Така и не мога да разбера хора, които не са пушили година, две или повече и после палят цигара. Това е гавра със собственото ти аз отпреди време и с всичко, преживяно, докато си отказвал цигарите.
Но аналогията не е съвсем точна. Едно е да правиш или да не правиш нещо насила (да клякаш или да не запалиш цигара), съвсем друго - да си наложиш да ти харесва. :)
Точно от тези съм. Пропуших след 6 години непушене. Целенасочено и с труд. Гадно ми беше, но успях :-) Пуших 2-3 години и пак ги спрях. Не можеш да разбереш защото не всеки се пристрастява еднакво към цигарите. Това е. Отделно, че си работлив тип и си свикнал с усилие и воля да стават нещата.
Хората имат различна склонност към пристрастяване, това е ясно. Говоря за “страстни” пушачи, какъвто бях аз. Пушех по три кутии (понякога повече) на ден, първата ми работа сутрин беше да запаля цигара, а не да пикая. Ставах нощем да ям и да пуша. За такова пристрастяване говоря, а не за пушене от типа “днес мога да пуша, но мога и да не пуша”.
21.02.14
18:09
Твоя проблем е доста сериозен... Дано да се оправиш. :)
Да, съгласен съм с теб за склонността на пристрастяване. В родата имаме доста страстни пушачи.. Леля ми е на 58 и е много страстен пушач... Виждал съм я как се буди от сън, пали цигара и след това пак ляга да спи... Аз за мое щастие се оказа, че не съм толкова страстен пушач.. :) Не съм и пушил много... Пропуших на 14/15 и пуших до 21… което според мен оказва мн голямо влияние.. колкото повече си пушил толкова по-зле...
Мнението беше редактирано от Георги Милев на 21.02.14 18:11.
Твоя проблем е доста сериозен... Дано да се оправиш. :)
Звучи по-страшно, отколкото е в действителност, но боли и ме ограничава като амплитуда.
22.02.2014 г.
Тренировка 74 - Дърпащи (силова)
Загрявка:
Мъртва тяга с трап-бар - 8x70 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Мъртва тяга с трап-бар - 6х120, 3х170 кг.
Набирания с раменен надхват - 4.
Работни серии:
1. Мъртва тяга с трап-бар - 3x210, 3х240, 1х250 кг.
2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 2х40, 3х36, 2х36 кг.
3. Гребане с дъмбел - 7х72, 6х72 кг.
Тренировка в трисети.
Обобщение за тренировката:
Уникална простотия сътворих днес!
След като помагах на Ванката сутринта да изнесем малко строителни отпадъци (малко, малко - един контейнер), отидохме с него да тренираме на Раковски. Идеята ми беше да пробвам трап-бара и да преценя дали да поръчвам.
Още на загрявката усетих, че не му е чиста работата на тоя трап-бар и усещам компресия и напрежение на много кофти място в кръста. 240 - лека тройка без особено усилие. Реших да слагам 250 (то не са 250, че е по-лек барът, но там някъде). Е, не трябваше. Дръпнах ги с аванс, заключих - сила като за тройка. Само дето нещо стана в кръста. Приключих с тягата и гребането веднага, пуснах още едни набирания за разтягане, но и там не биваше хич работата.
Сега лежа и охкам. Като изстина, стана много зле - май само още два пъти съм се докарвал до такова положение.
Изводът е не се изхвърляйте с ново за вас движение, въпреки че усещате сила. Особено пък изморени от мъкнене на тухли и мрамор цяла сутрин.
Официално съм контузен и ядосан на себе си.
Добавки:
1. Към 9 - 10 мл FlexCode, 5 гр DAA на Bulk Powders, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
2. Преди тренировка - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 грам L-arginine на Now.
3. По време на тренировката - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders.
4. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Към 18 (план) - 5 грама рибено масло, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
6. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло.
Храна:
1. Към 9 - чаша мляко с нес, купичка супа с праз, зелеве сок и ориз, свинско каре на скара.
2. Към 14 - две дози протеин.
