23.10.13
15:45
Идеята ми е първата седмица по един път от всеки кръг, втората всяка тренировка по два кръга от 1 и 2 или 3 и 4, или 1 и 3, или 2 и 4…или като на теб ти харесва, въпорса е да има повторяемост на натоварването и всяка тренировка да прави различна двойка кръгове. Третата седмица по един кръг 3 пъти всяка тренировка + 1 различен, като всяка тренировка и сменяш двойката. Четвъртата седмица повтаряш първата, но увеличаваш малко тежестите, после повтаряш втората и мисля, че като ги завърти така 2 пъти по 4 седмици е готова да се пусне в чисто “мъжки” движения - ще си изчистил кривините, ще е добила приличен начин на изпълнение, ще е балансирала доколкото може силни и слаби страни, ще се вижда къде има нужда от корекции и къде трябва да се внимава...А и най-вече ще можеш да делиш - горна/долна, дърпащи/бутащи. Да устиска до там, пък останалото - лесно, ще го мислиш после :)
Други въпроси ?
Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.10.13 15:59.
За машините не съм съгласна, технически не е проблем да се усвои движението практически на всички уреди. Но да правиш напади, клекове и лицеви, особено пък за бройка в първите си тренировки в зала, ми се струва къде-къде по-сложно и с по-висока вероятност за компрометиране на техниката, даже ми се струва задължително да се получи така.
Отделно за мен е спорна ефективността на къси напади с крив гръб, залитане и пр., придружени от няколко плитки лицеви опори на колене. Това е стандартното начало при нетренирани момичета, обратните случаи са по-скоро изключение.
С което не казвам, че не бива да се правят, единствено бих повторила, че за начало аз бих заложила на машини + дъмбели. Освен това, ако аз тренирам някого, то определено ще му направя тренировка с технически познати на мен движения, за да мога да коригирам изпълнението.
А словосъчетанието “розови дъмбели” дори не съм го използвала, още по-малко съм го имала предвид.
Другото - в една фитнес зала трудно ще видиш някой да подскача и да прави кръгчета от упражнения (предимно) със собствено тегло. Това привлича внимание и погледи, и чисто психологически е предпоставка за “ти си тренирай, аз си тръгвам”. Още повече, че е налице един миналогодишен неуспешен опит за тренировки. Е, ако човек сам е убеден, че така иска да тренира, то всичко е наред, макар че един начинаещ трудно ще има мнение по въпроса.
Психологическият комфорт в залата (лостовете, стадиона и т.н.) е важен за мотивацията, особено при жените.
Иначе пътища до Рим - колкото искаш.
Успех с тренировките :)
Поли, вярно е, че не си говорила за цвят на дъмбелите. Интерпретацията е моя, извинявай. :)
Аз лично съм привърженик на тренировки от типа ”щом има два крака, значи трябва да кляка” (приписвам си авторството на тази проницателна рима). Не съм убеден обаче, че този подход е подходящ за 15 годишно момиче и затова потърсих помощ.
За отношението към упражненията и за мисълта как изглеждат отстрани определено имаш право. Например щерката отказва да прави упражненията на Бутейко, защото били смешни... Вероятно ще се сблъскаме с това и в залата.
От друга страна подходът на Сашо ми допада с адаптивността и постепенността си.
Със сигурност няма да тръгна с рогата напред срещу самочувствието на детето. Ако не иска да прави нещо, ще го обмислим двамата заедно с нея и ще му намерим заместител. Даже отсега мога да кажа кои ще са вероятните кандидати - нападите, хип тръстовете, може би и клековете без тежест. Ако трябва, ще ги сменим за друго.
За рисковете от лошата техника също имаш право, но мисля, че ще се справя. Във всеки случай ще тренира с мен, поне докато свикне с упражненията, а все пак мога да я предпазя от основните грешки.
