01.12.14
16:31
казано от Ронката на 01.12.14, 16:30:
Чудя се как ли ще реагира Боби като види всичко това... :x
Ще го засърби клавиатурата :)
казано от James Hinks на 01.12.14, 16:30:
казано от Маргарита Манева на 01.12.14, 16:24:
Описанието на хлорелата не ти ли говори нищо по темата?
Честно да ти кажа - говори ми, но не съм срещал факти, освен, че по времето на СССР са давали като задължителен порцион на работещите в ЗАТО.
За мен самия факт, че в Русия се прилага би бил достатъчен. Те, за разлика от Запада имат доста по-напреднала наУка и изучават доста по-полезни неща. ;)
01.12.14
16:36
Прилагала се е. Сега дали е така никой не може да каже.
Чудя се как ли ще реагира Боби като види всичко това... :x
Ако не е умрял от лъчева болест (попътно), сам ще ни каже. :D Ако се направи ретроспекция, колко хора са умрели в самолетни катастрофи и колко от радиацията по време на полет, аз лично не бих се притеснявал от облъчването. :D
казано от slavko на 01.12.14, 16:39:
Да не се чудим, защо се затварят дневници после.
Защото никой не може да каже: “ОК, ще пробвам...може пък да работи”.
Всички трябва да скочат яростно върху първия осмелил се да даде НЯАКЪВ съвет, пък бил той и потенциално полезен.
01.12.14
16:41
казано от Маргарита Манева на 01.12.14, 16:35:
казано от James Hinks на 01.12.14, 16:30:
казано от Маргарита Манева на 01.12.14, 16:24:
Описанието на хлорелата не ти ли говори нищо по темата?
Честно да ти кажа - говори ми, но не съм срещал факти, освен, че по времето на СССР са давали като задължителен порцион на работещите в ЗАТО.
За мен самия факт, че в Русия се прилага би бил достатъчен. Те, за разлика от Запада имат доста по-напреднала наУка и изучават доста по-полезни неща. ;)
Хм, точно в моята сфера превеждат като луди западни трудове и канят западни учени да преподават целогодишно - защото са около 30 години назад поне. Което естествено е само маркер, не мога да го твърдя за всичко.
01.12.14
16:43
казано от Von Suthaus на 01.12.14, 16:41:
Хм, точно в моята сфера превеждат като луди западни трудове и канят западни учени да преподават целогодишно - защото са около 30 години назад поне. Което естествено е само маркер, не мога да го твърдя за всичко.
От любознателност, така и така даваш пример, коя сфера споменаваш ?
Мнението беше редактирано от Kenny на 01.12.14 16:45.
Някой още нещо да добави, мисля че сега духовното почнаха да дирят някои...просто е супер.
Леле, човек да мръдне в една командировка, после не може да си познае дневника! :)
казано от Queen Cobra на 01.12.14, 11:53:
За къде летиш, ако не е тайна? :) Стана ми интересно, май често ти се налага.
Не е тайна. Днес и утре съм във Виена. Обикновено пътувам или до там, или до Цюрих, понякога и до други еверопейски дестинации.
казано от Маргарита Манева на 01.12.14, 11:55:
С толкова чести полети, на твое място бих пила много жен шен, чага и хлорела. :)
Марги, благодаря за идеята! Виждам, че след нея се е зародила тежка дискусия. Не искам да оспорвам постенциалните ползи от трите продукта, но полетите ми не са толкова чести (рядко пътувам по-често от един-два пъти в месеца) и освен това са кратки - в рамките на час и нещо до два обикновено. Не мисля, че се налага да взимам някакви допълнителни мерки.
Ако не е тайна, кое точно от свойствата на хлорелата би могло да ме предпази от ефектите на йонизираното лъчение? Ако е заради хлорофила, това няма как да стане - той просто не се усвоява от човешкия организъм и приемът му няма никакви доказани полезни ефекти. Иначе като съдържание на витамини и минерали хлорелата наистина е ценен продукт, но съм убеден, че нищо в нея не би могло по какъвто и да било начин да ме спаси от радиацията.
