Too Little, Too Late

Прескочи до:

14.02.14
11:52

От няколко дни обмислям изометрични тренировки. Нямам никакъв опит с тях и всякакви съвети за упражнения и изпълнение ще са добре дошли.
Ясно е, че много от класическите упражнения с тежести могат да се изпълняват в изометричен вариант с по-малка тежест и задържане в няколко точки в концентричната или екстентричната част, но все пак друго си е да разбера точно как го прави някой с повече опит в това отношение. :)
Както бях споменал по-горе, мисля да започна да ходя в някои дни през седмицата и по обяд на тренировка, като по съвет на Сашо ще правя изометрични упражнения. Сега се чудя как да ги разпределя и кои упражнения да включа.
Засега мисля да е отново на бутащи-дърпащи, но само в два варианта, като не е задължително всеки път да минавам през всички упражнения.

Бутащите ги виждам така:
- полу клек със задържане в средно положение и в двете посоки;
- изометрия на лег-преса и/или машина за хакен-клек;
- изометрични напади със задържане на долното коляно на 3-4 см от пода;
- хоризонтален лег или със задържане около мъртвата точка, или с партньор, който да “понатиска” отгоре някъде там в поне два варианта с различна ширина на хвата;
- изометрични кофички - ако си ги представям вярно, ще е трудно на широките ръкохватки, така че те ще са на по-тесните;
- изометрични раменни преси (от седеж с дъмбели вероятно, макар че не съм убеден, че са добра идея за изометрия);
- някаква изомтерия, включваща прасеца със задържане в стенато положение.

Дърпащите са ми по-трудни за измисляне:
- изометрична тяга - как точно ще я правя не знам. Гледах, че на силова рамка я правят с ограничители отгоре и отдолу, но без такава не се сещам как да я изпълня;
- изометрични набирания със задържане в 3-4 точки, а ако са ми много трудни заради тежестта ми, може първоначално на скрипец;
- изометрично хоризонтално гребане с прав лост (по корем на пейка със задържане, когато лостът опре в пейката);
- изометричен “вертолет” (повдигане на лост от стоеж нагоре, като при високо изтегляне, но със задържане под брадичката.

Признавам си честно, половината и повече от тези упражнения си ги измислих току що и си нямам идея дали имат изобщо някакъв смисъл. :) Ще оценя коментари както за комбинациите, така и за самите упражнения, дори такива от вида “това изобщо не може да се направи” или “това е пълна дивотия”, а ако се сетите и за още някое (истинско) изометрично упражнения, ще е още по-добре.

Ще започна да мисля и за разтягане, но хайде едно по едно. :)

14.02.14
12:07

Аз съм правил няколко и едно от тях ми допадна адски много става въпрос за следното вземаш голямата топка слагаш си ръцете зад главата и после опираш глава в топката като изнасяш краката като за лицева упора докато тялото ти се изпъне като струна ,дефакто ръцете лежат на топката и с пях пазиш равновесие , стоиш така около 30-40 секунди.....дават го за корем но е за цялото тяло от раменете надолу.При мен прасците ми щяха да гръмнат след вторите 30 секунди.Не знам дали правилно съм го обяснил но ще го намеря в нета и ще го постна .
Е те това е но аз изтеглям топката по напред :)

Мнението беше редактирано от Мавро на 14.02.14 12:12.

14.02.14
13:40

казано от Мавро на 14.02.14, 12:07:

Аз съм правил няколко и едно от тях ми допадна адски много става въпрос за следното вземаш голямата топка слагаш си ръцете зад главата и после опираш глава в топката като изнасяш краката като за лицева упора докато тялото ти се изпъне като струна ,дефакто ръцете лежат на топката и с пях пазиш равновесие , стоиш така около 30-40 секунди.....дават го за корем но е за цялото тяло от раменете надолу.При мен прасците ми щяха да гръмнат след вторите 30 секунди.Не знам дали правилно съм го обяснил но ще го намеря в нета и ще го постна .

Това ми прилича на планк върху швейцарска топка !

