14.08.11
00:38
12.08.2011
16:00 Свинско, кайма, моркови, тиквички с кис.мляко, краставици, домати, република
21:30 Свинско, моркови, краставици, домати, сирене,
23:30 Кисело мляко и заквасена сметана с мед
13.08.2011
15:40 круши
16:10 квасен хляб спелта, кр. масло, дроб от треска, сирене, моркови, краставици, домати
Моркови и краставици в промеждутъка
21:00 Домати краставици и сирене
23:00 заквасена сметана с мед и крем карамел
23:30 салата от домати, зелени пиперки, катък, дроб от треска и бъркани яйца с масло, пиперки ,сирене, лук
15.08.11
15:49
И преди в темата за 3дневното хранене се бе споменало за leangains и сега се убеждавам,че не струват :D Щом ядеш в полунощ пържени картофи работата е ясна :D
15.08.11
23:52
И преди в темата за 3дневното хранене се бе споменало за leangains и сега се убеждавам,че не струват :D Щом ядеш в полунощ пържени картофи работата е ясна :D
Не разбирам ? Какво се убеждаваш, че не струва и защо? Кога съм ги ял тези картофи не помня ... и какъв е проблема с тях ?
Ето и ъпдейта от последните 3 дни :)
14.08.2011
16:00 домат и 3 краставици
20:00 4 телешки кюфтенца
23:00 сметана, две бизквити, мед, малко останали бъркани яйца
24:00 Пържени типови хлебчета с яйца, мед, масло, домати, пиперки
15.08.2011
17:30 Свинско с ориз, краставици, домати
23:30 домати краставци , 3 варени яйца
24:00 малко овче кисело мляко с мед
Мнението беше редактирано от Йордан Христов на 15.08.11 23:54.
16.08.11
00:02
23:00 Пържени картофи, 250 грама д.кашкавал , палмово олио
23:30 - Свински пържоли с гъби и шунка, пържени картови, пържени филийки. Парче бизквитена торта.
Тренировките24:00 - Пържени картофи, свинско, сирене, краставица, панирани лучени кръгчета
Гледаx и пилешко с ориз.Наистина ли искаш да ти обяснявам какво им е на пържените картофи преди лягане или сам ще се досетиш?Нищо против,ако нямаш за цел да поддържаш режим и просто описваш храната,няма проблем :)
Мнението беше редактирано от The Next на 16.08.11 00:02.
Некст, по-добре брой до 40 преди да пишеш мнение... даваш някакви съвети на човек с много, ама много повече опит от теб... и си на всяка манджа мерудия- разсъждавай малко с таз твоя кратуна, а не набивай само заучени клишета...
16.08.11
00:09
Не ми казвай к’во да правя,давам съвет,к’ви заучени клишета те гонят? Връщай се в даскало и т’ва е..Ориз и пържени картофи преди лягане,зарад такива като теб после когото да питаш(който знае доста повече от теб и от по-големият процент от хората тук казва,че не струва bb-team,а така съветвай хората да ядат пържени картофи преди лягане,направо е готино (dull)
Къде видя да давам съвет? Аз когато е трябвало съм бил в училище наблегни ти на твоите уроци... може малко и да разшириш кръгозора си, че ми се виждаш доста ограничен, а така нови неща не се научават...
Данчо, прощавай- спирам да ти спамя.
А ти се запознай с принципите на храненето, което следва в момента, преди да критикуваш. Плюс това, тук е дневник, и никой нищо не съветва.
16.08.11
00:19
Добре ,нека КЕТЛОТ да обясни защо яде пържени картофи и ориз преди лягане,че и аз да разбера,по възможност да се аргументира.Благодаря предварително!
16.08.11
00:25
Разбира се.Първо оризът(зависи дали е кафяв или бял) белият има ГИ 72 ,кафевият има 66(72 - бърз въглехидрат , 66-умерен въглехидрат,поне така се пада) Нормално е да се запаси като адипоза въглехидратът преди лягане,а за транс мазнините в пържени картофи да не говорим..За това,преди @Скота да ми казва,че съм бил ограничен ,защото не бухам въглехидрати и транс мазнини преди лягане малко поне да помисли.Поздрави!