казано от Кольо Пияндето на 01.12.14, 11:55:
Боби, какви са ти впечатленията от карнитин тартарат като предтренировъчен суплемент? :)
Коле, засега никакви. Не го усещам. Аз по принцип бях и донякъде съм скептичен към ползата от тази добавка, но 2 грама шотчета от л-карнитина на Нау преди тренировка ме изпотяваха и ми даваха енергия и заради тях давам шанс и на други фирми. :)
П. П. А за съветската наУка само ще припомня Мичурин и неговото отричане на така омразната империалистичесна наука, генетиката. В СССР наука се правеше на политическа основа, а пробивите им не бяха плод на целенасочени усилия, а на огромен ресурс, който нямаше как да не доведе до открития в определени (случайни) области.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.12.14 16:54.
Всъщност, има условия, при които се усвоява хлорофила. Писала съм го в материала за хлорелата, ако някой си е направил труда да го изчете преди да стане панаира.
01.12.14
16:57
казано от Phophy_ на 01.12.14, 16:48:
П. П. А за съветската наУка само ще припомня Мичурин и неговото отричане на така омразната империалистичесна наука, генетиката. В СССР наука се правеше на политическа основа, а пробивите им не бяха плод на целенасочени усилия, а на огромен ресурс, който нямаше как да не доведе до открития в определени (случайни) области.
Това не е вярно;)
аз лично не бих се притеснявал от облъчването. :D
И правилно ,тъй като годишната ефективна доза на пилоти(екипаж) не надхвърля 1 mSv над границата на годишната ефективна доза за всяко лице от населението 1 mSv получена от ест.рад.фон.За сравнение дозата на персонал работещ в сфера на йонизиращи лъчения е 20mSv но при определени условия може да стигне и надмине 50mSv,като тук говорим само за външно облъчване.То на студенти и учащи обучението на които провежда в среда на йонизиращи лъчения, е 6 mSv….а ние си чешим езиците да 1mSv годишно...Тоест ако са примерно 100полета за година получават 10μSv на полет,което е смехотворна доза...
Чай,май,тинктури пенкилери ,радикали и прочие...са въздух...няма храна,течност,препарат или каквото и да било ,което може да повлияе след излагане на външно йонизиращо лъчение...
А Мичурин е този,дето затри науката генетика в СССР с неговите праскови на северния полюс...
Мнението беше редактирано от nervak на 01.12.14 17:10.
Моля ви, спрете вече тази дискусия - излишна е и не й е мястото тук.
Спамът си е спам и в умерени дози е полезен (даже пази от радиация), но да не мога да си намеря ДНЕШНАТА тренировка две страници назад в собствения ми дневник ми идва малко в повече.
Освен това аргументите вече се написаха и всеки е свободен да си направи сам изводите или да потърси повече информация, ако смята, че му е нужна.
01.12.14
17:28
казано от Phophy_ на 01.12.14, 16:48:
Коле, засега никакви. Не го усещам. Аз по принцип бях и донякъде съм скептичен към ползата от тази добавка, но 2 грама шотчета от л-карнитина на Нау преди тренировка ме изпотяваха и ми даваха енергия и заради тях давам шанс и на други фирми. :)
Попитах, защото тук-там го мяркам в предтренировъчни продукти (Controlled Labs White Flood Reborn е първият такъв, за който се сещам в момента). Знаейки как работи “по документи”, може би не е лоша идея, дори извън контекста на режим за намаляване на телесните мазнини. Разбира се - в комбинация с други предтренировъчни “агенти”. От друга страна не е пренебрежимо евтин и включването му в суплементация като постоянно присъстващ елемент трябва да е основателно. Ще те питам пак нататък... :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.12.14 17:34.
Обобщение за ноември 2014
Ноември се оказа първият месец от май насам, в който не съм свалил тегло.
