Too Little, Too Late

Прескочи до:

25.05.15
20:52

И вятъра ще ги охлажда... гениално а :)

// а на новата страница ти пожелавам да направиш седемнайсе лични рекорда (muscle)

Мнението беше редактирано от Pavel D на 25.05.15 20:54.

26.05.15
00:39

25.05.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Към 18 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
3. Преди лягане - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Днес музеите на Ватикана и базиликата Св. Петър. Рома пасовете се изплатиха с прескачане и на двете опашки.

Храна:
Храната е зле - много като калории и с доста въглехидрати. В София ще компенсирам.

Между другото, хората са имали квадрицепси и преди 500 години. Прилагам доказателства.

Да, майка ми постоянно (с укор) ми казва, че съм с крака на римски пехотинец и ако е възможно да ги смаля малко, че било грозно ... :D

26.05.15
00:46

Ники не ги слушай! Хората никога не разбират ползата от големи и здрави крака, а и не знаят какво яко е чувството, когато клекнеш тежест, за която другите могат да си мечтаят :D А и как ще избягаш от кучета примерно ако си като Фики... :D (сори за спама Боби :) )

27.05.15
00:50

26.05.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
3. Преди лягане - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Последен пълен ден в Рим. Ранно ставане, хванахме Колизеума без никаква опашка за проверка на багажа веднага след отварянето. После същата история и на Палатинския хълм и форума.
Допреди седмица разправях наляво и надясно, че съм видял Европа и вече всички европейски градове са ми еднакви, без значение Берлин или Барселона. Е, взимам си думите назад - Рим е нещо съвсем различно, особено ако човек обича историята.
Ден за панорамни снимки в дневника. Площад Св. Петър (360 градуса) и Колизеума (180 градуса).

Храна:
За храната просто не е прилично да говоря. Утре съм си заплюл да ям паста на обяд, а в четвъртък ще преценявам щетите.

Така се захласнах по снимките, че като прелиствах и попаднах на диаграмата на храненето ти, се запитах това от кой век е. Любим град. :)

28.05.15
10:35

27.05.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта последна разходка из Рим за пазаруване, после хапнахме паста и бегом към летището. Бяхме се записали за обща аудиенция с папата на пл. Св. Петър, но преценихме, че не ни се рискува изпускане на полета. Оказа се, че сме взели вярното решение, защото чекирането за полета беше затворено час преди обявеното време, организацията на летището беше под всякаква критика. Наложи се да си вземем куфарите с нас като ръчен багаж и да търчим като луди през два терминала, след което... самолетът закъсня с над час. Поредното чакане, поредната опашка от изнервени хора. Но след тичането вече ми беше спокойно. :)
Вечерта се прибрахме благополучно, макар и доста уморени.
Равносметката е, че Рим е страхотен град - човек може да остане със седмици и пак да има какво да види ден след ден, без да повтаря обекти. История навсякъде. За съжаление имигрантите с по-тъмен цвят на кожата с нюанси от кафеникаво до черно, та чак синкаво, са изключително много и ми се струва, че ако нещата продължават така, Италия ще бъде залята напълно до десетилетие. С други думи сега е моментът да се ходи там. :) Тръгвам си с чувство на голямо задоволство. Видях всичко, което исках и много отгоре, а Рим надмина очакванията ми по всички параметри.

Физическата активност на пръв поглед не е много, но при пет дни с изминати пеш средно 16 км на ден нещата изглеждат по друг начин.

Прилагам снимки на себе си на разни места в Рим - подпиращ колизеума, пипащ крака на бронзова статуя на някой си отдавна умрял папа в катедралата Св. Петър (модерно е човек да се самопоказва), изглед на Рим и портерт най-грозния обитател на Капитолийския хълм.

Храна:
Храната беше малко.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.05.15 10:36.

28.05.15
14:05

казано от Boby_ на 28.05.15, 10:35:

Бяхме се записали за обща аудиенция с папата на пл. Св. Петър, но преценихме, че не ни се рискува изпускане на полета.

