То от това няма на къде да му падне повече...Освен да изчезне :D
Ох, това беше удар под кръста. :) Не че не е вярно, де. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.10.16 10:13.
01.10.2016 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Силова част (по ред през 10 секунди):
1.1. Преден клек - 3х90, 3х90, 3х90, 3х90, 3х90, 3х90, 3х90, 3х90, 3х90, 3х90 кг.
1.2. Набирания на въже - 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3.
1.3. Избутване на прав лост от лег - 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 3х100 кг.
1.4. Борческо въртене с дъмбели - 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½ кг.
2. Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Пораздвижих се сутринта на гладно.
Положително:
- На клека стриктно си спазих протокола. Май е време за увеличаване.
- Лакътят ме позаболя само в първата серия на лега, но после се успокои .
Отрицателно:
- След първото упражнение все още изведнъж ми свършват батериите и особено към края десетте секунди са добро пожелание.
Колоездене:
Без.
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk, 1 грам ALCAR на PrimaForce
3. По време на тренировка - 14 грама IntraWorkout на Bulk.
4. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат, 10 грама рибено масло.
Обобщение за деня:
Сутринта закарах щерката и едно нейно приятелче на българско училище, тренирах, пазарувах и после ги взех. Сега мисля да мързелувам - подходящо за събота следобед. :)
Времето захладня в сравнение с началото на септември, листата пожълтяха сякаш за няколко дни, но все още е прекрасна, слънчева есен. Колегите ме предупреждават, че това ще се промени още в рамките на следващите една-две седмици - намалелият ден ще започне да се усеща, а времето ще се промени към мрачно, дъждовно, а може и снежно още през ноември.
Обобщение за септември 2016
Хайде пак нов месец. Октомври дойде с жълти листа и хладен ветрец, но сега е време да говоря за септември. Теглото продължи да се движи бавно надолу с два ясно изразени периода - по-бърз спад в началото на месеца и задържане в края . Средният ми прием на калории е бил 3225 - с около сто по-малко, отколкото през август.
Теглото е намаляло с 0,8 кг - от 108,4 кг към 1-ви септември до 107,6 на 1-ви октомври. При 7709 калории за свален/качен килограм това прави 206 калории дневен дефицит. Неутралният баланс излиза 3431 калории.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3198 калории, докато при коефициент 1,725 неутралният баланс е 3560, което е съвсем малко над наблюдаваните стойности.
Физическата активност се промени - тренирам малко по-редовно, но по съвсем различен протокол, отколкото досега, така че е рано да се правят изводи как това ще се отрази на метаболизма и теглото ми.
Карането на колелото продължава, когато е възможно - смятам и през октомври да не карам много колата да се придържам към 3-4 пъти ходене на работа на собствен ход, като маршрутът ми в момента (и до края на месеца) е свързан с доста изкачвания и спускания, така че не може да се нарече много лесен.
Толкова с обобщенията.
02.10.2016 г.
Колоездене:
Без
Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий бисглицинат.
Обобщение за деня:
Сутринта урок по шведски (jag dricker öl и т. н.), после ходихме да мерим в апартамента, след това избор на мебели в Икея, а вечерта почивка. Така като гледам колко от мебелировката успяхме да покрием, май ще си прекараме още няколко уикенда във въпросния магазнин.
03.10.2016 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с широк хват - 3х120, 3х120, 3х120, 3х120, 3х120, 3х120, 3х120, 3х120, 3х120, 3х120 кг.
1.2. Раменна преса от стоеж в подхват - 3х50, 3х50, 3х50, 3х50, 3х50, 3х50, 3х50, 3х50, 3х50, 3х50 кг.
1.3. Силов гребане с дъмбел от земя (на ръка) - 3х43½, 3х43½, 3х43½, 3х43½, 3х43½, 3х43½, 3х43½, 3х43½, 3х43½, 3х43½ кг.
1.4. Кофички на халки - 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3.
Дълго се колебах дали да ида да тренирам, но се радвам, че го направих.
Положително:
- Днес доста добре - бях много близо до 10-те секунди на доста от сериите, не ми причерня на гребането. Изобщо добре.
Отрицателно:
- Нещо ме позаболя както кръстът, така и долната част на врата около плешката. Може би промяната на времето има нещо общо.
