***Тренировка 59:
трап бар тяга- 5х100кг 5х120кг 3х130кг 1х150кг 0х160кг //ниски ръкохватки
набирания- 10,9,8,7,5- подхват
гребане с щанга- 3х9х50кг //пендлей или там както се пише
мечка с една ръка- 10х25кг
гребане с дъмбел- 12х30кг
хиперекстензии + корем- 3х20 + отказ
Посредствен тип съм си и това е- епизодично успявам да се надскоча, но е моментно и пак в коловоза. Пак де бива- посредствен>безнадежден :) Мека душица съм и не успявам да се справя с поднесените трудности- не обвинявам никого- даже и бсп! Спал съм 9 часа може и малко отгоре- пих кафе на обяд, а след това към 7, за да не заспя, като се прибера- ми спеше ми се зверски, но се занесох в залата. Тия 160 пак не се получиха- просто съм решил, че трябва да ги дръпна с ниските ръкохватки и това е - другия път :) правих още някви лиготии и след суперсериите корем хиперекстензии реших да си отивам. Иначе е яко така неангажиращо- отивам и правя квото ми е кеф.
25.08.15
23:10
Ей, това горе го лайкнах без да искам. Кво те притеснява, Бойко, теглото ли?
Ако искаш женско, безпристрастно мнение качи актуални данни и да те почваме. Последно виждам измервания от началото на юли, които са си екстра.
26.08.15
00:02
Нищо не го притеснява. Само си търси поводи за притеснения. :D
Бойко е страхотен, аз не за първи път ще кажа, че го харесвам много обачеееее боят му е мааалко! :)
(Бойко, този хляб е маркетингов трик да ядеш повече, мислейки си, че щом е с л-карнитин, повече е по-добре. Така накрая току виж си се отдалечил от целта си! :D)
Теди, Рони- не ме притеснява теглото : ) просто си ги пляскам в мой стил коментарите :D Снимки за сега ще се въздържа да качвам, за да не плаша аудиторията :D ако има прЕгрес ще споделя.
А, Рони, ти ме съсипа- аз мислех да бухам от тоя хляб по 1 и да го кисна в кафето с л-карнитин ;D а пък сутрин ползвам душ гел с л-карнитин. :D
Та да го напиша, за да не се подхлъзне още някой- баба ми жената купила хляб и понеже знае, че ям пълнозърнест взела някакъв и ей го на на снимката горе- майтап да става ;)
***Тренировка 60:
полулег с дъмбели- 15х20кг 10х23кг 7х25кг 10х23кг 10х20кг+15х14кг
пекдек- 10х50кг 13х40кг 12х40кг
корективни упражнения
Боби, аз колата зиро си я тача :D еднъж месечно.
Мнението беше редактирано от Бойко на 26.08.15 10:32.
***Тренировка 61:
клек- 5х70кг 5х80кг 5х90кг 5х100кг 2х110кг
ходещи напади/сгъване за бедро- 9х10кг 2х10х9.5кг / 2х15х20кг 15х25кг
прасец 4 серии
С Николай се засякохме та имаше и малко подмоткване и лаф. Комбото от ходещи напади и сгъвне за бедро добре се получи.
Време е за малко нумерология:
14819 тотал, тоест средно 2117 за ден. Минус 0.5кг, което прави 550 дневен дефицит или излиза, че неутралният ми баланс е ~2700, което не го вярвам, ама нищо.
Продължаваме напред.
