Храна:
7:30- 4 яйца, 60гр овес, 20гр сладко от боровинки, омега 3
13:00- 150гр пилешко, 30гр сирене, 200гр ориз
16:00- 40гр протеин
20:00- таратор, 100г пилешко, 30гр сирене, 150гр ориз, омега 3
~2244 cal, fat ~93, carbs ~157, prot ~182
2х5км колоездене
ЗМА-то свърши- обаче снощи опуках повече таблетки щото нещо не излезнаха- спах като заклан и тая сутрин супер свеж... което е странно, защото пак съм спал нормалните 6 часа за мен... нормален ден... утре ще пръсна тия 90кила. Иначе корема ще ми се пръсне днес... аз явно леко и полека мутирах към преобладаващо с мазнини хранене- съдейки и от статистиката, която извлякох преди няколко дни по-назад... сега като хапна повече въглехидрати и корема ми се подува, а преди ядях с тонове и хлябища и ориз и всякакви бисквиДи... как да е разсъждавам си на глас.
Храна: Стандартни закуска и обяд, после протеин, брауни и в 12 спагети по Скотски...
***Тренировка:
клек- 20х90кг
раменни преси с дъмбели- 3х8х20кг
нещо там за трицепс
Деня в кратце- жега и гърбене на работата... после тренировка- запознах се с Amnesia(Преслав)- много възпитан човек : )- полафихме малко, пази ме на клека, за което му благодаря... иначе вероятно да се бях убил на последните повторения :D- каза че само за баланс малко помогнал... то ще си каже на другата тежест :D и такаа след това големия... решихме с един приятел да се правим на майстори и да сменяме термостата на колата ми- до тука добре- фиксирахме къде е частта и едни чудесии едни роднински връзки въвлечени- та свалихме стария сложихме новия- нови мъки да закопчаем всичко- междувременно се срещнах с Десо и той каза, че ще протече... е така и стана свалихме всичко на ново и тръгнахме да монтираме- над 2 часа няма пасване на частите... и накрая когато всичко беше точно и тярбваше да се завие втория болт... той падна между двигателя и алтернатора, където има един джоб и няма никакъв достъп... това в 11 и нещо... та утре ще търся болт и наново всичко... дано станат нещата... мамка му...
ПП Гипсе, ако четеш- виж си ЛС-то!!!
ПП 2 Винаги може да ми докладвате поста, ако е скучен :D
25.08.11
00:41
Ех, пак Десо виновен :D :*
Не бе- видение имаше :D
ЕДИТ аве аз съм мноу кльощав станал...
Мнението беше редактирано от Бойко на 25.08.11 00:45.
Храната- стандартното, а вечерята спагети по Скотски :D… има едно 2500 калории днеска... и един сникърс :D Другото- по-малко от 2л вода до тука, но почнах да лоча :D ии за термостата ще изчакам малко преди да кажа... кърша пръсти нали...
казано от Скота на 05.08.11, 07:34:
тегло- 73кг
талия- 85см 76,5см широко/тясно
тегло- 73кг
талия- 85см 76,5см широко/тясно
Само информативно 10тина дни след края на стим х... още 2 седмици ще карам, като до сега и ще поувелича храната и почвам есенния “стак” :D
28.08.11
13:12
Ае пиши нещо да та цовам бе, още от влака съм ти запроверявал дневника!
Резюме за уикенда(поредното)- много път- видях се с роднини и приятели- хапване, пийване, малко работа... колосално хранене :D друго няма за отбелязване освен, че съм неповторим :D
Бях обвинен в небрежно водене на дневника... добре де малко пресилих за по-голям драматизъм :D, но относно храната- та ще опиша по-подробно от 24ти до днес.