Колоездене:
18 км за 00:57:00 ч, средна скорост 18,9 км/ч.
Температурата рязко падна последните дни, а аз не излязох добре подготвен сутринта - къпан, без шапка и без ръкавици. Уж е все още над нулата дори рано сутрин, но до офиса ми замръзнаха ушите и ръцете като при минусови температури. Имам и двете - плътно прилепваща шапка за бягане и вело-ръкавици с цели пръсти (теснеят ми, но стават), но подцених скандинавската есен.
С това ще се оправя, но друго ме тревожи - днес карах с шушлеково яке. Като стигнах в офиса, бях мокър до кости, но не от дъжд (беше слънчево), а от пот. Лошото е, че от една страна не мога да изляза тънко облечен на такава температура, а от друга карам интензивно, имам доста изкачвания и ми трябва дреха, която едновременно да е проветрива, да топли и да пази от вятър и дъжд. Ха сега де! Приемам съвети от по-опитните в колоездене в подобен климат, включително и препоръки за конкретни марки и модели връхни дрехи и панталони, подходящи за интензивно колоездене в студено време с раница на гърба.
Добавки:
1. Към 7 - 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk, 1 грам ALCAR на PrimaForce
4. Преди лягане - 1 грам магнезий бисглицинат, 10 грама рибено масло.
Свърши ми Orange Triad-а, а в Швеция не мога да си внеса по официалните канали поради факта, че глюкозаминът тук се води лекарство и не може да се доставя по пощата от чужбина. Мисля да почина месец, а като се прибирам до България началото на ноември, да си взема 3-4 опаковки. Лошото е, че се връзва сериозна сума наведнъж, но какво да се прави.
Обобщение за деня:
Понеделник. Студ, ядове и нерви. Няма да се оплаквам в детайли.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.10.16 20:20.
03.10.16
20:28
Боби,можеш да помолиш познат да ти изпрати глюкозамин по DHL. Миналата зима им ползвахме услугите и всичко беше ток (става дума за 1 торба с антибиотици).
04.10.2016 г.
Колоездене:
14,2 км за 00:43:31 ч, средна скорост 19,6 км/ч.
Голям студ сутринта. Зимата вече се усеща, макар че още е далеч.
Нахлупих под каската шапка за бягане и ръкавици - и двете универсален мъжки размер. Естествено, малки са ми - ръбът на шапката ми убива на челото, а ръбът на ръкавиците направо се отбелязва над кокалчетата ми. Май по-добре да карам с най-обикновени ръкавици. За шапката ще видим.
Въпросът ми за подходящи неизпотяващи, но топлещи яке и панталон все още е на дневен ред.
Добавки:
2. Преди лягане (план) -5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий бисглицинат.
Обобщение за деня:
Днес уж трябваше да е затишие, но изникнаха хиляди неща - то не бяха документи за търгове в Дания, ревизия на финансовите прогнози в Норвегия и Швеция, въпроси за ценнобразуване от българските колеги... В един момент просто станах и си тръгнах.
Приемам съвети от по-опитните в колоездене в подобен климат, включително и препоръки за конкретни марки и модели връхни дрехи и панталони, подходящи за интензивно колоездене в студено време с раница на гърба.
Свърши ми Orange Triad-а, а в Швеция не мога да си внеса по официалните канали поради факта, че глюкозаминът тук се води лекарство и не може да се доставя по пощата от чужбина. Мисля да почина месец, а като се прибирам до България началото на ноември, да си взема 3-4 опаковки. Лошото е, че се връзва сериозна сума наведнъж, но какво да се прави.
Този проблем съществува и в Германия. Много добавки се водят лекарства. например витамин Д над 1000 IU, NOW Adam и тн. Съответно и няма как да се поръчат от тукашни магазини. Спасението е поръчка от друга държава от ЕС, където пакета не подлежи на митническа проверка. Аз витамин Д си поръчвам от amazon.co.uk (Не ми дава да сложа директен линк към витамина wtf?)
имат и Orange Triad. Естествено не е толкова евтино като от iherb, но не минава митница.
Иначе може да пробваш да взимаш витамин Д. моят опит с него е доста положителен.