3. Към 14:30 - биричка, свински ребра, кюфтенца, кебабченца (всичко на скара... без бирата).
4. Между 18 и 21 - ще видим какво ще се хапва и пийва.
Обобщение за деня:
Горе написах всичко. Какво да кажа повече...
Започнах вече серапептаза и НСПВС. Засега друго няма да правя - ще изчакам малко да видя как ще се развие тая простотия.
Акъл и съвети за медикаменти не ти трябват, тъй че само ще ти пожелая бързо възстановяване. Дано да го преспиш и да го забравиш :)
Акъл и съвети за медикаменти не ти трябват, тъй че само ще ти пожелая бързо възстановяване. Дано да го преспиш и да го забравиш :)
Благодаря!
Днес положението с кръста е малко по-добре. Ще видим утре като вляза в залата (за щастие имам бутащи) как ще съм.
23.02.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 10 - 5 гр DAA на Bulk Powders, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now, 10 мл FlexCode, 1 мг АИ.
2. Към 18 (план) - 5 гр. рибено масло, 10 мл FlexCode, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
3. Към 21 (план) - 5 гр. рибено масло, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
Храна:
16 часа “фастинг”, последвани от:
1. Към 13:30 - купичка спаначена супа, порция лазаня с конска и свинска кайма.
2. Към 19 (план) - вероятно пак същото.
По план трябваше да фаствам повече, но жена ми сготви страхотна лазаня и се предадох рано-рано.
Обобщение за деня:
Вчера направих още една простотия - 150 мг диклофенак (следобед и вечерта) с 10 бири (всички от обяд насетне)... Съответно цяла нощ “връщах ресто” заради това. За пръв път ми се случва такова нещо - досега няколко пъти съм пил диклак и диклофенак дуо и съм си позволявал алкохол, без да съм изпитвал подобни симптоми. Абе всеки от акъла си пати.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.02.14 13:50.
23.02.14
13:58
достигнал си до заключения по трудния начин... скорошно оправяне!
Keep up!
Аз в залата го лекувам моя :).Една хубава загрявка и болката изчезва.После пак ме наболява,но нормално е като изтине.Явно с теб ще си имаме такива проблеми вечно :@
Мнението беше редактирано от Васил Р на 24.02.14 14:51.
24.02.2014 г.
Тренировка 75 - Бутащи (обемна)
Загрявка:
Напади без допълнителна тежест.
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 10х10 кг.
Адаптация:
Лег преса - 8х125, 6х225 кг. (двата)
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 6x20 кг.
Работни серии:
1.1. Раменни преси с двупудовки от стоеж - 9х64, 8х64 кг. (тежестта е за двете)
1.2. Лег преса - 7х295, 7х295, 7х295, 7х295 кг.
2.1. Повдигане на прав лост от лег с много тесен хват - 7х115, 6х115 кг.
2.2. Бедрени екстензии с дъмбел - 8х60, 8х60, 7x60 кг.
3.1. Повдигане на дъмбели от лег - 9х104, 7х104 кг. (тежестта е за двата дъмбела)
3.2. Бедрени сгъвания на машина (с всички плочки) - 12, 11, 11.
4.1. Кофички с доп. тежест (на широка успоредка) - 7х38, 7х38 кг.
4.2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 6х40, 4х40 кг.
5. Трицепсово разгъване на портален скрипец с въженце - 8 повторения с целия магазин.
6. Суингове - 20х32 кг.
Упражненията с еднаква първа цифра - в двусети.
Като се е почнало с контузиите тоя месец, няма свършване! От няколко тренировки усещам болка в левия квадрицепс при нападите. Днес още на загрявката ме отказа. Пробвах и български клек - същата работа.Остра болка в левия крак, когато е в задна позиция.
За сметка на това на бутане без разтягане (клек, лег-преса) почти никаква болка. Затова и ги докарах 4 серии лег преса, а вкарах и малко бедрени сгъвания на машина.
В края вкарах и малко суингове с двупудовка - колкото да го видя що за чудо е това. Май ще вкарам по малко след всяка тренировка за малко допълнително запотяване. 20-тина са нищо, но не посмях повече заради кръста.