Среднодневният ми калориен прием през месеца е бил 3067 ккал. Калорийният ми разход по сметки към края на месеца е 3075 ккал, с коефициент за физическа активност 1,44. Умишлено използвам тази стойност, а не 1,55, както е в оригиналната формула, защото сметките ми от последните месеци показват, че именно това е най-вярната за мен стойност, въпреки силовите ми тренировки през ден. При това заковаване на неутралния баланс (-8 ккал на ден или -240 за целия ноември) и при 7700 ккал на свален килограм за месеца би трябвало да съм свалил около... 300 грама. Кантарът и Libra Weight Management казват в общо глас +200 грама, тоест “цели” 500 грама разлика. Объркал съм се за месеца с около 128 ккал на ден или реалният ми коефициент на активност за ноември е бил 1,38. За следващия месец ще използвам именно него.
Не съм взимал мерки тези дни. Ще се меря, като се върна. Засега оставям тези от началото на ноември, за да запиша до тях сегашните, които вероятно ще са без съществена промяна:
1. Талия (на нивото на пъпа) - 92 см.
2. Бедра - л. 63, д. 61,5 см.
3. Ръце (студени) - л. 44, д. 44 см.
4. Гръдна обиколка (в горната част на гръдния кош и без да се “напомпвам) - 120 см.
5. Прасци - л. 40,5, д. 40,5.
6. Врат - 44 см.
7. Обиколна на раменете - 134,5 см.
Засега толкова. Първи месец, в който качвам тегло, макар и малко. Смятането продължва, като целта е да стоя около неутралния баланс до пролетта и да задържа сегашните около 101 кг.
П. П. Някъде между цялата разправия за радиация и суперхрани някой беше питал каква програма ползвам за калориите. Отговарям сигурно за десети път - използвам собственоръчно направена и допълвана с храни и рецепти база данни. Май вече трябва да си го добавя това в подписа. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.12.14 22:14.
02.11.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now.
2. Преди лягане - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 3 капсули ZMA на PrimaForce.
Обобщение за деня:
Цял ден в конферентна зала, обяд от сандвичи (обикновено във виенския офис ни хранеха прилично, но явно от офисите по горните етажи са се оплакали от миризмата на готвено и нашите са решили да минаваме на сандвичи), после висене на летището и обратен полет (за щастие безинтересен).
Храна:
Въглехидратно-бирен ден с лек отрицателен баланс.
П. П. В последно време се опитвам да установя какво му харсват на така наречения Black metal. Едно такова бавно, протяжно, претенциозно, на практика без здрави рифове. С една дума блудкаво. В крайна сметка пак си се връщам на добрия стар дет метъл. :) Ето нещо за изплакване на ушните миди след бозите от последния албум на Бехемот:
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.12.14 11:53.
И аз не си падам по типичния блек метъл но........слушам некоя друга група като най ми допадат в музикално отношение Dimmu Borgir и издънката нa техния китарист ...Old Man`s Child .......които имат три албума които си заслужават слушането но най любим ми е ....In defiance of existence…..преслушай го ....;)
Мнението беше редактирано от overkill на 03.12.14 12:39.
В последно време се опитвам да установя какво му харсват на така наречения Black metal.
Ако живееше в условията на девет-месечна зима, ядеше ферментирала херинга и караше Волво..щеше да го разбираш по-добре. :) Или само караше Волво. Примерно.
А, аз от метъл не разбирам много обаче съм се смял с глас, когато ми пуснаха Cradle of Filth преди време. Не знам дори какъв под-стил се води, но беше комично. Иначе твойте са си корави!
Едит:
@Блажка - а това вече е некъв поп-фолк. С пънк рифове. Защо бе баси.. (cry)
Мнението беше редактирано от Владо на 03.12.14 12:23.
казано от Блажка на 03.12.14, 12:16:
Нямаш душевността на Блек метълист, за да усетиш блек метъла :D :P
Тая душевност на Блек метъла трябва да е нещо като дълбоката славянска душа, само че с по-малко социалистически реализъм у нея.
