18.12.09
17:38
Значи да кажа краката са ми големи.Но пак си ги тренирам но сега мисля да почна до ги тренирам само за сила,и ако може по релефни да станат без да се качва маса в тях.Ако можете да ми предложите някаква програма, ще сам ви благодарен.
за сила-КЛЕКОВЕ,пистолети,напади/отпади.Клекове в схеми 3х5,5х3,5х5,8х3 (при 3 повторения - 85% от макса ти,при 5-80% от макса ти).Почивките ти трябва да са 3-4 мин.Програмата ти за крака може да е нещо такова-клекове,напади,прасец.
най елементарното упражнение за оформяне и сила в краката са нормални спринтове или под наклон
Спринтовете са за експлозивност.Ако целта му е примерно да започне да кляка с по-големи килограми,спринта няма да му помогне.Но ако започне да кляка с по-големи килограми (качи сила),това ще му помогне за спринта.Понеже главното е силата,а производни са и експлозивността и други.Но като му гледам целите и спринтът може да му помогне.
23.12.09
13:22
Братовчед ми навремето караше много колело и то на тежки обороти.Постоянно го въртеше.Никога не беше правил клек, един път се пробва и направи 8-мица с 120 кг.Или карането помага или е имал натурално силни крака. :)
Иначе клека му е майката.
напиши в гугъла “smolov squat”, зачети, питай ако нещо не ти е ясно, действай и после ще ми благодариш...презумцията е, че ще вдигаме килата и силата на клека...