Днес цяла сутрин се разправям на лични съобщения в ибея с китаеца. Накрая се разбрахме да ми върне парите, а да си задържа боклука и да му променя негативния фийдбек поне на неутрален. Не ще да сменя уреда - явно всичките са такива. :D
Ето и пример за китайски английски:
“OK,just kept the broken one and iwill give you full money back to you.OK?
and yes,the feedback have a bad effect on my ebay account,hope you can help me chagne it.
U are very nice people.THX! and sorry for that trouble.all is my fault.”
Ю ар вери найс пийпъл! :D Култово!
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.06.13 11:13.
27.06.13
11:21
Евала на дръпнатия, явно си знае че продава боклуци, само не разбирам защо очаква хората да му дават положителен рейтинг :x Боби, създаваш му сериозен когнитивен дисонанс :D
казано от Владимир на 27.06.13, 11:21:
Евала на дръпнатия, явно си знае че продава боклуци, само не разбирам защо очаква хората да му дават положителен рейтинг :x
Е, щото сме найс пийпъл все пак. :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.06.13 11:26.
Много ги е страх от негативен фийдбек и са готови почти на всичко за да не се получи :>
27.06.13
11:38
казано от Storm на 27.06.13, 11:36:
Много ги е страх от негативен фийдбек и са готови почти на всичко за да не се получи :>
На всичко освен да си го заслужат по нормалния начин чрез качествени продукти и добър customer support? Иронично де, разбрах те : ) Просто се дразня на тавкива изпълнения зверски...
казано от Владимир на 27.06.13, 11:38:
казано от Storm на 27.06.13, 11:36:
На всичко освен да си го заслужат по нормалния начин чрез качествени продукти и добър customer support? Иронично де, разбрах те : ) Просто се дразня на тавкива изпълнения зверски...
В 10$ със все печалбите няма място за качество, още повече за customer support :) Китайците имат и свестни неща, но струват други пари. Хубаво е, че Боби го е подметнал с възпитателна цел :)
27.06.13
12:14
BIA е много неточен метод за измерване на мазнините. Калиперът е общо взето най-изгодното решение, но и при него ако не се прави както трябва и с качествен калипер, отклоненията могат да са големи.
Моят OMRON дава добри резултати, без сериозни отклонения. От ден за ден или от седмица за седмица е почти невъзможно да получиш качествени резултати, но примерно от месец за месец ще даде ясна представа дали човек се движи в правилната посока.
Обаче измерванията трябва да се правят при възможно най-най-еднакви условия. Предишните 1-2 дни да си ял същото както при предишното измерване, да си пил едно и също количество течности, да се мериш по едно и също време на деня (препоръчително рано сутрин преди закуската) и да не си тренирал предишния ден. Това дава максимално точни резултати, макар и те да не са абсолютно точни.
И не забравяйте, че BIA измерва и висцералните мазнини, затова изчисленият процент е по-висок от измерването с калипер например.
Между другото, наскоро четох една поредица от статии, в които се обяснява, че дори и хидростатичните измервания и измерванията с помощта на скенер си имат недосататъци и измерването никога не може да е 100% точно, а само приблизително.
Давам и линк към първата част, ако искате да прочетете. Останали части и сами ще ги откриете.
http://weightology.net/weightologyweekly/?page_id=146
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.06.13 12:17.