***Тренировка 62:
лег с тесен хват- 10х55кг 7х60кг 10х55кг 12х50кг
разгъвне на дъмбел зад врат- 10х30кг 10х33кг 10х35кг
разгъване с въже- 13х20кг 15х15кг //една макара
сгъване на скрипец- 12х30кг 10х35кг 10х40кг //две макари
сгъване с дъмбели- 12х12кг 2х12х10кг
сгъване с лост в надхват 15х10кг 10х20кг 10х25кг
корем
***Тренировка 63:
раменна преса с дъмбели- 10х14кг 2х10х16кг
разтваряне на дъмбели встрани- 3х10х4кг
набирания- 10,9,9,8,6 - 42 общо
хамър машина за гръб- 10х25кг 12х20кг 10х20кг //на страна; различни хватове
хиперектензии- 3х20
пулоувър- 3х15х12,5кг
Не ми се правеше тяга днеска- нямах психическата нагласа, но пък реших да ударя малко серии рамо, което пък беше пострадало от предната тренировка. Малко ми е тегаво на работа, че взех да ставам основно колело, което е хем хубаво хем не толкова :D. Освен това имам малко странични вълнения по няколко параграфа- то винаги така идват няколко неща пакетно, че ако са едно по едно няма да е интересно. Утре няма да се тренира 100%, защото съм от 8, а после летя за Асеновград. След това София и директно на работа, а вечерта имам ангажимент. Ще тренирам петък сутрин пак, защото пък съм от 12 на работа, след което пак пътувам до Пазарджик , а събота сутрин за Цигов Чарк. Междувременно трябва да свърша 100 неща. Ама иначе в стационарност не яко :D В момента тренировките не ме товарят въобще- психически- ще ми се просто да отпаднат някои глупости и да си ходя по-редовно. Наясно съм, че не мога да очаквам кой знае какви неща да се случат без структурираност и необходимата периодичност, ама като се замисля, то па едни резултати :D за какво да се напъвам. Много обяснения тоя път...
Аутбек рулз ! :)
За поддръжката няма да видиш кой знае каква разлика с Импрезата, не е и огромен - нормално комби.
Сашо, в крайна сметка Легаси H6 комби :)
Относно тренировките- не съм тренирал, почти не се храня последните дни- ям каквото докопам и съм в повече от сигурен дефицит. Сънят също ми беше малко, защото както казах доста пътуване ми се насъбра и много неща за вършене в и извън работа. Надявам се най-касно събота да стигна до залата, че ме сърбят ръцете.
09.09.15
16:15
Честито, правилен избор !
Ще късаш бегачките по светофарите, а зимата рови като диво прасе :)
Сашо, благодаря. Много обмислях и накрая просто реших да си начеша крастата и си намерих с големия мотор. Кеф цена няма, нали така казват. Дано е поне наполовина кола на това, което хората казват и пишат :) за сега нямам никакви забележки- за всичко е помислено.
***Тренировка 64:
клек- 10х20кг 10х30кг 8х40кг 8х50кг 5х60кг 5х70кг 5х80кг 5х90кг 3х100кг 1х110кг
гоблет клек- 3х10х16кг
сгъване за бедро/разгъване за бедро- 15х15кг/12х20кг 12х20кг/12х20кг 12х20кг/10х25кг
Снимах и клипове на плиткия ми клек- не е толкова зле, но се губи контрола. Сигурен съм, че утре ще страдам, ама така е като не тренираш дълго. Има и една снимка на катафалката
Не ти е чак толкова плитък клекът - поне паралела стигаш. Друго обаче ми прави впечатление - че го инциираш с гъза.
Не ти е чак толкова плитък клекът - поне паралела стигаш. Друго обаче ми прави впечатление - че го инциираш с гъза.
Така е- трибойски приоми. Не е ли добре да е така?
Така е- трибойски приоми. Не е ли добре да е така?
Да де, ама при трибойския клек целта е да се слезе до паралела с възможно най-голяма тежест и после да се върнеш в изправено положение пак с нея, което не винаги е същото като да клекнеш. Това, което съм гледал по състезания, в много случаи наподобява повече “добро утро” с лека чупка в коленете, отколкото клек. Не че е лесно или погрешно - когато си имаш правила, се придържаш към тях и правиш най-доброто, което ти позволяват. Щом не е забранено, значи е разрешено.
При теб обаче целта едва ли е точно тази, а това тръгване с гъза води до по-голям наклон на тялото напред, отколкото е небоходимо и в следствие на това до серизно напрежение в кръста, което спокойно можеш да избегнеш.