Храна 24ти:
13:00- 200гр пилешко, 200гр ориз
21:00- брауни
24:00- Спагети по Скотски(масло, сирене, кашкавал, месо, подправки), омега 3
Храна 25ти:
13:00- 200гр свинско, 200гр сметана, сникърс- малък
21:00- Спагети по Скотски(масло, сирене, кашкавал, месо, подправки), омега 3
Храна 26ти:
13:00- Спагети по Скотски(масло, сирене, кашкавал, месо, подправки), баунти
22:00- салата домати, краставици и чушки, сирене, луканка, маслини, ракия, кюфтета от месо- 5бр, хляб- 4 филии, бира, някакъв сладкиш със сладко- 4 парчета, банан, шоколадов бонбон, омега 3
Храна 27ми:
9:30- 4 яйца, 30гр масло, 50гр сирене, 4 домашни курабии с мас, омега 3
15:00- мусака 300гр, салата, сирене, бира, тиквеник, маслини, 2 филии хляб
19:00- протеин, тиквеник
22:00- уиски, кола, бонбони, бадеми, пилешко 300гр, сирене, луканка, 2 филии хляб, банан, тиквеник, сладкиш, омега 3
Храна 28ми:
9:00- 2 яйца, 4 катми със сладко от сливи, курабии с мас, омега 3
11:00- кафе
15:00- мусака, сирене, хляб 2 филии, банан, сладкиш, салата
22:00- 200гр свинско, 20гр масло, омега 3, салата, 20гр черен шоколад 85%
Храна 29ти:
7:30- 4 яйца, 20гр масло, омега 3
13:30- 200гр свинско, 30гр масло, 20гр кашкавал, краставица, 10гр черен шоколад 85%
16:00- протеин
***19:30
22:00- 200гр пилешко, 200гр сметана, омега 3
***Тренировка:
клек- 19х92,5кг
сгъване с EZ лост- 3х5х50кг
малко корем
Много заспал ден- едвам избутах... спах 2 часа и после в залата на сила- на 70 направих една 1ца уж да адаптирам нервната система... тежеше си ми... починах малко и айде- много много тегаво беше 18 кантар, ама ме надъхват, а и аз не съм отишъл да се излагам напънах за 19то- изкарах го на добро утро да си таковам кръста... за 20то не опитах- нямаше смисъл. Иначе като клякам в клетка ми е много сигурно и никой не си викам... калориите не ми се смятат щото написах няколко дни назад- натоварих се :D А да термостата е 6 точки :D
29.08.11
22:06
Колко кила си качил или не ти е било цел ?
Аз свалям :D
всъщност си седя на същите кила от 2 седмици вече- това ми е достатъчно- в точно този момент нямам за цел да качвам, но забелязвам някои промени визуално, като може да си внушавам де :D
ЕДИТ имам си и нова травма на лявото рамо- тоя път е отзад- то от няколко седмици, ама не минава... отпред май вече не ме болят...
Мнението беше редактирано от Бойко на 29.08.11 22:30.
Храна:
7:30- 4 яйца, 70гр овес, 20гр сладко от боровинки, омега 3
13:00- 200гр пилешко, 200гр картофи
16:30- протеин
-бира
21:30- 200гр пилешко, 200гр сметана, 50гр картофи, омега 3
Скучен ден... всъщност не- напрегнат, но не ми се споделя... и си забравих захранването на лаптопа на работа и имам час и двайсе- а вече и по-малко- виртуално съществуване... което пък може да доведе до наспиване- кой знае...
Тръгнах да смятам калориите от вчера, но фитдейа ми се подиграва... имам брутална мускулна на- кръста, краката, рамената и еректорите... въобще цялата вътрешна част на гърба... и задника де... и корема, че и на предмишницата... а може просто да съм настинал...
ЕДИТ- и съм гладен, като куче!
Мнението беше редактирано от Бойко на 31.08.11 08:49.
Храна:
7:30- 4 яйца, 75гр овес, 20гр сладко от малини, омега 3
11:00- 3 бисквити вита бел
13:00- 200гр пилешко, 50гр картофи, 20гр масло
16:00- протеиново брауни
19:30- 200г свинско, 20гр масло, салата, 100гр грозде, омега 3
~2389 cal, fat ~130, carbs ~131, prot ~167
Днеска деня е,като вчера... а вечерта се надявам също да бъде, като вчерашната- чудесна :) И съм постоянно гладен... ще взема да си пусна скоро една седмица да ям веднага щом почувствам глад и майната му на всичко :D Не обещавам да се прибера без синини тази вечер!
