06.01.10
12:06
Споделете как тренирате за маса на коремните мускули.Казвали са ми, че за маса се тренира 2 пьти седмично, а за релеф 3 пьти
06.01.10
13:22
Аз лично тренирам корем 2 пъти седмично. Обикновено правя 3 упражнения по 4 серии за всяко от тях, като ги “напъхвам” между сериите за другите мускулни групи. Реално погледнато ми трябва сила и относителна издържливост на коремната преса. Честно казано за постигане на релеф разчитам на това да сведа мазнините в тялото си до достатъчно ниско ниво, т.е. на храненето (и евентуално хранителни добавки).
казано от Кольо Пияндето на 06.01.10, 13:22:
Аз лично тренирам корем 2 пъти седмично. Обикновено правя 3 упражнения по 4 серии за всяко от тях, като ги “напъхвам” между сериите за другите мускулни групи. Реално погледнато ми трябва сила и относителна издържливост на коремната преса. Честно казано за постигане на релеф разчитам на това да сведа мазнините в тялото си до достатъчно ниско ниво, т.е. на храненето (и евентуално хранителни добавки).
Привьрженик ли си на упражненията с тежести или разчиташ на собственото тегло?
Масово се твьрди, че коремните мускули са група, която се натоварва непрекьснато в ежедневието и се нуждае от стресови тренировки, за да расте.Поради тази причина 2 пьти седмично наистина изглежда нормално, ако говорим за период на покачване на маса
06.01.10
14:15
казано от S.P.Q.R. на 06.01.10, 13:49:
Привьрженик ли си на упражненията с тежести или разчиташ на собственото тегло?
Не мога да отговоря еднозначно на този въпрос, защото правя както упражнения с тежести, така и такива със собственото ми тегло. За да съм по-точен ще ги напиша:
1. Пейка с обратен наклон
- коремни преси с извивка в страни
- кръгови коремни преси (описвам кръг с торса по часовниковата стрелка и обратно)
2. Усуквания с лост на гърба
3. Повдигане на краката от вис (на успоредка), след всяка серия правя ножични движения с краката от лег
4. V-преса
5. Странично усукване на машина
6. Привеждане на скрипец (”молитва”)
7. Странично извиване от стоеж (”чайник”)
Упражнения 1, 3 и 4 изпълнявам със собстменото си тегло, при останалите ползвам тежести.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.01.10 14:17.
06.01.10
14:20
гледай като правиш коремните преси да си стягаш корема на Максимум ... ефекта е по-добър ;) макар и да направиш 10-11-12 повторения... необичайни за коремните преси :)