21.10.14
08:58
Боби, по колко фаст правиш ? :) Може и да си писал някъде и да съм пропуснала да го прочета, ако е така - извинявай :)
казано от slavko на 21.10.14, 08:57:
Хрома на гладно ли ги пиеш?
Да, на гладно. Пия го сутрин, а не закусвам от много години.
казано от Наталия Николова на 21.10.14, 08:58:
Боби, по колко фаст правиш ? :) Може и да си писал някъде и да съм пропуснала да го прочета, ако е така - извинявай :)
19-20 часа идват, но то не е истински фаст - сутрин пия чаша мляко с нес и общо взето го прекъсвам. Ползата в моя случай е в по-малкото калории и по-лесното спазване на дефицит, не в друго.
21.10.14
10:38
казано от Boby_ на 21.10.14, 10:00:
19-20 часа идват, но то не е истински фаст - сутрин пия чаша мляко с нес и общо взето го прекъсвам. Ползата в моя случай е в по-малкото калории и по-лесното спазване на дефицит, не в друго.
Супер, значи в момента го карам, както и ти :) В смисъл и аз започнах нещо такова, с цел по-лесно спазване на дефицита :) Значи пътят ми е правилен ;)
Благодаря :)
21.10.2014 г.
Тренировка 16 - Силова Г
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х60, 8x60 кг.
Мъртва тяга - 8х20, 6х70, 4х120 кг.
Адаптация:
Набирания с раменен надхват - 4.
Мъртва тяга - 2х170 кг.
Работни серии:
1.1. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 4х35, 4х35, 4х35, 4х35 кг.
1.2. Мъртва тяга - 3х195, 3х195, 2х195 кг.
2.1. Гребане с дъмбел (от земя) - 6х67, 5х67, 5х67, 5х67 кг.
2.2. Силово обръщане - 6х80, 6х80, 5х80 кг.
3. Изометрия на набиране в горно положение - 15, 14 с.
Упражненията с еднаква първа цифра са в суперсерии.
Обобщение за тренировката:
Не беше зле днес тренировката. Набиранията стабилни, на тягата 195 не се проблем за хвата, но в последната серия ми натежаха на гърба и кръста, което е и целта на занятието.
Гребането с дъмбел от земя нещо продължавам да не го докарвам. Не ми дойде на ум да снимам едно клипче да видим острани как изглежда.
Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulkpowders, 2 грама L-arginine на Bulkpowders, 2 грама L-Carnitine на Weider.
3. По време на тренировка - 15 грама Complete Intraworkout на Bulk.
4. След тренировка - ~50 гр Pure Whey на Bulk Powders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло.
Обобщение за деня:
Сутринта в суматохата съм си забравил раницата с лаптопа у нас. Отивам в офиса, отварям багажника - няма лаптоп. Пих едно кафе и хайде обратно. Тъкмо се канех да работя от нас през остатъка от деня, когато изникна среща, която нямаше как да отложа и хайде обратно през трафика. Общо взето отидоха сумарно два часа в разкарване напред-назад през прекрасния ни град с ужасния му трафик. Както казва народната мъдрост, който няма глава, има кола...
Храна:
Засега балансът е неутрален или леко отрицателен и май ще си остане такъв.
Който няма глава, има крака пък казваше тренера:)
Добре, че станах инженер:)
казано от slavko на 21.10.14, 19:59:
Който няма глава, има крака пък казваше тренера:)
Добре, че станах инженер:)
Това е стара пословица, която се използва в случаите, когато забравиш нещо и трябва да се върнеш да го вземеш например. Точно нея парафразирах по-горе. ;)
22.10.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
Обобщение за деня:
Днес доста работа, но нищо кой знае какво за отбелязване.
Нещо съм в настроение за малко класичесни немски трашец.
Храна:
Днес фастинг, а след него към 2000 ккал, което е доста под неутралния баланс. Много въглехидрати, нормално количество мазнини, малко белтъчини.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.10.14 20:29.
23.10.2014 г.
Тренировка 17 - Обемна Д
Загрявка:
Бедрени разгъвания на машина - 8х39, 8x39 кг.
Клек - 10.
Работни серии:
1. Бедрени разгъвания - 12х70,5, 10х75 кг.
2. Преден клек - 13х100 кг.
3. Лицеви опори с ръце на ширината на раменете - 47.
4. Лицеви опори със събрани длани - 19.
5. Кофички - 17, 18.
6. Флайс с дъмбели - 9х25 кг.
7. Избутване на прав лост от полулег - 8х100 кг.