Аз също клякам така, откакто отново започнах да посещавам фитнеса. По този начин се чувствам най-стабилен и с най-малко напрежение в кръста. Последния път, когато се пробвах да клякам по-изправен с щанга по-висока на трапеца все нещо ме болеше - я кръста, я таза, а накрая изгърмях ( не на голяма тежест при това - 130, ако не се лъжа) и не можех да си връзвам обувките известно време. Преди този инцидент отново кляках като Бойко и нямах оплаквания. Сигурно и аз съм много крив и не съм си дал достатъчно време, за да се науча, но не искам пак да рискувам (поне, ако някой по-опитен, който системно да помага).
Мнението беше редактирано от Петър на 14.09.15 14:42.
Внимание следва обяснителен пост.
Не съм тренирал, както е видно от онзи ден. Трябваше днеска да го свърша, но няма да се получи- имам твърде много неща да свърша до 7, когато ми пристигат гости. Много е вероятно да оставя някои неща за по-натам. Решил съм да почна малко по-структурирано трениране и с някаква идея и да възобновя редовното трениране. Понамаляха ми малко ядовете и времеотнемащите ангажименти, което е добре. Кършете палци, защото може и да преборя ТУ и да остана само за дипломна работа, което не е предизвикателство и ще се отметне лесно. Покрай институцията много нерви и време замина- колко пъти ходих и преди и В работно време, за да свърша работа, но уви празни кабинети, невдигане на телефони, пък мейлите да им се отговаря е противопоказно.
Относно тренирането- може би ще изплагиатствам Петър и ще мина на “златното” една мускулна група на ден, но ще разпиша някакви упражнения и ще следвам, защото беше пълен хаос до сега. Храна и добавки- но специално, като досега. Може след 1 месец да допия креатина дето ми е останал. Айде отивам да режа кабели и да търся клеморед.
19.09.15
15:54
За ТУ ако имаш нужда от помощ, бОхалката ми е подръка, само казваш (devil)
***Тренировка 65:
лег- 2х15х20кг 10х30кг 10х40кг 7х50кг 10х45кг
полулег с дъмбели- 10х20.5кг 2х10х17,5кг
пекдек- 2х10х40кг
бягане- 1км 6:08 мин
Понеделник гърди- то си е правило! Пиша и началните серии щото си ги броя за момента, като натоварване. На 50кг усетих напрежение в рамото много леко на последното повторение и за това реших да не напъвам- въобще на бутащите хич не мисля да излизам от зоната на комфорта. Та не са ми много леки 50, но се радвам, че успявам да бутам без болка. Същата логика и на полулега- една идея повече ми идва напрежението с 20ките и върнах назад. Напомпах добре все пак- акцентирам на по-бавно изпълнение и голяма амплитуда. Направих и няколко обиколки на двора- добро темпо, като за мен, но едва ли можех да го задържа още дълго.
Добавките днес са- ВСАА 15гр; рибено масло 6гр; пробиотици 1 табл.; МСМ 5гр;
***Тренировка 66:
бягане- 3км- 18:38 мин
набирания- 6,6,6,6- 24 общо
Подходящо време и условия та потърчах с един приятел. Близо до драматичното беше към края- като цяло лежерно темпо.
***Тренировка 67:
трап бар тяга- 5х90кг 5х100кг 5х110кг 5х120кг
набирания успореден хват- 6,6,6,6- 24 общо
хамър машина- 2х10х25кг 15х20кг
хипер екстензии- 3х20
скачане на въже- 15мин
За бягане не ставаше- щъкат келешчетата, нали почна училище, пътеките заети и за това реших да скачам на въже. Като цяло бива.
***Тренировка 68:
лег тесен хват- 10х40кг 10х45кг 2х10х50кг
разгъване на дъмбел зад врат- 10х27.5кг 2х12х23кг
разгъване на въже- 15х15кг 12х20кг // една макара
корем
Отчитане на дейност и изразходване на картата, която изтича утре. Доволно на лега де. Шибана история последните дни- трябваше всичко а приключи миналата седмица, но уви не. Май са ми изгубили работата в ТУ- за пореден път- не е истина просто... а си имам и други ядове- разбира се по традиция всичко по едно и също време.