31.08.11
20:47
Уд’ри го у носъ... :D :D
Малко се побълскахме... обаче брутален глад ме удари и хапнах пастет и печен хляб... с много лют червен пипер- домашен... което ме подсети, че ми се хапват дробчета... иначе голямата дупка е само между закуската и обяда... а и преди не ми беше проблем, като захладня леко и освирепях... малко още и почвам да ям стабилно...
казано от Скота на 01.09.11, 00:08:
Малко се побълскахме... обаче брутален глад ме удари и хапнах пастет и печен хляб... с много лют червен пипер- домашен... което ме подсети, че ми се хапват дробчета... иначе голямата дупка е само между закуската и обяда... а и преди не ми беше проблем, като захладня леко и освирепях... малко още и почвам да ям стабилно...
И аз съм така. Като захладнее и ми се отваря гърлото и почвам да нагъвам ... :D
Гладен съм...
Да пиша И тука(не че не си търся инфо и сам) някой, ако е приемал HMB или D-Ribose и има лични впечатления да сподели.
01.09.11
10:06
Сепмври дойде, стига си гладувал. Гладен бил. Ае ставай пак дебел и тва е.
В кръга на шегата беше това. Вече може да се каже, че имаш плочки. Гледай да не ги затриеш съвсем. + 3 кг ти позволявам тази зима. Журонда каза! А той е ПИПЕРЛИВ..!
Храна:
7:30- 4 яйца, 20гр масло, 30гр кашкавал, омега 3
13:30- 200гр свинско, 200гр сметана, 150гр банан
16:00- хот дог с прилежащите му гадости
21:30- 200г свинско, 100гр грозде, омега 3
Още като станах бях много гладен за това и кашкавал добавих към стандартната ми закуска... още към 9 бях много гладен и пих кафе... после имах работа и обяда не го усетих... понеже ми свършиха невероятните 400гр протеин с трибулус и забравих да си взема брауни и изпаднал в транс от стържене по корема си взех един хот дог... вече съм гладен, но нарочно чакам по-късно да вечерям... калориите може после да ги сметна...
Така от четено и четено днес- рибозата и HMB-то 100% отпадат... може да си взема 50гр родиола розеа... но ще видим и там нещата са противоречиви, макар че познавам хора дето са доволни.
Жорка- нека не правим прогнози- колкото кача толкова : )
01.09.11
18:52
Родиолата е яката работа, поне за мен. Което ми напомни, че трябва да си взема от Лазар 100-те грама от бълк паудърс :D
Храна:
13:00- 200гр свинско, 200гр сметана, 20гр черен шоколад
20:30- печен хляб, пастет, кашкавал, грозде, омега 3
Нещо ми е криво... а ан обед ми беше тежко от това хранене... има нещо нечитаво в цялата работа... отделно съм като пребит пореден ден и 2 часа сън след работа, за да се свестя... нищо не ми се прави... утре умрял жив в залата за 95кг клек... честно казано ми писна вече...
Храна:
14:00- 250гр свинско, 250гр ориз, бисквита
20:30- 200р свинско, 150гр ориз
Ми не... сега е 8 почти- значи близо 3 часа сън да се освестя след работа са ми били нужни... ако успея да се събера ще ида до залата... но нямам желание за нищо... даже не ми се яде- ей така написах вечерята- ще се натъпча де... вчера беше пак така... гладен съм, а не искам да ям... как да е нещо се побърквам...
***тренировка:
клек- 6х95кг 1х110кг
лег- 10х60кг 2х8х60кг
разгъване дъмбел зад врат- 10х30кг
тръстер- 10х32кг пудовка
В крайна сметка лудостта ми ме закара в залата- пълен провал- къде що има нещо да ме боли ме боли... + нови места... 95 не ми тежаха, не ме задъхаха на 6цата- беше лесна, но просто психически не бях там... и оставих щангатта, последва простотия с тая единица- много лесна- разума ме върна и разтоварих щангата... лега плачевен... после дъмбела зад врат- още не ми е минал трицепса- леко наболява, та ще трябва да съм внимателен пак няколко месеца... има пудовка 32кг от известно време в залата и реших да правя тръстери до отказ- 32ката не я усещам на краката за разлика от преди 1 месец на бууткемпа, обаче трудно я овладявам с ръцете- там ми тежи... се една дума- излагация. 95 ще ги боря в четвъртъка- ще довърша програмата както съм си запланувал и това е! Инак се чувствам разпадащ се от вън на вътре... и обратно- по тоя път вече вървях преди 3 години преди да влезна в лоша серия... тоя път нещо ще трябва да се промени в зародиш... как да е спирам с депресивните си излияния... тва е форум за спорт! Утре ще си пръсна корема, предмишницата и прасеца...