Тишо, аз съм наясно с ограниченията на различните методи за измерване. Въпросът е, че отклонение от над 120% от резултатите от други два метода, каквото дава китайският “уред”, не е отклонение, а липса на всякакво мерене. :D
27.06.13
13:10
Аз па не знам какъв е тоя зор да си мерите мазнините ;) Колкото - толкова :)
Ако ви се виждат малко - яжте повече :D
27.06.13
13:15
Боби,мен ми е странно как при толкова широки знания и опит (и на теория и на практика),добри възможности (и финансови и чисто физически) и т.н не си някой доста изчистен спортяга.Смисъл и не си някой младеж,дето тренира от вчера и не знае сега маса ли ще прави, ще чисти ли или и двете едновременно,както става често :D та,така. :)
казано от A.W.E.I.T на 27.06.13, 13:15:
Боби,мен ми е странно как при толкова широки знания и опит (и на теория и на практика),добри възможности (и финансови и чисто физически) и т.н не си някой доста изчистен спортяга.Смисъл и не си някой младеж,дето тренира от вчера и не знае сега маса ли ще прави, ще чисти ли или и двете едновременно,както става често :D та,така. :)
Странно ти е, защото не знаеш откъде съм започнал и колко скоро всъщност беше. :) Преди има-няма 9 години бях разплута топка лой, обвита около торба с лайна.
казано от James Hinks на 27.06.13, 13:10:
Аз па не знам какъв е тоя зор да си мерите мазнините ;) Колкото - толкова :)
Ако ви се виждат малко - яжте повече :D
Аз винаги съм имал някаква фикс-идея да си меря тегло, мазнини и обиколка на талията. За последните три-четири години се тегля всяка сутрин, нанасям си теглото в една програмка, смятам си средни и си гледам графиката на тренда. В последно време (всъщност откакто фаствам) се тегля и следобед в залата... Меря си непрекъснато талията, сякаш ще се промени за един ден. Имам си кантар, който мери мазнини (пак на базата на електрическо съпротивление), имам си електронен калипер, а сега вече - и неадекватен уред за мерене през дланите. Луда работа, напълно го осъзнавам.
Преди доста години, когато започвах с тренировките и отслабването и за пръв път се изкуших да вляза в зала, бях с около 35% мазнини. Тогава си поставих една цел някой ден да сляза под 10%. Още не съм се отказал. Знам, че е постижимо - в един момент ще сляза и на 0% (кремацията много помага за намаляване на телесните мазнини). :D Засега най-близо съм стигал 13%, но беше различно тогава.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.06.13 13:28.
27.06.13
13:33
9 години не са малко време (даже никак, на някой хора това им е повече от половината спортна кариера), и на 50% телесна мазнина да си 3 години мисля , че стигат да се слезе до нормалните за човек 15%.Без някакви ултиматни лишения и т.н. А от 15% на долу до 8% малко по-сериозно за 6-12 месеца, защо не? :)
27.06.13
13:44
Странно,ако реши да слиза какво ще намали,защото той яде по-малко от това,което аз ям от 1 месец и съм свалил 10кг и няма да продължи дълго, защото ако го правя с месеци ще умра буквално, а той е доста по-тежък от мен. :D Наистина си е забавил метаболизма доста,защото един човек с чиста храна на неговите килограми 4000 калории трябва да му стигат едвам, едвам да си поддържа фигурата, без да качва грам мазнина или мускул. (все пак нали е над 110кг?)
Мнението беше редактирано от lordinario на 27.06.13 13:44.
27.06.13
13:46
казано от A.W.E.I.T на 27.06.13, 13:44:
Наистина си е забавил метаболизма доста,защото един човек с чиста храна на неговите килограми 4000 калории трябва да му стигат едвам, едвам да си поддържа фигурата, без да качва грам мазнина или мускул. (все пак нали е над 110кг?)
Интересни са ми доводите за това твърдение (изследвания, bro-science не ме вълнува) ?
казано от A.W.E.I.T на 27.06.13, 13:33:
9 години не са малко време (даже никак, на някой хора това им е повече от половината спортна кариера), и на 50% телесна мазнина да си 3 години мисля , че стигат да се слезе до нормалните за човек 15%.Без някакви ултиматни лишения и т.н. А от 15% на долу до 8% малко по-сериозно за 6-12 месеца, защо не? :)
Времето не е малко наистина, съгласен съм. Ограничаващите фактори обаче са няколко.