8. Кросоувър на портален скрипец - 9х8 плочки.
9. Френско разгъване с крив лост - 8х58 кг.
10. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 6х100 кг.
11. Разтваряне встрани от стоеж с дъмбели - 9х23 кг.
Днес доста добре. Увеличавам повторения/тежести на почти всичко, тренирам стегнато с малки почивки - ще вляза в час.
Преди тренировката пробвах да клекна няколко пъти дълбоко без тежест. Не става и това е. Още щом сляза под паралела, започва силна болка във външната долна част и на двете колене. Вероятно съм “смлял” латералните менискуси. Хич не ми се тръгва пак по лекари, но май ще трябва поне за диагноза - ако са скъсани, няма да зарастнат и ще трябва да се ляга под ножа рано или късно.
Добавки:
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulkpowders, 2 грама L-arginine на Bulkpowders, 2 грама L-Carnitine на Weider.
3. По време на тренировка - 15 грама Complete Intraworkout на Bulk.
4. След тренировка - ~50 гр Pure Whey на Bulk Powders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
Обобщение за деня:
Гадно време, но пък денят мина без някакви драми. Доста работа, дребни разправии, но нищо за разказване.
Храна:
Храната е около неутралния баланс и този път с доста добър процент белтъчини и без алкохол.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.10.14 22:20.
Едно от най-подценяваните парчета на Kreator:
П. П. Дали не си личи какво слушам тия дни в колата? :D
Екстрийма и Комата на душиците са си класика .....пък и аз съм така ,като захапя некоя банда или албумец и неколко дена се бичат плътно докато се наситят рецепторите и тогава скачам на следващото ....:D
24.10.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
Обобщение за деня:
Като за петък се скъсах от работа. :)
Храна:
Малко “фастинг”, последван от няколко бири и умерена вечеря. Калориите са в лек дефицит, но мазнините са малко.
24.10.14
23:00
По - скоро бих казал, че белтъчините са малко за сметка на въглехидратите :)
казано от Lachezar Tomov на 24.10.14, 23:00:
По - скоро бих казал, че белтъчините са малко за сметка на въглехидратите :)
В последно време в нетренировъчните дни белтъчините традиционно са малко, а въглехидратите - доста, затова не го и отбелязвам. Днес обаче и мазнините са малко. Не че има някакво значение в краткосрочен план или че не мога да отворя хладилника и да награбя козето сирене, разбира се. :) Само си записвам и като се понатрупат подобни записки в рамките на десетина дни - две седмици, значи има нужда от корекция в диетата.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.10.14 23:05.
24.10.14
23:09
Явно си постигнал напредък, щом не ти се отразява завишаването на въглехидратите :)
казано от Lachezar Tomov на 24.10.14, 23:09:
Явно си постигнал напредък, щом не ти се отразява завишаването на въглехидратите :)
Няма как да ми се отразят, докато съм в дефицит. Колкото и да е разтеглива съвременната физика, законът за запазване на енергията важи с пълна сила. ;)
24.10.14
23:15
Става дума не на теглото, а на теб самия - ето аз днес бях в дефицит, но приех някакви въглехидрати и задържах вода преди тренировката. Имам предвид, че ги толерираш по - добре заради фастовете, нали теорията е, че оправят инсулиновата чувствителност :)
Не знам дали има връзка между фастинга и инсулиновата чувстителност от една страна и задържането на вода от въглехидрати от друга. Дори да има, моят “фастинг” в момента не е никакъв фастинг - прекъсвам го сутрин с чаша мляко с нес и става на две част от по 10-11 часа, което реално няма как да има ефект върху метаболизма, освен че ми помага да спазвам по-лесно дефицит в нетренировъчните дни.
Иначе наистина не усещам задържане на течности от въглехидратите, но все пак като цяло не съм ги увеличил кой знае колко и гледам да ги държа под контрол.
25.10.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
Обобщение за деня:
Тръгнахме по някое време преди обяд към Стара Загора и се забихме в нечовешко задръстване на магистралата. Все пак в ранния следобед пристигнахме, свършихме си работата и се насочихме към хотелчето в Старозагорски бани - х-л Извор. Мога с чиста съвест да го препоръчам на всеки, който има път към тази част на България.
За съжаление това пътуване означава, че нямаше как днес да тренирам и почивката стана два дни. Утре ще видим как ще се получи с обратния път.
Храна:
Днес отново “фастинг”, а после - дефицит.
Здравей, Боби :)
Много тежка диагноза си поставил за болката в коленете. Възможно е да е причинена от възпаление на колатералните връзки - при мен често се случва и отшумява сравнително бързо. Според мен минискусите ще те болят и при други движения, а не само при максимална екстензия.
