Колко пъти седмично да се редуват двете тренировки?

AZ

22.01.10
15:34

Здравейте!
В близките няколко седмици няма да мога да ходя на фитнес и ще тренирам у дома с дъмбели.Имам достатъчно тежести.В нета намерих тази програма,но не пише колко пъти седмично да се прави.Според вас как трябва-1 път седмично,една след друга,после почивка и пак(2 пъти седмично?
Давам линк:
http://www.muscletech.com/resources/features/dumbell_workout/index.shtml
Ето и програмата(прикачена е).
Английски знам,ако някой не може да си я преведе,аз ще го направя,но в сайта не видях никакво инфо колко пъти седмично да я правя.
Хвърлете един поглед.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 12:00.

22.01.10
15:43

Според мен, правиш workout 1 в понеделник, workout 2 във вторник, сряда почиваш и пак повтаряш до петък, събота и неделя почиваш. :)

AZ

22.01.10
15:46

казано от Petar Cholakov на 22.01.10, 15:43:

Според мен, правиш workout 1 в понеделник, workout 2 във вторник, сряда почиваш и пак повтаряш до петък, събота и неделя почиваш. :)

И аз така мисля,но нека чуем и други отзиви.

VI

22.01.10
16:00

Програмата е разделение на дърпащи и бутащи. Можеш да редуваш тренировките в схема: трен.1, почивка, трен.2, почивка, трен.1, 2 дни почивка.Следващата седмица започваш с трен. 2. Така едната седмица тренираш 2 пъти дърпащи и 1 път бутащи, а следващата седмица обратното. По-добрият вариант,според мен,  е понеделник-1, вторник-2, сряда-почивка, четвъртък-1, петак-2, събота и неделя-почивка, защото програмата не е особено тежка и тренирайки всяка от тренировките по 2 пъти седмично, това се компенсира.Това ако си решил да тренираш точно по тази програма. Иначе бих ти препоръчал да включиш в ден 1 клек с дъмбели или напади, а в ден 2 набиране и тяга с прави крака с дъмбели, и да изпълняваш програмата по първата схема , която написах. Успех!

AZ

22.01.10
16:44

казано от vicname на 22.01.10, 16:00:

Програмата е разделение на дърпащи и бутащи. Можеш да редуваш тренировките в схема: трен.1, почивка, трен.2, почивка, трен.1, 2 дни почивка.Следващата седмица започваш с трен. 2. Така едната седмица тренираш 2 пъти дърпащи и 1 път бутащи, а следващата седмица обратното. По-добрият вариант,според мен,  е понеделник-1, вторник-2, сряда-почивка, четвъртък-1, петак-2, събота и неделя-почивка, защото програмата не е особено тежка и тренирайки всяка от тренировките по 2 пъти седмично, това се компенсира.Това ако си решил да тренираш точно по тази програма. Иначе бих ти препоръчал да включиш в ден 1 клек с дъмбели или напади, а в ден 2 набиране и тяга с прави крака с дъмбели, и да изпълняваш програмата по първата схема , която написах. Успех!

Да,благодаря ти за мнението.Ще тренирам по първата схема и ще добавя задължително клек или напади.Ако мога тяга с дъмбели да я изпълнявам правилно,ще добавя и нея.Предполагам няма да е проблем и да правя прасец,нали.Може би при първата тренировка след клека?Набиранията ще отпаднат-в този студ няма къде,а  лост няма да сложа у нас.

VI

22.01.10
18:03

За прасеца не е проблем. Прави го в ден 1 като последно упражнение, като преди него прави и едно упражнение за квадрицепса(напади, клек с д-ли, сиси клек). В ден 2 замени dumbell step-ups с тягя с прави крака. Добави и още 1 гребане, ако няма да се набираш. Може да пробваш inverted rows(гребане със собственото тегло).С тези промени ще се получи една доста добра програма за домашни условия, особено ако имаш и достатъчно тежки дъмбели.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1