Ще започнем така и ще се адаптираме в движение. Благодаря, че отбелязваш рисковите моменти - ще направим каквото можем, за да ги избегнем. :)
”щом има два крака, значи трябва да кляка” (приписвам си авторството на тази проницателна рима)
и аз съм на този принцип и вече никой от приятелите ми не иска да тренира с мен. Болял ги гз после (devil)
Ситуацията е http://i.imgur.com/hD7gE8n.jpg
Мнението беше редактирано от CarnalK на 23.10.13 22:04.
...
За отношението към упражненията и за мисълта как изглеждат отстрани определено имаш право. Например щерката отказва да прави упражненията на Бутейко, защото били смешни... Вероятно ще се сблъскаме с това и в залата.
...
Точно затова твърдя, че груповите тренировки са добър подход - няма да се чувства смешна, затова че прави нещо, което никой друг не прави. (Справка - дъщеря ми и дъщерята на Злати, както и дъщерята на Трифон и братовчедката и)
Понеже знам,че пътуваш често със самолет ти поствам това.
Как да изнервите съседа Ви по седалка в самолета?
1. Извадете си лаптопа
2. Отворете го бавно
3. Включете го
4. Уверете се, че съседът ви по седалка Ви гледа
5. Отворете INTERNET EXPLORER
6. Затворете за кратко очи, след което погледнете нагоре
7. Поемете бавно и дълбоко дъх, и отворете следната връзка: http://www.myit-media.de/the_end.html
8. Наблюдавайте изражението му !!!
24.10.2013 г.
Тренировка 16 - Дърпащи (обемна)
Загрявка:
Висока тяга - 8х20, 8x70 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен подхват - 8х50, 8х50 кг.
Адаптация:
Висока тяга - 6х120 кг.
Работни серии:
1.1. Набирания с раменен подхват - 17, 13 бр.
1.2. Висока тяга (без фитили, без колан) - 8x200 кг. (+20 см, кръстосан хват с дясна ръка отгоре), 5х200 кг. (+20 см, кръстосан хват с лява ръка отгоре)
2.1. Борчески обръщания с прав лост - 8х70, 7х70 кг.
2.2. Мъртва тяга с широк надхват - 7х150, 6х150 кг.
3.1. Високо изтегляне от земя - 7х100, 5х100 кг.
3.2. Набирания с широк надхват - 11, 10 бр.
Обобщение за тренировката:
Днес много силно! Набиранията все така заковани на 17, но пък на високата тяга в първата серия имах усещането, че мога да не спра още поне толкова. :)
Добавки:
1. След ставане - 1 гр. Tribulus на Now, 4 гр. DAA на Bulk.
2. След тренировка - ~80 грама Syntha-6 на BSN, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 2 капсули Opti-L-Zing на Now (60 мг цинк), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 8 капсули Amino Complete на Now.
4. Към 18 - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best, 1 гр. Tribulus на Now.
5. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло.
Храна:
20 часа фастинг, последвани от:
1. Към 17:30 - двойна доза протеин.
2. Между 19 и 21 (план) - салата Айсберг, кюфтета с доматен сос и още нещо.
Обобщение за деня:
Нормален работен ден без нищо за отбелязване.
Първа тренировка на Марина (голямата ми дъщеря) по новата програма. Детето се представи доста добре. Настоя за тежест на клека. Както и очаквах, динамичните упражнения бяха отрязани грубо - отказа и двата вида подскоци. Едните ги замених с още една серия клек, другите просто ги прескочихме.
Много е силна в краката, справя се добре и в дърпащите, бутащите по вертикала - горе-долу, а бутащите перпендикулярно на тялото - трагедия. Ще ги оправяме полека.
25.10.13
12:07
Аз лично още тук съм се изнервил :D
25.10.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
2. Към 17 (план) - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best, 1 гр. Tribulus на Now, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 2 капсули Opti-L-Zing на Now (60 мг цинк), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
3. Към 21 (план) - 5 грама рибено масло.
Храна:
20 часа фастинг, последвани от:
1. Към 17 - три кюфтета с доматен сос, няколко бири.