Първият е колко далеч си склонен да отидеш по отношение на лишенията (ОКБ, ограничаване на въглехидрати и т. н.). Свалял съм по много килограми за кратко време. Става, но не е приятно. В един момент мотивация и желание се изчерпват. След това идва ефектът на махалото. Минус 30 кг за 6 месеца стават плюс 30 за пет. Никакви проблеми. Правил съм го тъкмо три пъти.
Вторият фактор са ограниченията, породени от ген и възраст. Бях пухкаво, даже дебело дете. После като дръпнах на ръст в пубертета, отслабнах, но веднага след това започнах да качвам неудържимо. Омазнявам много лесно. Метаболизмът все още не би трябвало да е силно повлиян от възрастта, но със сигурност не е и като на 20. Затова и търся начини да го “разчупя”. В момента с цикличното хранене се получава, след като отмина периодът на адаптация.
И накрая, но не по важност, е това докъде съм готов да стигна във всяко едно отношение. Имам си семейство, кариера, “поемам” доста стрес през деня и една изтощителна двучасова интензивна тренировка не е нещо, което искам или мога да правя. Затова и съм си избрал този начин на трениране. Със сигурност не най-ефективен, нито пък много предизвикателен, но отговаря на всичките ми цели и дава резултат. За добавките и останалите препарати важи същото - здравето ми е на първо място и не желая да правя никакви компромиси с него. Колкото тестостерон произвежда топките ми, толкова. Ако мога малко да ги стимулирам с трибулис примерно, добре. Ако не - здраве да е.
Целта си е цел - слизане под 10% мазнини, без драстична загуба на мускулна маса. Обаче отдавна вече не си поставям цели с хоризонт месеци, нито пък искам да ги преследвам на всяка цена. ;) Ще си карам така - нещата се развиват.
казано от A.W.E.I.T на 27.06.13, 13:44:
Странно,ако реши да слиза какво ще намали,защото той яде по-малко от това,което аз ям от 1 месец и съм свалил 10кг и няма да продължи дълго, защото ако го правя с месеци ще умра буквално, а той е доста по-тежък от мен. :D Наистина си е забавил метаболизма доста,защото един човек с чиста храна на неговите килограми 4000 калории трябва да му стигат едвам, едвам да си поддържа фигурата, без да качва грам мазнина или мускул. (все пак нали е над 110кг?)
Точно за това говоря - не съм го забавял, такъв си е от детството ми.
А килограмите не са 110. :) Към тази сутрин са 107. Нещата се раздвижиха за последните десетина дни.
27.06.13
13:48
Не ми се търси сега, просто съдейки по това, с колко количество чиста храна мога да поддържам (аз и много хора, които познавам) без да качвам, прецених ориентировъчно за човек на неговите килограми (не конкретно за него), и не казвайте метаболизма се забавя драстично с възрастта. Да, намаля се, но с някакъв процент :) Има хора и на 60 години с плочки,дето са във форма и не взимат химии.Така че да ядеш 2 яденета от по 1000 калории е странно, колко ти е БМР-а + активността и как не сваляш.
Мнението беше редактирано от lordinario на 27.06.13 13:49.
27.06.13
13:53
Ела да говорим пак като станеш на 35+ ;)
А тия на по 60 и кусур с плочките или са природно такива, или са на химия, не се заблуждавай :)
27.06.13
13:59
казано от A.W.E.I.T на 27.06.13, 13:48:
Не ми се търси сега, просто съдейки по това, с колко количество чиста храна мога да поддържам (аз и много хора, които познавам) без да качвам, прецених ориентировъчно за човек на неговите килограми (не конкретно за него), и не казвайте метаболизма се забавя драстично с възрастта. Да, намаля се, но с някакъв процент :) Има хора и на 60 години с плочки,дето са във форма и не взимат химии.Така че да ядеш 2 яденета от по 1000 калории е странно, колко ти е БМР-а + активността и как не сваляш.