14.02.14
15:58

1. Прави много по-малко движения, ти си изброил един куп.
2. Някои движения, например тяга се изпъляват изометрично без никаква динамична фаза - примерно товариш на някаква стойка 360 кила и само напъваш. Това е с оглед на безопасността.
3. Бутащи движения прави унилатерално, малко под точката, в която заключваш и с минимална опора. За тях също е подходяща изометрията без динамична фаза - бутай стълб или колона например. Лицева с тежест също е вариант.
4. Изометрия при набирания прави с голяма тежест в най-горно положение. Тоест тежест, с която не можеш да се набереш и само хващаш лоста все едно ще правиш негативно набиране и задържаш така. Същото нещо, но определено с по-малка тежест го прави на ъгъл около 90 градуса между мишница и предмишница.
5. Изометрия за крака - отново статична, отново на 90 градуса ъгъл, ползвай обезопасяване ако е голяма тежестта или сложи дискове на колана за тежести и задържай много стриктно на паралела с тях.
6. Планка е златно изометрично упражнение за целия пояс, само контролирай линията гръб - задник - крака и малко експериметирай с ъгъла.
7. Задължително разтягай хубаво след измоетрията и не прави повече от 3 серии(ако са дълги) или 5(ако са къси), най-добре в началото опитай с 2 и 4.
8. Не прави изометрия за това, което ще тренираш после, прави за противоположното, поне за начало докато свикнеш.
9. Изкарах още една книга с автограф, сядай да я пишеш(ебах са в просяка нахален) :)

14.02.14
18:34

казано от BGcmex на 14.02.14, 13:40:

казано от Мавро на 14.02.14, 12:07:

Това ми прилича на планк върху швейцарска топка !

М да точно това е ...:)

14.02.14
19:42

Сашо, много благодаря за насоките!
А като стигна до писането на следващата книга в този или някой бъдещ живот, може да се окажеш с нещо повече от автограф - например с герой,  в който да се разпознаеш. :) Както се казва, внимавай какво си пожелаваш! (beer)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.02.14 22:14.

14.02.14
21:15

Според мен и двамата трябва да пишете книги :)

14.02.14
22:11

14.02.2014 г.

Тренировка 70 - Дърпащи (силова)

Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 8x70 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х60, 8х60 кг.

Адаптация:
Мъртва тяга - 6х120, 3х170 кг.
Набирания с раменен надхват - 4.

Работни серии:
1. Мъртва тяга (без фитили, без колан, надхват) - 1x210, 5х200, 3х205, 3х205 кг.
2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 3х40, 3х40, 3х40, 3х40 кг.
3. Гребане с дъмбел - 5х82, 5х82, 5х82, 4х82 кг.

Тренировка в трисети.

За финал - подхвърляне и улавяне на 25 кг диск - по 14 на ръка (без изпускане).

Обобщение за тренировката:
На тягата на 210 зле. Хватът изпускаше. Свалих на 200 и направих петица. После на 205 средна работа.
Другото и то умряла работа.

Добавки:
1. Към 7 - 10 мл FlexCode, 5 гр DAA на Bulk Powders, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
2. Преди тренировка - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 грам L-arginine на Now.
3. По време на тренировката - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders, 30 гр пчелен мед.
4. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Към 18 -  5 грама рибено масло, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
6. Преди лягане - 5 грама рибено масло.

Храна:
1. Към 7 - чаша мляко с нес.
2. Към 12:30 - купичка пилешка супа, миш-маш, спагети Болонезе.
3. Към 18 - две дози протеин.
4. Към 20 - биричка, манастирска салата (домати, сирене, боб, лук, чесън, маслини, пастърма), тиквички по гръцки, свински “пурички” с маслини на скара, ориз.

На обяд си поръчах само супа и миш-маш, но сервитьорът каза “Днес без месо ли?”... Едва ме нави!

Обобщение за деня:
Днес посвърших това-онова, но със сигурност не прекалих. После тренировка, излизане с жената и денят си замина. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.02.14 22:12.

15.02.14
01:28

казано от Boby_ на 14.02.14, 22:11:

За финал - подхвърляне и улавяне на 25 кг диск - по 14 на ръка (без изпускане).

И по-добре да си остане без изпускане, че при такива случаи винаги свършва фатално за някой пръст на крака. Веднъж вече чупих палец, след отвиване на дъмбел, а сега пък нокътя на същия палец е на път да пада след изпускане на точно такъв диск. :D

15.02.14
16:09

Всъщност няма кой знае каква опасност за пръстите ми - заставам с широк разкрач, понавеждам се напред и дори да изпусна диска, краката ми остават назад и встрани от мястото на приземяване. :)

15.02.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Към 9 - 5 гр DAA на Bulk Powders, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now, 10 мл FlexCode, 1 мг АИ.
2. Към 18 (план) - 5 гр. рибено масло, 10 мл FlexCode, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
3. Към 21 (план) - 5 гр. рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.