2. Между 19 и 21 - кашкавал от овче мляко, кофичка (300 гр) биволско кисело мляко, 50 гр ядки и други.
Днес във Фантастико имаше на промоция Великпоповички козел - една от любимите ми чешки бири. Лека, ароматна, вкусна... Не издържах и си взех 6. :)
Обобщение за деня:
Нормален ден в офиса.
Дойде ми пратката с филтъра от “резервния” магази (т. е. от този, който използвах, когато първия се издъни) - поръчах я на 22-ри, идва на 25-ти. Явно и при немците има разлика от земята до небето между търговците... Довечера ще се занимавам с инсталиране на новия филтър - това поне е сигурно. :)
По-релевантно за дневника ми е друго. Сутринта реших да мина преди работа да пусна малко кръв за изследвания - да видим къде се докарах с “бустването” на тестостерона.
Резултатите и сравнението - в “картинки” долу.
Добре е, но очаквах повече. Контролът над ароматазата явно е доста добър, щом съм свалил естрадиола с почти 40%. Покачването на тестостерона не е толкова впечатляващо, но все пак става дума за 30% и там. Извод - комбинацията от д-аспергинова киселина, трибулус, цинк и Аримидекс работи прилично, но не е вълшебна пръчица и със сигурност не може да се сравнява с истински “цикъл”. Както винаги съм казвал, важно е от чии топки идва тестостеронът.
Доволен съм и на пролет вероятно още веднъж ще пробвам тази комбинация. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 25.10.13 20:19.
Извод - комбинацията от д-аспергинова киселина, трибулус, цинк и Аримидекс работи прилично, но не е вълшебна пръчица и със сигурност не може да се сравнява с истински “цикъл”. Както винаги съм казвал, важно е от чии топки идва тестостеронът.
Доволен съм и на пролет вероятно още веднъж ще пробвам тази комбинация. :)
От другата седмица (01.11) и аз съм планувал да направя същия стак, само че с малко по-височки дози ДАА и трибулус. Сега ми запали любопитството и аз да си пусна едни хормонални изследвания :D
с малко по-височки дози ДАА
http://www.ergo-log.com/d-aspartic-acid-not-effective-in-young-bodybuilders.html
Ето нещо интересно ако ти се експериментира: http://www.ergo-log.com/9-kg-more-lean-body-mass-with-hmb-atp-combo.html
Мнението беше редактирано от Valdis на 25.10.13 17:21.
D-Aspartic Acid not effective in young bodybuilders
You’re in your early twenties
.... :D
Бе вече не съм в тая категория за мое най-голямо съжаление :D, дай нещо за 30+ :D
Мерси, Владо :). Ще ги изчета уикенда нещата. Стакът е нагласен, така че едва ли ще го променя сега... но всъщност пък не се знае...
Мнението беше редактирано от Петър на 25.10.13 17:35.
25.10.13
20:52
Валдис, ужасен си!!! :D Имай милост към наркоманите :D
26.10.2013 г.
Тренировка 17 - Бутащи (силова)
Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 20х20, 10x70 кг.
Преден клек - 15х0, 8x70 кг.
Раменна преса с прав лост от стоеж - 10х20 кг.
Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.
Преден клек - 3х120 кг.
Раменна преса с прав лост от стоеж - 3х70 кг.
Работни серии:
1.1. Повдигане на щанга от лег - 3х160, 2+1х160, 2х160, 2х160 кг.
1.2. Преден клек - 3х135, 3х135, 2х135, 2х135 кг.
1.3. Раменна преса с прав лост от стоеж - 3х80, 2х80, 2х80, 1х80 кг.
Упражненията с еднаква първа цифра - в суперсерии.
Днес доста по-слабо от предния път. “Пазачът” се престараваше, явно впечатлен от тежестта, но здраве да е - не мога да му се сърдя на момчето. :)
Добавки:
2. По време на тренировката - 1 доза Complete Intra Workout на Bulkpowders.