16.08.11
00:28
Само един въпрос - съдейки по часовете на храненията, защо реши, че той си ляга в 24:00? Отделно от това и става дума за режим, в който такова хранене не е прегрешение.
16.08.11
00:31
Може и в 3 сутринта да си ляга,какво значение има? Като говорим за некачестевна храна (пържените картофи) , а какъв е смисалът от бърз въглехидрат преди лягане,да няма в 24:00 да тренира,па и да тренира,то няма да приема бързи въглехидрати,ама както и да е :) Искам да видя мнението на КЕТЛОТ..
И най-добрите не се хранят чисто на 100%, не ме карай да ти търся снимки на известни билдери и спортисти, които нагъват пържени картофи и бургери от Макдоналд :D И да, има голямо значение кога си лягаш, аз ако съм ял в полунощ, в 3 часа може да умирам от глад.
До колкото разбрах, KETLOT в момента си прави експеримент с цикличното хранене, така че ако резултата от това е повишен % мазнини, то това ще е полезен опит и ти ще се окажеш прав, че не струва ;) Говорим за режим от 16 часа гладуване и 8 часов прозорец, през който се яде, така че тия неща за въглехидратите късно вечер не са баш така. Относно транс-мазнините, ако сам си пържи картофите, малко ме съмнява да го прави в олио. Дори да са стандартни пържени картофи, това е инцидентно, не виждам да присъстват редовно в менюто му.
Факторите, които определят начина на хранене са прекалено много и то главно субективни. Толкова крайна оценка,генерализация и извод е грешно да се прави в случая, The Next.
Мнението беше редактирано от Lyubomir на 16.08.11 01:08.
16.08.11
01:27
Опа :D
Ох, как ме караш да мисля и пиша, когато ми се спи и почива :D
Какво да ти кажа , май спориш за самия спор ама хайде :)
1-во Картофите както ти каза са въглехидрат - т.е. в тях няма мазнини , нито транс нито, цис нито никакви :P Така, ако ядеш пържени картофи навън, е почти сигурно, че ще имат някакви транс изомери, ако си ги пръжнеш в олио пак ще се прецакаш , да не говорим и за гликацията, която дава канцерогенни продукти, но ако си достатъчно отговорен да си пържиш картофките в мазнини съдържащи предимно наситени и мононенаситени мазнини (свиска мас,краве масло, твърди фракции на палмови и кокосови мазнини и някой други) ще си имаш едни страхотни картофки без транс мазнини ;)
2-ро Цитатите с пържените картофи, за от преди доста време, когато не бях на Leangains , а в процес на друг експеримент с периодични гладувания. Резултата от този експеримент въпреки цитираните от теб “ужасни” ястия за вечеря са повече от показателни
3-то Да Прав си Много разпространен мит е, че не трябва да се яде късно вечер преди лягане, и още по зле въглехидрати !
4-то Има изследвания, които показват различни резултати от този разпространен мит :
Greater Weight Loss and Hormonal Changes After 6 Months Diet With Carbohydrates Eaten Mostly at Dinner.
Chronobiological aspects of weight loss in obesity: effects of different meal timing regimens.
5-то Самия Създател на Leangains говори за тези неща много подробно : http://www.leangains.com/2011/06/is-late-night-eating-better-for-fat.html
6-то Къде е логиката да не ядеш вечер - Хапваш - парасимпатикуса се активира - заспиваш и релаксираш приятно - Така правят всички животни - хапват и лягат ;)
7-мо Понеже не вярвам нито на митове, нито на изследвания сега правя точно това - тествам Leangains - храня се всеки ден между 16 и 24 часа, всеки ден имам хапване вечер, като повечето дни концентрирам въглехидратите си там... след като мине месец два ще споделя резултатите и наблюденията ми ;)
Поздрави :)
Мнението беше редактирано от Йордан Христов на 16.08.11 01:42.
