, 18:33:
1. Обяд - купичка пилешка супа от сьомга,
Падам, Боби :D
Да не е някоя Маги тайна това :D
казано от Витан на 21.09.12, 18:42:
казано от Boby_ на 21.09.12, 18:33:
1. Обяд - купичка пилешка супа от сьомга,
Някакво копи-пейст е това. :D Преди два-три дни беше сьомга, днес беше пилешка. Ама като добавяш “пилешка”, трябва да изтриеш “сьомга”, щото иначе отива в бисери. :D
казано от Витан на 21.09.12, 18:42:
Абе, що не престанете най-сетне да се заяждате с Маргаритка. :D
22.09.2012 г. (тренировъчен ден 4, седмица 4)
Тренировка - гърди, преса
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х20, 10x20, 10х60, 8x60 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от полулег - 4x110, 3х130 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 5х145, 5х145, 4х145 кг.
2. Повдигане на щанга от полулег - 5х110, 7х105 кг.
3. Кофички с доп. тежест - 8х30, 7х30 кг.
4. Повдигане на крака от лег с прибиране на колене към гърдите (с доп. тежест) - 15х12,5, 16х12,5, 15х15, 14x15 кг.
5. Коремни преси на римско столче с доп. тежест - 16х10, 19х10, 22х10 кг.
MAX-OT forever! :) Голям кеф днес. Умишлено е болдната цялта “равна” лежанка - много сила днес. Още не съм догонил постиженията си от миналата година, но и това ще стане и то с 20 кила по-ниско лично тегло.
В първата серия направих 5 чисти повторения и започнах шесто, но се наложи Владо да ми помага. Не съм го писал +1, защото беше повече тяга за него, отколкото лежанка за мен. :) След това го послушах и не свалих тежестта след първата серия, както правя обикновено. Оказа се, че имам ресурс за още една петица, последвана от 4-ка на 145. Другата седмица няма все още да слагам 150 - първо трябва да докарам чиста шестица на 145.
Тренировка 93 - прасец
Добавки:
1. След ставане - 2 капсули Омега-3 на Now foods, 2 грама бета аланин на Now Foods, 5 грама микронизиран креатин монохидрат на Now Foods, 2 капсули Cissus на USP Labs.
3. Преди тренировката - 2 грама бета аланин на Now Foods.
4. По време на тренировката - 2 лъжички Modern BCAA на USP Labs.
5. След тренировка - ~50 грама 82% Whey Concentrate на BulkPowders, 1 доза Vita-min на Olimp Labs.
6. Към 17 (план) - 1 грам екстракт от зелен чай,
7. Kъм 20 (план) - 1 грам екстракт от зелен чай, 2 грама бета аланин на Now Foods.
Навъдиха се имена за всякакви отклонения, свързани с нашия спорт и начин на живот - орторексия, бигорексия и т. н. Сигурно си има име за вманиачаване по добавките. Ако има, със сигурност страдам от него. Днес видях в залата, че Владо е изнесъл някакви спортни витамини с минерали на световно безизвестната полска фирма Olimp Labs. Съдържанието ми хареса и си взех една кутийка с пълното съзнание, че това вече на нищо не прилича.
Докато ги пия, ще спра ZMA-то, защото в тези витамини има съвсем немалки количества цинк, магнезий и B6 и няма смисъл да предозирам.
Храна:
1. Обяд - купичка супа топчета... Повтарям - СУПА ТОПЧЕТА! Освен това добавих две чушки с кайма и ориз.
2. Вечеря - ще видим.
Обобщение за деня:
Положението с кръста се подобрява. Вечер и нощем като се позалежа, е по-зле. През деня докато се движа по-активно, почти не го усещам. Гледам да го пазя засега - без резки навеждания, изправяния и извивания, без тяга, гребане и още две-три упражнения. Държа го на топло - взех си вълнен ластичен колан, защото неопреновият запарва прекалено. “Мачкам” с ролера два пъти на ден всички области, които могат да причинят подобни проблеми. Абе общо взето отлагам с два-три дни набиването на метилпреднизолон мускулно. Ще видим дали ще се наложи.
Иначе ден като ден - нищо особено. Миналата седмица заради пустия кръст не можах да си почистя аквариумите и да сменя вода, но днес сутринта го свърших.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.09.12 16:22.
22.09.12
18:07
Вземаш доста и качествени добавки,но храната ти е като на третокласник казвам го без лоши чувства.Всеки си е индивидуален,но не мислиш ли ,че резултатите ще са много по- добре, ако оптимизираш хранителния режим,защото в момента аз такъв не виждам?
казано от Велико Иванов на 22.09.12, 18:07:
Вземаш доста и качествени добавки,но храната ти е като на третокласник казвам го без лоши чувства.Всеки си е индивидуален,но не мислиш ли ,че резултатите ще са много по- добре, ако оптимизираш хранителния
режим,защото в момента аз такъв не виждам?
Няма лоши чувства. :) Тия дневници са затова, за да се дават мнения.
По-оптимизирана от това храната няма как да стане, преди да спра бирата. :) Това е кратката версия.
А дългата е, че току що излизам от “чистене”, продължило към година и дало като резултат -20 кг тегло. Метаболизмът ми е отвратителен - в момента, в който започна да ям повече и особено ако приемам въглехидрати, започвам да пълнея. Не да качвам маса, а да се омазнявам директно в областта на кръста. И понеже в момента си позволявам една от основните си слабости, а именно хубавата бира, това вече ме ограничава сериозно откъм храна, която мога да изям, без да стана отново плондир за два месеца. Даже сега, при това хранене, съм качил над 3 кг за две седмици. Та в момента, в който се наситя на бирата (поставил съм си лимит от 4 на ден, за да не излизат все пак нещата съвсем извън контрол), което ТРЯБВА да се случи в рамките на следващите десетина дни (щото иначе ще се върна на изходна позиция много бързо), храната ще си дойде на мястото.
И още нещо - рядко описвам вечерята, която обикновено ми е най-силното ядене за деня, а освен това пропускам и доста похапвания между храненията - примерно преди малко хапнах 100 грама шунка + 100 грама кашкавал. Посъбират се калории достатъчно.
А и в крайна сметка какви толкова резултати да гоня - силата си върви нагоре, обиколките на важните места за момента ме устройват, а добавките ги взимам повече защото мога да си ги позволя, отколкото защото наистина са ми нужни. :) Там също трябва да сложа нещата в ред - в крайна сметка по-натам ще си остана само на креатин + бета-аланин + BCAA + протеин, а останалото (рибено масло, ZMA, витамини) ще е епизодично.
22.09.12
18:34
Аз съм сигурен, че имаш проблеми с инсулиновата чувствителност, та си толкова склонен към напълняване и омазняване. Мислил ли си да пробваш Лийн Гейнс, за да видиш как ще ти подейства?