3. След тренировка - ~80 грама Syntha-6 на BSN, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 2 капсули Opti-L-Zing на Now (60 мг цинк), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
4. Към 18 - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best, 1 гр. Tribulus на Now.
Предната тренировка започнах някакъв продукт на Бълк за по време на тренировка вместо комплексните аминокиселини, които свършват. Съдържа BCAA (в 3:1:1), л-глутамин и цитрулин малат. Звучи обещаващо - ще го видим как е.
Като вкус и разтворимост е доста зле (традиционно за бълк), но май има положителен ефект върху възстановяването. Така или иначе е рано да се каже.
Храна:
19 часа фастинг, последвани от:
1. Към 16:45 - две дози протеин.
2. Към 17:30 - таратор, кашкавал от овче мляко, Козел.
3. Между 19 и 21 (план) - сега започвам с панирането на малко шницелчета от свинско контрафиле.
Обобщение за деня:
Обичайните съботни ангажименти - аквариум, излизане с кучет, фитнес.
Сутринта намерих в пощеснката кутия митническа декларация за пратка, изпратене от Германия и дошла от Румъния. Значи все пак е дошъл филтърът. Чудя се какво да го правя - другият снощи го инсталирах и работи. Единият вариант е да получа пратката и да ги пратя по дяволите ония нещастници. Вторият е да не се занимавам и след 20-30 дни да я върнат обратно нашите пощи. Ще видим.
26.10.13
20:58
Преди време пробвах само с аргинин HCL на Олимп, ефекта ме впечатли( по повод тестостерона и DAA и т.н.) Сега съм на BCAA, магнезий и цинк+ DHEA и също съм доволен...Какво ще кажеш за DAA? Доволен ли си?
Преди време пробвах само с аргинин HCL на Олимп, ефекта ме впечатли( по повод тестостерона и DAA и т.н.) Сега съм на BCAA, магнезий и цинк+ DHEA и също съм доволен...Какво ще кажеш за DAA? Доволен ли си?
Ами бива, но доволен и недоволен са субективни понятия, затова реших да меря - можеш да видиш резултатите по-горе. Качих малко сила, но факторите, които промених, са доста, затова ми е трудно да кажа дали е от DAA или от променените тренировки.
27.10.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
2. Към 17 (план) - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best, 1 гр. Tribulus на Now, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 2 капсули Opti-L-Zing на Now (60 мг цинк), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
Храна:
Мисля да ги направя към 18-19 часа фастинг днес. Храната ще я мисля после.
Обобщение за деня:
Днес разни домашни активности - ходих да си купя от борсата зеле. Тази година много зле! Накрая взех някакво от минималния избор, но нито е достатъчно плътно, нито има добра захарност. Ще го видим как ще ферметнира. Откакто съм в Дървеница, зелето ми става късно - често чак след средата на януари. Преди в Дружба със същата технология обикновено беше готово за Коледа. Някаква разлика в изложение, микроклимат - кой знае. Така или иначе затова реших тази година малко да изместя момента на слагането - обикновено е към 10-ти ноември, сега ще е края на другата седмица. Почистих го, наредих го в бидона и сега ще отлежи до четвъртък.
Следобед пък засадихме пред блока една елхичка, която пазим от Коледа в саксия на балкона. Реших, че няма да изкара и тази Коледа, защото е поизсъхнала. Вероято и навън няма да се хване, но да видим...
28.10.2013 г.
Тренировка 18 - Дърпащи (силова)
Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 8x70 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 10х40, 10х40 кг.
Адаптация:
Мъртва тяга - 6х120, 3х170 кг.
Набирания с раменен надхват - 4.
Работни серии:
1. Мъртва тяга (без фитили, без колан) - 3x200, 3х200 (надхват), 3x215(кръстосан хват с дясна ръка отгоре), 2х215 (кръстосан хват с лява ръка отгоре) кг.
2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 3х40, 3х40, 3х40, 3х40 кг.
3. Гребане с дъмбел - 5х72, 5х72, 6х72, 5х72 кг.
