11.01.10
19:48
Емзо, ти да не си пил нещо 8-/ ?! Много си весел :roll: ?!
Пък, че той си е душа човек само дето не сте го опознали от тази му страна :lol:
п.п. Миме предлагането на подкуп е престъпление ;-)
Мнението беше редактирано от head_hunter на 11.01.10 19:49.
Хаха, спрях сладкото и хич не ми е весело :D
Ден 1 - сутринта мина гладко, обеда също.Следобеда той имаше нужда от прости въглехидрати и беше готов да убие колегите си, които дъвчеха фАфли под носа му :lol:
11.01.10
19:49
бръмм, бръммм с черно бмв ..
11.01.10
19:51
Ден 1 - сутринта мина гладко, обеда също.Следобеда той имаше нужда от прости въглехидрати и беше готов да убие колегите си, които дъвчеха фАфли под носа му :lol:
Като те чета как говориш за себе си в трето лице ми идва да запаля колата и да дойда до вас с голяма кутия сладолед %-P
11.01.10
19:52
Мен ако питаш направо си за дневник :cheese:
11.01.10
20:25
Както казах с черно бмв .. :coolsmirk:
Нощ 1 - имам гости, гадовете мръсни ще ги гоня след малко.Изядоха пържолите, изпиха виното, сега торта ми ядат .....
11.01.10
20:41
Нощ 1 - имам гости, гадовете мръсни ще ги гоня след малко.Изядоха пържолите, изпиха виното, сега торта ми ядат .....
emzo, почни да си водиш дневникът тук. Обещавам да спаме редовно !!
ммм бонбони рафаело ,ям ги като невидело , а емзо с тази диетка - няма сметка
Оооо, Рафаело и аз много обичам-м-м-мммм... :-P
————————————
Хора, имам въпрос. Трудно ли се гледа куче?! Харесах си това момченце на 5 месеца, Шар Пей и довечера може да стане мой. Само трябва да реша дали наистина го искам. И въпросът ми е - трудно ли се гледа куче?! Какво ще ми коства?! Време?! Средства?!
В нета намерих разни мнения на хора дето имат такова куче и-и-и-ииии както се бях нахъсала да си го купя и да си го гушкам, и прочетох тоя коментар по долу и малко се ‘изплаших’/разколебах :smirk: :
Здравейте, имам шар пей на 1г.5м. много е красив и умен, но проблемите са много. Ако някой иска да си вземе любимец от тази порода трябва да знае, че това не е плюшена играчка за забавление, а низ от проблеми. Нашият Коко растеше весело и безгрижно обиколен от любов и грижи докато не се започна-то не бе ухапване от паяк, праблем с ушите/постоянен/, болестта на шар пей, гризане на лапите. Преди 10 дни трябваше да коригираме очичките - не го хвана упойката 2 часа се бори малката ни душичка бе страшно за гледане - мислехме че умира и плачехме като деца и се молехме за него. Сега пък отказва да се храни - то не са лакомства, месо, залъгалки - в къщи е един малък театър само и само да яде, и той като злоядо дете дойде погледне, подуши, изпръхти и до го няма. Поне по два пъти седмично сме при личната ни лекарка. Витамини, сиропи, специални шампоани и ред други неща….Така че не Ви отчайвам но добре си помислете преди да си вземете такава играчка ще имате ли нерви, сили а и най вече средства. Присъствието му у дома попълва празноти и ни прави по-добри. Много са любвеобвилни, обичат да целуват, играят, искат много внимание и нежност!!
Мнението беше редактирано от maria на 12.01.10 07:15.
12.01.10
07:14
Tи не можеш да гледаш себе си пък куче искаш.Кой ще го гледа когато си на работа, особено когато е малко има нужда.В началото ще ти донесе доста главоболия.
То не е много малко - ей го на на снимката в предния пост, това е кучето, на 5 месеца е.
Така или иначе Родж и аз си зададох същите въпроси като в поста ти :smirk: ?! А и тоя сладур го продават само за 270 лв!!!! В неделя като ходих из центъра в един зоо-магазин продаваха малко Шар-Пейче - цената му беше 900 лв.
Мислех си, че през деня ще си седи самичко в къщи?! Другите хора дето гледат кучета в апартаменти - нали така - кучетата са по цял ден сами или греша?!
Мен по ме разубеждава това да не вземе да ми се разболява.... тогава едно че няма да имам време да го водя по ветеринари и т.н. - то си става баш като човек и второ, че ще ми бъде мъчно!!!!!!
Мнението беше редактирано от maria на 12.01.10 07:23.
12.01.10
07:24
Хора, имам въпрос. Трудно ли се гледа куче?! Харесах си това момченце на 5 месеца, Шар Пей и довечера може да стане мой. Само трябва да реша дали наистина го искам. И въпросът ми е - трудно ли се гледа куче?! Какво ще ми коства?! Време?! Средства?!