Eeee, хубава работа! Отиде в Рим и не видя папата :D! С повечко късмет можеше и Н.Св. Бат Бойко да видиш :D

28.05.15
20:08

Пешо, със Зозо бяхме сигурни, че някой ще се сети да ни припомни тази пословица за ходенето до Рим и виждането на папата. :) Само не можахме да се разберем кой пръв ще отбележи това. :) Но ти определено беше сред фаворитите, както и Бойко, Херцога и Сашо. :D

28.05.2015 г.

Тренировка 42 - Обемна Б

Загрявка:
Високо изтегляне от земя - 8х20, 6х70 кг.

Работни серии:
1. Последователно:
  1.1. Високо изтегляне от земя - 10х105, 7х105 кг.
  1.2. Сунгове до вертикала - 27х50 кг.
  1.3. Пулоувър преса с диск - 11х50, 7х50 кг.
  1.4. Набирания в подхват - 22, 10.
  1.5. Набирания в раменен надхват - 8, 7.
  1.6. Набирания в успореден хват - 8, 6.
  1.7. Скотово с крив лост/дъмбели - 8x50 кг.
2. Изометрии:
  2.1. Изометрия на тяга в стартово положение (без движение) - 9 с., 8 с.
  2.2. Изометрия в горно положение на набиране с тежест - 10 с х 16 кг, 7 с х 16 кг

Обобщение за тренировката:
След неколкодневната почивка днес започнах ударно и без да ме боли нищо, но в края това вече не беше точно така. :)

Положително:
  - Личен рекорд на бройката набирания. 22-рото беше не съвсем догоре, но при положение, че досега не съм го и започвал, си го броя. :)
  - Високото изтегляне на 105 кила също с рекордна за мен досега бройка.

Отрицателно:
  - След първата серия набирания ми свърши всичката енергия като отрязана с нож.
  - В края ме заболяха вратът и лявата плешка, а нещо там пукаше доста неприятно.

Добавки:
1. Към 8 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка -  1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn.
3. По време на тренировка - 14 гр IntraWorkout на BulkPowders.
4. След тренировка - ~62 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
5. Към 17 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
6. Преди лягане (план) - 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Заради времето и краката ми, които са на салата, се отказах от колелото днес. Всъщност днес цял ден след Рим имам усещането, че съм летял не на изток, а само на север и съм някъде малко отвъд северния полярен кръг. Колкото до краката, в днешния ден съм изминал малко над 4000 крачки, което е и типичният ми резултат, когато ходя с кола на работа. За сравнение обиколките от последните пет дни ме докараха до средно 20 000 крачки с върхов резултат от 27 000. Това с моята крачка са малко над 21 км. При това сравнение състоянието на краката ми е разбираемо. :) Обаче има и друго - последните два дни болките в прасците и подбедриците почти изчезанаха. Адаптацията беше близо. :)
Засега мисля утре все пак да се пробвам с колелото, макар и по-облечен от обикновено, че в началото на другата седмица пък съм на Банско за два дни.

Храна:
Умерен излишък с няколко бири.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.05.15 08:34.

29.05.15
19:39

29.05.2015 г. (без силова тренировка)

Плуване:
- 850 м. кроул с леко до средно темпо = 17 дължини (3, 14х1);
- 750 м. бруст с леко до средно темпо = 15 дължини (15х1);

Общо 1600 метра за 50 минути.

Положително:
- В края увеличих темпото, особено на кроула и се оказа, че не е толкова зле положението.

Отрицателно:
- След колоезденето беше трудничко, но не колкото предния път. Наложи се да почивам повече, но ще се адаптирам.

Колоездене:

- 07:40 - 8,16 км за 31:57 мин, средна скорост 15,3 км/ч, максимална скорост 30,4 км/ч.
- 16:00 - 8,20 км за 25:48 мин, средна скорост 19,1 км/ч, максимална скорост 40,3 км/ч.