Това е ген, но малко хора го имат. Баща ми и дядо ми (бащина линия) са високи и жилави, ако ще да се разпорят от ядене (остави, че почти по цял ден са на крак, напред-назад) - няма качване. А както и преди са ти казвали - на 18 морето ти е до колене :)
казано от A.W.E.I.T на 27.06.13, 13:48:
В момента имаш един приоритет и никакви ангажименти + младежки метаболизъм. С годините приоритетите ще станат много, същото важи и за ангажиментите, а метаболизма няма да бъде същият. Стреса и напрежението също те чакат някъде там по трасето. Тогава ще стане ясно точно колко си корав, и нямам предвид физически :>
По тази причина (лична гледна точка) уважавам изключително много постиженията на хора, които успяват да тренират и да постигат целите си в едно много натоварено професионално и лично ежедневие. Още повече ако сериозно са подминали двайсетте :)
Всичко това няма как да го разбереш. Засега :>
27.06.2013 г. (тренировъчен ден 3, седмица 9)
Тренировка - бедра, прасец
Загрявка:
Преден клек с фитили - 8х60 кг.
Адаптация:
Преден клек с фитили - 4х100 кг.
Работни серии:
1. Преден клек с фитили - 5х120, 4х120, 5х120 кг.
2. Лег-преса - 6х260, 6х260 кг.
3. Бедрени разгъвания на машина - 11х115, 11х115 кг.
4. Бедрени сгъвания на машина - 8х95, 8x95 кг.
5. Повдигане на пръсти на калф машина - 10х50, 8х80, 8х80, 8х80, 8x80, 8х80 кг.
Обобщение за тренировката:
Много слабо, но това се очаква, когато теглото спада. По едно време буквално ми премаля.
Добавки:
1. След ставане - 5 грама рибено масло, 1 доза Animal Flex.
2. Към 11 - 2 грама витамин C, разделени на два приема през около час.
3. По време на тренировката - 10 грама Modern BCAA на USP Labs.
4. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
5. Към 18 - 3 капсули Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 капсула Opti-L-Zing на Now (30 мг цинк).
6. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло.
Храна:
21 часа фастинг, последвани от:
1. Към 18 - двойна доза протеин.
2. Към 18:30 - домати, синьо сирене, прясно биволско сирене, половин буркан домашно биволско кисело мляко, сурови ядки, смокини.
3. Към 21 (план) - още не знам какво ще е.
Обобщение за деня:
Доста работа, но нищо, което да си струва разказването.
Във връзка с вчерашния разговор за това колко лесно или трудно се сваля/чисти под определен процент мазнини, реших да споделя една диаграма на теглото ми за последните две години (както казах вече, тегля се всяка сутрин и данните се обобщават). Лекото напълняване (5-6 килца) от миналата есен и зима вече е преодоляно и сега съм се устремил към нови висини... всъщност низини:
Боби, аз съм нещо подобно на теб в това отношение... какви ли не статистики си водя...
28.06.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. След ставане - 5 грама рибено маслo, 1 доза Animal Flex.
2. Към 11 и към 14 - по 1 грам витамин C.
3. Към 18 (план) - 3 капсули Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 капсула Opti-L-Zinc на Now (30 мг цинк).
4. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло.
Храна:
20 часа фастинг, последвани от:
1. Към 17 (план) - свинско с моркови и лук на фурна, салата домати, биволско кисело мляко, ядки.
2. Към 21 (план) - вероятно повторение на по-ранното хранене.
Може и някое уиски да ударя, макар че засега не съм решил още.
Обобщение за деня:
Поотхвърлих малко работа сутринта, но като цяло ненатоварен петък. За сметка на това другата седмица се очертава лудница.
Днес ще е ден без тренировка.
казано от Петър на 28.06.13, 15:02:
Ийей, Боби, много си оредял откъм добавки...
Мдам, така изглежда.
Никакви бърнъри - от тях полза няма. От креатина и трибулуса - почивка (макар че трибулус не знам дали пак ще взимам изобщо - полза не съм усетил от него досега).
