аз не съм ги натягал много...нямаше издребняване за техниката, просто исках да видя как ще се получат нещата...все пак се събираме за първи път...
в сравнение с това, което правихме на Варна...беше разходка из Плевен:)))
ще се наложи да наякнат приятелчетата(аз също де)...но ентусиазма е на ниво...
p.s. Анче, ти ако знаеш какво бях замислил за теглене на една гума с бърпита...но сърце не ми даде...:)))
clean and jerk 100kg.
пускам го тук, защото оператора е един от съботните участници..Жорката, който се оказа, че има гараж-оборудвам перфектно за кросфит и е на 20 метра от къщи....съдба...залавяме се здраво с него....
Мнението беше редактирано от slavko на 22.03.10 19:34.
казано от slavko на 22.03.10, 19:15:
clean and jerk 100kg.
...
Лекичко ти беше, май? Браво, Славко!
Утре групировката се сбира 9.30 на същото място....
Основното ще бъде малко аеробен кросфит...бягане с гумата, напади, спринтови отсечки...
ще е достатъчно гадно...днес ходих да потичам и ми хрумна...:))))...но подробностите утре, да не се откаже някой плахо четящ ентусиаст..:)))
и пудовката ще е там, ако има здравеняци, може и комбинацийки някакви да спретнем...
поканени се всички...предишни и бъдещи участици(чки)..:)))
и каза Славко...ДА пребъде кросфита...:))))
така, вчера какво ни се получи....участници Славко, Сашко и две тежички момчета, които ще вкарам във форма, каквото ще да става..:)))
Бяхме в малко камерен състав, някои закъсняха...но отсъствия от другия път почвам да пиша...айде...:))))
разделени на двойки..две двойки males..:)))
3 обиколки на стадиончето, със следните утежнения
-аз И сашко бягаме 80м. спринт(аз с гума, която е поне 10-ина кила)..после 80м. напади, 80м.спринт, и завършваме с напади...
-тежичките колеги...хващат гумата от мен и я дърпат заднешком, като се сменят на половината разстояние...като този който не тегли, носи пудовката..:)))...умея да ги измислям аз...после и те почват с нападите и спринта...
Те го правят в посока, обратна на нас, като идеят е който си свърши пръв обиколката има право да си почива, докато другата двойка свърши...хааааа..:)))
Нападите ни смачкаха...брутално...Малката машина свърши първи, но ще коригирам нападите другия път..:)))
След това...2 минутки почивка...
5 кръга от следното:
Бягане по стълби(над 20 бяха)...слизаш и 10 лицеви, а аз правих суингове...без спиране...никакви раздишвания....:)))
Можехме още...но времето малко напредна и аз имах задачки...
Много добре се държаха момчетата...евала...но не се натоварили като предния път...леко им било...
Или са правят на много здрави, или просто първата тренировка си е казала думата, но и двтата случая другата събота ще се постарая да им объркам дишането поне за 2-3 дена...
Поздрави
Ваш Славко
казано от slavko на 28.03.10, 10:31:
Малката машина свърши първи...
Поздрави
Ваш Славко
Доживях да го чуя - тва за мен се отнася ако някой не е разбрал :D
Онова за закъснелите и за отсъствията - също е за мен :D
казано от Madboy на 28.03.10, 13:55:
...тва за мен се отнася ако някой не е разбрал :D
Рзабрахме, разбрахме! :lol:
@ Slavko - Брат! Не ги убивай още от първите тренировки!
Иначе чудесно сте се забавлявали :coolgrin:
Аз не мога да разбера едно нещо...защо някой все трябва да ти мъкне тежестите :))))
защото аз измислям комплексите...хахахахахаха...бъзикам се...като дойдеш нагледно ще ти покажа, защо и какво(така се получава бре), ама ти както си тръгнала...ще ни биеш сите кросфитъри...мен, вик и др...:)))
е затва трябва да снимаме, което ми напомня, да обработя клипчето от първата тренировка...
Днес малко се разкършихме с малката машина Сашко...Madboy…който пак закъсня и другия път ще има наказателни обиколки..:)))
Running with Angie…беше избора...
аз почнах по-раничко...и като цяло си вървах идеално...но набиранията в началото страшно ме измъчиха...7-8минути ми отнеха...просто се вдървих ужасно и няма отпускане и тва е...яд, нерви...ама някой път няма как да си вървиш срещу тялото...
лицеви(на 3-4 почивки)...преси на 2-3…клековете на 2-3…последното бягане беше ужасно...та 27-28 минути...жалки набиранияяяяяя...:(((...
