27.02.10
12:32
Здравейте! Досега бях по една програма, но установих, че не съм си комбинирал групите, както трябва - тренирах гърди и рамо, гръб и крака и ръце... о.О Такива тренировки отнемат прекалено много време, също са по-изтощителни и примерно заради гърдите, после не мога да си направя рамото, защото трицепсът ми е уморен и на пресата си ебава майката. Та сега съм решил да ги комбинирам: гърди и бицепс, гръб и трицепс и рамо и крака, вие какво ще кажете? Другото, което се чудя е дали да не направя почти всичко 3х8 (досега съм тренирал 4х8), с изключение на предмишница (2х15) и крака?
За гърди мисля да правя: лег, полулег с дъмбели/лост (става ли да ги редувам през седмцица например?), пек-дек, събиране на скрипец/избутване на дъмбели от обратен наклон (тука става ли също да ги редувам?)
бицепс: вдигане на прав лост от стоеж, кръстосани чукове, бицепсово сгъване с дъмбели от наклонен седеж
трицепс: избутване на щанга с тестен хват, френско разгъване, кик-бек
гръб: придърпване на вертикален скрипец пред гърди (чудя се, дали да не вмъкна пак същото, ма зад врат? като ще махна някое друго упражнение за гръб), придърпване на хоризонтален скрипец тясно, придърпване на хоризонтален скрипец широко, гребане с дъмбел и трапец
рамо: раменни преси зад врат, вдигане на дъмбели встрани, хеликоптер и някакво упражнение за задно рамо (знам 4 и може да ги редувам)