Варианти на суперсерии?

09.02.10
10:43

искам да попитам от 7-8 месеца сам в зала и виждам че имам доста енергия и след свършването на упражнението имам сила или да повтора веднага още една серия или да направя суспер серия с друго упражнение и въпроса ми е ако си тренирам само на супер серии всяка тренировка с цел маса ще имали положителен резултат тренирам 3 дни и един почивам!

09.02.10
11:02

Явно просто правиш упражнения ,които по принцип трудно изморяват , защото са по-леки .

09.02.10
11:11

Пробвай по сериозна програма... за 4-5 дена след като 3 не те уморяват достатъчно. ако  нямаш възможност за повече дни просто пробвай нова по натоварваща програма за 3 дена :)

09.02.10
17:32

тренировките са ми базовите опражнения немога да ги сменя, а отностно за въпроса за суперсериите по скоро положителен ли ще е резултата с тях или отрицателен, смисъл колкото повече  натоварваш мускула по добре,но да не се окаже и другата краиност при малките мускули от голямо натоварване и прекалено много упражнение ефекта е обратен..

09.02.10
18:06

Хахаха , по-сериозна ама не откъм дни а откъм упражнения както казах .

09.02.10
18:06

Упражненията са ти базови,но вероятно интензивността на серията ти е под 80-85 % или работните серии са ти по-малко от две.Суперсериите са много добър метод за разбиване на застоя,както и за тренировка по време на НВД.В никакъв случай обаче това не е метод за перманентна употреба.Може да вкарваш суперсерия накрая на тренировката или в началото и за една-две серии,както и да правиш цяла тренировка базирана на суперсерии.Аз лично така правя най-често-цяла тренировка базирана на суперсерии.Пак казвам обаче че това не е метод,който може да използваш постоянно.Използвай го само понякога особено в период за маса.По принцип при честа употреба на суперсерии в няколко седмици последователно се наблюдава спад в силата и намаляване на размера на ръката например за сметка на по-добрите пропорции.100 % ти го гарантирам.

09.02.10
18:54

под четери работни серии не падам на упражнение, ами значи разбирам по скоро би ми навредило  такъв тип трениране от колкото да ми помогне за покачване на  мускулна маса.

казано от power4o на 09.02.10, 18:54:

под четери работни серии не падам на упражнение, ами значи разбирам по скоро би ми навредило  такъв тип трениране от колкото да ми помогне за покачване на  мускулна маса.

Извади от ръста си килограмите, които би бил в момента, ако си чист. Ако получиш число, което е >90, то много лесно би разбрал дали тренираш правилно за маса - при този случай трябва месечно да качваш поне 2кг мускул+мазно. Ако си със състезателна физика вече става по-сложно, но с такава ли си ;)

09.02.10
19:09

Ще ти навреди относно трупането на маса ако прекалиш с този метод(с каквото и полезно да се прекали пак става вредно).Използвай метода рационално-както този така и останалите.Не ти препоръчвам честата му употреба в период за маса.В периода,когато тръгнеш да чистиш и да търсиш релеф суперсериите са много добър избор,но пак с уговорката,че дори и да си на период релеф пак не трябва да наблягаш на тях продължително време.Ако трябва да обобщя накратко-ако целиш маса употребявай суперсериите само като средство за стресиране на мускулите ти и за разбиване на застоя.Ако си заинтересовам мога да ти дам няколко примерни схеми за употреба на суперсерии в период за маса,с които да олицетворя и нагледно примерите и съветите ми,които ти  дадох в постовете ми към твоята тема.

09.02.10
19:18

в момента сам висок 177 sm приблизително,  75 килограма получава се 102 тва кво означава мазно няма как да кача при условие че ограничавам мазнините забелязал сам че за два месеца и половина сам качил 5-6 килограма цялата работа си мисля че е от но explode дава ми прекалено много енергия и се чудя как да я изразходя и за това вече 3 тренировки тренирам суперсерии напомпва се мускула добре но след това имам чувството че е намалял конкретно за бицепса (както каза един съфорумник за ръката че намалявала от суперсерии)

09.02.10
19:21

казано от Bezkompromisen на 09.02.10, 19:09:

Ще ти навреди относно трупането на маса ако прекалиш с този метод(с каквото и полезно да се прекали пак става вредно).Използвай метода рационално-както този така и останалите.Не ти препоръчвам честата му употреба в период за маса.В периода,когато тръгнеш да чистиш и да търсиш релеф суперсериите са много добър избор,но пак с уговорката,че дори и да си на период релеф пак не трябва да наблягаш на тях продължително време.Ако трябва да обобщя накратко-ако целиш маса употребявай суперсериите само като средство за стресиране на мускулите ти и за разбиване на застоя.Ако си заинтересовам мога да ти дам няколко примерни схеми за употреба на суперсерии в период за маса,с които да олицетворя и нагледно примерите и съветите ми,които ти  дадох в постовете ми към твоята тема.

