Въпрос за пет дневен сплит?

02.02.10
19:58

Какво ще кажете за този 5 дневен сплит? На 18 съм, 1.87/68кг. Целта ми е покачване на мускулна маса.

1 ден - гърди, корем
2 ден - гръб
3 ден - рамо
4 ден - почивка
5 ден - крака, корем
6 ден - ръце
7 ден - почивка

Като хранителни добавки ще приемам протеин, гейнер, витамини, амино в свободна форма и глутамин. Според мен, по този начин ще мога да извличма максимума от всяка мускулна група. Ще ми бъде интересно да чуя и други мнения :-)

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 11:59.

02.02.10
21:29

Щом ще взимаш добавки , може и да получиш някакви резултати . Един мой познат казваше ,че тренирал по такъв и така наистина бил на максимум за всяка група .  Но иначе 5-дневния сплит е за напреднали . Какъв стаж имаш ?

02.02.10
21:53

Не много голям - около 3 месеца. Но преди това бях спортувал активно. Според мен ще се справя с този режим и знам, че тялото ми ще издържи на натоварването. Умея да си почивам достатъчно :-)

03.02.10
07:52

бих подредил групите малко по-различно
1.гърди (явно са ти приоритет)
2.гръб
3.крака
4.почивка
5.рамо
6.ръце
7.почивка

казано от SPetrov на 02.02.10, 21:53:

Не много голям - около 3 месеца. Но преди това бях спортувал активно. Според мен ще се справя с този режим и знам, че тялото ми ще издържи на натоварването. Умея да си почивам достатъчно :-)

А с 3 месеца стаж умееш ли да се натоварваш достатъчно?

03.02.10
08:50

Ето моя сплит:
- Рамо, Трапец
- Ръце
- Крака
- Почивка
- Гръб
- Гърди, Корем
- Почивка
(може и да размениш местата на гърба и гърдите ако искаш)

Мнението беше редактирано от podlecii на 03.02.10 08:51.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1