казано от Дългия на 03.12.14, 12:19:
В последно време се опитвам да установя какво му харсват на така наречения Black metal.
Ако живееше в условията на девет-месечна зима, ядеше ферментирала херинга и караше Волво..щеше да го разбираш по-добре. :) Или само караше Волво. Примерно.
А, аз от метъл не разбирам много обаче съм се смял с глас, когато ми пуснаха Cradle of Filth преди време. Не знам дори какъв под-стил се води, но беше комично. Иначе твойте са си корави!
Да де, ама аз слушам с голям кеф финалнски и шведски дет метъл.
А по отношение на автомобила не знам случайно или умишелно, но току що отпра страхотен удар в напречната греда. :) Ей какво влача в джоба всеки ден:
Добре, че няма друг разбирач на блек метъла в тоя форум, че ще се хванем за гушите :D
Cradle of filth са минали покрай блека, ама не са се спрели, първо, че са англичани, второ стилът им е екстремен по-скоро дарк-готик метъл бих го нарекла аз.
В случая много добър пример беше даден със страната, в която се е зародил и развил този музикален стил ;)
Това е като да пееш за норвежката студена, безкрайна гора, а да си от Маями, Флорида.
Та епохални и значими групи можем да причислим Emperor, Immortal, Satyricon, Darkthrone, Dimmu Borgir, Dissection, Gorgoroth, Burzum, Mayhem, Urn, Carpathian Forest… Като емблематични личности естествено Fenriz, който освен Darkthrone развива още няколко странични проекта, от които най-успешният му е може би Isengard, с паган елементи и оперна певица, забравих я вече как се казва, ама е много яка :D. Horgh от Immortal, когото имам честта лично да познавам, за малко да ме настъпи :D, пък е обявен за най-техничният и бърз барабанист ever born..
Sorry Фофи, ама трябваше да защитя честта на любимия си стил! :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 03.12.14 12:38.
Защитавай смело! :)
Добре, че не го разбирам блек метъла, иначе щях да ям бой сигурно. :)
03.12.14
14:11
Ако не те влече да бродиш мрачно из горите с черна мантия и намацан с фон дьо тен, просто няма как да го разбереш :) Или за повече инфо:
http://silvermountain.mikeramm.com/2009/03/05/666-rules-of-the-black-metal-fan/
Каква е тази цензурирана версия? Навремето поне 3 от правилата гласяха “Не бъди Димо от ПИФ”!
03.12.14
14:22
казано от Phophy_ на 03.12.14, 13:51:
Защитавай смело! :)
Добре, че не го разбирам блек метъла, иначе щях да ям бой сигурно. :)
Аз като го разбирам, пак не ям бой :D Така или иначе шведския блек е по-добър от норвежкия такъв
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 03.12.14 14:23.
03.12.2014 г.
Тренировка 37 - Силова А
Загрявка:
Преден клек - 8х20, 6x50 кг.
Раменни преси с прав лост от стоеж - 8х20 кг.
Адаптация:
Преден клек - 1х100 кг.
Раменни преси с прав лост от стоеж - 1х70, 4х50 кг.
Работни серии:
1. Суперсерии през 10-15 секунди:
1.1. Преден клек - 1х125, 1х125, 1х125, 1х125, 1х125, 1х125, 1х125, 1х125 кг.
1.2. Раменни преси с прав лост от стоеж - 1х80, 1х80, 1х80, 1х80, 1х80, 1х80, 1х80, 1х80 кг.
2. Изометрии и частични повторения (последователно):
2.1. Изометрия на преден клек малко над паралела - 17 с х 110 кг, 11 с х 110 кг, 12 с х 110 кг.
2.2. Висок преден полуклек от пейка - 2х162½, 2х162½, 2х162½ кг.
2.3. Изометрия на раменна преса от стоеж на (на нивото на очите) - 15 с х 70 кг, 12 с х 70 кг, 12 с х 70 кг.
2.4. Частични повторения на раменна преса с около 20 см ход - 2х100, 2х100, 2х100 кг.
2.5. Изометрия на лицева опора с тежест на гърба, малко под заключване на лактите - 20 с х 60 кг, 17 с х 60 кг, 13 с х 60 кг.
Обобщение за тренировката:
По стечение на обстоятелствата пак се наложи да тренирам сутринта. Като цяло прилично, въпреки че в началото не успях да спазя протокола и се получиха повече от 15 секунди между подходите на осемте кръга единици. Много повече. :(
Отново увеличих тежестта на полуклека и отново си станаха трите двойки без проблем. Имам достатъчно сила в краката, само да не бяха скапаните колене!
Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколанат (200 мкг) на Now.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulkpowders, 2 грама L-arginine на Bulkpowders, 3 грама L-Carnitine Tartrate, 1 доза IronPump.
3. По време на тренировка - 15 грама Complete Intraworkout на Bulk.
4. След тренировка - ~50 гр Pure Whey на Bulk Powders, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 3 капсули ZMA на PrimaForce.
Обобщение за деня:
Сутрешна тренировка, после продължителна среща в офиса, а ме чакат и още.
За протокола искам да си кажа мнението за новия изглед на форума. Не знам за новата функционалност - още не съм я видял, но външният вид никак, ама никак не ми харесва.
1. Фонът е ужасно ярък и след известно време направо започват да ме болят очите от четене. Ако имаше опция за избор на “скинове”, нямаше да е проблем, но сега съм “заклещен” с това бяло и няма мърдане.
2. Шрифтът на мненията е много едър и това ги прави много “разточени” по вертикала, като така налага много браузване.
3. Съотношението между размера на шрифта на заглавията на темите в разделите от една страна и размерите на аватарите и последния коментар от друга не е добро - отново много едри заглавия за сметка на дребни последни коментари и аватари. Това всъщност е дреболия, но дразни.
4. Последните коментари са дясно подравнени, вместо ляво в изгледа на форума и са много отдалечени от заглавията на темите. Понеже на практика само от там влизам в темите, това ми създава допълнително усилие и налага движение с мишката.
5. Ужасяващите кръгли аватари - няма какво да ги коментирам, картинката е ясна.
6. Мобилната версия - винаги съм смятал концепцията за мобилна версия за отживелица. Съвременните браузъри на всички мобилни устройства поддържат цялата функционалност на браузърите, които ползваме на компютрите си. В тази връзка мобилната версия е някакво осакатено копие на сайта, което на всичко отгоре не позволява да бъде изключено с опцията, която в Опера за Андроид е предвидена точно за тази цел (превключване към десктоп агент от опциите), не позволява зумване и ми забива в лицето огромни букви, които буквално с три изречения ми запълват екрана и постоянно трябва да местя, за да прочета изобщо нещо. Така форумът става практически неизползваем от телефона ми.
Разбирам нуждата от прогрес, но не схващам защо заради нова функционалност трябва да се променя работещ, харесван, сравнително нов, достатъчно ергономичен и добре изпробван дизайн с нов такъв, който според мен е лишен от всякаква ергономия.
Сигурно звуча като стара вмирисана консерва, но не мисля, че точно тази промяна това е крачка в правилната посока.
Храна:
Получи се нежелан фастинг - нямах време да изляза да хапна и реших да пропусна обяда, вместо да ям боклуци на крак. Калориите са в дефицит, въгхелидратите са в повече от нужното, но като цяло нищо драматично. След тренировка хапнах малко шоколад с пълномаслено камилско мляко, но не мисля, че 20-30 грама от него ще променят съществено баланса. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.12.14 21:29.
03.12.14
14:45
За протокола искам да си кажа мнението за новия изглед на форума. Не знам за новата функционалност - още не съм я видял, но външният вид никак, ама никак не ми харесва.