Добавки:
1. Към 7 - 10 мл FlexCode, 5 гр DAA на Bulk Powders, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
2. Преди тренировка - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 грам L-arginine на Now.
3. По време на тренировката - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders.
4. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Към 18 - 5 грама рибено масло, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
6. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло.
Храна:
17 часа фастинг, последвани от:
1. Към 12 - купичка пилешка супа, две кебапчета, домати, 68 грама печено кашу, една ябълка.
2. Към 15 - една ябълка.
3. Към 19 - две дози протеин.
4. Към 20 - купичка спаначена супа, боб яхния, две порции лазаня Болонезе, зелена салата.
На вечря голямо плюскане падна!
Обобщение за деня:
Работа, ядове с един бизнес-партньор - направили промени хората в една класификация, в която попада най-големият ни продукт, без да ни уведомят. После разправии в здравната каса... Абе понеделник като понеделник. :)
Честно да ти кажа тая тежест ще ме дразни дори само да я напиша, камо ли да я смятам в дискове или да я зереждам на машината...Що не сложи 300…? Барем и душичката ми като чете, да е спокойна :D
Мнението беше редактирано от Петър на 24.02.14 20:56.
Честно да ти кажа тая тежест ще ме дразни дори само да я напиша, камо ли да я смятам в дискове или да я зереждам на машината...Що не сложи 300…? Барем и душичката ми като чете, да е спокойна :D
Да не са пуснали пак Монк по някоя кабеларка? :)
Не може 300, не съм дорасъл. Имам си система. :D Всяко нещо с времето си.
24.02.14
21:41
Днес съм много разсеян в четенето на чуждите дневници и тая лег преса я възприех като лег... Викам си “Боби е предобрил с трибулуса” :D срив!
Да не са пуснали пак Монк по някоя кабеларка? :)
Аз слава богу поне към тежестите в залата не съм развил OCD, за сега се ограничавам само с волумето в колата :D
Това, че искаш да ти е подредено и закръгляш числата, е доста далеч от обсесивно компулсивно разстройство. :)
Иначе в залата не мога да понасям да видя различни дискове от двете страни на лоста. Разтоварвал съм и съм товарил наново лост, с който вдига някой друг заради различни на цвят дискове. :)
Но пък кръглите числа не ме привличат толкова, че да прибързвам заради тях. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.02.14 22:21.
О, не съм казал, че числата са кръгли, те са “специални” :) В залата и аз съм забелязал хора, които слагат дискове по цвят или задължително големи, вместо малки със същото тегло (това на лежанката), а един веднъж се ужаси, че бях сложил на щангата от едната страна 10 кг диск, а от другата 2х5кг...
О, не съм казал, че числата са кръгли, те са “специални” :) В залата и аз съм забелязал хора, които слагат дискове по цвят или задължително големи, вместо малки със същото тегло (това на лежанката), а един веднъж се ужаси, че бях сложил на щангата от едната страна 10 кг диск, а от другата 2х5кг...
Този последният спокойно бих могъл да съм аз. :)
един веднъж се ужаси, че бях сложил на щангата от едната страна 10 кг диск, а от другата 2х5кг...
Всъщност тук вече въпросът може да не е толкова до натрапливости, колкото до китайски дискове :). В моята зала има марж при всеки диск и колкото повече дискове слагаш, толкова повече може да се различава общото тегло на щангата с това което си мислиш, че вдигаш :). Така например 5х10кг няма да са равни на 2х25кг :). Затова в някои ситуации 2х5 могат да дадат отражение, особено що се отнася до баланса на лоста. :).
Аз дори гледам да са от един и същ модел дисковете защото и от модел до модел има разлика (чугунени или гумирани).
Боби, това с квадрицепса дали не нерв?
Ами възможно е, макар че малко ме съмнява. Отпреди последното “оправяне” на кръста е, а и го усещам като нещо разтегнато. Започна, когато увеличих разкрача на нападите. Ще мине, не е голям проблем.