Сутринта лекичко по хладното. Следобед обаче бързах, за да хванем с малката часът за плуване от пет, вместо от шест и записах най-кратко време, най-висока средна скорост и най-висока максимална скорост. Но има и уловка. :) Вместо през Южния парк, изцепих по Сребърна, като дори си позволих да заобиколя задръстването на Парадайс по осевата линия почти в насрещното, което е безумие и едва ли ще го повторя. После пък един стар мерцедес щеше да ме пребие вече в Дървеница, като ме засече, изнасяйки се от отсрещната страна на улицата, докато карах с поне 30 км/ч надолу към нас. Оказа се познат съсед и се размина само с обяснение какво точно е направил, защото дори не беше разбрал.

Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Към 16 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
3. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Нормален работен ден. Доста работа, но без особени драми.

Храна:
Петък вечер... Какво да обяснявам вече за бирите. :) Като цяло излишък.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.05.15 09:23.

30.05.15
18:07

30.05.2015 г.

Тренировка 43 - Обемна A

Загрявка:
Бедрени разгъвания на машина - 5х39, 5х57 кг.
Клек - няма.

Работни серии:
1. Последователно:
  1.1. Бедрени разгъвания - 12х79½, 12х79½ кг.
  1.2. Преден клек - 14х105 кг.
  1.3. Лицеви опори с ръце на ширината на раменете - 55.
  1.4. Лицеви опори със събрани длани - 22.
  1.5. Кофички - 17, 15.
  1.6. Флайс с дъмбели - 8х30 кг.
  1.7. Избутване на прав лост от полулег - 8х100 кг.
  1.8. Кросоувър на портален скрипец - 8х10 плочки.
  1.9. Френско разгъване с крив лост - 8х64 кг.
  1.10. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 5х100 кг.
  1.11. Разтваряне встрани от стоеж с дъмбели - 8х25 кг.
2. Изометрии:
  2.1. Изометрия на преден клек малко над паралела - 10 с х 115 кг, 8 с х 115 кг.
  2.2. Изометрия на раменна преса от стоеж на (на нивото на очите) - 9 с х 70 кг, 8 с х 70 кг.
  2.3. Изометрия на лег малко над мъртвата точка - 10 с х 135 кг, 7 с х 135 кг.

Средна хубост.

Положително:
- Личен рекорд на лицевите опори, а май и на “тесните” след тях”.
- Френското също прилично.

Отрицателно:
  - Клековете с ниска бройка - тия 14 ме измъчиха. Същото важи и за някои от другите упражнения, както и за изометриите.

Добавки:
1. Към 9 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn.
3. По време на тренировка - 16 гр Intra Workout на Bulk Powders.
4. След тренировка - ~62 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
5. Към 17 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
6. Преди лягане (план) - 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Сутринта напред-назад с децата - ходихме да прибираме баба ми от болница, после на Коколандия, след това обяд, тренировка и денят си отишъл.
Довечера пък сме на сбирка на випуска по повод годишнина от завършването.  Забранено ми е да казвам колко години са изминали под страх от намаляване на поведението с две единици, затова мога само да кажа, че беше през 1993-та. :)

П. П. Сбирката мина със скромно участие. Започна в пицария, завърши в една дупка, която трябваше да мине за пиано бар - Камино. Към един и половина се запалиха цигари вътре в помещението и аз се изнесох с 200. Няма да се оправим, докато смятаме, че правилата и законите важат само тогава, когато на нас ни е удобно. И понеже това няма как да се промени в рамките на едно-две поколения, по-скоро няма да се случи никога.

Храна:
Доста ядене и още повече бири.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.05.15 12:52.

31.05.15
18:32

31.05.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Към 9 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Към 17 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
3. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Малко реанимация днес след вчерашното излизане. Сутринта оправях аквариума, после ходих да си измия колата и да заредя гориво, че утре пътувам, а следобед извеждах малката щерка на баскетбол и после в градинката.