Тренировка в трисети.
Слабичко днес. 215 ми тежаха много. Май ще се окажат някаква временна граница за тягата.
Голямата щерка ме изненадва обаче - този път се е хванала сериозно. Много държи да качва тежестите и не мога да я удържа. На клека днес направи десетка с 45 кг. На всичко отгоре жена ми и тя се присъедини към нас и днес опука една тренировка по схемата на Сашо. :) Ще ги видим докъде ще се докарат.
Добавки:
2. По време на тренировката - 1 доза Complete Intra Workout на Bulkpowders.
3. След тренировка - ~80 грама Syntha-6 на BSN, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 2 капсули Opti-L-Zing на Now (60 мг цинк), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
Храна:
Почти 21 часа фастинг, последвани от:
1. Към 18 - двойна доза протеин.
2. Между 19 и 21 - салата катък с орехи и чушки, свинска кавърма в омлет, пилешки сач, две тъмни бири.
Днес след семейната тренировка докарахме семейно излизане на заведение. :)
Обобщение за деня:
Нормален работен ден - юридическо обучение, обща среща на мениджърския екип и други такива безинтересни ангажименти.
За сметка на това днес злополучната пратка, загубена в Румъния, най-сетне дойде. Взех си я от пощата. И то при положение, че вече ми върнаха парите. Сега съм с един скъп филтър напред. Ама не мога да постъпя така и ще им го платя, като ще го продам тук с минимална печалба - у нас цените са значително по-високи от немските.
29.10.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. След ставане - 4 гр. DAA на Bulk.
2. Към 17 (план) - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 2 капсули Opti-L-Zing на Now (60 мг цинк), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
Трибулусът свърши, а няма да продължавам сега с второто шишенце.
Храна:
Ще ги направя към 20 часа фастинг. Храната ще я мисля после.
Обобщение за деня:
Натоварен работен ден, а след малко се изстрелвам към летището за поредната командировчица.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.10.13 14:27.
Натоварен работен ден, а след малко се изстрелвам към летището за поредната командировчица.
Да не забравиш да пробваш номера :D:D:D (devil)
Един друг номер пробвах аз - какво е да си в целодневна среща, след като си пил до три сутринта с полски и унгарски колеги (немците и французите окапаха рано, а руснаци нямаше). Не ми е за пръв път това и всеки път съжалявам на другия ден. :)
30.10.13
09:08
Аз бих пробвал номера да се наспя и да не отида на целодневаната среща :D
30.10.13
11:30
Един друг номер пробвах аз - какво е да си в целодневна среща, след като си пил до три сутринта с полски и унгарски колеги (немците и французите окапаха рано, а руснаци нямаше). Не ми е за пръв път това и всеки път съжалявам на другия ден. :)
Ейй ти си намерил с кой да пиеш, поляците имат свинската руска жилка и нашта издръжливост :)
30.10.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. След ставане - 4 гр. DAA на Bulk, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
2. Към 21 (план) - 10 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 2 капсули Opti-L-Zing на Now (60 мг цинк).
Храна:
Никакъв фастинг, даже напротив - изобщо не е прилично да пиша храната. Само ще отбележа, че сблъсъкът между солидно заредена блок маса и титанична лакомия дава като резултат добре угоена свиня.
Обобщение за деня:
Колкото и да беше примамливо предложеието на Сашо, нямаше как да се възползвам от него. :)
Срещата тече с пълна сила. Добре, че свършва сравнително навреме и ще се прибирам с по-ранния полет.
]31.10.2013 г.
Тренировка 19 - Бутащи (обемна)
Загрявка:
Напади без допълнителна тежест.
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 10х10, 10х10 кг.
Адаптация:
Напади с дъмбели - 6х40 кг. (двата)
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 6x20 кг.
