Тренировка 40:
флор преса с пудовка / гребане с пудовка - 5х 18х16/18х16
лицеви опори/сгъване за бицепс - 3n 18/13х11
Тренировка 41:/
кофички/набирания - 3х 8/8 7/6
Пети ден водя обучения и обяснявам scsi, контролери и какво ли не. после след работа 3 часа трабълшутинг на една система. В общи линии отидох до лостовете да се поразтъпча малко.
Три дни разходки по балкана. Леки преходи, като за атрофант, но значително количество километри, денивелация и тн. Отделно помагах за пренасяне на покъщнина, така че от сутрин до вечер активност. Това е
Тренировка 42:
флор преса с пудовка / гребане с пудовка - 4х 20х16/20х16
Сутринта свърших доста задачки, но после размотаване преди работа и като хванах гребена на вълнатга между срещите завъртях няколко кръга. Доволен съм от гредна точка на това, че правя 20ки вече, а в началото 12 повторения флор преса с 16 килограма ми бяха относително тегави. Пак съм атрофия - просто една идея по-малко :D Ето - разсъждавам позитивно.
Тренировка 44:
раменни преси с пудовка - 15х16 4х10х16 + син ластик
лицеви опори + син ластик двойно - 7х12
сгъване за бицепс с пудовка - 4х8х16
упражнения за рамо с ластик
Нищо особено не е ластика - 5кг, но прави голяма разлика. Особено последните повторения стават трудни. По—различно е натоварването.
Тренировка 45
Бягане 5.74 км - 31:07 мин
Доста въздух имах днес и добавих още една обиколка на парка. Сериозно обмислям да се захвана по *целенасочено с атака на 5км мисля,, че е във възможностите ми да постигна добро време.
Тренировка 46
кофички/набирания - 2х 9/9 9/6 9/7 9/8
флор преса с пудовка/ гребане с пудовка - 3х 18/18
Тренировка 47:
бягане 3.44 км - 19:55
Подобрих си времето на тоя маршрут. Разбира се има някои условности - минавам през 2 подлеза и според хора и пресичания има променливи, но бива. А и го минавам сутрин рано или уикенди.
ЕДИТ Някой знае ли дали в НСА е отворено за простосмъртни?
Мнението беше редактирано от Бойко на 30.05.20 08:36.
Тренировка 48:
бягане 4 км - 20:58
Аз съм тъпо животно - не умея да си разпределям силите и да дозирам правилно натоварването. Не само за тренировките, но с всичко в живота. Зле ми е малко а вече минаха 40 минути. Ще се науча някой ден. Първия 1км и половина с добро темпо/за мен/ и грам не чувствах да се натоварвам - можех и още да натисна. вече към началото на втория километър и към 3тия взе да ми става трудно, но поносимо и мислех, че ще си добутам до 5ца, но явно съм се надценил. За това реших все пак да не си изплювам дробовете или пък да се влача и да спра. Трябва пак да почна с бягания където не надвишавам пулс 150 или нещо такова без значение темпото. До степен имах нужда и от това натоварване, че няколко дни ми се подпали главата всички са изпратени на обучения и вече втора седмица съм one man army по 10 часа на ден с кратки паузи за вода, орхидейник и храна - не в тая поредност задължително.
ЕДИТ - щипките/ръкохватките още чакам китайците да ги доставят. уж са по път ама да видим.
Мнението беше редактирано от Бойко на 03.06.20 21:49.
Тренировка 50:
3км - 18:11 мин
За дисциплина - пулса средно 152, което е доволно. Леко ми беше, а сега на тръстиката.
Тренировка 51:
раменна прес с пудовка - 16х16 4х10х16 + син ластик
лицеви опори - 2х20, 16, 2х15
Тренировка 52:
бягане 3км - 19:07
по-лежерно и от онзи ден - много ми се спи.
Тренировка 53:
Кофички /Набирания - 4х 8/8
Минах и покрай лостовете на бързо
Мнението беше редактирано от Бойко на 10.06.20 20:39.
Много се дразня на несериозността си и непостоянство :) Теглото снемам всеки ден, както и калориите, но минах от 1 седмична проверка на резултата и калибриране на нуждите към веднъж в месеца и отгоре. Това е контра продуктивно явно за мен - отпускам юздите. Така за 40 дни съм качил 700г. Нищо особено, като цяло - проблема е, че се движа нагоре-надолу в рамките на 2кг за тоя период, като гледам данните. Десетина дни дисциплина и после затриване за няколко. Движението ми е малко, въпреки че ходя всеки ден докарвам между 7 и 12-13 км редовно плюс нали тия дребни раздвижвания.
