Експлозивност

08.01.10
01:01

Здравейте , имам едно терзание и се чудя дали мога да направя нещо по въпроса и тъй като това е средище на разбиращи от упражнения , мускулатура , и хора с опит та проблема ми е следния ... трейнирам акробатика и общо взето съм доста добър обаче усещам че има една граница която немога да премина а приятели от залата продължават на пред трябва ми многократно увеличение на експлозивността в крата и предполагам сила също така не знам дали този проблем има решение но и не бих отказал някаква помощ по отношение костите на краката ако има начин и тях да направя по издръжливи. От скоро съм започнал да тичам и всеки ден тичам все по-надалеч обаче само това едва ли е достатъчно.

Благодарско :)

BU

08.01.10
02:07

Пф,спри да тичаш продължително.Ако ще тичаш - спринтове.Ако ще са спринтове,да са под 60 метра! : ))

Прескачай препятствия,развии си краката с клекове и прочие...

Алтернативният вариант е да ти трябва повече почивка/хранене.
Сам разбираш,че ако направиш една добра тренировка и после отидеш на дискотека да пиеш бира или се съберете с гаджето да е*еш сила и прогрес няма да видиш.Приятелите ти са по-съсредоточени от теб.

Какво значи,че си започнал да тичаш ?! Какво правите на тези тренировки по акробатика.Дай информация как си тренирал досега.Там би трябвало да ви подготвят за тази “експлозивност”.Все пак,щом другите се развиват,а ти не,при еднакви условия,може да означава :

1)Претрениране (слабо/силно,няма значение какво е - повече почивка!)
2)Обратното - недостатъчна интензивност/обем на тренировките.
3)Неподходяща/неработеща методика при теб.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 08.01.10 02:11.

ЛР

08.01.10
09:27

казано от акробатчето на 08.01.10, 01:01:

Здравейте , имам едно терзание и се чудя дали мога да направя нещо по въпроса и тъй като това е средище на разбиращи от упражнения , мускулатура , и хора с опит та проблема ми е следния ... трейнирам акробатика и общо взето съм доста добър обаче усещам че има една граница която немога да премина а приятели от залата продължават на пред трябва ми многократно увеличение на експлозивността в крата и предполагам сила също така не знам дали този проблем има решение но и не бих отказал някаква помощ по отношение костите на краката ако има начин и тях да направя по издръжливи. От скоро съм започнал да тичам и всеки ден тичам все по-надалеч обаче само това едва ли е достатъчно.
            Благодарско :)

А като тичаш всеки ден все по-надалече, след това връщаш ли се?

И имай предвид, че ако продължаваш така - някой ден ще трябва да се връщаш по тъмно :) :) :)

Шегувам се :) Като начало дай повече информация как точно тренираш и каква е спецификата на движенията, които изпълняваш, за да можем да ти дадем по-точни и адекватни препоръки.

поздрави :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1