04.01.10
20:49
Абе те пристигнаха, ама дали ще успея да ги взема :lol:
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 04.01.10 20:49.
04.01.10
21:10
казано от Aleksandar Marinov на 04.01.10, 20:49:
Абе те пристигнаха, ама дали ще успея да ги взема :lol:
Саше в кръга на шегата предлагам да дадеш по 20 лева на 2ма гладни роми и да щурмуват отдела където са ти добавките. :D
Пак казвам в кръга на шегата дане би някой да ме разбере погрешно. хахаха :)
05.01.10
08:25
Така...днес ходих до пощата и исках да направя справка, дали имам колет от САЩ- имах, колета ми беше там, а служителката ми казва ‘’пропуснала съм тоя колет, просто съм пропуснала да изпратя известие,днес го бх оставила за връщане обратно в САЩ!!!”...колета е изпратен на 02.12.2009 г., което означава,че преди 20 дни е бил в България и не съм получила никакво известие,чист късмет е,че днес реших да отида до там,не мога да повярвам колко некъдърни служители има!!!
Хубавото на всичко е, че не нито ми казаха да плащам ДДС,нито пък съм платила някакви такси за да си взема колета,само едно подписче и толкова.Общата сума на колета е 87$,но на пакета беше написана цената без транспортните разходи т.е. 64$,така че тези,които са направили поръчки през декември,нека да отидат да проверят,защото виждате колко простотия има в Българи, за съжаление.
Баси абсурда ... утре поръчвам от netrition-a пък каквото стане -стане. (frustration)
Мнението беше редактирано от soul на 05.01.10 10:33.
Ако ти е малка поръчката (примерно кутия протеин + амино) кажи им да ти пишат 12-13 $ гифт. Обикновено пишат малко ама минава трийсетте лева.
05.01.10
12:29
казано от Mon coeur est a vous на 05.01.10, 08:25:
Така...днес ходих до пощата и исках да направя справка, дали имам колет от САЩ- имах, колета ми беше там, а служителката ми казва ‘’пропуснала съм тоя колет, просто съм пропуснала да изпратя известие,днес го бх оставила за връщане обратно в САЩ!!!”...колета е изпратен на 02.12.2009 г., което означава,че преди 20 дни е бил в България и не съм получила никакво известие,чист късмет е,че днес реших да отида до там,не мога да повярвам колко некъдърни служители има!!!
Хубавото на всичко е, че не нито ми казаха да плащам ДДС,нито пък съм платила някакви такси за да си взема колета,само едно подписче и толкова.Общата сума на колета е 87$,но на пакета беше написана цената без транспортните разходи т.е. 64$,така че тези,които са направили поръчки през декември,нека да отидат да проверят,защото виждате колко простотия има в Българи, за съжаление.
oo супер мн ме зарадва :)
btw какво си поръча от нетришън ако не е тайна? :)
Някой друг да е получавал тези дни ?
Мнението беше редактирано от DorianX на 05.01.10 12:32.
Вчера получих една пратка, но беше от dealextreme*com. Цената на стоката е 108$ и ДДС не съм плащал ама занапред ......... все още е мътно.
Днес говорих с един служител в митницата и след проверка ми обясни - ако цената на поръчката е такава че сумата на ДДС не надхвърля 30лв значи няма ми се начисли данък. Сега звъннах на номера за контакти в http://www.customs.bg/ и там споделиха, че всичко над 30лв има ДДС.
Според мен това е много неприятно и с това си действие правителството ни ограничава. Тоя ЕС ще ни съсие :)
05.01.10
14:35
pockobg, обикновенно сайтове като dealextreme.com & focalprice.com пишат Гифт и 10$.На мен от Фокала дори за фенерче от 2$ ми написаха Гифт и 10$ :D
казано от incessantforce на 05.01.10, 14:35:
pockobg, обикновенно сайтове като dealextreme.com & focalprice.com пишат Гифт и 10$.На мен от Фокала дори за фенерче от 2$ ми написаха Гифт и 10$ :D
Възможно е затова съм написъл и откъде ми е поръчката! Но нали има някакъв спор и за подаръците, че можело да отворят кулета и да изискат фактура за изпратеното
05.01.10
15:02
казано от pockobg на 05.01.10, 14:39:
Възможно е затова съм написъл и откъде ми е поръчката! Но нали има някакъв спор и за подаръците, че можело да отворят кулета и да изискат фактура за изпратеното
Може, естествено, тогава ще е въпрос на късмет и на разправии с продавача да пише, че е подарък, че има стойност от 15 долара и т.н., което определено ще даде повече основания да отварят и да искат извлечения от кредитни карти...