Работни серии:
1.1. Напади с дъмбели/двупудовки - 5х80, 8х64 кг. (тежестта е за двете, бройката - на крак)
1.2. Раменни преси с двупудовки от стоеж - 8х64, 7х64 кг. (тежестта е за двете)
2.1. Лег преса - 10х250, 8х260 кг.
2.2. Повдигане на прав лост от лег с тесен хват - 7х125, 7х125 кг.
3.1. Бедрени екстензии с пудовка (унилатерално) - 8х24, 7х24 кг. (тежестта е за едната пудовка)
3.2. Повдигане на дъмбели от лег - 7х104, 6х104 кг. (тежестта е за двата дъмбела)
4.1. Кофички с доп. тежест (на широка успоредка) - 8х32, 8х32 кг.
4.2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 7х30, 6х30 кг.
Упражненията с еднаква първа цифра - в двусети.
Днес ме мързеше и бях решил да не качвам тежести почти никъде. Да, ама ми беше леко и качих почти навсякъде. :)
Добавки:
2. Преди тренировка - 1 доза Hot Blood.
3. По време на тренировка - 1 доза Complete Intra Workout на Bulkpowders.
4. След тренировка - ~80 грама Syntha-6 на BSN, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 2 капсули Opti-L-Zing на Now (60 мг цинк), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
3. Към 16:30 - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best.
4. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло.
Храна:
17 часа фастинг, последвани от:
1. Към 15:15 - две дози протеин.
2. Към 16 - едно малко уиски.
3. Между 19 и 21 - служебна вечеря, след която ще трябва да возя хора и вероятно няма да пия изобщо.
Обобщение за деня:
Сутринта в офиса, после минах през залата набързо, а след малко се изстрелвам към Шератон за едно събитие, последвано от вечеря. За съжаление нашата фирма го организира и по-скоро ще забавлявам важни гости, отколкото да си правя кефа аз, но това е положението. :)
За сметка на това вчера на виенското летище имаше промоцийка и си взех една бутилчица Glenfiddich Select Cask в комплект с две чашки. Най-после си намерих истински чаши за малцово уиски! :) А и самото съдържание на бутилката си е елексир - по принцип не съм фен на 12-годишния Glenfiddich, но този по-долу няма нищо общо. Аре, пия едно малко, бръсна се, обесвам се на вратовръзката и изчезвам... Наздраве!
31.10.13
16:12
В магазините на “Бохемия” ги има чашите за малцово усики, ама ти вече си си взел :)
Не те ли притеснява, че LDL ти е доста по висок от HDL ? Интересно в лабораторията в която аз си правя изследвания “Писанец” дават като референтни граници 4 за LDL, а в твоята 3 според което си над нормата :О ?
Не те ли притеснява, че LDL ти е доста по висок от HDL ? Интересно в лабораторията в която аз си правя изследвания “Писанец” дават като референтни граници 4 за LDL, а в твоята 3 според което си над нормата :О ?
HDL-ът е ОК, нормално е да е по-малко от LDL-а. Проблемът е в това, че самият LDL е доста висок. При мен е наследствено - баща ми е спортувал цял живот,винаги е бил слаб (70-75 килограма е на 180 см ръст) и е ядял съвсем по малко. И въпреки това е с висок LDL, хипертония и начална форма на диабет тип 2. И мен ме чака същото след няколко години.
Това, което мога да направя, е да сваля още някой килиграм (и това ще стане), евентуално да започна някакъв статин и в крайна сметка да дочакам някой от двата много скоро идващи на пазара PCSK9 инхибитора. Да, ама на първо време ще са страшно скъпи, а реимбурсацията им ще е ограничена до пациенти с хетерозиготна фамилна хиперхолестеролемия, така че доста ще трябва да почакам.
Дотогава все така ще внимавам с храната и килограмите и това е. Нямам много други варианти.
