09.12.09
07:44
Значи тези дни си помислих и честно казано си мисля, че не е добре да се пие вода по време на хранене. Причината е следната. Когато се храним, основополагащ е задстомашния сок, който помага за смилането на храната. Пиейки вода, ние го разреждаме. Вие как мислите, така ли е или се бъркам. Това е моя гледна точка, аз не мога без да пия по поне 500мл на хранене, но като се замисля така ми изглежда.
аз по принцип избягвам и гледам от 15 минути на татък след хранене да пия вода,иначе имам чувството,че ме засища...
за сока си прав,но понякога храната е доста тежка без някаква течност покрай нея.
10.12.09
17:16
Водата по време на хранене се избягва,защото като се наядеш здраво и например изпиеш 0,5л вода ти се разширява стомаха :) .
10.12.09
17:56
казано от Cholesterol.monster на 10.12.09, 17:16:
Водата по време на хранене се избягва,защото като се наядеш здраво и например изпиеш 0,5л вода ти се разширява стомаха :) .
Хе... а от една бириШка разширява ли се тумбакът? :coolsmile:
Водата е естествена среда и универсален разтворител в организма.
В този смисъл приемането на вода е нормално и препоръчително допълнение към всяко хранене.
Разбира се - говорим за разумни количества, които варират според личните предпочитания на всеки от нас и вида на храната.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.12.09 20:51.
13.12.09
17:09
казано от Кольо Пияндето на 10.12.09, 17:56:
казано от Cholesterol.monster на 10.12.09, 17:16:
Хе... а от една бириШка разширява ли се тумбакът? :coolsmile:
Добре де...Не,че ще се разшири толкова стомаха,колкото създава дискомфорт малко така ;-) .
13.12.09
18:43
казано от Cholesterol.monster на 13.12.09, 17:09:
Добре де... Не, че ще се разшири толкова стомаха, колкото създава дискомфорт малко така...
Въпрос на гледна точка... :lol: Да, вярно е, че да налееш половин литър вода наведнъж не е особено комфортно.
От друга страна - една супа и чаша сок сумарно също правят около 500 ml… Затова казвам - лични предпочитания и усещане.
Течностите, обаче, са задължителни за процеса на храносмилане. Всички тези течности са на водна основа... не е случайно това.