05.01.10
15:27
казано от soul rebel на 05.01.10, 15:02:
казано от pockobg на 05.01.10, 14:39:
Може, естествено, тогава ще е въпрос на късмет и на разправии с продавача да пише, че е подарък, че има стойност от 15 долара и т.н., което определено ще даде повече основания да отварят и да искат извлечения от кредитни карти...
Ами то до сега като съм поръчвал 1-2 пъти гсм-и от Китай чрез такива сайтове те обикновенно така го пращат, че май повече може да се каже, че е от частно лице колкото от фирма, а нали знаете, че частно лице няма как да Ви издаде фактура.Пък и примерно това за една пратка 1 телефон който тежи 200-300 грама на никой няма да му направи впечатление.Още повече при това, че Китайците са всеизвестни в цял свят със смешните си цени. :)
Преди малко си взех “уведомлението” за пратката ми. Пише да си я взема от пощата :)
Доста бързо е пристигнала, утре ще разбера кога е минала през митницата. Иначе поръчката е от 28 дек.
05.01.10
16:06
казано от DorianX на 05.01.10, 15:45:
Преди малко си взех “уведомлението” за пратката ми. Пише да си я взема от пощата :)
Доста бързо е пристигнала, утре ще разбера кога е минала през митницата. Иначе поръчката е от 28 дек.
от нетришън ли е пратката?
на мен ми е чудно защо моята още не пристига при положение че на 8 декември е пусната.дано до края на седмицата да получа известие от пощата.
05.01.10
16:09
Аз до сега като съм поръчвал от А1 ми дават тракинг код за usps.com и от там следя пратките обаче пък не ми пише кога пристигат в България.Обаче до сега по една средна преценка след като ми изпише, че пратките са напуснали САЩ изчавакм 3-4 до най-много 6-7 дни и звъня да проверя дали са дошли.Мисълта ми е, че ако не сте искали може сега си поискате по 1 тракинг номер. :)
05.01.10
16:17
Моята на 8 декември е напуснала Щатите, пък от пощенската служба ми твърдят, че не е пристигала в България. А за друга поръчка, от нетришън, сега поисках тракинг код, защото не ми бяха дали.
05.01.10
16:19
казано от incessantforce на 05.01.10, 16:09:
Аз до сега като съм поръчвал от А1 ми дават тракинг код за usps.com и от там следя пратките обаче пък не ми пише кога пристигат в България.Обаче до сега по една средна преценка след като ми изпише, че пратките са напуснали САЩ изчавакм 3-4 до най-много 6-7 дни и звъня да проверя дали са дошли.Мисълта ми е, че ако не сте искали може сега си поискате по 1 тракинг номер. :)
готово.току-що писах на netrition.com и утре ще видя какво става с пратката ми,ама имам чувството че ще е пристигнала до тогава :D
05.01.10
16:26
казано от newgirl90 на 05.01.10, 16:19:
готово.току-що писах на netrition.com и утре ще видя какво става с пратката ми,ама имам чувството че ще е пристигнала до тогава :D
Аз имам чувството, че докато разбера какво става с моята поръчка, ще са я пратили обратно в Щатите :)
05.01.10
16:28
Добре де хора, като теглите чертата колко по-евтино ви излизат добавките като си ги поръчвате от САЩ, сравнено със сегашните 20-25% намаления в БГ?
05.01.10
16:33
казано от smacker на 05.01.10, 16:28:
Добре де хора, като теглите чертата колко по-евтино ви излизат добавките като си ги поръчвате от САЩ, сравнено със сегашните 20-25% намаления в БГ?
Ами то си зависи какво точно си поръчал, ама моите специално, даже и ДДС да трябва да се плати, пак излиза по-евтино отколкото тук. Когато има намаления разликата не е чак толкова огромна, но все пак я има и е в полза на Щатите... Друг е въпроса дали си струва занимаването с глупостите на митници и пощи...
Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 05.01.10 16:33.
05.01.10
16:33
абе то е ясно, че има разлика, ама като вкараш времето за доставката, разправиите с пратки митници колети пощи и въобще цялата несигурност на начинанието - сравнено с 10 мин. разходка до магазина, не е ли общо взето безмислено?