Да се отчета и ето за това:

казано от Енев на 30.03.15, 19:58:

Да се обадя аз малко като черна станция за елхичката - това с живите коледни дръвчета е общо взето само за успокояване на гузната ни съвест. В действителност иглолистните дървета се отглеждат много трудно и са доста капризни към пресаждането. Болшинството от тях не се хващат изобщо, а други от тях изсъхват след година-две. Като цяло всяко дърво от умерените ширини има нужда от няколко месеца зимен покой, т.е. да изкара зимата на студено, желателно при не повече от 10 градуса (да, точно като мечките), а тези елхички в саксии точно насред зимата ние ги вкарваме на топло и ги “събуждаме”. От там им се нарушава естествения цикъл, който или се възстановява трудно или... никога. Все пак успех на Боби с неговата, дано има късмет и да се хване :)

Първите две снимки по-долу са на тазгодишната елхичка, изкарала у нас две Коледи, което ще рече две лета на балкона. Засадих я пред блока тази пролет и за щастие нещата изглеждат добре - вече изкара свежи иглички, а има и още пъпки, което според мен е добър знак за това, че се е хванала.
Следващите са на предишното дръвче, което изпуснахме да изсъхне през едно особено горещо лято преди 3-4 години, докато бяхме на море и нямаше кой да го полива. Все пак втора поредна пролет пусна нови иглички и макар да има доста мъртви клонки, според мен иима шансове.

Както Сашо отбеляза, вероятно дори не са ели, а някякъв вид смърч. В тази връзка двете са от явно различни видове. Ако някой има желание, може да се пробва да ги определи. :)

Храна:
Около неутралния баланс без бира или друг алкохол.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.05.15 21:47.

31.05.15
19:48

Радвам се, че за момента дръвчетата ти ме опровергават :) Дано за напред растат здрави и големи :)

31.05.15

Имам шест или седем засадени коледни дръвчета от последните няколко години. Всичките са в цветущо здраве, а тази пролет направо избухнаха. Не са точно същия модел, по-гъсти са и стърчат нагоре някак си :Ц Ще ги снимам скоро...

31.05.15
20:24

На първите две снимки е Обикновена Бяла Ела ,следващите не се виждат добре ,но пак мисля е ела.
Ето основните разлики - http://www.bgflora.net/families/pinaceae/razpoznavane/razpoznavane_na_ela_smarch_bor.html

01.06.15
13:01

Поне доколкото се вижда по снимките на Боби е минало покрай бялата ела ;) Чист смърч...

01.06.15
13:21

казано от James Hinks на 01.06.15, 13:01:

Поне доколкото се вижда по снимките на Боби е минало покрай бялата ела ;) Чист смърч...

Да, смърчове са и двете. Сутринта специално минах край тях да им гледам основата на игличките. :)

01.06.15
19:38

Обобщение за май 2015

Среднодневният ми калориен прием през май е бил 3833 калории - освен, че е най-висок от миналия май досега, той е и точно с една калория по-голям от априлския. Не знам как съм го направил това. :) 
Теглото е плюс 600 грама и възлиза на 103,7 кг към 31-ви май. Това при 7709 калории за свален/качен килограм ще рече излишък от 4625 калории или около 149 средно на ден за месеца, което прави около 3684 калории за неутрален баланс (или поне за неговата горна граница). При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3153 калории, което отново е доста изчисленото на база храна и промяна на теглото. При коефициент 1,725 обаче се получава резултат за неутрален баланс от 3510, което е доста по-близо до наблюдаваното в момента. В крайна сметка явно добавянето на плуване и колоездене към силовите тренировки дава сериозен резултат по отношение на скоростта на метаболизма.
Калориите от алкохол са 19%, което е огромна част от калорийния прием и може би празните алкохолни калории също са добро обяснение на разликите между пресметнатия и реалния калориен баланс.
Толкова за май...

01.06.15
19:44

01.06.2015 г. (без силова тренировка)

Плуване:
- 920 м. кроул с леко до средно темпо;
- 680 м. бруст с леко до средно темпо;
- 40 м. бътерфлай с удавническо темпо.

Общо 1620 метра за 60 минути.

След 10-тина км ходене из Банско плувах в хотелски спа-басейн с формата на мъжки полов орган, дължина от 21 метра и температура на водата, близка до 30 градуса. Това не ми позволява да пиша отзиви и да сравнявам тренировката с предишните. Все пак поплувах, поуморих се и си оправдах вечерята. :)

Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Към 16 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.