А до дрехите - най-добре си купи на място нещо. В средния ценови сегмент има доста доказали се. Ако не те вълнува толкова точно определена марка и цвят - аутлети. Аз карам с ръкавици и шапка Thinsulate, a якето е на Vaude.
За дъждовни дни може да ползваш и нещо такова, ако не те е срам :D
Благодаря за насоките - много полезни са!
Добавки наистина ще се поръчват в рамните на ЕС, освен неща, които вече са минавали от айхърба. Дрехи трябва да се пробват - имам доста неприятен опит с поръчки на уж стандартни размери.
А изобщо не би ме било срам да се появя с последния дъждобран. :) Обличам го и не ми пука. Хем ще се виждам отдалеч.
04.10.16
20:36
Точно и аз щях да ти пиша за дъждобран, но Карнала ме е изпреварил :)
Аз през по-студените месеци карам с памучна блуза с дълъг ръкав, отгоре топъл суичър, който да има повдигната яка и да пази врата. Избягвам промазани отгоре материи, които да пазят от вятър, защото запарват. По този начин карането се получава при температури над нулата. Под нулата не съм карала, нямам и намерение. Марки не мога да ти препоръчам, но принципа ми е ясен.
... да допълня. С какви ли не панталони съм опитвала да карам, все е неудобно. Виж термоклин е друга работа - хем коленцата пази. В работата имам колеги мъже, които се престрашават да ги носят и са много доволни дори от разновидността без подплънки. Не знам дали ти би се навил на такова нещо (wasntme) :D
Мнението беше редактирано от Dizzy на 04.10.16 20:47.
05.10.2016 г.
Колоездене:
Без.
Добавки:
2. Преди лягане (план) -5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий бисглицинат.
Обобщение за деня:
Мани, мани!
Ветроходно облекло...
Имам едно ветроходно яке...води се някакво противоветрено ,непромокаемо и дишащо.Съвсем тънко е но държи топло и при студени и ветровити дни не ме изпотява...На етикета пише нещо като Taslon 320T ... PU.толкова се чете.
Почти всяка сутрин карам по 5-6 км с кучето...
Мнението беше редактирано от nervak на 05.10.16 23:34.
Боби, относно екипировката ми е трудно да ти препоръчам тъй като самият аз нямам такава. Например аз карам с дънки и тениска, като застудее слагам якенце обикновено. Винаги имам в раницата водонепромокаемо долнище и горнище.Понеже са евтини са гадни и запарват много. Рядко ги слагам. Има такива които са много хубави обаче са скъпи, те почти не запарват и са доста тънки.
Аз затова ти казах че като свикнеш няма да има значение, по специализирани неща е хубаво, ама ако си в по екстремни условия, иначе не виждам смисъл. Ти като караш ще се нагодиш. Най-важното е краката, ръцете и главата да са защитени добре когато е хладно, но едва ли ти казвам нещо което не знаеш.
06.10.2016 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Преден клек - 3х90, 3х90, 3х90, 3х90, 3х90, 3х90, 3х90, 3х90, 3х90, 3х90 кг.
1.2. Набирания на въже - 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 2.
1.3. Избутване на прав лост от лег - 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 3х100, 3х100 кг.
1.4. Борческо въртене с дъмбели - 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½ кг.
Едва се насилих да тренирам днес и то само защото щяха да станат три дни без треировка, а утре имам ангажимент след работа.
Положително:
- Напредък на лега - добро темпо, без близки до отказа повторения в края.
- Болката в лакътя беше много слаба - новата програма определено има положителен ефект.
Отрицателно:
- След лега се позамотах в раговор с един младеж в залата.
- Бързата смяна на станциите не е възможна - трябва да си разтоваря уреда и да натоваря следващия, преди да мина към него. Опитах да минавам, без да разтоварвам и да подредя всичко после, но ме издебнаха след клека, разтовариха ми щангата и после ме гледаха критично дълго време (най-близкото до забележка, което швед ще направи).
- Не знам дали защото смених ширината на разкрача при клека и клякам по-дълбоко от 2-3 тренировки или защото от седмица вече не пия ставновъзстановителен комплекс, но лявото коляно доста ме заболя в края на тренировката, а и сега не е по-добре,
Колоездене:
16 км за 00:56:00 ч, средна скорост 17,1 км/ч.