16.08.11
08:34
Ти си знаеш,само аргументи не видях,обаче не такива от сорта на “животните ядат и си лягат” , иначе - ДА ,картофите и сам да си ги пържиш са си въглехидрат,а да предположа,че в момента не ядеш късно тези въглени?
И пак ще ви кажа за това гладуване , 4 дена на вода..За жилки на 50-60 кг може да става,не знам,ама ако искате да тествате ви казах :)
Поздрави!
Ей брат...дъ некст...влез в сайта Leangains и почети малко...тука ще ти се изтъркат пръстите да питаш и главоблъскаш...
Няма нужда Данчо да превежда и цитира нещата от сайта...
И аз съм 50-50 откъм доверие с това циклично хранене...но познавам и Данчо и Марин(Freenlancer) от форума от доста време и знам, че са ерудирани момчета и няма да се хвърлят е така в нищото...да видят какво ще стане...това, че Данчо го описва като експеримент...айде айде...той познава циклично гладуващи и не би тръгнал с главата в стената:)
Пак ще кажа...Данчо и Марин да ме оборят....не съм чувал това да е масово сред елитните спортисти, въпреки че скоро четох за някакъв световен шампион по силов трибой, който е спазвал IF хранителните принципи...та той споделя, че е бил най-щастливия човек на света, защото в часовете за хране е ял каквото си иска и се е лишавал с години...Go figure…
16.08.11
10:46
Спокойно бе,не се опитвам да оборвам цикличното хранене ,а въглехидратите преди лягане ,също така периодичното гладуване от 4 дена само на вода и по-горе предложих и експеримент,да видим,но уви,никой не отговори :D
16.08.11
12:55
@Slavko :) Нямам желание да те оборвам, особено като си имаш мнение и наблюдения - иначе тези изследвания може да ти са интересни :
[http://www.mendeley.com/research/effect-ramadan-intermittent-fasting-aerobic-anaerobic-performance-perception-fatigue-male-elite-judo-athletes-1/]Effect of Ramadan intermittent fasting on aerobic and anaerobic performance and perception of fatigue in male elite judo athletes[/url]
@The Next Човек ти четеш ли какво пиша или си тук да си чешеш езика?
Какви аргументи повече искаш ?
Личен опит : Писах ти тези картофи ги ядох в период в който свалих няколко процента мазнини, запазих мускулна маса и подобрих силата си!
Наука : Приложих ти няколко изследвания при които хората са яли късно вечер с въглехидрати и са свалили повече мазнини от другите които не са го правили !
Не знам какъв друг аргумент очакваш ?
Да и сега докато правя Leangains си ям въглехидратите късно вечер преди лягане и след това спя :D До сега не съм забелязал нищо лошо да ми се случва!
Кой искаш да гладува 4 дена не те разбирам ?, в предния режим гладувах по 72 часа, както се вижда без проблем, не съм жилка 75 кг на 171 ръст съм. След като свърша с Leangains ще гладувам и 4 дена и може би и 7 ;)
Ти най-вероятно няма да можеш защото, както писа имаш слаби възможности за адаптация и лоша метаболитна гъвкавост, ако искаш да подобриш това почни да гладуваш по 1 ден, после по два и ще стане ;)
И ако толкова държиш да ме оборваш вземи намери някакви изследвания, които подкрепят твърденията ти (има предостатъчно) или покажи собствен опит. Ето виж от Алан Арагон и Антъни Колпо как се прави :
Why Intermittent Fasting Isn’t All It’s Cracked Up To Be
An Objective Look at Intermittent Fasting
:D
Айде със здраве!
16.08.11
12:58
Ти си знаеш,само аргументи не видях
И пак ще ви кажа за това гладуване , 4 дена на вода..За жилки на 50-60 кг може да става,не знам,ама ако искате да тествате ви казах :)
ако не си видял аргументи, значи не си прочел мнението и/или линковете към него.
първо, Данчо е 70 килограма и второ - има завидна относителна сила.