Обобщение за деня:
Сутринта пътуване до Банско, после служебна среща, а следобед - отборостроене. Наложи се да обикаляме Банско с таблети и да изпълняваме доста тъпи задачки. Все пак имаше елемент на забава, а и се раздвижихме добре - по сметки на крачкомера почти 11 км ходене. После поплувах в хотелския басейн.
След малко отиваме на служебна вечеря, така че ще дообобщавам по-късно.

Храна:
Дори не съм сигурен, че записах всичко, но каквото - такова.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.06.15 23:54.

Теди Илиева

01.06.15
19:53

:D :D :D
Едно от най-тъпите неща, на които съм присъствала са точно служебните “team building” прояви. Сръбски кОшмар. Плюсът им е само един - възможност за набиране на компроматни клипове и снимки с цел корпоративен шантаж! Възползвай се, Боби :)

Само веднъж чух за свестна проява и завидях на въпросните - на хижа в Рила планина и то на чеверме.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 01.06.15 19:53.

01.06.15
19:58

Боби, бавно, но неотклонно растеш последните месеци :) На колко кг смяташ да закрепиш нещата?
20% алкохол респектира, въпреки че не е висок градус...

01.06.15
20:04

казано от Queen Cobra на 01.06.15, 19:58:

... 20% алкохол респектира, въпреки че не е висок градус...

Ако това те респектира ,не знам какво би рекла за 60-70-80% ежедневно? /за да не спамим тук ,съм съгласен за пренос в моя дневник - реал kcal /

01.06.15
20:10

Боби, извинявай за спама, просто ме подсети:

казано от Boby_ на 30.05.15, 18:07:

Към един и половина се запалиха цигари вътре в помещението и аз се изнесох с 200. Няма да се оправим, докато смятаме, че правилата и законите важат само тогава, когато на нас ни е удобно.

На 24-ти, в отчета си мислех да напиша точно, ама точно същото, обаче съм забравила. Същия ден бяхме на бала на братовчедка ми в столичо заведение в елитен софийски квартал. Заведението беше запазено изяло за гостите на бала. По едно време гледам една от братовчедките на баща ми пали цигара и му казвам: “Татко, Х пали цигара, ако тук се пуши, аз си взимам детето и си тръгвам!” Той (бивш пушач, по-скоро бивш комин, настоящ върл противник на цигарения дим) направи доста строго забележка, като каза: “Х, цигари - не!”. В този момент разговорът бе дочут от чичо ми (бащата на абитуриентката и брат на моя баща), който дойде и каза на баща ми да не прави забележка, тъй като от заведението са позволили и каза: “Нека хората си пушат!”. Баща ми скръцна със зъби и каза: “Кави са тия глупости, “хората”? Х загаси цигарата. Малко по-късно, съпругът на Х, палейки цигара, се провикна към баща ми: “Ангеле, изпусна цигарите от контрол!”. Тук е много важно да споменем, че дамата Х, която е един прекрасен човек, пушеше като комин през цялата си бременност, като в резултат бебето (жив и здрав прекрасен 20-годишен младеж) прекара след раждането си, а и дълго време след това, безчет пневмонии и бронхити, та аз съм далеч от мисълта, че ще се съобразят, че сред тези 100 човека има някакво си бебе, което не бива да седи на цигарен дим. Идеята ми е, че тук, и това не е само за цигарите, а за всичко, се мрънка постоянно, че положението, видиш ли, в страната е много зле, обаче, о, чудо, тамън тия най-мрънкащите, не щат да спазват елементарни правила като това да не пушат ЗАЩОТО Е ЗАБРАНЕНО, да работят с трудов договор, да следват конкурсни процедури и прочее. Прав си, никога наникъде няма да тръгне, докато искаме да има “закони”, ама ги спазваме само когато ни изнася, а не можем да си размърдаме задниците, да излезем навън да си изпушим цигарите.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.06.15 20:12.

казано от karfi4ka на 01.06.15, 20:10:

Малко по-късно, съпругът на Х, палейки цигара, се провикна към баща ми: “Ангеле, изпусна цигарите от контрол!”.

