10.01.10
23:10
до колкото знам най грубо казано..поголямо натоварване= нараства мускулната маса....по малко натовраване но подълго като време и повторения...релеф.
аз тъй като целя релеф гледам да правя повече повторения. Примерно 3по30лицеви...3по40-50 различни упр за корем. леки дъмбелчета по 20-25 и тн.
Въпроса е че просто в един момент мускула ми се едно се вдървява и ми става адски трудно да направя още някое повторение...но на следващия ден нямам изобщо мускулна треска. ако изчакам 1час примерно мога да повторя всичко наново без особенни затруднения. може ли някой да ми даде малко повече инфо в тази насока.
и другия въпрос ако искам да увелича упражненията пак с цел релеф, кое е по добре....да увелича броя на повторенията, броя на сериите или натоварването
11.01.10
09:54
Натоварваш се прекалено много май май. Не мога да кажа, че дъмбели от 20-25 килограма са леки, колкото до това - да, за маса се правят повторения от рода 5-8 с по-голяма тежест, а за релеф 12-20 повторения с по-малка тежест, НО за релеф ти трябва по-нисък процент подкожни мазнини, за да покажеш мускулите...а това се прави с диета и кардио ;) Увеличи сериите и повторенията, прави си лицевите опори и си избери някаква кардио дейност...и не забравяй, че целта не е да припадаш от умора след тренировка.
Какви упражнения правиш с дъмбелите? На фитнес ходиш ли? Как се храниш? :)
11.01.10
10:06
хаах..моя грешка..не по 20кила дъмбели..тва е лудост:D…по 10кила са дъмбелите но правя по 20повторения:)
това се опитах да кажа че не припадам от умора..просто мускулите ми се напомпват едни вид, а бързо след това възстановявам и съм си екстра...изтощен не се чуствам. Подкожни мазнини и тн имам сравнително малко. Спортовете с които се занимавам отделно от упр. вкъщи са основно кардио. На фитнес не ходя понеже нямам възможност като време. хранене гледам да се въздържам от сладки и мазни неща.
Според мен масата си зависи много и от храната.Забелязъл съм как някои хора изглеждат по-големи от мен,но вдигат по-малко от мен.Може би,защото хранителният режим не ми е от най-перфектните :(
11.01.10
17:21
Щом имаш сравнително малък процент подкожни мазнини и нямаш релеф, значи нямаш мускул. :)
11.01.10
21:36
аз релеф имам някакъв..просто искам да го подобря...искам да ми се оформят долните плочки примерно...правя упражнения за тях нооо само лееко се загатват силуета им, немога да ги направя красиви. Гоня и гърди но и там нещо не става номера. Правя лицеви с широк хват стъпил на стол. а за долен корем, от легнало положение вдигам краката нагоре (до към 30градуса) и без да ги подпирам в земята правя по 20-25 повторения..на последък почнах да го правя това и с диск от 2,5кила, но тва ме разглабя тотално. Нз дали ще има ефект
11.01.10
22:16
Лицеви опори с 2.5кг са нищо... За гърдите излез на някои лостове и прави кофички, за гърба набирания и разнообразявай с лицевите, както правиш и сега. За долната част на корема вдигай си краката от лег, от вис и ще стане. :)
Трябва ли за милион път да пиша, че релефа няма нищо общо с броя повторения? ;)
11.01.10
23:53
дерзая но нещо не се получава. Може да увеилича сериите но незнам дали няма да става много