26.10.2014 г.
Тренировка 18 - Обемна Е
Загрявка:
Високо изтегляне от земя - 8х20, 6х70 кг.
Работни серии:
1. Високо изтегляне от земя - 9х100, 8х100 кг.
2. Сунгове до вертикала - 18х50 кг.
3. Пулоувър преса с диск - 10х50, 8х50 кг.
4. Набирания в подхват - 20, 11.
5. Набирания в раменен надхват - 9, 8.
6. Набирания в успореден хват - 8, 7.
7. Скотово с крив лост/дъмбели - 7х50 кг.
Започнах зле - много трудно се вработих, а на суинговете приключих с причерняване на ниво с пет по-малко от предния път. След това обаче влязох в час и завърших доста прилично.
Добавки:
1. Към 9 - 1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now.
3. По време на тренировка - 20 грама Complete Intraworkout на Bulk.
Обобщение за деня:
Сън до късно, после хотелска закуска и кафенце на спокойствие. Решихме, че не ни се мокри рано сутрин и пропуснахме басейна и парната баня.
На връщане по магистралата всичко беше ОК за разлика от вчера. Прибрахме се по обяд, после тренировка, оправяне на аквариум, готвене... и денят свърши.
Храна:
Храната е прилична днес - лек дефицит, малко шоколадче, червено винце, а белтъчините са достатъчно.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.10.14 20:00.
казано от Маданеца на 26.10.14, 09:27:
Здравей, Боби :)
Много тежка диагноза си поставил за болката в коленете. Възможно е да е причинена от възпаление на колатералните връзки - при мен често се случва и отшумява сравнително бързо. Според мен минискусите ще те болят и при други движения, а не само при максимална екстензия.
Тежичка е, но си имам всички симптоми - оток, болка, хрущене при всяко движение, причинено от разкъсаните парченца хрущял, пукане при раздвижване след няколко минути заседяване, липса на почти всякакво подобрение вече повече от половин година. Всичко се връзва. При всички случаи ми трябва диагноза, подкрепена с ЯМР или поне с рентгенова снимка, а чак след като се установи точното положение, ще мисля дали и кога ще се прави операция.
За съжалени си прав :(
Заложи на ЯМР-то, че от рентгена няма особен смисъл при меките тъкани.
Още една заветна граница е достигната! :) Снимката по-долу е от тази сутрин.
Сега остава само да изчакам седмичният тренд да “настигне” моментното тегло и ще мога да кажа, че за пръв път от 7-8 години съм с тегло с двуцифрено цяло число на килограмите. Трябва да помисля каква цел да си поставя след това - хем ми се иска да сваля още малко мазнини и да извадя и втори ред плочки, хем ми се струва, че ще загубя много сила и мускулна маса, за да го постигна и компромисът няма да е много ползотворен от един момент нататък. Засега ще се опитам да постигна едно равновесие около неутралния баланс, за да гоня добро възтановяване, пък ако изчистя още малко, без да си давам зор, ще е само от полза.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.10.14 09:27.
казано от gotcha на 27.10.14, 10:31:
Аз виждам 3 цифри (dull)
Хаха, е, има точка бе :D
казано от gotcha на 27.10.14, 10:31:
Аз виждам 3 цифри (dull)
За такива като теб съвсем предвидливо съм го написал ето така:
казано от Boby_ на 27.10.14, 09:27:
... за пръв път от 7-8 години съм с тегло с двуцифрено цяло число на килограмите...
(mooning)
Ситуацията във форума в момента:
Всеки тежкото предаде
На бодибилдинг се отдаде.
Диетата е в нашето сърце.
Всеки грабнал калипери,
Бодифет и гънки да премери.
С глад, диета се надяват
Пресите да си изкарат.
Както виждате, ретро трайбъл борческо-пирамидалната олд скуул чалга отново има подходяща мелодия за всяка ситуация в живота.
За необразованите и младите - това е припевът от Петра - Ориент експрес.
Продължавайте с диетите и скоро ще ви пея Хищна хиена :D
27.10.14
11:05
Хм, мисля си, че с годините е по-добре да се пази изчистено тегло, отколкото мускулна маса и сила. Поне това е моят опит, а леко те водя в тази нерадостна класация.
Виж сега, Карнале, на мен и сега ми тежи, не се базикам, ама стискам зъби, дори смея да твърдя, че се обаждат стари болежки, но се надявам да поотминат с адаптацията.
