Проблем със симетрията

11.02.05
20:52

Ей хора,аз май имам най злополучните първи стъпки във фитнеса :roll:
Всичко е ок, растеж си има, обаче тялото ми е несиметрично;( става въпрос за гърба.Когато го стегна или направя така наречената “анфора” се забелязва голяма диспропорция спрямо двете “перки”...то направо бих казал ,че гръбния мускул от лявата страна хич го нямаSad Незнам от какво се е получило така(може би от това че всичко правя с дясна ръка...на брейк денс тренировка подскачам само на нея, дори когато се набирам на лост първо се издърпвам с дясната ръка а после с лявата), но ви моля за съвет как да оправя този проблем...целта на бодибилдинга е изграждане на хармонично развито тяло,а пък аз тръгвам с фау старт още в началото...мерси мн и разчитам на вас!!!!

AC

11.02.05
22:43

Не бой се, продължавай в същия дух, тамън след време ще можеш да правиш нов хип-хоп фурор- въртене на дясна перка  :lol:

Иначе кво да ти кажа- гледай да правиш упражненията правилно и когато правиш например гребане с дъмбел да правиш еднакъв брой повторения и с двете ръце...

12.02.05
09:45

Ае мой човек да нямаш искревяване.Може да имаш искревяване по добре отиди при някои лекар и да те прегледа,но може и от брейка да си се искревил не знам не мога да ти помогна.За всеки случай отиди при лекар да те види защото да ти кажа един такъв като тебе доиде в залата която тренирам и фитнес инструктора го гледаше как тренира видя как едната му ръка испреварва друта и го накара да си свали тениската и видя че има искревяване.Може и ти да имаш,ако нямаш наблягай на другата ръка повече и не мисли за това шот ше почне да ти стане психологически проблем и ше ти е трудно.

12.02.05
12:46

Прави повече упр с дъмбели и не се притеснявай.Не се вманиачавай в проблема .... ще го оправиш.Да не ти дреме.

AC

12.02.05
13:30

[quote author=“SteeL”]Ае мой човек да нямаш искревяване.

По тия форуми съм виждал кво ли не, но това ме шокира... Може би е иЗкрИвяване?  :?

12.02.05
19:38

[quote author=“T-BiRD”]Прави повече упр с дъмбели и не се притеснявай.Не се вманиачавай в проблема .... ще го оправиш.Да не ти дреме.

Чак да съм се вманиачил, не! Но иначе е малко гадничко...имаш предвид гребане с гири ли под упр с дъмбели??? Ей,благодаря ви за отговорите, ще се постарая да развия и лявата страна с повечко усилия , поздрави!

12.02.05
21:59

Абе то и аз съм така , обаче нямам изкривяване , ся с новата ми програма правя по малки тежести за гръб , и като че започват да се изравняват.

13.02.05
12:36

Не мисля ,че имам изкривяване , но все пак ще посетя доктор...иначе ме посъветваха да правя по 2-3 серии повече с дъмбел за изоставащия гръбен мускул.Правилно ли е това?

13.02.05
13:58

абе пич тренираи си постоянно  и здраво за  гръб с тежки упражнения и  изоставащата ти част ще стигне  другата постоянството е важно  и  наблягаи на лостовете а не на  дъмбели

RA

15.02.05
21:55

Прави повече със дъмпели.Когато тренираш с лост-а единия ти мускул ше се натоварва по-малко.Винаги единия ше догонва другия докато при дъмпелите всеки работи самостоятелно :)

16.02.05
13:21

[quote author=“RaVeN”]Прави повече със дъмпели.Когато тренираш с лост-а единия ти мускул ше се натоварва по-малко.Винаги единия ше догонва другия докато при дъмпелите всеки работи самостоятелно :)

нишо подобно.  на него му е по слаба едната страна наи-вероятно щото е правил упражнения  на една рака от тоя  бреик. аз съм тернирал 4 години спортна гимнастика и от тия стоики и  премятания супер яко се развива точно тия мускули. кофтито е при него че е наблягал само на  удобната му ръка. ако прави с лост изоставащата му  част ще  стигне другата щото просто няма да има  избор. не виждам просто как като тернираш със лост може да се натоварва “единия ти мускул по малко”. ти като правиш бицепс едната ти ръка натоварва ли се повече ?!?  не казвам  че с дъмбелите няма да има успех ама  за тях трябва да имаш доста стаж

16.02.05
23:46

Само с дъмбели ще оправиш проблема наблегни на лявата страна не каза за силата как е

17.02.05
14:06

Специално гърба е най-слабата ми мускулна група, примерно за гърди вдигам с 65-70 кила при положение че тежа 57кг ,а за гръб максимум 50кг работна тежест.За набирания с широк захват хич да не става дума - максимум 3-4 пъти. Иначе гърба ми изглежда широк,но това го дължа единствено на гените. Интересното е че нямам разлика в силата на лявата и респективно дясната ръка.Колкото вдигна с едната, толкова пъти мога да вдигна и с другата независимо с коя съм почнал.

17.02.05
16:06

[quote author=“CodeFather”]Специално гърба е най-слабата ми мускулна група, примерно за гърди вдигам с 65-70 кила при положение че тежа 57кг ,а за гръб максимум 50кг работна тежест.За набирания с широк захват хич да не става дума - максимум 3-4 пъти. Иначе гърба ми изглежда широк,но това го дължа единствено на гените. Интересното е че нямам разлика в силата на лявата и респективно дясната ръка.Колкото вдигна с едната, толкова пъти мога да вдигна и с другата независимо с коя съм почнал.

И какво му е лошото при културизма силата е вторичен фактор масата е най важна като изглеждаш добре значи си наред та дори и с 15 кила да го тренираш

17.02.05
17:42

а защо толкова държите момчето да прави с дъмбели ?!? и не казвайте само че трябва да прави само за изоставащата му половина!

19.02.05
23:57

[quote author=“x_3_mar”]а защо толкова държите момчето да прави с дъмбели ?!? и не казвайте само че трябва да прави само за изоставащата му половина!

Ако е много зле и това ще е добър вариант аз лично препоръчвам обаче да се правят толкова повторения със силната колкото правите първо със слабата въпреки че ще има повече сила в силната.Аз така си оправих диспропорцията на ръцете

20.02.05
00:38

да ама като се правят точно такива упражнения за изоставаща мускулна група  при които първо се прави със едната  ръка а после с другата(примерно  гребане с  дъмбел или  концентрирано сгъване) се почва с по силната ръка това е щото като свършиш серията пулса ти е повишен и в двете ръце а  умората е само  в  тая половина която си правил за нея! знам че много хора няма да са съгласни  с мен затова мога и да  ви препоръчам литература където го пише точно това :)  точно за това му препоръчах на момчето да си прави със щанга  щото няма начин  на мъртва тяга (примерно)  да натоварва повече единия край от  другия.

22.02.05
00:00

Чел съм го това и аз но на практика не се получаваше при мен имено така започнах и като видях че няма резултат почнах с по слабата да почвам и колкото повторения направя с нея толкова и със силната

22.02.05
18:52

Аз също в началото правех първо с по-силната ръка и нямай прогрес, после минах на системата - първо слаба ръка, после със силната колкото повторения съм направил със слабата и така имаше желания ефект (не съм го постигнал докрай все още, но поне вече не е много лесно различима разликата)

22.02.05
23:21

Аз дотам бях стигнал че по слабата ми ръка стана по-голяма по размер от силната но силата още не се изравни с течение на времетостана

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1