01.11.13
00:43
Аз не виждам проблем с холестерола - нормално е след подобна суплементация да се увеличи ЛДЛ - това е един от “страничните” ефекти на намаления естроген. Би било релевантно едно изследване след 1-2 месеца (предполагам, че диетата ще е същата, но ще липсва АИ-то) - тогава сигурно ще е спаднал :)
Аз не виждам проблем с холестерола - нормално е след подобна суплементация да се увеличи ЛДЛ - това е един от “страничните” ефекти на намаления естроген. Би било релевантно едно изследване след 1-2 месеца (предполагам, че диетата ще е същата, но ще липсва АИ-то) - тогава сигурно ще е спаднал :)
Ха дано, ама надали... :)
Меря си го редовно. През юни беше 4,57, после през септември преди стака 3,60, а сега - 3,57. Като бях по-дебел, беше още по-зле. Преди 6-7 години се бях изсушил до 90 кг - тогава беше към 3, т. е. на горната граница. Над десет години съм на антихипертензивно лечение. И тук спортът, храната и личното тегло влияят, но не колкото ми се иска. Аз си ги знам тези неща, знам и какво означават в дългосрочен план. За сметка на това съм висок и ще пукна млад и хубав. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.11.13 09:10.
01.11.2013 г.
Тренировка 20 - Дърпащи (обемна)
Загрявка:
Висока тяга - 8х20 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен подхват - 8х45, 8х55 кг.
Адаптация:
Висока тяга - 6х120 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен подхват - 6x75 кг.
Работни серии:
1.1. Набирания с раменен надхват - 14, 12 бр.
1.2. Висока тяга (без фитили, без колан) - 7х205 кг. (+20 см, кръстосан хват с дясна ръка отгоре), 5х205 кг. (+20 см, кръстосан хват с лява ръка отгоре)
2.1. Борчески обръщания с прав лост - 7х75, 7х75 кг.
2.2. Мъртва тяга с широк надхват - 5х155, 4х155 кг.
3.1. Високо изтегляне от земя - 8х100, 6х100 кг.
3.2. Набирания с широк надхват - 10, 10 бр.
Добра тренировка стана, особено като за сутрешна. На всичко отгоре на тягата и високите изтегляния едно стегнато младо дупе в полупрозрачно клинче и символични прашки клякаше пред мен и леко ме разсейваше. Даже притежателката на дупето ме попита дали не ми пречи, на което отговорих, че всъщност помага. Не знам дали ме разбра... :D
Добавки:
2. Преди тренировка - 1 доза Hot Blood.
3. По време на тренировка - 1 доза Complete Intra Workout на Bulkpowders.
4. След тренировка - ~80 грама Syntha-6 на BSN, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 2 капсули Opti-L-Zing на Now (60 мг цинк), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
3. Към 16:30 - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best.
4. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло.
Храна:
Днес без фастинг.
1. Към 11 - двойна доза протеин.
2. Към 12 - порция боб яхния, пилешки филенца, сърмички с лозов лист, една круша.
3. Към 15 - пилешка супа, две големи кюфтета на скара, шопска салата, две бири.
4. Между 18:30 и 21 (план) - вечеря, бира.
Обобщение за деня:
Сутринта тренирах, после отпрашихме към Боровец. Жена ми в последно време се е запалила по йога, та сме на някакъв семинар. Тя предимно. Аз и малката щерка ще плуваме в басейна и ще се размотаваме. :)
Следобед се разходихме към пистата и един кръчмар буквално ни подбра от улицата. Бях гладен и не се опъвах много, де. Цените ми се видяха малко височки, но като дойдоха две огромни кюфтета, сочни и от домашна кайма, си промених мнението. Малката щерка се лигави, лигави, накрая си поръча крилца на скара. Дойдоха едни, ама леко вмирисани. Като оплакахме, кръчмарят така се ядоса, че чак ми стана неудобно. Вика “ей, тия боклуци няма да ги предлагам повече!”. Каймата сам си я правел, врат и котлети си купувал от местен месар в Самоков, домати - от някакво село. Само пилешките неща били от заготовки и нямало повече да ги продава. Така не звучи много впечатлаващо, ама пред нас го изигра с истински патос. :)
След малко мисля да ходя да поплува, въпреки че хапнах и пих две бири преди малко.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.11.13 20:09.