А да- вечерята остава, но ще я ям сега...
Мнението беше редактирано от Бойко на 03.09.11 21:59.
03.09.11
22:02
хубаво си се навил. приканвам те да помислиш за следващата си програма какво не проработи в тази.
Е то тази програма е в общи линии волна... само клека гледам да си направя... външни са факторите, които ми спъват тренировката(или пък напротив вътрешни- в тиквата ми)... следващата ми програма ще завръщане към стила на трениране, който най-много ми е допаднал за сега и резултатите ми не бяха лоши. Сплит по принципите на Мах-ОТ- изкарах 9 месеца може би и прогресирах доволно... сега пак и веднъж седмично нещо кондиционно с групата- без фиксиран ден, когато чувствам, че е подходящо- казано иначе 3+1. Иначе големи глупости правя, но си бях казал, че ще я пробвам тая система- това е като с пейнсторма или бърпи милята... пребиване- смисъла не знам къде е... нейде в подписа ми... Няколко тренировки само и разума ще надделее...
03.09.11
23:08
ЦИЦАТА МИ !!!
стига си се измъчвал, бе чоек....бааа...заеби тия 95 кила какво си ги прегърнал дге....фани 105-110 напраи няколко единици двойки, по-следващата му дай още на клека...после направи тия 20 повторения на колкото си прецениш там..после пак му дай.. Тягата напъни...прави по една тежка тренировка за тяга на седмица.....дай им го и на другите упражнения...нема мазнини няма нищо дге...аз ям като разпран чоек....да не казвам голяма дума....4000 калории и горница ги удрям...и нямам проблеми с мазнини....Ей не си пробвал, пробвай тегли яко, бутай яко и не брой калории....всичко което не е мускул ще си замине тялото щще се приспособява към напрежението, което една 200 кг щанга създава...
Извинявам се...ама са измъчваш като някои от дамите....като им чета дневниците, всеки ден им е един терор...глад, 2 часа аеробика...и маската на щастието отгоре...спри са чоек, давай го тежко...бъди щастлив от резултатите...не се тревожи за глупости...
Валка, благодаря за включването : ) Клека ще го довърша- ще се събера и ще го счупя... не обичам недовършени работи- после ще ме гложди, че съм бил близо и съм заебал... има 4 тренировки още... И честно казано по-силен може би не съм станал в краката, но вече няма да стигам тия откази от преди и по колелото усещам как са ми издръжливи много повече краката! Тягата нарочно е спряна сега- тя върви- до края на годината към 200 ще стане- не ме притеснява въобще.
Сега ти си познаваш тялото аз моето също горе долу... погледнато статистически- аз ги обичам тия неща- предните 9 месеца храната ми е все се е движела около тия калории и си бях ОК... явно стреса ми идва много- тука се навлиза в неща, които не ми се споделят- но имам няколко показателя по които се улавям... а съм спокоен човек... аз съм си щастлив от резултатите- просто съм критичен : ) тия 95 ще ги отнеса след няколко дни- преди ако ми беше казал че ще клекна 19 пъти с 92 нямаше да повярвам- хич ме няма за много повторения... за глупости ще спра да се тревожа след 2 седмици... предполагам до тогава няма как...
04.09.11
10:40
Бойко има уникална решителност и вярвам 300% че ще си довърши начинанието!
Само една забележка - пробвай с дискове под петите ли, с поглед нагоре ли, и най-вече с щанга по-високо на раменете ли, а не на последно място - и със съвет от други освен мен - но клякаш ЗВЕРСКИ НАВЕДЕН, не съм виждал човек да кляка колкова с гърба си колкото тебе!