и после продължих със Сашко от лицевите...та изкарах с него още едно Анджи...:)))...без набиранията...:)))...
Общо за двамата 50мин....нон-стоп гърч...
Сашко се държи...хъс голям...потенциал мнооооого голям...но му трябвя повечко бягане...и набиране..:))))
Хубаво време...хубави хора...Обичам кросфита:)))
казано от slavko на 02.05.10, 20:46:
...
Running with Angie…беше избора...
Браво на вас!
Вариантът с 400 м бягане правихте, нали? Като гледам времето, няма как да е с по 1600 м бягане.
около 700м. ...:)))...обиколката на стадиона, на който бягаме е 340м. по най-вътрешния контур...
а и ръцете ми още на 50-тото набиране заприличаха на...та големи мъки...
Е браво много добро време!!
Но ние с Вик с тези повдигания на краката от вис се разбихме...отнеха доста време и въпреки това направихме време колкото Angie+2 километра бягане, което показва, че сме направили Анджи с повдигане на краката за същото време колкото предишните ни Анджита с обикновенни коремни преси.. но следващия път ще си го направим с 1600 метра и нормални коремни и вече тогава ще си мерим....резултатите :coolsmirk:
аз се меря само когато съперника е до мен...или зад, пред...така, че кат се видим...:)))...бъдете готови
набиранията ме скапаха, а по принцип рядко тичам и от там слабото време.
П.с. Днес обръщане на 65 и тяга без колани и т.н. На 145кг
Bw - 57kg :D
Ако успееш и 15х собственото си тегло ще си силен, относително, колкото мравка :)
Отсега да Ви предупредя и подготвя..СЪБОТА ще се тренира!!!
Мястото си го знаете, сгурения стадион зад градския(бившия Слави Алексиев)...
Участие могат да вземат всички любители на кросфита без значение стаж, пол...дори да Ви е за първи път, елате да се запознаем...не е задължително да се пребивате...просто ще си прекараме хубаво...ще побягаме на въздух...и така...
Това веселата част!
Тренировката ще бъде...идеята всъщност я взаимствах от кака Ви Атилова, та нея ще поменавате...леките модерации, които аз ще добавя ще ги обсъждаме както се съвземете и почнете да дишате...:)))
ТА...5 кръга от...
5 HSPU’s…който не може, има 48 часа да се подготви...няма извинения...в краен случай ще нося пудовката(24кг.), и ще се правят 10суинга, така че решавайте си:)))...
50 клека(собствено тегло)
50 лицеви опори
350м. бягане....
на 1-ви, 3-ти, 5-ти рунд след лицевите правим по 20 бърпита(без лицева)
след 5-ти рунд 150коремни...
Начален час : 10:00…a.m….Fuckin’ SHARP!!!
Да кажа...за Сашко и Валери присъствието и раздаването на МАКС е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО(...без закъснения...)...да няма дърпане на уши после...Вие машини ли ще ми ставате или трибойци и кикбоксьори...аааамаха...
Яжте, спете, палете свещи...събота ще Ви се опънат жиличките...
Славко
Мнението беше редактирано от slavko на 10.06.10 17:05.
малко раздвжижване направихме със Сашко...аз се понабирах, той пообръща...:)))
Не можел да обърне 70кила...хаа...да ама не...а аз за какво съм там...:
Кривичко малко, пада му на кръста, но силата я има, ще оправяме техниката...
http://www.youtube.com/watch?v=z5_U5ZC332o
сега почивка тотална, че утре сутринта се запретваме...и малко снимки има...Саше айде..:)
Мнението беше редактирано от slavko на 11.06.10 17:51.
Славко:)———————————————- Опити за Front Squad.
Ахаха, Техниката на обръщането е ужасна, ама ще се подобрява:)
Сефте 70кг.
Мнението беше редактирано от Madboy на 11.06.10 18:23.
тука преден клек се учим, добре са краката...мобилността сега я обработваме...
а теб кой ти каза да отваряш краката при обръщане?
11.06.10
20:53
Не трябва ли при изхвърлянето да са по отворени (и пръсти леко навън).
казано от slavko на 11.06.10, 20:26:
тука преден клек се учим, добре са краката...мобилността сега я обработваме...
а теб кой ти каза да отваряш краката при обръщане?
От опит говоря.
Поне на раменен хват трябва да са според мен.
edit:тва прозвуча много нафукано, но просто при мен е така.