***Тренировка 69:
скотово сгъване- 10х20кг 10х25кг 10х30кг
чуково сгъване с дъмбели- 10х10кг 2х10х12кг
сгъване на скрипец- 10х30кг 12х25кг 16х30кг
Днеска по-бързо и от вчера, но като за след късна смяна и обикаляне цяла сутрин по-добре от лежане. На отиване и връщане търчане. Не че е изненада за някого, но Скота прост и тая година няма да се дипломира/ако въобще се/. Индженер от мен явно не става и вероятно някой друг ми върши работата в офиса и се вселява в мен балига. Минах през богата палитра от състояния днеска, но в момента съм на тая фаза. Няма да се тормозя :) поне до май месец.
Не че е изненада за някого, но Скота прост и тая година няма да се дипломира/ако въобще се/. Индженер от мен явно не става и вероятно някой друг ми върши работата в офиса и се вселява в мен балига.
Държавен изпит или дипломна работа? Минал съм и през двете - второто е леснотийка. :)
Държавен изпит или дипломна работа? Минал съм и през двете - второто е леснотийка. :)
Семестриален изпит, заради който не мога да стигна до дипломна работа, която въобще не ме притеснява. Стигна ли до там е въпрос на няколко седмици да се свърши сагата. До май месец ще лапам мухи сега и така.
***Тренировка 70:
клек- 5х70кг 5х80кг 5х90кг 5х100кг 1х110кг
разгъване за бедро/ сгъване за бедро- 15х65кг/15х35кг 15х75кг/15х45кг 12х75кг/12х45кг
коем
Днеска пробвах нова зала с един колега от работа- Овергаз арена- безплатно ми е всичко там. Не е лошо, като за лаченка зала- няма много народ- има свободни тежести и всичко е новичко- голям контраст с мазето на 125то. Машините вървят идеално никакви запълвания и чалъми не са нужни- то за това и килограмите са такива, а и системата е подвижна макара, така че 50% сила се печели. Скромно но от сърце.
***Тренировка 71:
лег- 10х60кг 8х60кг 10х55кг 8х50кг
полулег с дъмбели- 10х20кг 9х17л5кг 12х15кг
хамър машина за гърди- 10х?? 10х?? +5кг //не ми хареса тая машина няма да я ползвам повече.
корем
Пак в Овъргаз арена- много е жегаво там. Слаба история, но с моята честота на тренировки това е- просто от един момент блокажи. Загубил съм тотално мотивация и желание, ако не беше поет ангажимента нямаше да ида- не че като отидох не дадох каквото имам, ама въпросът да стигна до залата. Трябва да мисля спасителен план- не ми се ще да залинея тотално.
Мнението беше редактирано от Бойко на 09.10.15 09:53.
Не съм тренирал или правил нещо кой знае какво свързано с физическа активност. Тотална липса на желание. Храната е ок- не прекалявам с количеството, разнообразно гледам да е и зелентия колкото може повече/за мен/, от време на време- да речем веднъж седмично нещо сладко и някоя и друга бира на седмица. НЕ съм се мерил от много време. Имам някакви изблици на желания за тренировка, ама през деня докато съм на работа да речем, а след това не. Изгасна мойта лампичка.
17.10.15
21:52
Не е изгаснала. Просто ти трябва нова крушка!
17.10.15
22:47
Бойко, сега е момента да пробваш нещо ново, те другите работи пак ще се върнат след време, нема се плашиш
Не е изгаснала. Просто ти трябва нова крушка!
Сигурно е така- ще мина на светодиодна лента и чиста работа, ама там пък трансформатори, чудесии. Ще се събера.
Бойко, сега е момента да пробваш нещо ново, те другите работи пак ще се върнат след време, нема се плашиш
Не знам какво, Калояне. Нямам някакви заложби или пък интереси спортни кой знае какви- то и за това железата бяха на място. Както казах ще си бия шамарите и ще влезна в ритъм. Снощи примерно гледах един много надъхващ филм- Руди се казва. Ей някои хора нямат спирка генератор за постигане на цели са.