Храна:
Планирам към 20 часа фастинг. Във фурната се пече свински бут без кост, маринован с горчица, вино и доматено пюре, а до него метнах и едно парче конско, така че ще има какво да се хапва по-късно.

Обобщение за деня:
Нищо особено днес.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.02.14 16:11.

15.02.14
19:08

казано от Boby_ на 14.02.14, 11:52:

От няколко дни обмислям изометрични тренировки. Нямам никакъв опит с тях и всякакви съвети за упражнения и изпълнение ще са добре дошли.
Ясно е, че много от класическите упражнения с тежести могат да се изпълняват в изометричен вариант с по-малка тежест и задържане в няколко точки в концентричната или екстентричната част, но все пак друго си е да разбера точно как го прави някой с повече опит в това отношение. :)

А защо не пробваш с йога? Там изометрията е силно подчертана. Дихателните упражнения, които се практикуват са много подходящи за подобряване на издръжливостта в силовите тренировки.

16.02.14
17:26

16.02.2014 г.

Тренировка 71 - Бутащи (обемна)

Загрявка:
Напади без допълнителна тежест.
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 10х10 кг.

Адаптация:
Напади с дъмбели - 6х40 кг. (двата)
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 6x20 кг.

Работни серии:
1.1. Раменни преси с двупудовки от стоеж - 9х64, 8х64 кг. (тежестта е за двете)
1.2. Напади с дъмбели - 8х80, 6х80 кг. (тежестта е за двете, бройката - на крак)
2.1. Повдигане на прав лост от лег с много тесен хват - 7х115, 6х115 кг.
2.2. Лег преса - 8х290, 8х290 кг.
3.1. Повдигане на дъмбели от лег - 9х104, 7х104 кг. (тежестта е за двата дъмбела)
3.2. Бедрени екстензии с дъмбел - 8х60, 8х60, 7x60 кг.
4.1. Кофички с доп. тежест (на широка  успоредка) - 7х38, 6х38 кг.
4.2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 6х40, 4х40 кг.

За финал - трицепсово разгъване на портален скрипец с въженце (8 повторения с целия магазин).

Упражненията с еднаква първа цифра - в двусети.

Днес доста прилична тренировка. Разтегнатото в лявото бедро ме болеше на нападите и екстензиите, но не му се дадох.

Добавки:
1. Към 9 - 10 мл FlexCode, 5 гр DAA на Bulk Powders, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
2. Преди тренировка - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 грам L-arginine на Now.
3. По време на тренировката - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders, 30 гр пчелен мед.
4. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Към 18 - 5 грама рибено масло, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
6. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло.

Храна:
1. Към 9 - две чаши мляко с нес.
2. Към 12 - две купички супа от праз със зелев сок, по едно парче свинско и конско печено, туршия от зелени доматчета.
3. Към 17 - две дози протеин, 30 гр пчелен мед.
4. Между 20 и 22 (план) - ще видим. Отворих си биричка, на вечеря вероятно още от мръвката ще хапвам.

Обобщение за деня:
Днес нормална неделя. Сутринта мързелуване с олимпиадата. Жалко за Сани - имаше сили за бронза, но такъв й е спортът. Пак ще е най-добре представилият се български спортист на тези игри.
След тренировка се поразхвърлях да се поизмия и се загледах в огледалото достатъчно отдалеч. Леле, заприличал съм на прасе! Няма и следа от горния ред плочки от миналата есен, а надолу направо е страшно. И това - при едва 4 кг нагоре. Явно са само мас.
Май ще орязвам въглехидрати и ще минавам на ОКБ по-рано от планираното, че хич не ми харесва тая работа.

ИМ

16.02.14
17:38

казано от Boby_ на 16.02.14, 17:26:

16.02.2014 г.
Май ще орязвам въглехидрати и ще минавам на ОКБ по-рано от планираното, че хич не ми харесва тая работа.

Лошото е, че и май лятото ще идва по-рано тази година.