Днес пробвах с долнище от памучен анцуг, дебели планински обувки с подметка Vibram (специално си взех ниски), тениска, термо-блуза с дълъг ръкав и отгоре плътен суитчер, шапка под каската и кожени ръкавици. Освен че бях смешен, особен ефект нямаше.
Беше ми студено, защото дрехите пропускаха студения вятър, а накрая пак бях потен като прасе, включително и краката. Може би като цяло една идея по-добре, отколкото с шушлековото яке, но пак далеч от желаното. Освен това не виждам как ще карам така при дори съвсем малко по-ниски температури, които вече идват.
Ще трябва да се изръся за поне среден клас екипировка, но ще е след като обзаведа апартамента, че сега съм изтръскал касичката до стотинка.
Добавки:
Обобщение за деня:
Пълна лудница! Прогнозите, които са ми “завещани” и с които трябва да работя до края на годината, са пълни с подводни камъни и тикткакащи бомби със закъснител. Една от бомбите на пракика гръмна - още нямаме всички данни, но по всичко личи, че едно огромно увеличение на складираните запаси при дистрибутори няма да се състои и никога не се е очаквало това да стане - били са изкуствено завишени продажби за пред висшето ръководство на компанията. Не възнамерявам да го отнеса аз.
06.10.16
20:20
По отношение на този подход “през 10 сек.” искам да питам, с каква цел се прави. Сила, маса, издръжливост или комбинация на някои от изброените, или всичко. Опитах да намеря инфо, но не открих.
Опитах да намеря инфо, но не открих.
Няма и да намериш скоро. :)
Отговор - от автора на схемата, ако реши да сподели. Ако не, ще си останеш в неведение. Съжалявам, ако звучи грубо, но това е положението.
По отношение на този подход “през 10 сек.” искам да питам, с каква цел се прави. Сила, маса, издръжливост или комбинация на някои от изброените, или всичко. Опитах да намеря инфо, но не открих.
По принцип мисля, че е за мощност. Т.е максимално много за максимално кратко време с максимално кратки почивки. Да, комбинирани качества се развиват.
Автора е james hinks,dydo. Обърни се към него.
Мнението беше редактирано от Боян на 06.10.16 20:51.
Така, като я гледаш... силови цикли, при немалък обем... Направо си е комбинация от всичко, с акцент върху хипертрофиращата силова издърливост. .
И аз съм хвърлил око, но ще изчакам разсекретяването на системата, за да не объркам нещо. :)
Преди малко гледах и Нервака какви тяги е натворил, жестока работа.
Мнението беше редактирано от 6th на 06.10.16 20:51.
06.10.16
20:52
Опитах да намеря инфо, но не открих.
Няма и да намериш скоро. :)
Отговор - от автора на схемата, ако реши да сподели. Ако не, ще си останеш в неведение. Съжалявам, ако звучи грубо, но това е положението.
Разбрах, но прОблемо ......ау би бек :D
Просто питах от интерес, тъй като нещо ако се тренира така, няма как да е губене на време, особено прилагано от теб. Моя милост няма капацитета да тренира по този начин, та чисто любопитство.
По принцип мисля, че е за мощност. Т.е максимално много за максимално кратко време с максимално кратки почивки. Да, комбинирани качества се развиват.
Така го казваш, като че ти е ясно какъв точно е физиологичният отговор на тялото към това. :) А на мен все още не ми е, макар че Сашо направи опит да ми обясни.. ;) Отдавна съм любител на по-силовите подходи с малък обем и ниска интензивност плюс откази на пределни тежести на базови упражнения. Така успях да се изпоконтузя доста добре и да си създам редица дисбаланси и то без да достигна резултати, които да си струват сериозните коментари. Време е за нещо различно, а когато Сашо каже за нещо такова, следвам, без да разбирам напълно.
Така, като я гледаш... силови цикли, при немалък обем... Направо си е комбинация от всичко, с акцент върху хипертрофиращата силова издърливост. .
И аз съм хвърлил око, но ще изчакам разсекретяването на системата, за да не объркам нещо. :)
Преди малко гледах и Нервака какви тяги е натворил, жестока работа.