Ако е за 20-30 лева кяр, направо си е мазохизъм за мене да се занимавате с щатите...
Мнението беше редактирано от smacker на 05.01.10 16:34.
05.01.10
16:35
За 20-30-50 лева спор няма, че е безсмислено. Ама за 200-300 лв... Което в проценти си е 40-50% от стойността на поръчката не е точно така...
05.01.10
16:37
казано от smacker на 05.01.10, 16:28:
Ами 2222 325 таблетки на Оптимум, които тука на промоция са от 53лева нагоре ми излизат около 40-42 лева, че дори може и по-малко в зависимост от поръчката и такива подобни.Докато в БГ като не са на промоция са между 65-74 лева. :)
ПС- Това е само 1 пример.По принцип всичко от САЩ излиза по-евтино.Освен ако тук не направят 40% отстъпки и нагоре хах :)
Ами smacker Аз като поръчвах с приятели последната ми поръчка за под 200 лева взех неща които тука щяха да са 380-400 лева.
Ако не се лъжа си взех тогава, AST 1200grams Glutamine, 500 grams BCAA powder Sci-Fit, NOW 7oz. AAKG, обаче другите неща вече не ги помня... :(
Мнението беше редактирано от incessantforce на 05.01.10 16:39.
05.01.10
17:40
казано от newgirl90 на 05.01.10, 16:19:
Oт netrition не дават тракинг кодове понеже пращат с International Airmail и си пише там, че при този метод опцията tracking я няма... Така че, може само да се проверява по име или по адрес в пощата... То и без друго по този начин само разбираш кога е тръгнала от Щатите пратката и нищо повече.
Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 05.01.10 17:41.
06.01.10
08:53
Чудесна тема, момчета (и момичета)!
Снощи направих една поръчка от Netrition-а. Имам все пак някои неясноти, бих се радвал, ако някой хвърли светлина по тях:
1) Къде би следвало да очаквам да пристигне колета - районна пощенска станция или митница? Поръчката е на стойност: 150$ - продуктите, 55$ - shipping-a. Още не е дошъл ‘your order is processed’ мейл, в който предполагам ще е цитирано теглото, но все пак доколкото пресметнах трябва да е към 3-3.5 кг.
2) Във връзка с промените по ДДС върху внасяните стоки - как се заплаща то? В смисъл такъв - хипотетично да предположим, че пристигне в районната пощенска станция, отивайки да си получа пратката мога ли да го платя на място? Предполагам, че отговора е ‘не’.
3) Това, което Сашо Маринов е написал няколко поста назад - и за физически лица ли се отнася? Демек и мен ли ме чака подобна бюрократщина?
4) (Тъп въпрос) Митнически служби как се ориентират какво има в пратката (без да я отварят) - има залепен етикет какво е съдържанието, заедно със стойността ли?
Мерси предварително.
06.01.10
09:04
Това което написа Сашо Маринов е всъщност писмото получено от представителите на FedEx, които ще се занимават да ми осовободят пратката от митница София. Да, за физически лица се отнася цялата тази бюрокращина.
2) ДДС-то се заплаща по банков път, ще трябва да ходиш до банка и после да им занесеш/пратиш бележките, с които си платил.
4) Най-често ти отварят колета и гледат какво има вътре и е добре да имаш фактура.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 06.01.10 09:06.
06.01.10
09:20
Мерси, Сашо.
казано от Aleksandar Marinov на 06.01.10, 09:04:
2) ДДС-то се заплаща по банков път, ще трябва да ходиш до банка и после да им занесеш/пратиш бележките, с които си платил.
Т.е.:
1) получавам известие
2) отивам до поща/митница
3) отварят колета, гледат фактурата и ми смятат ДДС-то
4) плащам си ДДС-то по банков път
5) занасям вносната бележка и ми освобождават пратката.
казано от Aleksandar Marinov на 06.01.10, 09:04:
4) Най-често ти отварят колета и гледат какво има вътре и е добре да имаш фактура.
А фактурата не я ли тургат вътре в пратката?
06.01.10
09:24
3) Отварят колета и ти дават фактурата, която е вътре.
4) Отиваш да търсиш митническа агенция, която ти изготвя документите
5) Отиваш да търсиш банката, с която работи бюджета (ДСК), плащаш и се връщаш с документите на митницата за да ти освободят пратката.