16.02.14
17:41

След тренировка се поразхвърлях да се поизмия и се загледах в огледалото достатъчно отдалеч. Леле, заприличал съм на прасе! Няма и следа от горния ред плочки от миналата есен, а надолу направо е страшно. И това - при едва 4 кг нагоре. Явно са само мас.

Като прочетох това и веднага се сетих за :

казано от Момчил Ганев на 06.02.14, 14:27:

Приближава пролетта. Из под леглата се появяват първите кантари...

:)

17.02.14
08:17

казано от Storm на 16.02.14, 17:41:

Като прочетох това и веднага се сетих за :

казано от Момчил Ганев на 06.02.14, 14:27:

Приближава пролетта. Изпод леглата се появяват първите кантари...

:)

Оф, от вчера го гледам това “из под” в цитата и душицата ми на Grammar Nazi не издържа повече! Изпод е предлог (тоест една дума) и на български се пише СЛЯТО.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.02.14 08:17.

17.02.14
13:09

17.02.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Към 7 - 5 гр DAA на Bulk Powders, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now, 10 мл FlexCode, 1 мг АИ.
2. Към 18 (план) - 5 гр. рибено масло, 10 мл FlexCode, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
3. Към 21 (план) - 5 гр. рибено масло, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.

Храна:
Планирам към 21 часа фастинг.

Обобщение за деня:
Изникнаха едно-две непредвидени неща днес, но нищо, което да си струва разказването.

17.02.14
15:16

Между другото, в сряда мисля да пробвам първата изометрична тренировка (ще дойде дърпащи).
Ще гледам да правя изометриите в почивните от “нормална” силова тренировка дни, като ще са след “едноименните” такива. Например вторник дърпащи силова, сряда изометрии силова.
Като за първа дърпаща съм си заплюл изометрична тяга, изометрични набирания (двата вида, които Сашо предложи - с тежко с брадичка над лоста и с по-леко на 90 градуса в лактите) и накрая ето това изометрично гребане:

По 2-3 серии от всяко. Сигурно като за пръв път ще съм жалка картинка по време на тренировката и след нея, но какво да се прави - трябва да се започне. :)

Надявам се да няма папараци, когато стигна до момента с разтягането, защото ако съм зле с изометриите, там направо ще съм трагичен. Мисля да пробвам ето тези разтягания след дърпащите (само трябва да си намеря колан/въженце):

Приемам съвети. :)

17.02.14
15:42

Намери от камионите,които ви карат стока парче от стар колан за товар,Боби.
Нещо такова
http://www.kammarton.com/promotsia-na-ukrepvashti-kolani-za-tovari
Или си купи,не е скъпо.

18.02.14
19:45

18.02.2014 г.

Тренировка 72 - Дърпащи (обемна)

Загрявка:
Тясна тяга - 8х20, 8х70 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х40, 8х70 кг.

Адаптация:
Тясна тяга - 6х120, 4х170 кг.
Придърпване на горен скрипец с  раменен надхват - 4x70 кг.

Работни серии:
1.1. Набирания с раменен надхват - 14, 14 бр.
1.2. Тясна тяга (без фитили, без колан, надхват) - 4х195, 4х195 кг.
2.1. Борчески обръщания с прав лост - 6х85, 5х85 кг.
2.2. Мъртва тяга с широк надхват - 2х155, 3х150 кг.
3.1. Високо изтегляне от земя - 5х115, 4х115 кг.
3.2. Набирания с широк надхват - 10, 10 бр.
4.1. Скотово сгъване с дъмбели - 7х26, 5х26 кг.
4.2. “Колелце” от колене - 10, 10.

Трагедия! Направих си кофти експеримент - натъпках се с пица един час преди тренировка и май повече се напъвах да не върна пицата, отколкото да тренирам днес. Да не говорим, че хватът май тръгна назад - в момента 155 ми тежат на широката тяга.

Добавки:
1. Към 7 - 10 мл FlexCode, 5 гр DAA на Bulk Powders, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
3. По време на тренировката - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders, 15 гр. пчелен мед.
5. Към 18 - 5 грама рибено масло, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
6. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best.

Храна:
1. Към 7 - чаша мляко с нес
2. Към 12:30 - купичка пилешка супа, свинска кавърма, няколко шоколадови бонбона.
3. Към 16 -  три парчета пица с шунка.
4. Към 19 - двойна доза протеин (матрица), 15 грама пчелен мед.