Направо се чудя как баща ти не го е ошамарил :)

01.06.15
23:36

Нещата с пушенето са доста ясни. Това е наркомания като всяка друга, само с малко по-лека физическа абстиненция от тежката дрога. Казвам го като бивш пушач на 3 кутии и нагоре на ден. Решението дали да се дрогира или не не може и не бива да бъде оставяно в ръцете на един наркоман.
Само че тук проблемът е друг - шизофренията на държавата. От една страна забраняваш пушенето на обществени места, но от друга не просто продаваш цигари, а им прибираш акциз, че дори и стимулираш тютюнопроизводителите. Все едно да преследваш по НПК разпространението на марихуана, обаче да гарантираш минимални изкупни цени на индийския коноп от фонд “Земеделие”.
Трябва да е забранено всичко, свързано с тютюна. От производството му през продажбата на цигари на дребно до употребата му изобщо. И това трябва да е криминално престъпление, а не административно нарушение.
После пак ще си говорим колко пари харчи здравната каса за онкология и кардиология. Защо ли? Защото сме идиоти.

казано от Queen Cobra на 01.06.15, 19:58:

Боби, бавно, но неотклонно растеш последните месеци :) На колко кг смяташ да закрепиш нещата?
20% алкохол респектира, въпреки че не е висок градус...

Мира, ще спра да качвам, когато започна да не се харесвам в огледалото.
А алкохолът не е за хвалби. Още малко ще изтъря нещата и ще му спра кранчето и на него, както съм правил с много други неща в живота си.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.06.15 23:39.

02.06.15
11:56

казано от Boby_ на 01.06.15, 23:36:

Трябва да е забранено всичко, свързано с тютюна. От производството му през продажбата на цигари на дребно до употребата му изобщо. И това трябва да е криминално престъпление.

Вярно е, че няма нищо по-настървено от бивш пушач :D

02.06.15
14:21

https://www.facebook.com/3dfirstaid/videos/vb.145464235464026/997821736894934/?type=3&theater;
:)

02.06.15

02.06.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Към 19 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.

Обобщение за деня:
Сутринта посвърших това-онова в лоби-бара. Следобед имахме обучение по бизнес етикет, което щеше да е доста полезно, ако двама-трима колеги го бяха взели достатъчно сериозно. После път обратно към София, а сега мисля да почета неангажираща книжка с биричка.

По отношение на тренировките съм на кръстопът. След като десет дни пих диклак и не съм пипал по-тежко от 105 кила за високо изтегляне, днес след някакви си два часа шофиране на прибиране от Банско едва се разгънах, за да сляза от колата.
Сегашната ми тренировъчна схема с елементи на EDT за сила, комбинирани с обемни тренировки, изометрии и частични повторения, не успява да ми донесе кой знае какъв прираст на сила заради непрекъснатите болки тук-там. Повечето от контузиите вероятно не са пряко следствие от програмата, но все пак ми се струва удачен момент да я сменя.
Мисля да се върна на схемата ми от миналата година, с която всъщност постигнах най-високите си резултати на тяга, лег и преден клек, но леко модифицирана. Тя също беше съставена от силови и обемни тренировки, като силовите  бяха с 3 повторения, а обемните - с до 8, но поради желанието ми все да слагам тежко рядко правех повече от 5-6. Сега мисля силовите да са с 4-5 повторения, а обемните - с 8-10.
В момента чисто визуално нещата стоят доста добре. Комбинацията от обемни тренировки и доста интензивни кардио занимания дават прилични резлутати и да сменям нещо в схемата в такъв момент на пръв поглед не е много добра идея, но сегашната схема ми поомръзна и ми трябва промяна. Какво по-подходящо от добре забравеното старо? :)

Храна:
Балансът е някъде около така трудно уловимия неутрален.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.06.15 09:11.

03.06.15
16:26

03.06.2015 г.

Тренировка 1 - Бутащи (силова)

Загрявка:
Преден клек - 8 със собствено тегло, .
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х70 кг.
Раменни преси от стоеж с прав лост - 6х20 кг.