Общо взето оставих за момента само основните неща, от които има смисъл.
казано от Boby_ на 28.06.13, 15:05:
От креатина и трибулуса - почивка (макар че трибулус не знам дали пак ще взимам изобщо - полза не съм усетил от него досега).
Общо взето оставих за момента само основните неща, от които има смисъл.
Винаги съм се канел да те питам - ами DAA?
Мнението беше редактирано от Петър на 28.06.13 15:09.
28.06.13
15:10
Аз съм скептично настроен към всеки трибулус, чиято суровина не идва от БГ. Т.е. всичко различно от Трибестан на Софарма, бих го взел, ако ми го подарят. Трибестанът изпада на половин цена, та ако някой нещо..
п.с.: Другият вариант е сам да си варя чайовете от бабини зъби, по една рецепта на не знам си кой доктор от ВМИ.
Мнението беше редактирано от Gogo на 28.06.13 15:12.
казано от Gogo на 28.06.13, 15:10:
Аз съм скептично настроен към всеки трибулус, чиято суровина не идва от БГ. Т.е. всичко различно от Трибестан на Софарма, бих го взел, ако ми го подарят. Трибестанът изпада на половин цена, та ако някой нещо..
п.с.: Другият вариант е сам да си варя чайовете от бабини зъби, по една рецепта на не знам си кой доктор от ВМИ.
Аз съм настроен скептично към всеки един трибулус - цоцал съм де, не е като да не съм...Но освен за “патето” :D и либидото, за друго не съм убеден, че става...
28.06.13
15:17
То една жена, ако не те кефи, и за патето не става .. :>
Но ако влияе на тестостерона, за другото трябва по-да става. Най-малкото за настроение :д
казано от Петър на 28.06.13, 15:09:
Не съм пробвал и нямам мнение.
казано от Boby_ на 28.06.13, 15:21:
Мисълта ми беше защо не пробваш? :)
казано от Петър на 28.06.13, 15:22:
казано от Boby_ на 28.06.13, 15:21:
Мисълта ми беше защо не пробваш? :)
Ами защото в последно време си върви чистенето и без да му помагам, а в момента това е целта. :) Ако се закучат нещата, ще мисля за “подкрепа”.
Двамата с ‘патетата’ бързо до аптеката за по един трибестан да станат на хОй-ове :D ;)
29.06.2013 г. (тренировъчен ден 4, седмица 9)
Тренировка - гърди, преса
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 10х20, 10x20, 10х70, 10x70 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130, 2x130 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 4х155, 3х155, 4х150 кг.
2. Повдигане на щанга от лег с обратен наклон - 6х135, 6х135 кг.
3. Повдигане на дъмбели от полулег - 7х50, 7х50 кг.
4. Планк - 80, 75, 65 сек.
5. Коремни преси на с доп. тежест - 16x10, 15x10, 13x10 кг.
Днес средна работа. Можеше и по-добре. На лежанката рамото почти не ме боля, но още щом хванах дъмбелите, направо ме скъса.
Добавки:
5. Към 18 - 3 капсули Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 капсула Opti-L-Zing на Now (30 мг цинк).
Храна:
19 часа фастинг, последвани от:
1. Към 17- две дози протеин.
2. Към 17:3- - салата домати, ”протеинова пица”, суджук от малаче, порция зелен фасул, половин буркан домашно биволско кисело мляко, няколко чашки рецина “Маламатина”.
3. Към 21 (план) - печен свински шол с някаква салата ще е.
От вчера ми се е допила рецина - много я обичам и като ходя в Гърция, задължително пия само това. Обърнах околните магазини - никъде няма. Накрая успях в Пикадили да намеря от най-долнопробната - “Маламатина”. Сега си я пийвам с кеф и гледам не особено гръцкото време навън. :)
Обобщение за деня:
Днес с помощта на Иван купихме на голямата щерка ново колело. Голямо разкарване напред-назад беше. Първоначално мислехме да е марково втора ръка, но нищо не ни хареса. Накрая се спряхме на един приличен Крос.