бих ти бил благодарен да ми предложиш схема за суперсерии да опитам да видя как ще ми се отрази

09.02.10
19:48

Ще дам пример със суперсерии за ръце:
1) 3 седмици тренираш по твоя сплит за ръце,а на четвъртата правиш цяла тренировка суперсерии-комбинираш по 3 упражнения от бицепса и трицепса в суперсерии.
2) 2 седмици тренираш по твоя сплит,а на третата ако правиш по-принцип 3 упражнения за трицепс в случая пак правиш 3,но две от тях да са в една суперсерия например- Сгъване с щанга-3 серии,СКотово сгъване в суперсерия с концентрично сгъване -3 серии вместо да правиш всяко от тях по 3 серии.
3) 2 седмици правиш пак стандартна тренировка и после 2 седмици на суперсерии,когато дойде време за ръцете.
4) Метода на 21 в суперсерии за не повече от 3 седмици
Варианти има много как да вкараш суперсериите в конвенционалната ти тренировка.Това са просто примери,по които да можеш да се ориентираш какво имам в предвид.Въпреки всичко обаче пак ти напомням,че е добре да избягваш колкото се може правенето на суперсерии в периода ти за маса

10.02.10
10:44

казано от Bezkompromisen на 09.02.10, 19:48:

Ще дам пример със суперсерии за ръце:
1) 3 седмици тренираш по твоя сплит за ръце,а на четвъртата правиш цяла тренировка суперсерии-комбинираш по 3 упражнения от бицепса и трицепса в суперсерии.
2) 2 седмици тренираш по твоя сплит,а на третата ако правиш по-принцип 3 упражнения за трицепс в случая пак правиш 3,но две от тях да са в една суперсерия например- Сгъване с щанга-3 серии,СКотово сгъване в суперсерия с концентрично сгъване -3 серии вместо да правиш всяко от тях по 3 серии.
3) 2 седмици правиш пак стандартна тренировка и после 2 седмици на суперсерии,когато дойде време за ръцете.
4) Метода на 21 в суперсерии за не повече от 3 седмици
Варианти има много как да вкараш суперсериите в конвенционалната ти тренировка.Това са просто примери,по които да можеш да се ориентираш какво имам в предвид.Въпреки всичко обаче пак ти напомням,че е добре да избягваш колкото се може правенето на суперсерии в периода ти за маса

добре ще го пробвам и ще ти кажа как ми се е отразил тоя тренировъчен сплит

10.02.10
13:38

да не отварям нова тема някои ако може да помогне пия селмас и пише веднага след тренировка да се пие ,а по принцип знам, че след тренировка първо се пие протеин кое трябва да пия първо и колко време трябва да изчакам между двата приема? благодаря предварително

07.12.12
00:11

Не ми става много ясно как тренираш от написаното, но каквото са ти казали го забрави поне за следващата година, година и половина. С месец тренировки, все още няма какво да оформяш...а и не се притеснявай, че ще станеш много мускулест, не се получава лесно!

Мнението беше редактирано от megabolic x на 07.12.12 00:12.

06.12.12
23:01

Здравейте. Тренирам от 1 месец. От 2 седмици почнах по-редовно.

В момента тренирам понеделник - гърди , бицепс. Сряда - трицепс , гръб . Петък - крака , рамо.

Но искам да мина на супер-серии за да има повече ефект. Мислите ли  че е добра идея?

Примерно
понеделник - гърди , корем , гръб. Сряда - бицепс , трицепс . Петък- крака , рамо.

И втори въпрос. Не искам да качвам много маса. Искам повече релефно тяло с текущата маса. Как трябва да правя упражненията?
Казаха ми повече повторения , по малко серии.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1