Въпрос на желание и преценка. Ако трябва да бъда кратък, мнението ми е следното:
- средства - това е още един член на семейството - храни се, има нужда от медицинска помощ и профилактика... постоянно!
- време - трябва да бъде извеждан абсолютно редовно.
Моят съвет е следния - преценете дали ще можете да си го позволите финансово в дългосрочен план. Това е животинче, което няма да бъде с вас няколко месеца (надявам се). Същото важи и за разходките - помислете дали ще можете да се организирате така, че да го извеждате редовно до края на неговия живот. Задължително мислете дали има хора, които ще могат да са налични, за да ви помагат с грижите, ако пътувате някъде или преценете можете ли навсякъде да го взимате с вас. Това е куче, не мушкато...
Иначе - без съмнение е голям пич! :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.01.10 07:25.
Оки, сега ще го откажа. Четейки поста ти, отговрът на повечето въпроси беше ‘не’ и затова към момента не мога да гледам куче. Мислех си, че само ще му се радвам и ще го извеждам пред блока сутрин и вечер за 10-15 мин. Но да ходя по ветеринари и т.н. - нямам възможност и време.
Поне това ми отпадна от главата и няма да го мисля!!!!
Мнението беше редактирано от maria на 12.01.10 07:48.
Оки, сега ще го откажа. Четейки поста ти, отговрът на повечето въпроси беше ‘не’ и затова към момента не мога да гледам куче. Мислех си, че само ще му се радвам и ще го извеждам пред блока сутрин и вечер за 10-15 мин. Но да ходя по ветеринари и т.н. - нямам възможност и време.
Поне това ми отпадна от главата и няма да го мисля!!!!
Aко мислиш,че само с това грижите за едно куче свършват доста бъркаш,найстина е по добре да не взимаш поне за сега само ще го мъчиш хайвана. ;-)
Кольо ги е написал в общи линии. Абеее, още един член от семейството, само дето тепърва ще трябва да го заучиш на някои хигиенни навици, както и да създадеш условията за спазването им(ако не го разхождаш редовно, все ще си с парцал и лопатка вкъщи :lol: )
Имай предвид, че това е дългосрочен ангажимент, доста вероятно е да го гледаш - 10-15 и повече години.
А за стоенето самичко - не се притеснявай, те и животните имат нужда от лично време :lol:
ПС В началото, бая ...поразии ще ти направи, но после ще свикнеш :-P
12.01.10
08:01
ДобрИ утрО :lol:
А за стоенето самичко - не се притеснявай, те и животните имат нужда от лично време
:lol: :lol: :lol: :lol:
Мнението беше редактирано от maria на 12.01.10 08:03.
А за стоенето самичко - не се притеснявай, те и животните имат нужда от лично време
Къщния ми котарак като го изненадам обикновено е погнал да е*е някоя плюшена играчка :lol:
Къщния ми котарак като го изненадам обикновено е погнал да е*е някоя плюшена играчка :lol:
хахаха,после с дупки ли ги намираш ?
12.01.10
09:36
E как, на жените т’ва куче им е като фикс идея! :lol:
Те хората са го създали напълно изкуствено за да задоволят техните претенции, че то нищо създадено от природата не ги задоволява напълно.. :lol:
12.01.10
09:36
Миме, да те предупредя за някои неща!
1во - Кучето откъде го взимаш? Да не си посмяла от Зоомагазин да купиш куче! Кучета купени от там буквално умират в стопаните си за кратко време, понеже имат необратими увреждания от болести, които външно не можеш да разпознаеш! Тазобедрената дисплазия не прощава на никое куче, а тя е генетично заболяване т.е. ваксината е да не купуваш такова мъниче, колкото и малко, сладко, бузесто, сбръчкано и миловидно да изглежда..
2ро- Куче на 5месеца е + по отношение на ваксините, понеже до 3тия месец и половина въобще не се препоръчва да го разхождаш с тая атенюирана ваксина . Но пък дисциплината ще е завидно ниско ниво- поне 3месеца нон-стоп разходки ще са му нужни, за да го научиш на хигиенни навици
3то- Трябва много добре да си планираш времето и да имаш някой, на който можеш да разчиташ извън семейството (теб, съпруга ти и синът ти)- понеже едно организирано мероприятие може да не предвижда кучо ;]
4то- Ако имаш възможност и си прочела горните ми съвети няма да съжаляваш, че имаш куче! Казва ти го опитен в тази насока. Специално шар-пея не е най-податливото на дресиране куче или пък от най-дисциплинираните, но това са някакви допълнителни характеристики, които до голяма степен са приобщени за породата. Всяко куче си има индивидуалност- те не са по-различни от хората, просто ние нямаме стопани, които да ни натякват кое може и кое не- затова смеем да твърдим, че сме различни.