Подкрепям мнението ти с две ръце ! Ужасен е новият изглед, а да не говорим, че половината функции на сайта не ми работят :(
казано от Наталия Николова на 03.12.14, 14:45:
Подкрепям мнението ти с две ръце ! Ужасен е новият изглед, а да не говорим, че половината функции на сайта не ми работят :(
Имайте търпение. И на мен не ми допада, но след като се казва, че се работи по въпроса, най-добре да изчакаме и да вдигаме патардията поне след седмица :).
казано от Иван Божанов на 03.12.14, 14:11:
Ако не те влече да бродиш мрачно из горите с черна мантия и намацан с фон дьо тен, просто няма как да го разбереш :) Или за повече инфо:
http://silvermountain.mikeramm.com/2009/03/05/666-rules-of-the-black-metal-fan/
Хахахаха това е ключовото, аз спазвам всички правила, но най-вече тези.
1. Не бъди обратен.
2. Бъди „як“.
3. Всички металисти, които не са „яки“, са обратни.
Между другото причината да започна да тренирам е, защото исках да изглеждам добре с черен кожен клин и пантрондашна лента, тоест да съм яка в краката, е, постигнах го :D Даже се наложи да махна 2 патрона от лентата в последствие, че ми беше станала голяма, а все пак 100 евро дадох за нея
Ех.. сега се сетих за пича горе, че ходих до Германия специално да ги гледам наживо на Ragnaroek Festival и така се натрясках с медовина, понеже реших, че е някакво леко сокче, че не е истина :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 03.12.14 15:15.
Ето ви и английския оригинал на правилата http://true.hit.bg/
1. Don’t be gay.
2. Be “true”.
3. All people who aren’t “true” are gay.
4. Be grim.
5. Be necro.
6. Be simultaneously grim and necro if at all possible.
7. Break things while being grim and necro.
8. Don’t have fun at concerts. Stand around with arms crossed.
...
И един стар хит, от преди вече 20 години...
Натоварваща ми е и на мен новата визия. Дано се пооправи докато стигне финална версия, защото не знам дали ще привикна. Така или иначе последно време не седя много във форума, май съвсем ще почна да отсъствам.
ЕДИТ Силно се надявам, че в новата версия ще се оправят и цитатите- или като се цитира да има препратка към оригиналното мнение. Това е много полезно.
Мнението беше редактирано от Бойко на 03.12.14 15:32.
Енев, копирането на песента от моя пост е очеизвадно :D, Emperor имат и други доста добри парчета :D Междру другото препоръчвам Limbonic Art - Moon in Scorpio албума, дори и за НЕ-блекари е доста добър, разбира се стар...
Мнението беше редактирано от Блажка на 03.12.14 15:39.
03.12.14
15:43
Щом ти харесват Torture killer, ето още нещо от тях(тази ми е една от любимите) :
казано от Блажка на 03.12.14, 15:38:
Енев, копирането на песента от моя пост е очеизвадно :D, Emperor имат и други доста добри парчета :D Междру другото препоръчвам Limbonic Art - Moon in Scorpio албума, дори и за НЕ-блекари е доста добър, разбира се стар...
Ах, Блага, извинявай, съвсем неумишлено и въобще не погледнах, че и ти нея песен си пуснала. Колебаех се между нея и Mother North на Satyricon. Иначе Лимоните също са много яки, присъединявам се към мнението ти :)
Мен пък във форума ме дразни, че на “Теми с мое участие” не може да се премине директно към последните нечетени мнения в съответната тема, а се отваря първата страница.
Мнението беше редактирано от Енев на 03.12.14 15:52.
03.12.14
15:51
Да не оспамим дневника на Боби с мнения за визията - май ще сме най-полезни ако споделим мнението си в отделната тема: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/66558/P2000#p-1104213 (в линка съм пуснал с малко custom CSS как съм си оправил няколко дразнещи неща)
Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 03.12.14 15:57.