Много силово не е, а и още съм в адаптационната фаза. Чакат се определени отговори на тялото, за да усложним малко нещата. :)
Освен това е за стари хора. Като чукнеш 40, тогава. ;)
Освен това е за стари хора. Като чукнеш 40, тогава. ;)
Абе ей!!!!Стига с тия старини !!!
06.10.16
22:24
Бе то по тая логика, колкото по-дърт ставаш, толкова тренировките трЕбе да бъдат по-тежки и изтормозващи :D
07.10.16
13:45
Така го казваш, като че ти е ясно какъв точно е физиологичният отговор на тялото към това. :) А на мен все още не ми е, макар че Сашо направи опит да ми обясни.. ;)
То единственото обяснение, което съм писал публично на няколко места във Форума за този метод е това, което Боян Д. компетентно и категорично ти заяви :) Друг е въпроса, че ако го питаш защо се случва и как точно трябва да го тренираш, няма да може да ти каже със същата категоричност :D
Тя не е секретна, просто трудоемко писане ще има, та не ми се захваща, а и ми се ще да направя едно изследване, за което пък нямам необходимото оборудване(и съдейки по цената му никога няма и да имам)...Иначе в двата му почти крайни варианта тренират нервака и Боби, може да им проследиш внимателно схемите ;) Останалите от Форума, които го правят, си съчиняват и копират без да знаят какво и защо.
07.10.16
14:09
Останалите от Форума, които го правят, си съчиняват и копират без да знаят какво и защо.
:D :D :D
07.10.2016 г.
Колоездене:
Без.
Добавки:
Обобщение за деня:
Ден на плюскането. Следобед изпратихме колегата каталунец с кафе и торта, та хапнах сладко за пръв път незнайно откога.
Вечерта пък бяхме на вечер на националните кухни в училището на щерката. Хапнах разни неща - виетнамска салата със сушено говеждо, полски ържени пирожки с месо, китайски спагети с мисо сос, японско суши, индийско къри с картоф и не помня какво още. Екселският ми файл ще се пръсне по шевовете, ама ще пиша там нещо, колкото да не ми се дъни дългосрочната сметка. :)
Вчерашните ми напъни за по-голяма дълбочина на клека дават ужасни резултати - днес лявото коляно е много зле. Боли ме при слиане по стълби - в даден момент от сгъването ме прерязва остра болка и кракът почти изпуска. При ходене и качване нямам подобен проблем. Ще видим за утрешната тяга какво ще е положението.
Боби, да те върна на екипировката, понеже днес пробвах нещо което купих с маратонките. Ето това:
https://www.sportsshoes.com/product/ino753/inov~8-base-elite-long~sleeve-running-top/
Взех го само е така понеже е с дълъг ръкав и е за бягане, тънко е като тениска. Днес тичах с него понеже беше около 12 градуса и много студен вятър и нямаше слънце. Обикновено като тичам корема и гърдите ми стават доста студени от вятъра, въпреки че се потя. С това нещо ми беше топло през цялото време и според мен е много добро. Аз се потя по-малко като цяло, слагаш го на голо и отгоре вече каквото искаш тънко, няма да имаш проблем. Също така виж ето това като яке
Това е много качествено относно проветривост и водоустойчивост
https://www.sportsshoes.com/product/ino937/inov8-at_c-stormshell-half-zip-running-jacket-~-aw16/
Други на по добри цени
https://www.sportsshoes.com/product/ino746/inov8-race-elite-raceshell-running-jacket/
Това още по добро намалено.
https://www.sportsshoes.com/product/ino745/inov8-race-elite-stormshell-half~zip-running-jacket-~-ss16/
Общо взето прегледай такива екипировки за бягане или колоездене.
П.С Третото е като първото почти, просто този сайт е много шантав, почти същи неща, едното е с голямо намаление а другото не, като цяло цените са им много добри.
П.С 2 - Сега видях що са така цените, просто от по намеленото имат само малък размер.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 08.10.16 01:05.
08.10.2016 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с широк хват - 3х120, 3х120, 3х120, 3х120, 3х120, 3х120, 3х120, 3х120, 3х120, 3х120 кг.