Мнението беше редактирано от introducer на 12.01.10 09:38.
12.01.10
10:04
Е остави ги де, и плюшените играчки имат нужда от лично време!
Едно време имахме Ягтериер, страхотно куче, ловджийско, беше си вързано в двора на къщата. И една вечер ловджиите (демек и баща ми) се връщали от лов и на влизане в града, тати уж да го върже с каишката вече и на едно шосе една кола в тъмното премаза кучето. Тати не каза какво е станало с кучето, каза че се е замотало нанякъде и ще дойде. На другия ден случайно в града срещнах един от старите ловджии и той ми каза, че много съжалява за кучето. Изтръпнах - каза ми какво е станало (не знаеше, че тати не ни е казал). Прибрах се плачейки и тати призна и разказа. Всъщност май само тогава съм виждала баща ми да плаче (да му потекат сълзи).
А иначе - не ми беше хрумвало да си взимам куче. Казах - разхождах се из София и като видях в един зоо-магазин едни малки кученца. И това Шар-Пейче едно такова малко, набръчкано, тъжно, сладичко - как да не го иска човек. И се замислих - що пък не!! Ама след днешната дискусия вече знам ЗАЩО не ми трябва. Нито имам роднини в София, то т’ва си било сериозен ангажимент :zip: !!
Мнението беше редактирано от maria на 12.01.10 10:10.
12.01.10
10:09
Следващото животинче което бих си взел е гумена рибка :lol:
Най-дборе печена даже :lol:
Или нов модел жена :lol:
Не мога да линка статията в днес.бг за секс роботите :-D
Един такъв робот не може да е по-добър от истинска жена :coolsmile: !!!!!!!!!!!!
Един такъв робот не може да е по-добър от истинска жена :coolsmile: !!!!!!!!!!!!
Абе зависи ;)
Ако не се оплаква, не си сменя настроенията през две минути, не мрънка, не капризничи, на върти номера и не харчи пари - значи е :lol:
12.01.10
12:02
Роботът няма да каже не... ;)
Е остави ги де, и плюшените играчки имат нужда от лично време!
И от сексуален тормоз ли :P
12.01.10
12:07
Снощи нещо компа ми почна да брадичка,чудя се аз,мая се,но не мога да разбера какво иска..
Отначало помислих,че е от антивирусната,че ми смучи процесора,да ама не.. :lol:
Както брадичкаше,извъднъж спря,не ми се отваряше да го гледам снощи ама днес като го отворих и гледам,че САТА1 се е откачило,кабелчето дет’ идва от харда,та се чудя защо не го признава.. :P
Наместих го на САТА2,за сега е 6 6 6 :lol: .
С кучетата е много относително. Те искат да играят , да тичат , с една дума - свобода. Не можеш да го гледаш в апартамент , ще се побърка и ще ти направи доста бели :) Шар пей не ми харесва , не е моя тип куче, който бих гледал. Аз имам куче и котка , кучето на 6 месеца , а котката на 10 години :) Но ако не знаеш как да гледаш себе си , няма да можеш да гледаш и него. И сега една култува реплика на някакъв дядка , който се изплаши от кучето ми и реши да ме одума : “Абе не вземете да изчувате(отгледате на македонски ) едно дете , вие кучища гледате” . Всъщност е много вярно и се радвам , че Мария вече отглежда детето си здраво и право :) Ето го мойто куче :-P
Мнението беше редактирано от Гошко на 12.01.10 12:10.
12.01.10
12:12
Жената робот ви се продава със сменяема конструкция. Запознати твърдят, че първо трябва да монтирате оловната конструкция, после желязната и накрая алуминиевата. Така тя от 100кг става на 80, а после на 60, и ще е предоволна.
Историците-антикостовисти, като видни познавачи на пъклените планове, заподозряха, че това ще доведе до масови самоубийства на всички нероботски жени, поради невъзможността им да достигнат до желана цифра на кантара.
Между другото, гледайте новия филм с Брус Уилис ‘Двойници’, много подходящ е за темата за красиви тела и роботи.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 12.01.10 12:13.
А мъж робот измислен ли е?! Или те са универсални. Робота не е човек (живо същество, че да има пол), нали :P ?!
12.01.10
12:21
Абе зависи ;)
Ако не се оплаква, не си сменя настроенията през две минути, не мрънка, не капризничи, на върти номера и не харчи пари - значи е :lol:
Абе Петко, това е описанието на мъж... май.
Не бех се замислял, кви сме роботи.
12.01.10
12:33
А мъж робот измислен ли е?! Или те са универсални. Робота не е човек (живо същество, че да има пол), нали :P ?!
Може БИ не са измислили мъж робот,защото работят само мъже в института.. :lol: