03.03.10
08:36
Здравейте, тъй като в момента няма с кого да се посъветвам, реших да попитам тук. Тренирам от около 2 години, общо тренировъчен стаж ми се събира най-много 10 месеца, имах доста паузи и отказвания, напоследък поднових тренировките, но невъзможността да отделя достатъчно време ме спира отново, през седмицата съм ангажиран често през целия ден и няма как да изпълнявам 3 дневния сплит, който използвах до сега, защото пропускам много тренировки. Въпросът ми е, удачно ли ще е да премина на кръгова програма, докато ми се освободи малко повече време? На 20 години съм, 185 височина, 67 кг. Ще съм ви благодарен, ако ме посъветвате кое ще е по-правилния подход. :)
03.03.10
08:57
На 185см и 67кг аз бих се замислил дали не съм грешал с този ‘3 дневен сплит’. Разбира се, остава вариантът да искаш да си си на тези килограми и само да се поддържаш, в този случай може да се ориентираш към кросфит комплексите - ще ти паснат идеално.
Имам желание да кача още 3-4 килограма и след това да стоя на тази граница, проблемът в случая е, че доколкото съм чел кръговата програма няма да ми помогне в това начинание, но пък от друга страна нямам други реални варианти на този етап.
03.03.10
10:14
казано от endic на 03.03.10, 10:01:
Имам желание да кача още 3-4 килограма и след това да стоя на тази граница, проблемът в случая е, че доколкото съм чел кръговата програма няма да ми помогне в това начинание, но пък от друга страна нямам други реални варианти на този етап.
3-4 килограма с ‘3 дневен сплит’ качват тези, които на твоя ръст тежат поне 85кг. В твоя случай нещо ми подсказва, че много бързаш и си попрескочил разни етапи. Май не си чел достатъчно, или обръщаш внимание само на недостатъците на дадените методи ;)
Аз бих правил програма за покачване на теглото, която, о! чудо!!!, дори може да се изпълнява 2 пъти седмично.
03.03.10
10:32
казано от endic на 03.03.10, 10:24:
Мога ли да намеря подобна програма в изданието? :]
Подозирам, че отговорът е много по-близко, отколкото си мислиш. Направо е припълзял до темата, която си пуснал, и е застанал точно над нея ;)
Благодарен съм ти, че се занимаваш с мен и вероятно ти е омръзнало от глупави и вечно повтарящи се въпроси в този форум, но не виждам причина да отговаряш с такъв подигравателен тон. Ако съм разбрал правилно, предлагаш да се занимавам с “клек” програмата, която си предложил?
В такъв случай това ли е най-подходящия вариант -
Раменни преси зад врат: 3x12
Клек: 1x20
Пулоувър: 1x20
Лег: 3x12
Гребане: 3x15
Тяга с прави крака: 1x15
Отново, благодаря ти за отделеното време.
Мнението беше редактирано от endic на 03.03.10 10:46.
03.03.10
10:51
казано от endic на 03.03.10, 10:45:
Благодарен съм ти, че се занимаваш с мен и вероятно ти е омръзнало от глупави и вечно повтарящи се въпроси в този форум, но не виждам причина да отговаряш с такъв подигравателен тон. Ако съм разбрал правилно, предлагаш да се занимавам с “клек” програмата, която си предложил?
В такъв случай това ли е най-подходящия вариант -
Раменни преси зад врат: 3x12
Клек: 1x20
Лег: 3x12
Гребане: 3x15
Тяга с прави крака: 1x15
Пулоувър: 1x20Отново, благодаря ти за отделеното време.
Тонът е приятелско-закачлив, не подигравателен.
Най-подходящ вариант няма, просто всичко е на основата на 20 повторения клек. Бих Ви препоръчал да прочетете как точно се изпълнява (увеличаване на тежестите и т.н.) и да си изберете някоя от дадените програми според възможността Ви да посещавате залата. Останалото към серията клек е просто пълнеж.
Разбира се, има и други работещи варианти, но повечето от тях изискват поне 3 пъти седмично посещаване на залата, затова Ви препоръчах този.
Желая Ви успех!
Просто новите потребители не са свикнали с твоя характерен начин на изказ.Който на мен страшно ми допада,но си има хора с доста
малка граница на обида.
Сега по темата.Освен в залата наблегни и на масата вкъщи,по точно част която се намира в хладилника.
Аз съм 180 см 20кг над теб и изглеждам по-скоро слаб и не мога да си представя ти какъв вид имаш.
За това наблягай на яденето.Иначе не е толкова важно по-какви системи ще тренираш.Всички дават резултат ако диетата ти е добра и съответно няма такава,която да ти помогна ако караш с 1-2 на ден хранения.