16.08.11
13:13
Хах,сега пък ми даваш warrior diet :D И к’во общо има с твойто хранене,там се яде всичко вечерта и също не съм привърженик и има доооста негативи,преди да почнеш да ръсиш глупости за leangains ,моля прочети Тук , статиите са писани от хора с по-високо образование,както си личи и хора които ходят по състезания и потготвят такива..
16.08.11
13:22
Не мога да разбера две неща:
1. защо седем (7!) души се обясняват на човек без име, без снимка, който не просто да няма аргументи, а и твърденията му са по-скоро лафчета от рода на “Ха,ха, ти си тъп!”
2. защо Данчо най-безочливо лъже, че е запазил мускулната си маса, като от снимките, както и от моите измервания ясно личи, че е свалил не малко мазнини, а теглото му е останало непроменено.
И понеже “чукче не е читател”, съм прикачил една снимка, която не е необходимо да се чете.
@ Данчо,
гледай Матрицата 1. Изгледай я няколко пъти като превърташ екшъна и слушаш диалога.
поздрави
16.08.11
13:25
Не наистина ме остави без думи. Едно нещо - чети какво ти пишат !
И наистина ли ме пращаш да чета бодибилдърски форум на гръцки ?
16.08.11
13:30
първата Матрица е мегамошна!
16.08.11
13:36
Мхм,така да е,не съм искал да обидя никой..Проба 1 седмица преди лягане въглехидрати по ваш избор и грамаж и ще ви кажа,то и за кратък период ще си проличи :)
16.08.11
13:42
This guy, like so many others, had been spending way too much time on the Internet and, via a process of passive mental osmosis, had embraced some rather idiotic dietary theories from the forums and websites he was frequenting.
16.08.11
13:44
Да,разбийте и мита,че човека диша :D
16.08.11
13:47
зависи какво наричаш дишане :)
http://bg.wikipedia.org/wiki/Митохондрия
16.08.11
13:53
Добре,айде стига толкова,предложих ви по-горе нещо,казвайте ако имате да казвате,1 седмица тест,да не спамиме повече в дневника..
16.08.11
13:56
Мхм,така да е,не съм искал да обидя никой..Проба 1 седмица преди лягане въглехидрати по ваш избор и грамаж и ще ви кажа,то и за кратък период ще си проличи :)
Виж сега, момче/ човек / батенце и т.н.
- да си “проличи” и да “бъде измерено” са две неща от земята да небето
- въглехдиратите преди лягане са ок за едни и не ок за други
- въглехидратите преди лягане може да са ок, ако:
—е имало сериозно физическо натоварване
—е имало период на гладуване
—е имало понижен прием на храна
Като еди-какво-си да е “ок” също е доста относително понятие.
“Ок” за какво? За какво не са “ок” въглехидратите?
- качват мазнини?
-> ама мазнини ли качват точно или задържат вода?
-> при всеки ли?
-> зависи ли какво, колко често и в какво количество спортува?
-> зависи ли от гените
- влияят “зле” на здравето?
-> кога?
-> при какви условия?
-> в какви количества?
-> какви въглехидрати точно?
-> при какви гени?
и т.н. и т.н.
Като цяло - хайде първо да пишем ВЯРНО. Т.е.
Нека твърденията ни бъдат базирани на факти и аргументи.
Нека твърденията ни бъдат базирани И на собствен опит - измерен и документиран.
Нека твърденията ни бъдат базирани И на наши наблюдения, наблюдения, отчели обстоятелствата, в които са били направени.
Всичко останало е бля-бля.
Просто нека говорим Вярно.
16.08.11
13:59
Аз теб питам..
16.08.11
14:10
Аз теб питам..
Ако ще правиш тест:
- абсолютен минимум - 2 седмици, по-добре месец
- задължителни снимки при една и съща светлина пред и след
- задължителни измервания на мазнини с поне два метода от един и същи човек преди и след
- задължително запазване на колкото се може от останалите променливи константни
Ако искаш да пробваш, дали това, което прави Данчо е смислено за теб - спазваш параметрите, които той спазва.
Ако искаш просто да пробваш, дали ако ядеш въглехидрати вечер ще ти стане нещо (каквото и да било то) - пробвай.