Днес в офиса имаше “гости” от чужбина и на обяд им поръчали пица от Виктория, от която (както обикновено) повече от половината изостана. Минах да си налея вода през кухничката и уж да опитам едно късче, та докато се усетя, сгънах три големи парчета. Свинска работа!

Обобщение за деня:
Нормален работен ден с някои дребни “изненади”, но нищо за разказване.

18.02.14
20:08

И аз съм така- без едно мога, с едно- не.

ТА

18.02.14
22:08

Златан истината ми викали! (::

Мнението беше редактирано от Тала-съм на 18.02.14 22:10.

ТА

18.02.14
22:41

Boby_ какво стана с изометрията?

19.02.14
06:47

казано от Тала-съм на 18.02.14, 22:41:

Днес ще е, ако не се откаже колегата.

19.02.14
12:23

казано от Boby_ на 19.02.14, 06:47:

казано от Тала-съм на 18.02.14, 22:41:

Днес ще е, ако не се откаже колегата.

Е, в крайна сметка се отказа. Мина ми през главата да ида сам, но ще се освободя чак към два, а утре мисля да сложа 170 на лежанката за първа проба и трябва да съм свеж, затова оставт за петък изометриите. Отново. :)

19.02.14
13:01

казано от Boby_ на 18.02.14, 19:45:

Трагедия! Направих си кофти експеримент - натъпках се с пица един час преди тренировка и май повече се напъвах да не върна пицата, отколкото да тренирам днес.

:x (pizza) :x

Мнението беше редактирано от gotcha на 19.02.14 13:02.

19.02.14
13:19

19.02.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Към 7 - 5 гр DAA на Bulk Powders, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now, 10 мл FlexCode, 1 мг АИ.
3. Към 21 (план) - 5 гр. рибено масло, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.

Храна:

Обобщение за деня:
Нормален работен ден. Както казах по-горе, по план трябваше на обяд да правя първата изометрично-разтегателна тренировка, но колегата вместо да тренира с мен, се изниза на среща в Народното събрание. Не че много съжалявам, де. Трябва си почивка между динамичните тренировки. :)

20.02.14
19:28

20.02.2014 г.

Тренировка 73 - Бутащи (силова)

Загрявка:
Загрявка на лакти и китки а ла Вик.
Повдигане на щанга от лег - 20х20, 10x60, 8х90 кг.
Преден клек - 15х0, 8х20, 8x70, 6x90 кг.
Пуш преса с прав лост - 10х20 кг.

Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130 кг.
Преден клек - 3х120 кг.
Пуш преса с прав лост - 3х70 кг.

Работни серии:
1.1. Повдигане на щанга от лег - 2х170, 2х170, 2x170, 1+1х165 кг.

Клипче на първата серия:

1.2. Преден клек - 2х145, 2х145, 1х145, 1х145 кг.
1.3. Пуш преса с прав лост - 2х90, 2х90, 2х90, 1х90 кг.

Упражненията с еднаква първа цифра - в суперсерии.

За пръв път слагам 170, така че си е личен рекорд от всякъде! Втората и третата двойки бяха по-стабилни от първата. Може би защото цял ден ми се въртят из главата глупости как късам мускул, как ми пада щангата на гърдите и т. н. Сложих ги тия 170, де - такива неща няма да ме разколебаят.
На клека и пуш пресата пълна пародия! И докато за първото си имам глупавото оправдание, че прасецът ме боли и не смея да напъвам, то за пуш пресата направо не знам какво става. Правя спокойна тройка на 85 чиста раменна преса, а 90 ми се опъват на пуш преса. Явно хич не знам как да използвам краката. Е, ще ги оправя с времето.
Нищо не стана и с “ракването” на гърди без фитили. Миналата тренировка поне осмицата на 70 беше така, днес на второто повторение се наложи да хвърля щангата и да слагам фитили.

Добавки:
3. По време на тренировката - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders. 15 грама пчелен мед.
6. Преди лягане - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best.

Храна:
1. Към 7 - чаша мляко с нес.
2. Към 12:30 - купичка пилека супа, свинско по ловджийски, 100 гр печено кашу.
3. Към 18:30 - 30 грама пчелен мед, две дози протеин.
4. Към 19:30 - свински пържолки от бут на скара, салата айсберг, печурки с шунка и кашкавал на скара.

