25.03.10
17:28
Здравейте ! От доста време се каня да пиша и най-накрая го правя.Значи от скоро (2 седмици) ходя на фитнес. Това което искам е ако можете да ми кажете някоя хранителна и тренировъчна програма,защото проглемът ми е следния.Като цял съм слаб ,ръцете и краката ми са тънки,но имам голям корем за съжаление и винаги ми е било проблем да го сваля 182см/75 кг съм.Искам само да сваля корема и да кача малко мускулна маса.Какво ще ми препоръчате.Благодаря Ви предварително !
прочети малко за тренировките за корем направи парво 1 седмица 3сери по 20 горна част и долна 2 седмица 3 по 25 и трета седмица 4 по 40 яш побре повече яйца и тренираи успешно успех !
25.03.10
17:50
Благодаря ти :) Аз правя коремни преди от близо 2 месеца в домашни условия,сега вече и във фитнеса.Може ли да ми кажеш други храни освен яйцата благодарение на който мога да кача мускулна маса и да не ми пречат на свалянето на корема :)
26.03.10
06:22
Знаеш ли какви работи има в жълтъка на яйцето? Блякккк :) Ако искаш да чистиш мазнинките недей да ядеш повече от 1 жълтък на ден... а белтъци колкото поискаш на воля :)
Като цяло за хранителния план спри хляба или го намали до минимум... той доста разширява стомаха. Сладкото също ще е добре да ти стане в челния списък на враговете. Безалкохолното на минимум.... и така. Ако не си много зле да трябва да минаваш на диета... може да стане ако се съобразяваш с тези неща... :)
А за тренировката има 3 дневни сплитове, 4 дневни... какво предпочиташ... хубаво е първо да прочетеш из темите така общи принципи.. защото ако не си тренирал до сега не може просто ей така да се метнеш в залата и да започнеш да правиш каквото ти е казал някой тука от форума.
Трябва да разгледаш упражненията. Да прочетеш малко теория, кое упражнение за какво е. През това време можеш да ходиш да побягваш така леко. За това не ти трябва кой знае каква теория :) и така.... добре е да имаш някакви основни познания.. за да си нямаш проблеми после и да не се контузиш нещо от неправилно изпълнение. Да не говорим, че правилното изпълнение на всяко упражнение ти е 50% от успеха.
26.03.10
06:52
казано от Bad^Boy на 26.03.10, 06:22:
Знаеш ли какви работи има в жълтъка на яйцето? Блякккк :) Ако искаш да чистиш мазнинките недей да ядеш повече от 1 жълтък на ден...
Какви лоши работи съдържа жълтъкът на яйцето, та не е препоръчително да се яде по повече от един дневно?
Като цяло за хранителния план спри хляба или го намали до минимум...
Пълнозърнест хляб и паста - и те ли трябва да се елиминират?
Сладкото също ще е добре да ти стане в челния списък на враговете.
Включително подходящото количество след тренировка?
Безалкохолното на минимум...
Тук се съгласих - газираните напитки са лоша идея, трябва да се внимава с плодовите сокове (особено тези в кутия).
А за тренировката има 3 дневни сплитове, 4 дневни...
Човекът тренира от 2 (словом - две!) седмици и ти му препоръчваш 3-4-дневен сплит?! Дали е подходящо?
Krasimir4o123, разгледай форума по-подробно, прецени възможностите си (пари, време) и дай да коментираме по-конкретно. В момента искаш някой да ти преразкаже половината форум и да те даде съвет, гледайки на боб или кафе (тъй като не знаем много неща за теб). Виж и това.
26.03.10
06:56
Кольо, ти и още няколко човека превръщате този форум в личен спор... няма да коментирам повече.
Не, просто изказваш грешни твърдения, при това без да се аргументираш и от горе на всичко се сърдиш, ако някой не е съгласен ;)
Яйцата са си ОК, аз ям средно по 5 цели на ден, някои дни и по 10.
Към автора на темата: Храните съдържат въглехидрати, белтъчини и мазнини, плюс някои други нутриенти, но по-важно е от какви източници са те, т.е., избирай естествени и качествени храни, тренирай си и нещата сами ще се наредят. Нека месото и яйцата са ти основни източници на белтъчини. Към тях добавяй качествени мазнини и въглехидрати.
За сплитове ти е рано а и няма нужда. По-добър ефект ще имаш от 3 тренировки за цялото тяло, като ползваш основно комплексни упражнения. Има доста такива програми, и аз съм писал такива, избери си някоя.
С две думи не може да ти се каже какво точно и как да го правиш, ще се наложи да почетеш малко :)
Мнението беше редактирано от Петко К на 26.03.10 07:19.
26.03.10
07:30
Bad^Boy, питах кротко и спокойно. Лично отношение в този форум нямам, уверявам те, особено пък лични спорове.
Някои от съветите ти в случая са не достатъчно конкретизирани, а други - общо взето погрешни (виждам, че не само аз смятам така).
в жълтъка има белтъчини и мазнини ... и кво? ако някой го притеснява думичката “холестерол” да попрочете точно какъв холестерол има в жълтъците, как и колко от него се усвоява и какво точно става с него.
по въпроса за тренировките - съгласен съм с Петко К. потренирай няколко месеца и малко по малко ще започнеш да усещаш кое как ти се отразява - тогава ще си направиш сплит който да работи при теб. ако очакваш до лятото да станеш “батка”, съжалявам, но няма да стане .... но ще започне да си личи, че спортуваш. не мога да си представя колко голям корем имаш на тоя ръст и килограми, но тренирайки, ще се постегне и няма да приличаш на сомалииче.
за храненето - има много изписано в сайта и форума - попрочети. след това, като знаеш кака си се хранил до момента, си прецени какво, колко и как да промениш.
ако имаш някакви конкретни въпроси - питай тук, но с теми от рода на “направете ми хранителен режим без да имате никаква информация” и “искам тренировъчна програма без да ви кажа какви са ми целите” няма да стане - едва ли някой ще седне да ти преразказва основите на храненето и тренировките при фитнеса и бодибилдинга. :)