И кажи ми как да вдигам тежко... като се оказа, че тиквичката ми оня ден не можал да дръпне 150 на тяга с фитили за единица. (dull)
Пита ме после аз колко бройки правя на 150, викам - Не съм успявала да ги дръпна никога, даже не съм ги отлепяла... :D ;)
Здравей! Имам едно въпросче. Как се казва приложението/сайта, от който си смяташ приетите през деня калории?
казано от Do`it на 27.10.14, 11:43:
Здравей! Имам едно въпросче. Как се казва приложението/сайта, от който си смяташ приетите през деня калории?
MS Excel. ;)
Малко pivot таблици и чартове, малко VBA, понатрупване на база данни с рецепти и храни и си имам индивидуализирано приложение, което ми върши по-добра работа от всичко онлайн и ми отнема по-малко време за попълване и сметки.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.10.14 11:53.
казано от Boby_ на 27.10.14, 11:50:
казано от Do`it на 27.10.14, 11:43:
MS Excel. ;)
Малко pivot таблици и чартове, малко VBA, понатрупване на база данни с рецепти и храни и си имам индивидуализирано приложение, което ми върши по-добра работа от всичко онлайн и ми отнема по-малко време за попълване и сметки.
Боби, пусни app в плейстора- : )
казано от Von Suthaus на 27.10.14, 11:05:
Хм, мисля си, че с годините е по-добре да се пази изчистено тегло, отколкото мускулна маса и сила. Поне това е моят опит, а леко те водя в тази нерадостна класация.
Аз все още търся начин да съчетая нещата - по-нисък процент мазнини в комбинация с прилична сила. Ясно е, че на 95 или 100 кг лично тегло няма как да съм толкова силен, колкото на 130, но загубата на сила не е толкова голяма, колкото би мога да бъде, което ме радва. От друга срана обаче с времето и контузийките се понатрупват, някои стават хронични и преследването на сила на всяка цена започва да става кауза пердута. За муслулната маса обаче не е точно така - самата тя прави поддържането на сравнително нисък процент мазнини по-лесно, освен това води и до други ползи за здравето, дори да оставим настрана самочувствието.
Трябва да уточня все пак понятията. :) Под “мускулна маса” не разбирам таква с обема на Джей Кътлър или Рони Колман, разбира се, а нещо далеч по-умерено и човешко. За ниски мазнини пък смятам нещо от порядъка на 9-10%, до какъвто процент скоро няма да стигна при сегашните си около 15. Май трябва да ги измеря отново тия дни, защото може и да са понамалели.
Боби, как ги мериш пустите мазнини ? Аз имам в къщи една измама, която ми дава каквито си иска проценти и така и не знам колко съм.
казано от Storm на 27.10.14, 12:55:
Боби, как ги мериш пустите мазнини ? Аз имам в къщи една измама, която ми дава каквито си иска проценти и така и не знам колко съм.
Кантарът на снимката е с опция за мерене - измерва чрез импеданс и някаква измислена формула. Той ме изкарва към 16% в момента. Не му вярвам много - завишава с 1-2%. Другият метод, който ползвам, е с електронен калипер по формулата със 7 гънки на Джаксън/Полък. Калиперът ми не е калибриран за натиск (бяха доста по-скъпи, като поръчвах) и щипането с различна сила и на различна ширина може да доведе до много различен резултат, но щипя и меря там нещо, сравнявам с кантара и “окомера” по ето такива “таблици” и изкарвам нещо като процент. :)
Както вече казах, в момента кантарът ме изкарва около 15,5-16%, последният път “щипането” ме изкара 14,9 (макар и да бях с 4-5 кг по-тежък), а окомерът казва 14-15, така че някъде там ще да е.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.10.14 13:28.
27.10.14
14:53
Като видях тази снимка, се сетих за теб и аватара ти :)
27.10.14
15:26
Боби, имам същата симптоматика като теб на дясното коляно, но при мен не е постоянна и след много гледане, разглеждане и четене съм склонен да се съглася с Маданеца за диагнозата - лигаменти или ретинакулум.
казано от James Hinks на 27.10.14, 15:26:
Боби, имам същата симптоматика като теб на дясното коляно, но при мен не е постоянна и след много гледане, разглеждане и четене съм склонен да се съглася с Маданеца за диагнозата - лигаменти или ретинакулум.
Дано да е това! Аз предпочитам да работя с най-тежката диагноза като временна хипотеза и да съм приятно изненадан после, отколкото обратното. Доколкото е възможно изобщо човек да бъде приятно изненадан в такава ситуация, разбира се. :)