В интерес на истината това и на мен ми е минавало през ума, та и аз гледам да са симетрични дисковете, та да няма неприятни изненади.
25.02.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 5 гр DAA на Bulk Powders, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now, 10 мл FlexCode, 1 мг АИ.
2. Към 18 (план) - 5 гр. рибено масло, 10 мл FlexCode, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
3. Към 21 (план) - 5 гр. рибено масло, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
Храна:
Планирам да фаствам към 21 часа днес.
За вечеря имам още половин тава лазаня за дояждане, която е сред любимите ми неща изобщо, така че намаляването на въглехидратите се отлага. ;(
Обобщение за деня:
Ден като ден - доста работа, но нищо особено.
От вчерашната тренировка мислех, че ще забележите сгушените накрая суингове, вместо да се хванете за тежестта на едно от най-безсмислените упражнения в програмата ми - лег-пресата. :) Като дойде 50-цата, ще я ползвам основно за това - суингове в края на всяка тренировка. А дотогава - с 32-ка за привикване към упражнението. Трябва малко да го сритам тоя моя хипопотамски метаболизъм, а суинговете изглеждат приятно кардио. (devil)
Мисля да я държа в Лъкито, така че ако има желаещ да вземе още една, докато все още може да се поръчва, да вземем да направим комплект там. Даже може да вляза и с още 50-тина лв “партия” и във втората. :) После само да има кой да ги вдига. :D
От вчерашната тренировка мислех, че ще забележите сгушените накрая суингове, вместо да се хванете за тежестта на едно от най-безсмислените упражнения в програмата ми - лег-пресата. :) Като дойде 50-цата, ще я ползвам основно за това - суингове в края на всяка тренировка. А дотогава - с 32-ка за привикване към упражнението. Трябва малко да го сритам тоя моя хипопотамски метаболизъм, а суинговете изглеждат приятно кардио. (devil)
:D
Видяхме ги, видяхме ги, поне аз :-)
От вчерашната тренировка мислех, че ще забележите сгушените накрая суингове, вместо да се хванете за тежестта на едно от най-безсмислените упражнения в програмата ми - лег-пресата.:D
Mи да беше написал 19 суинга :D
От вчерашната тренировка мислех, че ще забележите сгушените накрая суингове, вместо да се хванете за тежестта на едно от най-безсмислените упражнения в програмата ми - лег-пресата.:DMи да беше написал 19 суинга :D
Кое е по-зле - да не успееш да се напънеш на 20-тия и да спреш на 19 или да си дадеш още малко зор и да прескочиш до 21? :D
Кое е по-зле - да не успееш да се напънеш на 20-тия и да спреш на 19 или да си дадеш още малко зор и да прескочиш до 21? :D
Разсъждавах и върху този въпрос, докато пишех числото :D. 21 ще остане незабелязано, ще се изтълкува, че си се раздал на макс и ефекта му ще е горе-долу като на 20-ката (та дори и по-незабелязано може да е ), докато 19 имплицитно е заложило в себе си скатавката, а това, както знаеш, първо се набива на очи :D.
25.02.14
23:29
Това, че искаш да ти е подредено и закръгляш числата, е доста далеч от обсесивно компулсивно разстройство. :)
Иначе в залата не мога да понасям да видя различни дискове от двете страни на лоста. Разтоварвал съм и съм товарил наново лост, с който вдига някой друг заради различни на цвят дискове. :)
Но пък кръглите числа не ме привличат толкова, че да прибързвам заради тях. :)
Началото е (devil)
Но пък кръглите числа не ме привличат толкова, че да прибързвам заради тях. :)Началото е (devil)
Средата :-)))
26.02.14
18:12
Разсъждавах и върху този въпрос, докато пишех числото :D. 21 ще остане незабелязано, ще се изтълкува, че си се раздал на макс и ефекта му ще е горе-долу като на 20-ката (та дори и по-незабелязано може да е ), докато 19 имплицитно е заложило в себе си скатавката, а това, както знаеш, първо се набива на очи :D.
как ми разгада стратегията на трениране в последните 1-2години :D
26.02.2014 г.