1.2. Раменна преса от стоеж в подхват - 3х52½, 3х52½, 3х52½, 3х52½, 3х52½, 3х52½, 3х52½, 3х52½, 3х52½, 3х52½ кг.
1.3. Силов гребане с дъмбел от земя (на ръка) - 3х43½, 3х43½, 3х43½, 3х43½, 3х43½, 3х43½, 3х43½, 3х43½, 3х43½, 3х43½ кг.
1.4. Кофички на халки - 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3.
Сутрешна тренировка в един от малкото спокойни моменти.
Положително:
- Доста стегнато и бързо днес - почти се побрах в заложените почивки с изключение на едно-две разсейвания.
- На раменната вдигнах малко тежестта.
- След като загрях, коляното се държа прилично на тягата.
Отрицателно:
- Май нищо конкретно днес.
Колоездене:
Без.
Добавки:
Обобщение за деня:
Очертава се нормална събота. Сутринта закарах малката заедно с още едно българче на българско училище, после тренирах, прибрах ги и сега мисля да поработя.
Колата ми стои под няколко стари липи и цялата е в точици от някаква мъзгя, по която полепва прах. Изглеждаш сякаш не съм я мил никога. А всъщност... не съм я мил никога. Още не съм намерил автомивка на удобно място и май скоро няма и да я измия - ще чакам дъждовете.
08.10.16
19:04
Тя не е секретна, просто трудоемко писане ще има, та не ми се захваща, а и ми се ще да направя едно изследване, за което пък нямам необходимото оборудване(и съдейки по цената му никога няма и да имам)...Иначе в двата му почти крайни варианта тренират нервака и Боби, може да им проследиш внимателно схемите ;) Останалите от Форума, които го правят, си съчиняват и копират без да знаят какво и защо.
Пропуснах и карфичка :) Но тя нещо позанемари тренировките май...
От една седмица съм пуснал и групата на такава схема, но много прецизно структурирана, та ако случайно се появи лактомер отнякъде, след около 6 месеца схемата ще има и съвсем доказателствена и научна обосновка. За сега босновката и лежи само на опитни резултати и моите познания, което не е малко, но не е достатъчно за сериозно изследване на метода.
08.10.16
23:46
На всеки 100 войници бил оставян един с по 1 око , да води останалите, та и тука на всеки 100 , един неоконтузен да води стадото :D
На всеки 100 войници бил оставян един с по 1 око , да води останалите, та и тука на всеки 100 , един неоконтузен да води стадото :D
По-добре контузен ставно и мускулно,от с контузия в главата. 8-)
09.10.16
00:17
Тъпо, баче ;)
Чакай сега да ти река аз нещо. Ако си мислиш, че моите връстници, които не тренират, са с по-малко “контузии”, жестоко се лъжеш. Същото важи и за онези, които тренират “културистично”. Някои неща са неизбежни и единственото, което можеш да направиш, е да управляваш процеса на влошаване, но не и да го спреш.
На твоята възраст бях безсмъртен - играл съм по 4 часа интензивен баскетбол и съм плувал по 10 километра в открито море. Не в един ден, разбира се. :) Сега нещата не стоят точно така, освен в главата ми.
09.10.16
17:45
Това, че ти вникваш в същината на нещата, не означава, че останалите “преписвачи” го правят. Затова се появяват и контузиите. Oстанал съм с впечатлението, че си доста добър анализатор и “празен ход” при теб не съществува.
09.10.2016 г.
Колоездене:
Без.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес цяла сутрин в Икея, а после в магазин за спортни стоки. Първо си осигурихме върху какво да спим в новия апартамент, макар и да не успяхме да изберем всички медии. От втория магазин си купих яке от някаква шведска марка Everest - уж от дишаща материя, но защитаващо от вятър и достатъчно топло за сезона. Лошото е, че ми теснее на гърба, но XXL беше най-големият размер, а беше на промоция с 40% надолу и реших да не го изпускам. Каквото съм взел, ще си го нося. :)
10.10.2016 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.2. Набирания на въже - 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3.
1.4. Борческо въртене с дъмбели - 3х16, 3х16, 3х16, 3х16, 3х16, 3х16, 3х13½, 3х13½, 3х13½, 3х13½ кг.