Обобщение за деня:
Скапан ден. Сънливо ми е от сутринта, DHL задържали по някакви причини една пратка в Германия, а наличеностите в склада са изчерпани и чакат пациенти с метастази. На всичко отгоре лекарството е със специален температурен режим и ако датчиците покажат, че температурата е надвишена, цялата партида няма да може да се използва. Нерви, разправии. Знаеш, че нищо не можеш да направиш и пак ти е криво...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.02.14 19:30.

ИМ

20.02.14
19:54

Боби адмирации за лега. Това си е сериозна тежест откъдето и да го погледнеш. Като ти видях първото повторение как го бутна си помислих, че спокойно ще направиш тройка, но при такива тежести те удря изведнъж. Иначе щом си направил три двойки, въпреки че нещата са относителни, според мен с по-сериозна психическа нагласа най-вероятно ще бутнеш и 180кг.

20.02.14
20:02

Поздравления и от мен, Боби :). Сега остава и предния клек да догони лега :D
И спотърът добре се представи - някой с по-лабилни нерви да беше закачил лоста :).

21.02.14
08:13

казано от Иван Марков на 20.02.14, 19:54:

...според мен с по-сериозна психическа нагласа най-вероятно ще бутнеш и 180кг.

Във втората и третата серии двойките бяха доста по-лесни, откллкото в първата, така че 175 не ми мърдат, а може би наистина и със 180 бих могъл да се преборя в подходящ момент. Не мисля обаче да ги слагам, докато не им дойде времето за 2-3 повторения. :) Нямам полза от изнасилени опити за макс в момента, а и май никога не съм имал. :)

казано от Петър на 20.02.14, 20:02:

Поздравления и от мен, Боби :). Сега остава и предния клек да догони лега :D
И спотърът добре се представи - някой с по-лабилни нерви да беше закачил лоста :).

Клекът да догони лега... Ех, мечти, мечти! :) Все изниква нещо, което не ми позволява да натисна тоя пусти клек. В началото като започвах с един опитен колега преди точно 10 години по правена от него програма, изобщо не клякахме. После се поинтересувах, попрочетох тук-там и взех да дърпам (относително) на задния клек. Хубаво, ама прецаках гърба. Минах на зерчер клек и лег-преса. После пък кръстът се обади. Хайде минах на преден клек. “Оправих” коляното (на тяга, не на клек, но последствията бяха и за клека). После пак кръста. Сега последно прасеца, който вече половин година не минава. Това са все поводи. А основната причина е, че някъде дълбоко в мързеливата си душа МРАЗЯ да клякам. Адски неприятно ми е - винаги, когато имам да правя клек, часове преди това се навивам, че ТРЯБВА и направо ме друсва депресия.
Знам, че като се описвам така, заприличвам на “любимците” на Сашо с престижната лежанка и нулевия клек, но какво да се прави - това е истината. :)

А спотърът е пич и не ми пази за пръв път. Знае добре какво прави. :) За такива опити на нова тежест това е много важно. Иначе щях да си остана още в първата серия с единица и малко напъни за второ и да се ядосвам, че съм прибързал с тези килограми.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.02.14 09:28.

21.02.14
14:13

21.02.2014 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Храна:

Обобщение за деня:
Пак не се реализира планираната за днес тренировка. :) Най-накрая с колегата се разбрахме в понеделник да го водя в Лъки джима за редовна тренировка. Изометриите пак се отлагат.
Иначе ден, изпълнен с нерви и разправии - както служебни, така и лични. Не ми се навлиза в подробности.
От друга страна пък човек, когото много уважавам и с когото работим страшно добре, се издига, така че има и добри новини. Сега ще видим кого ще изберат за мястото му, защото имам доста допирни точки с тази позиция. :)

21.02.14
14:40

казано от Boby_ на 21.02.14, 08:13:

Клекът да догони лега... Ех, мечти, мечти! :)

Ех, цели, цели... ! :)

А основната причина е, че някъде дълбоко в мързеливата си душа МРАЗЯ да клякам. Адски неприятно ми е - винаги, когато имам да правя клек, часове преди това се навивам, че ТРЯБВА и направо ме друсва депресия.