За да получиш пълноценен отговор обаче - отчети обстоятелствата цялостно. Т.е.:
- ден с тренировка или без
- каква тренировка
- какви въглехидрати
- какво количество
- колко сън
и т.н.
поздрави
16.08.11
15:58
Аз теб питам..
Ако ще правиш тест:
- абсолютен минимум - 2 седмици, по-добре месец
- задължителни снимки при една и съща светлина пред и след
- задължителни измервания на мазнини с поне два метода от един и същи човек преди и след
- задължително запазване на колкото се може от останалите променливи константниАко искаш да пробваш, дали това, което прави Данчо е смислено за теб - спазваш параметрите, които той спазва.
Ако искаш просто да пробваш, дали ако ядеш въглехидрати вечер ще ти стане нещо (каквото и да било то) - пробвай.
За да получиш пълноценен отговор обаче - отчети обстоятелствата цялостно. Т.е.:- ден с тренировка или без
- каква тренировка
- какви въглехидрати
- какво количество
- колко съни т.н.
поздрави
В превод :
Ще ти е доста трудно да направиш експеримента и няма смисъл да се захващаш ,нещо такова ли ми казваш :D Ама гледай ся :D Ако тренирам примерно в 10 часа вечерта и се връщам към 23:30-00:00 150% ще ям въглехидрати и то доста,да речем 1грама на телесно тегло или тоест за мен 87-88 грама :D
16.08.11
17:32
аз съм имал достатъчно гълги(6 месеца+) периоди от:
- нисковъглехидратно хранене вечер
- високовъглехидратно хранене вечер
- нисковъглехидратно хранене в прозорец от 8 часа
това не значи че:
- мога да правя заключения за това как друг би се почуствал ако се храни така
- мога да правя заключения на друг как би му се отразило на телесното разпределение
- мога да правя заключения за това как високовъглехидратно хранене в рамките на 8 часа ще се отрази на някой.
в крайна сметка...не мога да кажа нищо с точност, освен как съм се чувствал тогава. а и това не е лесно, щото паметта е...мани мани.
за обобщение: на мен въглехидратите вечер не са ми проблем. въглехидратите през деня ме успиват много.
16.08.11
21:57
В превод :
Ще ти е доста трудно да направиш експеримента и няма смисъл да се захващаш ,нещо такова ли ми казваш :D Ама гледай ся :D Ако тренирам примерно в 10 часа вечерта и се връщам към 23:30-00:00 150% ще ям въглехидрати и то доста,да речем 1грама на телесно тегло или тоест за мен 87-88 грама :D
В превод:
За лаф-мухабет - ползвай фейсбук.
Аз лично бих помолил модератор да разкара безсмислените постове от последната страна и да остави тези, които наистина носят информация, аргументи и полза като цяло.
поздрави
The Next, eто ти експеримент - сложи една снимка за да се види ти като не ги правиш тия работи колко по-релефен си от Данчо, който като гледам хич не ги подбира на ГИ и въглени нещата и да приключваме. Аман от заучени фрази от титаничното списание “мускули и фитнес” и цитати, достойни за устата на фитнес инструктор в лъскав фитнес ..
Как все се омазняват от въглени и мляко преди лягане едни и същи хора, но не и тия дето като отидат да тренират и тренират, а не се мотаят ...
16.08.11
23:35
Момчето го боли врата от задния клек, сигурно болката се е предала нагоре и ето причината за горните мнения. Не го съдете много :)
16.08.11
23:45
Ае поснах и снимка г-н разбирач huh..Ти ще постнеш ли ;)
17.08.11
00:08
Моя снимка има няколко поста по нагоре ;)
Айде стига вече беше ми смешен, вече си досаден :) Моля всички следващи коментари да са изпълнени със съдържание :)
Ето и храната от днес :
17:00 3 полуопечени яйца, консерва дроб от треска, краставици,
20:00 4 кюфтета на скара, краставици
22:30 морков, краставица, червено цвекло
23:30 6 полуопечени яйца, печени моркови
Мнението беше редактирано от Йордан Христов на 17.08.11 00:10.