Адаптация:
Преден клек - 3х100 кг.
Избутване на прав лост от лег - 3х120 кг.
Раменни преси от стоеж с прав лост - 5х50 кг.

Работни серии (в кръг):
1. Избутване на прав лост от лег - 4х140, 4x140, 3x140, 3х140 кг. 
2. Преден клек - 4х125, 4х125, 4х125, 3x125 кг. 
3. Раменни преси от стоеж с прав лост - 4х70, 4х70, 4х70, 4х70 кг.

Първа тренировка по новата/стара схема. Освен всичко друго, тренирах на гладно, което при мен винаги е равно на тотална слабост.

Положителни:
- Явно навиците ми са се променили покрай по-обемните тренировки, защото днес почивките бяха малки, а цялата тренировка приключи за 45 минути. Преди година по същата схема такава тренировка продължаваше със сигурност над час, а в някои случаи и повече.

Отрицателни:
- Все едно не съм правил с тежко от месеци, не от десетина дни - никаква сила.
- Уж трябваше да съм възстановен след почивка и НСПВС, н левият лакът и коленете ме скъсаха от болка.

Добавки:
2. Към 15 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
3. Преди тренировка - 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn.
4. По време на тренировка - 15 гр IntraWorkout на BulkPowders.
5. След тренировка - ~64 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.

Обобщение за деня:
Днес работих от нас, като тренирах по-раничко заради една телеконференция с американците, която трябва да взема в удобно и за двете страни време, тоест вечерта наше време.

Храна:
Баланс около неутралния с малко бира и повечко въглехидрати.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.06.15 10:30.

03.06.15
16:32

Кога си се потрошил, Боби? Нещо съм пропуснал...

03.06.15
16:33

казано от Петър на 03.06.15, 16:32:

Кога си се потрошил, Боби? Нещо съм пропуснал...

Това потрошаване не се случи, а се акумулира, ако мога така да се изразя. :)

03.06.15
16:36

Да, разбрах, че не става дума за внезапна травма, а натрупано напрежение, но не си спомням да си споменал, че почваш Диклак, та се изненадах. :)
А “потроших” е просто съкратен изказ на всичко това :D

03.06.15
17:29

Не помня дали съм писал някъде, че започвам диклак, но след като кръстът започна след почти всяка тренировка, включваща тяга, да ме боли отвратително, а през тренировка да не мога да завърша протокола заради това, реших, че се налага малко диклак, почивка от тежко и промяна в плана поне за лятото.
Както се вижда, промяната се състои към връщането ми към програмата ми от миналата година, която смених (каква изненада), защото се бях изпоконтузил. :) Сега обаче ще променя лекичко подхода и няма да търся отказите във всяка серия, както и ще се опитам обемните тренировки наистина да са обемни, независимо, че ще са с детски тежести на първо време.

03.06.15
17:36

Диклака помага само при спешни случаи. Ако от месеци/години се “изпоконтузваш”, мисля че е нужно цялостно преосмисляне на стратегията ти по отношение на тренировките.

03.06.15
18:09

казано от Маргарита Манева на 03.06.15, 17:36:

Диклака помага само при спешни случаи. Ако от месеци/години се “изпоконтузваш”, мисля че е нужно цялостно преосмисляне на стратегията ти по отношение на тренировките.