Това е основната причина, ако ще ми вярвай. Заобичай го, уважавай го, ухажвай го, внушавай си, че си силен на него, натискай го, моли му се и изведнъж ще дойде момента, в който ще тръгне :)

Знам, че като се описвам така, заприличвам на “любимците” на Сашо с престижната лежанка и нулевия клек, но какво да се прави - това е истината. :)

Болна истина, още повече, че ползваш удари под кръста - аз до преди 4-5 месеца бях с по-силно постижение на тесен лег отколкото на клек...

21.02.14
15:07

Клекът да догони лега...

Догонил го е, даже го е надминал. Забравяш личното тегло към сметките. Иначе и аз не знам защо, но и на мен клекът ми е едно от неприятните упражнения.

21.02.14
15:08

казано от James Hinks на 21.02.14, 14:40:

Клекът да догони лега... Ех, мечти, мечти! :)

Ех, цели, цели... ! :)

Такива относителни цели са много хлъзгаво нещо, защото работят и в двете посоки. :)
Сам си го казвал - спирам лежанката и клекът става по-силен от нея, без изобщо да е мръднал.
Отделно от това аз и на лежанката не съм си поставял някаква конректна цел. 200 се мержелеят там в далечината, но само като дразнител, който е по-вероятно никога да не достигна. Напъвам си я, защото ми е приятно да я правя - нищо повече.

А основната причина е, че някъде дълбоко в мързеливата си душа МРАЗЯ да клякам. Адски неприятно ми е - винаги, когато имам да правя клек, часове преди това се навивам, че ТРЯБВА и направо ме друсва депресия.

Това е основната причина, ако ще ми вярвай. Заобичай го, уважавай го, ухажвай го, внушавай си, че си силен на него, натискай го, моли му се и изведнъж ще дойде момента, в който ще тръгне :)

Абсолютно е така, аз си го знам това. :) Няма две мнения по въпроса. Лошото със самовнушението при мен е, че никога не е сработвало. Дървена глава, това е положението. Мога да правя нещо ВЪПРЕКИ нежеланието си (и го правя) , но досега за почти 39 години не съм успявал да си променя вътрешното отношение съзнателно. За всичко си има първи път, де. :)

Болна истина, още повече, че ползваш удари под кръста - аз до преди 4-5 месеца бях с по-силно постижение на тесен лег отколкото на клек...

Болна е, ако ти е криво да си я признаеш и ако ти пука кой знае колко. Иначе си е само истина. ;)

21.02.14
15:10

казано от Boby_ на 21.02.14, 15:08:

но досега за почти 39 години не съм успявал да си променя вътрешното отношение съзнателно.

A с цигарите как беше ? ;)

21.02.14
15:25

казано от James Hinks на 21.02.14, 15:10:

казано от Boby_ на 21.02.14, 15:08:

но досега за почти 39 години не съм успявал да си променя вътрешното отношение съзнателно.

A с цигарите как беше ? ;)

О, това беше голяма борба! Всеки ден се опитвам да си я припомня, за да не ми се налага да минавам никога вече през нея. Така и не мога да разбера хора, които не са пушили година, две или повече и после палят цигара. Това е гавра със собственото ти аз отпреди време и с всичко, преживяно, докато си отказвал цигарите.

Но аналогията не е съвсем точна. Едно е да правиш или да не правиш нещо насила (да клякаш или да не запалиш цигара), съвсем друго - да си наложиш да ти харесва. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.02.14 15:25.

21.02.14
15:29

Същото е - наложил си си сам да не харесваш цигарите. Не ми спори сега за единия клек де...:D

Георги Милев

21.02.14
15:39

Боби,
Какво ти има на прасеца? Реших да питам да не се окаже проблема ти сходен с моя и ако мога да помогна. :)

Ее, изобщо не обичам да започвам нова страница... :Д

Мнението беше редактирано от Георги Милев на 21.02.14 15:39.

21.02.14
15:41

Аз го разбирам Боби напълно, клека си е мъка и колкото да съм се опитвал да го харесам, май само леко съм флиртувал с него, но нищо по-сериозно...
За клека - или го обичаш или го мразиш :D

21.02.14
15:43

казано от Георги Милев на 21.02.14, 15:39:

Боби,
Какво ти има на прасеца? Реших да питам да не се окаже проблема ти сходен с моя и ако мога да помогна. :)

Ее, изобщо не обичам да започвам нова страница... :Д

Бейкърова киста - излив на синовиална течност между мускулните влакна, вероятно причинен от някакъв проблем с мембраната на колянната става.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1