Доста добре като за тренировка в понеделник сутрин преди работа.
Положително:
- Като цяло се чувствах добре. Тренирах стегнато, почти с определените 10 секунди между серии. Свърших за някакви си 35 минути - за такова нещо трябва или ново гадже, или нова програма, а първото не ми се е случвало отдавна, така че ми остава само програмата. :)
- Реших да вдигам някъде и понеже засега само клекът и борческото са ми по-леки в тази тренировка, заложих на въртенето.
- Опасявах се от клека, но се получи достатъчно добре, макар и с по-малка амплитуда.
Отрицателно:
- Полуклек с полутежест брои ли се за четвърт клек?
- Лакътят се обади на лега, но нищо съществено.
Колоездене:
Без.
Добавки:
Обобщение за деня:
Рано е за обобщение, но не знам дали ще имам време довечера - следобед летя за Виена, а там ме чакат други грижи.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.10.16 13:40.
10.10.16
22:29
Боби, много си сериозен! Не може така! В тази връзка имам един... всъщност два важни въпроса.
Първият е гледаш ли мача България-Швеция, а втория за кой си? :D
Оп, и трети се появи - каква ти е прогнозата за резултата от мача, предвид липсата на Златан на терена, скорошната загуба с 4:1 на нашите срещу Франция и гола от току що, с който Швеция поведе (headbang) (headbang) Може и да не ми отговаряш, няма ти се разсърдя :D
Боби, много си сериозен! Не може така! В тази връзка имам един... всъщност два важни въпроса.
Първият е гледаш ли мача България-Швеция, а втория за кой си? :D
Оп, и трети се появи - каква ти е прогнозата за резултата от мача, предвид липсата на Златан на терена, скорошната загуба с 4:1 на нашите срещу Франция и гола от току що, с който Швеция поведе (headbang) (headbang) Може и да не ми отговаряш, няма ти се разсърдя :D
Току що пристигам в хотел във Виена, така че отговорът е не, няма да гледам мача. Естествено, че съм за България - що за въпрос? Златан от много отдавна е (а според мен винаги е бил) пречка за отборите, в които играе. Стреля много, вкарва понякога, но недостатъкът е, че е пълен егоист и играта на всеки отбор се върти около него, всички атаки минават през него и отборът става предвидим и беззъб. Затова и Швеция не е имала успехи, откакто той е национал, а на практика и клубните отбори, в които е играл, освен в националните първенства и то въпреки Златан, а не заради него. :) Ама тоя разговор вече го водихме покрай преминаването му в Юнайтед, така че предпочитам да не го разнищваме отново, поне не и в дневника ми.
10.10.2016 г.
Колоездене:
Без.
Добавки:
Обобщение за деня:
Леле, как ги мразя тия двудневни срещи! Корпоративен булшит се лее отвсякъде - два часа се издържат, два дни са мъчение!
Все пак свърших и нещо полезно - пуснах кукичката за едно шаранче да ми дойде в отдела.
“Спортната” страна на нещата хич я няма - цял ден седене, плюскане на блок маса и никакво движение. Мислехме с един колега да минем през фитнеса на хотела след работа да му покажа това-онова, но установих, че дори нямат лост, така че отложихме за Стокхолм.
12.10.16
10:01
Понеже програмата е патентована и не мога да проверя другаде-как подбираш тежестта за работните серии? Като % от максимално повторение ли са или по усет? Ако не може да спазваш 10 сек почивка , както пишеш, не трябва ли да свалиш тежестта, за да я спазиш или фокусът е върху обема , а не върху бързината?
Понеже програмата е патентована и не мога да проверя другаде-как подбираш тежестта за работните серии? Като % от максимално повторение ли са или по усет? Ако не може да спазваш 10 сек почивка , както пишеш, не трябва ли да свалиш тежестта, за да я спазиш или фокусът е върху обема , а не върху бързината?
Има си специфика в подбора на тежест, която няма да споделя, за да не поощрявам подражатели. Както казах, не разбирам напълно програмата, затова не искам да обяснявам нищо повече, отколкото вече правя. Решението колко да се разпростре в обясненията е на Сашо. Освен това каквото виждате, е само подготвителната фаза, макар че този протокол ще е в основата като цяло.