Тренировка 76 - Дърпащи (обемна)
Загрявка:
Тясна тяга - 8х20, 8х70 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х40, 8х70 кг.
Адаптация:
Тясна тяга - 6х120, 4х170 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 4x70 кг.
Работни серии:
1.1. Набирания с раменен надхват - 17, 14 бр.
1.2. Тясна тяга (без фитили, без колан, надхват) - 4х195, 3х195 кг.
2.1. Борчески обръщания с прав лост - 6х85, 5х85 кг.
2.2. Мъртва тяга с широк надхват - 3х150, 4х150 кг.
3.1. Високо изтегляне от земя - 6х115, 5х115 кг.
3.2. Набирания с широк надхват - 10, 9 бр.
4.1. Скотово сгъване с дъмбели - 7х26, 6х26 кг.
4.2. “Колелце” от колене - 12, 10.
5. Суингове с пудовка - 25х32 кг.
Притеснявах се за кръста, но се държа прилично. Наболяваше, но не толкова, че да ми попречи на тренировката.
Отново завърших със суингове с двупудовка - този път 25. Предполагам, че е никаква бройка, но ще увеличавам полека - да има там нещо за въздух в тренировките.
Добавки:
1. Към 7 - 10 мл FlexCode, 5 гр DAA на Bulk Powders, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
5. Към 18 - 5 грама рибено масло, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
6. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best.
Последните няколко тренировки забравям да си взема мед, а декстроза така и не намерих нито в 2-3 от големите вериги супермаркети, нито в магазини за диетични и био храни.
Храна:
1. Към 7 - чаша мляко с нес
2. Към 12:30 - купичка свинска супа, свинско със задушени зеленчуци и картофи, шоколадови бонбони (много), чаша шампанско.
3. Към 18 - двойна доза протеин (матрица).
4. Към 19 - малко суджук, синьо сирене, бобена салата, червено вино.
5. Към 20 (план) - свинско с праз.
Обобщение за деня:
Днес свърших доста работа, но ме изненадаха лошо в гръб. Един колега черпи за повишение, колежка пък за рожден ден и аз се оказах обграден с шоколадови бонбони. Ето за какво ставаше въпрос. Кабинетът в дъното е моя, а при всяко ходене за вода или тоалетна минавах покрай всичкия тоя гаден шоколад. Взех си неведнъж... Така няма да стане работата с чистенето май. :D
26.02.14
19:16
Добре,че с бонбони са те изненадали... :D
26.02.14
20:32
То това като шведска маса за шоколад или може би е по-точно да се каже швейцарска маса.
Боби, ако сборно не си вързал една цяла кутия бонбони не е страшно :)
26.02.14
21:14
К’ви са тия бонбони бе Боби да няма да я искат вече щерката (wasntme)
26.02.14
21:54
Моцартови топки вижда набитото ми око (devil)
... ама с тея бонбони човек не може да си каже наздраве ...
Мнението беше редактирано от charlie brown на 26.02.14 21:55.
... ама с тея бонбони човек не може да си каже наздраве ...
Кой, кой го казва?
Боби, БоНбоби, бонбони, суингове... трябваше да се запишеш за опъна бе момче :)
Отече и последния явлен фен на бодибилдинга :D
Значи, виждам се само как пътьом грабвам шепа Роше-та, обирам всички зелени Мерси-та, и озъртайки се тиквам последната кутия бонбони под блузата си...........дискретно напускам офиса..(wasntme)
......и излизайки се извинявам на Боби, че му започнах новата страничка със спам
Мнението беше редактирано от Stela на 26.02.14 22:45.
И моцартови топки, и линдт, и фереро роше... Със сигурност съм хапнал една кутия. Въпросът е да не е повече. :)
Ванка, суингът е чудесно бодибилдинг упражнение. :) Щом ми помага да изграждам тялото си, значи е такова.
Запомни от мен една древноримска мъдрост: Omnia est bodybuilding.
И моцартови топки, и линдт, и фереро роше... Omnia est bodybuilding.
Истина, истина...