19.10.15
00:20
Просто няма никакво значение, важното е да отидеш и да пробваш. Къде ще се отказваш още преди да пробваш, що да си като всичките. Тва знаеш ли колко пъти съм го чувал, нямам заложби, дърво съм. Ама няма такова нещо, хващаш нещо, отиваш и виждаш дали ти харесва. Ако ти харесва продължаваш, ко ще и квото и да е. Не си поставяй сам ограничения. Става спорт, танци, туризъм, алкохолен туризъм, наркотуризъм и тн .. :) Иди на салса, там стават партита, не толкова че има много жени, но подобрява гъвкавоста + други позитиви. Иначе сериозно, пробвай колективни занимания, могат да ти харесат.
***Тренировка 72:
набирания- 10,10,9, 7- 36 общо
гребане с щанга- 10х50кг 10х60кг 2х8х70кг
гребане с дъмбел- 10х30кг 10х35кг
гребане на машина- 10х?? 15х?? - ?? //много странна машина, където не пише тоталната тежест, тази на всяка плочка, но дори сумарно доста неотговарящи на това, на което съм свикнал
хиперекстензии- 3х15
корем
Калояне, така е трябва да се пробва нещо, но не съм за отборни работи аз. В офиса ми стига екипната работа. Мисля си да почна да ходя на плуване- да взема да се науча да плувам правилно, защото съм се “учил” самичък. ще видим какво ще стане.
20.10.15
10:46
Тъй....да се намеся аз като тъмната страна на Скотската същност...следващите редове не са предназначени за хора с крехко здраве и още по-крехко чувство за обидчивост :
Скоте, Бойко, вземи се стегни, за да не те подхвана из целия двор на 125то :D На теб единственият ти проблем е у тиквата ;) Такива филми като “не съм за това, не съм за онова” са глупости и само ти трябва мотивация, време и желание (+ програма да ти постопи лагерите), както и да спреш да мислиш за това да си на кила, на които имаш нужда от една пудовка в джоба/раницата, за да не те отвеят есенните бури ;) Казвал съм ти го и преди - вземи качи 5-10кг активно тегло, следвай стриктно (а това го можеш) една програма за 5-6 месеца и да видим дали няма да избухнеш ;)
Накратко : АЙ, СТЕГНИ СЕ БЕ, ДА ТЕ *ОБИЧАМ* ;) :*
20.10.15
12:15
Плуването също е голяма работа и е доста добре да го правиш, аз съжалявам че се каня от 2 години да почна да ходя и все нещо друго идва.
Николай, като каза тъмна страна- днеска излезе трейлъра на Междузвездни- та подбора ти на думи е повлиян :D Иначе виж колко хубаво си го казал- време и желание, като тия двете трябва да имат пресечна точка, за да стане. Те не липсват генерално, но се разминават. Сега тънкия момент е да се направи желанието с по-голяма продължителност, за да има по-голям шанс като дойде и времето да се пресичат :D Иначе тая игра с качването вече съм казвал- при положение, че съм наясно какво ще стане, ако тръгна да качвам целенасочено- не мерси. Тренирам си и ям балансирано/каквото и да значи това/.
Та накратко- ядосах се и ке прекина джелезата ;)
Калояне, ми ето де действай- един път седмично какво те спира :D как подклаждам и аз, а не гледам мен си.
21.10.15
00:30
Калояне, ми ето де действай- един път седмично какво те спира :D как подклаждам и аз, а не гледам мен си.
Общо взето тичам всеки ден без събота и понеделник, ходя 2 пъти на танци, на катерене 1-2 пъти, на фитнес 2-3 пъти и с колелото съм навсякъде. Единственият проблем е, че тук трябва да си взема мембършип месечно и годишно и не ми се дават пари за да ходя един път. Другия вариант е да поразчистя сегашните ми занимания, ама няма да е сега :) предпочитам оправданията :). Като цяло и работя 2 неща, макар че на едната още не съм почнал на пълни обороти. Мога още оправдания да намеря, да продължавам ли ? Аз съм по добър с оправданията от теб, няма страшно :)
Даже и лъжа, фитнес-а рядко го докарвам 2-3 пъти, по скоро 1-2 ама тогава компенсирам вкъщи :)
П.С под секрет да кажа че плуването съм го оставил, като ме натиснат болежките :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 21.10.15 00:37.
21.10.15
01:01
Та накратко- ядосах се и ке прекина джелезата ;)
чЕкам!