25.03.10
08:43
как да наблегна на частта която е в най-долната част на бицепса..точно над сгъвката на ръката..нещо куца..нагоре е добре ама точно тази част е на половината направоо много странно :) някакви упражнения ???
Концентрично сгъване, като се спуска до разгъната ръка. Другият вариант е скотово, но там докрай не спускай. Аз най-много усещам треската именно в долнната част при концентричното.
25.03.10
09:16
Значи не знам дали ще успееш да ме разбереш... Както ти каза Стоянчо - концентрично сгъване обаче като пускаш дъмпела не в нормално положение ами завъртян на 90 градуса, тогава при вдигането ще усетиш как започва още от свивката напрежението, прави го бавно... Разбра ли ме или да ти търся снимка... ?
Мнението беше редактирано от Bad^Boy на 25.03.10 09:18.
Да, правилно отбеляза Bad^Boy! Ключово е в долно положение юмрукът става перпендикулярен на стъпалото на крака, който използваш за опора! По друг начин казано лоста на дъмбела лоста на дъмбела прави прав ъгъл със стъпалото ти. Аз самият от 2 месеца наблягам именно на тази част на бицепса и резултатите са налице! Изпълнението е бавно, а горе китката е счупена и изцеждаш за 1 секунда. Спускането да е за 1-2 секунди. ;)
П.П.Тренирам бицепса 2 пъти седмично с по 1 упражнение (в двата дни упражненията са различни) в 5 серии и 8-10 повторения.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 25.03.10 10:51.
26.03.10
06:52
мхм ясно значи..искате да кажете концентрично ама като чуковото не нормално сгъване ами както казахте лоста на дъмбела да е перпендикулярен на опорния крак...аз пък тренирам бицепса нормално 1 път в седмицата 3 упр по 3 серии по 8 повторения... и се чудя дали да продължавам да го тренирам с трицепц..макар че при всеки е индивидуално..но маи така ще си продължа и ще вкарам един път в месеца 21 упражнението като една цяла тренировка и друга тренировка супер серии с трицепса естесвтено :) разбрал ли съм всичко и какво мислите за другото :)
26.03.10
13:13
казано от Стоянчо на 25.03.10, 08:59:
Концентрично сгъване, като се спуска до разгъната ръка. Другият вариант е скотово, но там докрай не спускай. Аз най-много усещам треската именно в долнната част при концентричното.
Правилно, и като правиш дроп серии, направо бицепса избухва и се получява - Pump! :)
@eAGLeT - само началото е като чуково сгъване, изходната позиция. След това веднага извиваш така, че китките да сочат тавана. Сгъваш, горе държиш 1 секунда и за 2 секунди спускаш ;)
29.03.10
16:30
последноооо - като държиш горе ръката при концентричното е с нормален подхват се едно с дъмбел от седеж..а като пускаш надолу ръката се извива до чуково ?
Мнението беше редактирано от eAGLeT на 30.03.10 08:51.