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 04.09.11 10:41.
Дисковете под петите са глупост, както и това щангата да е по-високо- иначе поглед не много високо, а леко нагоре- аз се фокусирам в една точка и си я следя.
Клека ми е много добре- коленете не играят навътре, не излизат пред пръстите, коляното следва посоката на пръстите, кръста е стегнат и дълбочината е добра- това го казват хора, които са ме виждали- да последните повторения го изкарвам на кръст, като че ли- умората явно идва неравномерно- нямам обяснение за това. Това предното са думи на хора в залата, които са ме наблюдавали- хора които имат състезателен опит. Иначе благодаря за хубавите думи.
04.09.11
10:58
айде сега били глупости дисковете под петите. може да е неудобно с дискове, но за повечето хора е добре да имат повдигнати пети. защо всички щангисти клякат с щангети? едно време и аз си мислех че това не се отнася до обикновените хора, ама просто трябваше време да ми уври главата.
описанието ти на клек, дори без да съм го виждал не ми харесва, особено частта с коленете зад пръстите. едно време Алуин Косгроув пусна между другите неща малко откъсче че трябва коленете да минават малко напред, Рипето казва че коленете трябва да са малко напред, вече всички казват така, само че вече никой не чете щото всичко знае. мога надълго и нашироко да разказвам за тоя мит и аргументите му, но само ако на някой му се слуша.
bottom line
бих предпочел да те видя, но така по телепатичната система - трябва да пуснеш коленете напред, гърба малко по-вертикален.
Така прав си за щангетите, но при положение, че ми е удобно и се чувствам стабилен без дискове под петите, защо да го правя? Това за критериите за добър клек е свързано с нещата, които съм чел и са ми казвали- като казвам зад пръстите... всъщност наистина трябва да се снимам, за да се види- щото и аз не мога да се видя докато клякам...
Това имам за сега от преди месец е някъде- нещо такова ми е клека, но се разтягам редовно и ще стане и по-добре- преди бях прекалено голямо дърво... а да клякам бос, защото нямах удобни обувки за клек там и не ми е удобно взимането на щангата в тая зала...
казано от Георги Николаев на 13.08.11, 15:33:
04.09.11
11:15
Радвам се, че Бойко е забелязал, че думите ми са строго положителни! Аз му желая смъртта, но си го и обичам, казвал съм му! Особено когато ми праща цици!
И наистина е СКОТСКИ решителен, чак до степен на недоверие от околните - те не му вярват, но той си вярва, и прави каквото е решил да прави! Освен може би свалянето на кг - но дори и там отцепи и изкара доста прилична мидсекшън!
И кляка хубаво - в почти всички елементи, ОСВЕН това с наклона, което е СТРАШНО МНОГО по мое мнение!
След критичното за на практика всеки клякащ 13-то повторение, участието на гърба и краката за мен е 50 на 50!
Щангата е ниско, много, много ниско на раменете му - аз съмият правех същото от страх да не ми умори повече гърба като я сложа по-високо, но като експериментирах, сложената по-високо щанга не уморява, а гърбът е 10 градуса по изправен!
Напомням. Едно примерно 1:30 минута илюстрира нещата!:
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 04.09.11 11:17.
04.09.11
11:27
Скота, да ти кажа май коленете ти минават пръстите, въпреки, че проповядваш друго.
Аз имах проблем с клековете. Много трудно ми бе в началото, а грешката ми беше, че аз буквално се опитвах да кляка с напълно вертикални прасци. Коленете ич не мърдаха и поради тази причина баланса в долна позиция беше нулев. Опитвах се и да клякам с максимално вертикален торс, което сами си представете за каква мъка ставаше чудо.
До скоро кляках с дискове под петите, за да мога да държа тесен разкрач. Сега клякам без дискове под петите и увеличих разкрача. Чувствам се много стабилен.
Цецо, ако имаш нещо за казване относно коленете и пръстите - пльокни го в моя дневник. Аз ще го прочета с удоволствие. А ако Скота желае - пиши тук. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.09.11 11:29.
04.09.11
11:41
ако се имаш сниман отстрани ще можем да видим :)