Иван Котев- Може и да имаш късмет и направо в пощата да си я получиш.
Зависи каква ти е пратката колко е обемиста колко тежи и между другото от кой сайт поръчваш на мен от нетришъна винаги ми идва в пощата а от другите сайтове на митницата.
06.01.10
10:00
Мерси, момчета.
Явно за момента просто чакам пратката, пък после според ‘късмета’ (@Westa) ще действам.
Ще се отбележа в темата какви съм ги свършил в крайна сметка.
казано от Aleksandar Marinov на 06.01.10, 09:24:
5) Отиваш да търсиш банката, с която работи бюджета (ДСК), плащаш и се връщаш с документите на митницата за да ти освободят пратката.
Различни градове - в различни банки :)
06.01.10
11:31
Да, и аз така си помислих. Тея тъпани от FedEx ме карат примерно в Уникредит Булбанк да направя плащането.
А и съм сигурен че ако пратката беше с пощите,а не с FedEx щях да мина между капките за последно. :)
Прав си, аз така минах днес - направо от пощата е вземах, но беше изкарана от чувалчето и нямаше как да видя кога е освободена от митницата. Иначе за София е Уникредитбанк както казваш, при нас е сибанк, в русе е ДСК .... :)
Между другото от пощата не знаеха за новия закон и за кво им е да знаят наистина ,т.к. при тях идват освободени пратки само.
06.01.10
17:13
Хора,най-накрая получих моята пратка след 1 месец чакане. Проблема не беше в пътя. Тя била в пощата повече от 2 седмици. Обаче (не знам как е точно е станало това) името ми не можеше да се разчете, а май и адресът не беше пълен. Затова като ходих няколко пъти и си казвах името, нямаше нищо за мен. Така че който има проблеми с получаването на доставката да отиде и да каже да проверяват по адрес - може и да излезе нещо. Успех на чакащите :)
06.01.10
17:18
на мен пък в пощата ми казват че ся докарват пратки които са пратени в края на ноември и да отида другия петък да си я потърся.
zenit кога си направи поръчката?
06.01.10
17:55
Май беше на 7ми декември, а в пощата е пристигнала около 20ти.
06.01.10
18:45
казано от newgirl90 на 06.01.10, 17:18:
на мен пък в пощата ми казват че ся докарват пратки които са пратени в края на ноември и да отида другия петък да си я потърся.
zenit кога си направи поръчката?
newgirl, май си е до късмет това. На моята чрез тракинг кода видях, че е напуснала Щатите на 8 декември, а в митницата като бях днес, като провериха за въпросния код се оказа, че пратката не е влизала в България. И това било нормално по това време на годината, т.е. Коледа и Нова Година. Двете седмици доставка ставали 4 и така... Като й казах на жената, че пратката е излязла от USA на 8 декември, следователно според мен би трябвало да е в БГ още от 9-10 декември, буквално ми се изсмя :) Ще си чакаме и ще се надяваме писмото, което ще ни пратят да е от пощата, а не от митницата :)
06.01.10
19:19
казано от Martin Tomov на 06.01.10, 18:45:
казано от newgirl90 на 06.01.10, 17:18:
zenit кога си направи поръчката?newgirl, май си е до късмет това. На моята чрез тракинг кода видях, че е напуснала Щатите на 8 декември, а в митницата като бях днес, като провериха за въпросния код се оказа, че пратката не е влизала в България. И това било нормално по това време на годината, т.е. Коледа и Нова Година. Двете седмици доставка ставали 4 и така... Като й казах на жената, че пратката е излязла от USA на 8 декември, следователно според мен би трябвало да е в БГ още от 9-10 декември, буквално ми се изсмя :) Ще си чакаме и ще се надяваме писмото, което ще ни пратят да е от пощата, а не от митницата :)
писмото ще е от пощата ;) аз така като гледам доста хора от там са си взели колетите,така че ние ще сме от последните късметлии които няма да са таксувани с ДДС :) ама на мен ми е странно защо на някои хора толкова бързо им пристигнаха нещата,а на нас не.моята пратка също е пратена на 8 декември,така че нашите добавки заедно ще пристигнат :lol:
Интересно четиво затова какво ни очаква в митницата
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/06/838566_evala_be_mitnica/?ref=rss
ужас