01.11.13
17:25
... едно стегегнато младо дупе в полупрозрачно клинче и символични прашки клякаше пред мен и леко ме разсейваше...
еее-ее-е, това към колко часа казваш ? :D
01.11.13
18:38
Понеже знам,че пътуваш често със самолет ти поствам това.
Как да изнервите съседа Ви по седалка в самолета?
1. Извадете си лаптопа
2. Отворете го бавно
3. Включете го
4. Уверете се, че съседът ви по седалка Ви гледа
6. Затворете за кратко очи, след което погледнете нагоре
7. Поемете бавно и дълбоко дъх, и отворете следната връзка: http://www.myit-media.de/the_end.html
8. Наблюдавайте изражението му !!!
Ха-Ха-Ха... може и Microsoft Flight Simulator да “разцъкаш” преди това!Нали тези от 11 септ. на него се учили да “карат” Бойнг 747… :))))))
Аз съм брадясал като Бин Ладен... резултата ще “избие” рибата в youtube, добре че не пътувам :)))) Иначе щях да “пробвам” да видя реакцията :))))
... едно стегнато младо дупе в полупрозрачно клинче и символични прашки клякаше пред мен и леко ме разсейваше...
еее-ее-е, това към колко часа казваш ? :D
Ей, не ви е срам значи! Не е като едно време днешната младеж. Нищо не искате да оставите на по-дъртите!
П. П. Към 11 беше. Едно такова русоляво и къдравко. :)
01.11.13
20:55
Боби, дано жена ти не чете. Аз лично не бих рискувал да стана бездомник за една такава невинна изповед. То вярно дневник, ама... :D
Боби, дано жена ти не чете. Аз лично не бих рискувал да стана бездомник за една такава невинна изповед. То вярно дневник, ама... :D
А, да чете, ако иска. Няма да се разсърди за едно забелязано дупе и малка закачка. :) А ако се разсърди, ще си е за нейна сметка. ;)
Едно време като се оженихме, бях свитичък и се оставях да ме командват. Под чехъл отвсякъде. Но с времето ролите неусетно се размениха. Явно ставам по-проклет с всяка изминала година.
Но да продължа темата - снощи на вечерята в Шератон на съседната маса имаше една мацка, която в лицето досущ приличаше на Ребека Линарез. Мислех да ида да се запозная с нея, но бях с колежки от фирмата и с клиенти и щеше да е доста неподходящо. :)
П. П. Искате доказателство дали DAA и анастразол са работеща комбинация? Ето ви... Станал съм като разгонен нерез, макар и предимно на приказки. :D
Всъщност, една странична връзка ще се отрази благоприятно на всичките ти показатели. Особено ако вкараш и малко чувства. Дали си струва е друг въпрос.
П. П. Искате доказателство дали DAA и анастразол са работеща комбинация? Ето ви... Станал съм като разгонен нерез, макар и предимно на приказки. :D
Е това за мен е по-добро доказателство от всякакви лабораторни изследвания :D
Мнението беше редактирано от Петър на 02.11.13 15:48.
02.11.2013 г. (без силова тренировка)
Добавки:
2. Към 17 - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 2 капсули Opti-L-Zing на Now (60 мг цинк), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
Днес приключих и с DAA, както и с Аримидекса.
Храна:
20,5 часа фастинг, последвани от:
1. Към 17 - домашна наденица на скара, сухар с шпеков колбас, кашу, червено вино.
2. Към 19 - някаква вечеря.
Обобщение за деня:
Днес изкарахме доста приятно. Сутринта дълга разходка по една екопътека над Бели Искър. Мързелива, полегата пътека, страхотна природа и въздух, разкошно слънчево време за това време на годината.
После се понакиснахме в басейна - поплувах малко, но основно си беше плацикане.
Сега съм си взел бутилка мавруд на Тодоров и си подлагам малко преди вечеря. :)