02.02.10
12:58
Здравейте,
Искам да попитам как да сваля мускулите на задника ми. Доста съм масивен там, няма почти мазнини, но стои като топка, особено след като почнах да правя редовно крака. Претрениране, диета, изолирането му от упражнения? Какво предлагате? Мерси предварително.
02.02.10
13:00
Претрениране.
ХАхаах..страхотно ако искаме да сваляме нека да претренираме вси4ко...С диета и кардио :)
02.02.10
15:49
казано от Николаи на 02.02.10, 15:42:
ХАхаах..страхотно ако искаме да сваляме нека да претренираме вси4ко...С диета и кардио :)
Аз така свалих от г*за си,не го молил да ми следва съветите.
02.02.10
15:59
Момчета,
задникът е един от най-важните мускули в тялото - не се ебавайте :)
От функционална и здравословна гледна точка - да искаш да загубиш мускулна маса от задника си е направо светотатство.
От естетическа гледна точка - откъде ви идват тея идеи бе?
Гз е един от най-важните мускули в тялото след сърцето :)
със здраве :)
Ами щом пита..му отговорих “с диета и кардио” ама щом си е решил немога да го разубедя :) аз мн уважавам и краката
Мнението беше редактирано от Николаи на 02.02.10 16:53.
Претренирането няма ли странични ефекти, например след спирането на режима мускулът да си върне размерите, та дори и по-големи. Освен това се изисква и някакъв протеинов глад. А иначе съм доста чист като цяло, а няма как да подложа на диета само задника, нали се сещате. Явно е, че е доста трудно това.
В тази връзка, някой може ли да ми посочи упражнения, с които да издължа самия мускул надлежно на краката и да го редуцирам перпендикулярно спрямо тях. За клекове знам, но не искам да си това кръста (нека не влизаме в полемика отностно последното ). Разгъване на машина до най-долна точка върши ли работа ?
Абе защо си мисля, че не е само мускул, ама ‘айде.... Наистина защо ще искаш да го “махаш” - мускулест задник седи много добре даже.
казано от gogata2427 на 02.02.10, 15:49:
казано от Николаи на 02.02.10, 15:42:
Аз така свалих от г*за си,не го молил да ми следва съветите.
я ми обясни как претренира само глутеуса? и какво се случи на краката и кръста?
02.02.10
18:08
мускул не се маха толкова лесно ,колкото си мислите ,то ако беше така всички общаци щяха да са се разградили :D
02.02.10
19:01
Кръста не мръдна,но краката спаднаха.
Ако това искаше да измъкнеш. ;)
Но пък по моите крака имаше доста мазно,сега е в доста по-малко..
Мнението беше редактирано от gogata2427 на 02.02.10 19:01.
Прав си, става въпрос за натрупване на маса в следствие на доста дълги години спортове, които натоварват краката. Като си мисля, от кръста надолу, би трябвало, мускулите са ми станали сравнително “жилави” и ще е трудно да редуцирам нещо, изграждано години, за няколко месеца. По-скоро оформяне на седалището, както съм посочил по-горе, но все пак с уговорката да не качвам повече. Та въпросът ми е какви са упражненията за издължаването на седалищните мускули, интензитет, килограми и прочее. Мерси :)
03.02.10
06:26
казано от mitkoto на 02.02.10, 21:50:
Прав си, става въпрос за натрупване на маса в следствие на доста дълги години спортове, които натоварват краката. Като си мисля, от кръста надолу, би трябвало, мускулите са ми станали сравнително “жилави” и ще е трудно да редуцирам нещо, изграждано години, за няколко месеца. По-скоро оформяне на седалището, както съм посочил по-горе, но все пак с уговорката да не качвам повече. Та въпросът ми е какви са упражненията за издължаването на седалищните мускули, интензитет, килограми и прочее. Мерси :)
Брат,
първо едно откровение - смятам, че въпросът ти е абсурден, породен е от мисъл, която не е твоя и е мега басурдна. Твоя работа е да откриеш Защо. Ако прочетеш малко женски дневници или въпроси, най-вероятно ще се плеснеш О челото.
Ако потърсиш малко информация за първобитните племена (които все още си живеят, както са живели преди хиляди години) или прочетеш малко от наблюденията на Дарвин за животните, ще откриеш, че:
- мускулестият задник е е символ и предпоставка за здраве, дълголетие, атлетичност и полова мощ!
По дяволите, хората идват при мен в залата с тотално неработещи задници (т.е. тотално закърняла връзка между нервна система и мускул) от неспортуване и седене по цял ден (което включва не-активност на въпросните мускули по цял ден) и моята работа е да им активирам глутеусите наново ... а ти искаш да се отървеш от част от тези толкова ценни мускули.
Сега, ако до тук не съм успял да те убедя да не правиш простотии - ще ти дам съвет как поне да ги направиш по интелигентно. Ако смяташ, че в момента нямаш симетрия между торс, гъз и крака, можеш да направиш следното - тренирай както до момента (т.е. всичко), но с АКЦЕНТ върху задно бедро и раменен пояс. Като наддадеш на тези места, най-вероятно ще се видиш по-балансиран и ще ти изхвърчат идеите да сваляш мускули от задника. Ако не изчезнат ... значи проблемът е в главата.
поздрави и успех :)