30.06.2013 г. (тренировъчен ден 5, седмица 9)
Тренировка - гръб, трапец
Загрявка:
Мъртва тяга - 10х40, 8х70, 6х120 кг.
Набирания с раменен надхват - 4.
Адаптация:
Мъртва тяга - 3х150 кг.
Работни серии:
1. Мъртва тяга - 7х170, 6х170, 5х170 кг. (без колан, без фитили, с успореден надхват)
2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 6х24, 6х24, 6х24, 7х16 кг.
3. Придърпване на горен скрипец с широк хват - 5х90, 6х85, 5x85 кг.
4. Придърпване на долен скрипец към корема - 5х100, 6х95, 6х95 кг.
5. Повдигане на рамене на машина за тяга - 6x230, 6х230, 6х230, 6x230 кг.
Днес съм доволен. За пръв път пробвах да правя тяга по чорапи и може би това си оказа влиянието. Във всеки случай хватът удържа, а и си тръгнах от залата в не по-лошо състояние, отколкото дойдох, така че тренировката е успешна. :)
Добавки:
Храна:
19 часа фастинг, последвани от:
1. Към 16 - двойна доза протеин.
2. Към 17 - печен свински шол с моркови и лук, салата домати, синьо сирене, половин буркан домашно биволско кисело мляко, няколко смокини.
3. Към 21 (план) - ще видим.
Ще си сипя нещо и за пиене след малко, но още не съм решил дали ще е уиски или бяло вино.
Обобщение за деня:
Нищо особено днес. Лошо време, занимания из нас - аквариуми, готвене, ей такива неща.
Всеки път като прочета, че правиш със 130 кг. адаптация за лег и се депресирам :) С тягата нещата стоят по сходен начин :>
казано от Storm на 30.06.13, 19:44:
Всеки път като прочета, че правиш със 130 кг. адаптация за лег и се депресирам :) С тягата нещата стоят по сходен начин :>
С тая подробност, че от доста време никъде не отивам. :) Тъкмо зимата бях стигнал 4-ка на 160 на лежанката и се бях върнал на 4-ка - 5-ца на 220 тяга и нещата се сговниха кардинално. За клека няма да говоря, че там нещата са трагични.
С други думи имам 2-3 относително силни упражнения, на които обаче не ставам по-силен. Останалото е посредствено.
Аз гледам по-философски на нещата. :) Винаги ще има някой по-силен, по-бърз, по-сръчен или каквото се сетиш по-... Ако се ядосваш или потискаш от това, вредиш само на себе си. Преди да започна да тренирам в Пауъра, ходех в една заличка в мазето на училището в Дървеница. По едно време даже си бях повярвал, че съм сравнително силен. Да, ама като отидох да тренирам в Пауъра и се сблъсках с момчетата, които тренират там, изведнъж видях нещата в друга перспектива. :) Като видиш някой да загрява след твоя макс, без да ти е разтоварил лоста, гледната точка се променя. Или се потискаш, или се мотивираш. :) Аз избрах (и успях) да им се радвам на силата и успехите и да черпя положителни емоции от това. По-приятно, продуктивно и полезно е. ;) (beer)
30.06.13
20:39
казано от Boby_ на 30.06.13, 20:13:
Като видиш някой да загрява след твоя макс, без да ти е разтоварил лоста, гледната точка се променя. Или се потискаш, или се мотивираш.
Много добре казано (y)
казано от Boby_ на 30.06.13, 20:13:
Като видиш някой да загрява след твоя макс, без да ти е разтоварил лоста, гледната точка се променя. Или се потискаш, или се мотивираш...
Мотивиращо е разбира се :) Много е трудно да дадеш добро време ако не гониш някой. И не важи само в спорта. В предният ми пост имаше немалка доза самоирония :)