Не се “изпоконтузвам” от години. Всичките ми проблеми са свързани със слаба хрущялна тъкан и са наследствени.
Два-три от тях са хронични - следя ги изкъсо. Най-сериозният е този с кръста, който датира от ученическите ми години, далеч преди да видя щанга на живо. Силовите тренировки в последните десет години подобриха ситуацията, засилвайки целия корсет и отнемайки напрежението от гръбнака и определено не са причината за оплакванията ми.
Знам прекрасно на какво се дължи сегашното обостряне - на напъните ми да дърпам тяга в надхват при изоставаща сила на предмишницата в сравнение с останалите мускулни групи, участващи в движението. Това води до несъзнателен стремеж да държа щангата далеч от тялото, за да не се товари допълнително хватът от триенето в краката и от там до промяна в центъра на тежестта.
По-голям проблем обаче е това да се коригира. Отказът от тяга не е вариант, също както и смесеният хват и фитилите. Остава надхват, но с тежести, оставащи под границата, в която хватът започва да издиша. Точно това и смятам да направя - ще си преглътна малко егото и ще правя тяга с женски тежести, поне докато хватът не навакса (което вероятно няма да се случи никога). Но това ми се струва най-правилното решение в момента, както и постепенно минаване към ключов хват на цената на чувствителността на два броя палци на ръцете.
Вторият проблем са скъсани менискуси на двете колене, причинени от баскетбол. За съжаление там няма какво да се направи, без да се подложа на операция, като съм решен да отложа този момент възможно най-много във времето, защото десет до петнадесет години след оперативно отстраняване на менискуса следва артрит на ставата. За момента съм намерил нужния баланс между тежест, техника на изпълнение и амплитуда, с които клякам и обостряне на проблема с коленете не съм имал от повече от година.
Та кое предлагаш да преосмисля на тренировъчната си стратегия? Да стана кардио-бъни и съвсем да си разбия коленете или да спра тягата и сутрин да ми трябва по един час да се разгъна от леглото заради болки в кръста?

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.06.15 18:26.

03.06.15
18:16

Предполагам си го споменавал вече и е говорено, но:
Какво им е на фитилите? Естествено понякога.
И пробвал ли си ключовия хват (предполагам, че си, но все пак кажи защо не го слагаш в уравнението)?

03.06.15
18:24

казано от trancemater на 03.06.15, 18:16:

Предполагам си го споменавал вече и е говорено, но:
Какво им е на фитилите? Естествено понякога.
И пробвал ли си ключовия хват (предполагам, че си, но все пак кажи защо не го слагаш в уравнението)?

Ключовия хват не съм го изключил, даже мисля точно на него да наблегна.

Към фитили няма да прибегна. Дълги години дърпах с тях - водят до още по-слаб хват, променят разпределението на напрежението в ръцете и цялостно отслабване на предмишницата, което пък носи други рискове. Освен това е доста подвеждащо да можеш да държиш всяка една тежест, която решиш да сложиш на лоста - тогава със сигурност кръстът става най-слабото звено, ако човек има проблеми в тази област.

03.06.15
19:43

Боби, може ли да споделиш в кой сайт точно си броиш калориите и вземаш тези статистики? :)

Благодаря предварително и успех в начинанието! :)

03.06.15
20:10

казано от Иван  Иванов на 03.06.15, 19:43:

Боби, може ли да споделиш в кой сайт точно си броиш калориите и вземаш тези статистики? :)

Благодаря предварително и успех в начинанието! :)

Благодаря за пожеланията!

Ако получавах по левче всеки път, когато отговарям на този въпрос, щях да имам десетина лева за бира. ;) Ползвам база данни в Ексел, която си развивам сам.

03.06.15
21:08

казано от Boby_ на 03.06.15, 18:09:

Та кое предлагаш да преосмисля на тренировъчната си стратегия? Да стана кардио-бъни и съвсем да си разбия коленете или да спра тягата и сутрин да ми трябва по един час да се разгъна от леглото заради болки в кръста?

Съвсем не. При изброените от теб болежки, това би те довършило.
Колкото и банално да прозвуча, бих препоръчала йога (доказана методика, не “ом шанти” медитативна парктика. Ако това не ти допада, следващото в списъка е цигун, макар да го считам за по-скучна практика от йога (вероятно защото не го познавам достатъчно). :)
В тренировките ти определено бих променила много от упражненията, които в момента изпълняваш, така че да се получи баланс не само между силата в отделните ти мускулни групи, а и баланс между качествата на мускула: сила (стабилност) и гъвкавост (мобилност). Един мускул, каквото и съпротивление да е в състояние да понесе, не е ли пластичен, на практика е слаб и много лесно уязвим.
Колкото и да ти е чудно, без тяга се живее много добре. :)
Това си е само мое мнение, де. :)

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1