Като числа за 40 дни +700г, което означава излишък от ~5500 калории или ~140 на ден. Средния ми прием е бил малко над 2300, което означава че баланса е 2200. Явно все пак се е вдигнал неутралния. Предните сметки показваха по-ниски стойности.
Гледам делтите/не сладоледа - предпочитам конфети/ просто, обаче тази на процента мазнини и корема са на плюс осезаемо.
Ще се натисна повече и ще изчислявам предварително, това което ям. Сега ям и преценям кога да спра и смятам тогава, което явно за поддържане горе долу ми се получава, но аз целя друго. Окомера през годините ми е станал много точен, но с моя метаболизъм не е достатъчно. По-скоро гоня мерки, а не резултат на кантара. Трябва да се докарам до приличен процент мазнини надолу, след което да ги задържа някакъв период от време, защото имам планове да почна да качвам в някакъв момент. Искам да понатрупам пак малко мускули, а защо не и повече от преди, но като знам какво става ако просто вдигна приема сега ще омазня още.
Тренировка 54:
бягане 3 км - 19:33 мин
Добре доволен съм - разговор през цялото време и пулса средно беше 157. Вчера след работа в гаража до нощите разглобяване. Моторчето за шибидаха е за ревизия и от такм, като се почна едно разглобяване, за да сваля тавана на колата. Трябва да свалиш всичко от панели в багажника, лампи, колони над коланите и какво ли не. Забава :)
Тренировка 55:
флор преса с пудовка - 20х16 16х16* 14х16* 8х16*
* + син ластик двойно, пробвах различни позиции
гребане с пудовка - 4х30х16кг
лицеви опори 20,20,20
Спирам гребането с една ръка, защото явно се усуквам и ме боли гърба. А мож еи да е то това как стоя по 12 часа пред компа. Веротяно и двете са до някъде верни.
Иначе тия дни успях да си оправя колата и сглобя обратно. Отне доста часове, но съм доволен.
Тренировка 56:
бягане 4.37км - 31:38 мин
Много лежерно, като за обедна почивка в 20 часа. Среден пулс 143, така че дори не се смазах5
Мнението беше редактирано от Бойко на 20.06.20 20:58.
Тренировка 57:
набирания / кофички - 10/10 9/10 10/8 7/8 10/10 8/6
Това след цял ден хамалстване и тичане напред-назад. Набиранията ми стават лесни и то бързо, което е напълно очаквано. Интересно, че раменете са ми ок от кофичките - преди ги избягвах, че беше зле положението. Дали щото правя разни ротации, разтягания и прочие с ластика или щот не правя лежанка - не е ясно ;D
Мнението беше редактирано от Бойко на 20.06.20 21:08.
Тренировка 58:
Бягане 5 км - 28:47 мин
Понеделник редих паркет - 2 стаи за един ден и ми трябваше малко време за възстановяване. Класичи българин в отпуск. Бягането доволно - бях заложил 6:05 на км, но беше значително по-добре. До мине утре и 1 седмица почивка.
Мерки и теглилки след 11 дни - не е кръгло число, но това няма значение. Теглото е -1.1 кг, което се равнява 8500 калории дефицит или средно по около 770 на ден. Среднодневния ми прием е бил ~1900, а неутралния баланс 2660. Вижда ми се втората стойност малко висока, но имах доста движение, та не е невъзможно. Върнах се като резултати в началото на май месец. Ще видим сега как ще ми се отрази почивката на обезмасляването. Мисля да съм дисциплиниран и да не прекалявам, ноо...
ЕДИТ Тренировка 59:
раменна преса с пудовка - 2х15х16 2х12х16 + син ластик
втора част
кофички / набирания - 6х 10/10
ще дотренирам после, че ми изскочи работа...
ЕДИТ 2 - доволно - целта беше да си направя 10ките. другия път може да пробвам да целя още бройки или да добавя още 2 серии примерно. не знам. доволен съм че правя 10 набирания и 10 кофички и толко не можех преди.
Мнението беше редактирано от Бойко на 26.06.20 19:15.
Бедствам на морето все още. Активност малко плуване и доста разходки. Храната е под контрол, както и бирите - сиреч достатъчно. Днес отплаваме към балкана, но май няма да става за еко пътеки - дават го да вали. От понеделник обратно в матрицата
Тренировка 60:
раменна преса с пудовка - 15х16 4х10х16 + син ластик
лицеви опори - 20,20,20,20,15
сгъване за бицепс - 10х16 2х8х16
Тренировка 61:
бягане 5км - 28:32 мин
Излиза че съм подобрил с 15 секунди предното време - дори не го целях идеята беше просто да си направя 5км.
Тренировка 62:
кофички / набирания - 4х 10/10
Много счупен ден нещо направих та да се раздвижа.