Мнението беше редактирано от Никола на 11.06.10 21:29.
пиша за последен път...това е преден клек...краката са му добре, просто няма стабилност в таза и няма добра моблиност в раменете и лактите...
power clean движението е със събрани крака...айде да кажем на разкрач, колкото раменете...
snatch е движението при което тръгваш със събрани крака и след като поемеш тежестта горе, заключиш раменете...долу си в разкрач...то е и нормално...есетествено е и т.н.
днес правихме CLEAN…обръщане...
Той и Славко говори за клипа - Power Clean.
На друго място също са ми го показвали по този начин, дори още по-събрани крака:)
http://www.youtube.com/watch?v=sYKHa9pfelU
http://www.youtube.com/watch?v=6TlbDQUWs0s
Мнението беше редактирано от Madboy на 11.06.10 22:42.
12.06.10
05:39
Славко спира, ние продължаваме:)
И на мен краката на обръщането са ми горе долу така.. По-събрани. А при изхвърлянето трябва да са по-разтворени и пръстите да сочат леко навън, за да може коремът да влезне хубаво напред между краката и съответно гърбът да се изправи и стегне по-добре.
EDIT: Допълвам си поста, за да се изразя по-добре, че май стават недоразумения.
На КЛИПА Сашо прави обръщане - тук краката трябва да са по-събрани. На снимката е преден клек.
Малко по-широк и лек разкрач, заедно с пръсти навън, се прави при изхвърлянето, което си е друго движение, но го споменавам по повод разкрача.
Това е и от мен по заформилата се дискусия:)
хубава тренировка на всички днес
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 12.06.10 06:09.
Да обобщя - Не коментирайте изхвърляния - ТЯХ ПРОСТО ГИ НЯМА В ПРОГРАМАТА, И НИКЪДЕ ГОРЕ НЕ СМЕ ПОКАЗВАЛИ ТАКОВА НЕЩО!
Защо коментирате нещо несъществуващо ?!
Клипа - POWER CLEAN - Кое е неясно ?!
Снимката - Опити за преден клек - И тук лично аз не виждам неясни неща.
Като пуснем материали с правене на Изхвърляне на тях - пишете как се правят, в момента тях ги няма.
За Никола - Да, така се прави PowerClean! (Обръщане) демек.
Мнението беше редактирано от Madboy на 12.06.10 06:09.
Никола знае как стават нещата по принцип, а ти нямаш много време...стига писа по форумите,защото след 30мин. почваме!!!
Айде и аз да се пробвам на вашия комплекс:
31:46мин, като техниката на упражненията не беше много добра, издръжливостта ми - зле, просто тренирах към 12ч. и е адска жега.
THIS IS SPARTAAAAAAA!
Кефите много! :coolsmile:
Славе, само брадата ти липсва и си готов за двойник на цар Леонид! Яко си изрязал пресата.
И гледам - разраства се групата! Много радвате! :coolgrin: Thumbs up!
бегай мани, тия лапета как ди дишат във врата не е истина...а бях наистина на парцал...много тежка седмица ми се насъбра...
Наистина групата беше доста добра, а и комплекса си беше мммммм гадничък....
Валери ми направи доста добро впечатление...качил е някое килце...не е замазал...има я искрицата в очите...свърши минута след мен само...Голямо БРАВО за него!!!
Сашко се държа добре, хвана суинговете...накрая обаче не успя да си довърши последната обиколка...почна пресите...при условие, че колкото почивки направи, толкова toes to bar ще прави накзателни:)))...измислям ги гадориите,а..?..:))))
Е разбира се, бяхме толерантни и се накачихме всичките на лоста, даже тази снимка мисля да я пратя в crossfit.com…яка се е получила...
Женската част също се включи добре...е с 10 лицеви, без бърпита...защото беше прощапулника...но добре добре...!!!
С този комплекс изпратихме Валерчо, който заминава на бригада в Америка...УСПЕХ приятелче...много хубави емоции, спомени и мноогогогогого парички...и чакаме да споделяш как кросфитиш в Аляска...
Това е....поздравявам пак всички за днешната тренировка...другата седмица, ако съм в Плевен ще повторим...
:coolsmile:
Много добра тренировка, благодаря Славко - не мога да ходя :D
Тия суингове започнаха да ми харесват, като се върна отново почвам с вас. Надявам се да поддържам формата :)
Пожелавам ви това лято да се скъсате от тренировки, най-често от тренировки на плажа :coolhmm: и подобряване на резултатите.