Тренировка 63:
бягане 3.44 км - 20:37
Събудих се рано и направо излязох да направя леко бягане. Без зор по хладното и с приличен пулс около 150. Пак по пътищата днеска, така че се радвам, че раздвижих.
Тренировка 64 :
Бягане 3.04 - 18:30 мин
За първи път на дружбенското езеро - не е лошо. Иначе темпо за лаф и пулс под 150. Следващото бягане трябва да е с повечко зор
Тренировка 65:
бягане - 3 км - 16:10 мин
Имаше напън днес, но не до предел да не мога да си кажа името после.
Тренировка 66:
флор преса с пудовка - 20х16 15х16 + син ластик 3х12х16 + син ластик двойно
кофички / набирания - 3х 10/10 10/9 9/8 10/6
гребане с пудовка двустранно - 5х20х16кг
Напред - назад битовизми в суперсерия с разни упражнения.
Тренировка 67:
бягане 4 км - 25:21 мин
Събудих се чак след 3ти км -нисък морал днес.
Тренировка 68:
бягане - 4км - 21:56 мин
Бях много извън дзен зоната днес, което е трудно постижимо при мен. Първия километър за 5 минути и после малко забавих темпото, но като цяло си дадох зор доста. Тъпото е че не беше по умен начин ми директно от раз. Имах нужда явно, но ще гледам да избягвам тези изпълнения.
Тренировка 69:
раменна преса с пудовка - 15х16кг 3х12х16кг + син ластик 14х16+ син ластик
лицеви опори - 6х20
гребане с пудовка - 5х25х16кг
пулоувър вариация с ластик - 3х20 х син ластик двойно
сгъване за бицепс - 3х8х16кг
Вече 6ти ден бедствам на морето - в Гърция този път. Малко плуване, едно бягане, където видях как куче прескача 2 метра ограда/добре че беше собственика /, каяци, разходки и има една 50 кг щанга в къщата та правя тяга и раменни по малко за разнообразие. Всичко без зор, както му е реда на почивка.
Тренировка 70:
кофички/набирания - 10/10 10/9 10/10 10/8 9/7 8/7
Така! Направих нещо днес и се надявам това да бележи началото. Пусто толкова е трудно да си изгради човек навик. Ще гледам често, па макар и по малко да раздвижвам. Бягането си остава по-основна цел. Искам да си подобря времето за 5к.
Друго - последните седмици забелязвам тенденция. Ако закуся ми прилошава и ми пада кръвното/което и без това е ниско/. После цял ден ми е зле и това, като не говоря за закуска тип 10 вафли боровец или нещо от сорта. Преди също ми се е случвало, но са били единични случаи и не съм обръщал внимание.
Тренировка 71;
Бягане 3км 17:28 мин
Много нисък морал, желание и прочие. Загряването - да си чете самоубеждаване - беше сигурно 20 минути.
Тренировка 71;
Бягане 3км 17:21 мин
по-приемливо от предния път. Вчера обърнах 32ката няколко пъти на ръка - кекав съм. тия дни трябва да я понатисна, като хората.
Тренировка 72;
Бягане 3км 21:29 мин
Разходка с говорене - среден пулс под 150.
Тренировка 73;
Бягане 3км 20:23 мин
Като предния път, но все пак една идея по-бързо. Полезни са и за мен тия по-бавни бягания.
В много голяма тренировъчна дупка съм и няма излизане. Трябва да се сритам и да почна да правя нещо.
Теглото и калориите следя - всъщност това ми е най-голямата серия без дори ден прекъсване. Направих и калкулации. Смъкнати 1.4 кг след морето, където уж не прекалявах за разлика от друг път, но пак бях на плюс. Това за 23 дни среден прием - 2113 или по сметки се получава неутрален баланс от 2582, което ми се вижда високо с оглед на дневното ми движение или липсата на такова. По цял ден на работа от вкъщи и се местя от едната стая в другата. След и преди работа с едното хоби/полуработа пак пред компа и/в колата, но е пак пред лаптоп/и. Ще го видим...
Тренировка 74;
изхвърляне с пудовка - 2х5х16 2х8х16
обръщане с пудовка - 2х2х32 3х32 2х32
суинг с пудовка - 3х10х32
раменна преса с пудовка / гоблет клек - 2х 12х16/5х32
Днес започна добре - 30 сървъра стоварени пред подземния паркинг на работа. Два от които бяха по над 180 кг напълно нахакани с дискове и периферия. Пишеше, че трябва да се извади всичко и тогава да се местят :D може да се досетите как мина това :D
После се занимавах с откачена кора на колата, която се влачеше. всички там чудесии навиране под колата. Така и така бях загрял и помятах двете гюлета. Това че нямам никаква техника е повече от ясно, че съм супер омекнал също е ясно, но пък беше добре.