17.02.05
11:34
целта ми е маса на бицепсите и ето какви упражнения правя
1. концентрирано сгъване - 4серии х 8 повторения - 15кг
2.Сгъване с кръва щанга - 4сеии х 8 повторения - 45кг
3.сгъване с дъмбели - 4 серии Х 8 повторения - 20кг
4.чуково вдигае на дъмбели - 4 серии Х 12 повторения - 15кг
избягвам правия лостзащото много ме болят китките.трябва ли да го включа
честно казано с всички тия упражнения се натоварвам нормално - никак не ми е тежко даже и имам сила за още
тренирам ги един път в седмицата
много товариш бицепсите, като малка група те не се нуждаят от толкова много,за да растат. Препоръчвам ти класичката система 3х3. Малко ще ти коригирам подреждането на упражненията, първо сложи базовите (сгъване с щанга,сгъване с дъмбели), а концентричното остави за накрая. Удачно би било да им сменяш местата от време на време, но да ти бъде за разнообразие. Успех!
Първо ще ти кажа,че 16 серии за бицепс е направо налудничево :) Намали ги на 9-10.Това,че след тренировката не си изморен може да е от много работи:примерно каква ти е интензивността :?: почивките между сериите :?: .Също тежките упражнения като сгъване с щанга и дъмбели ги прави в началото.Дай малко инфо за теб.
175см,75кг, 34 - ръка
тия 16 повторения ги правя за около час и никак не се изморявам, макар че не мога да увелича засега килограмите - това ми е максимума(все пак тренирам от около половин година)
17.02.05
16:05
Човека е адски прав, дори 3 понякога са много. Не е важно колко вдигаш, а как изглеждаш, така че не се товари с много килограми, прави по 8-10 повторения и ще си 6 :)
нк
я кажете така по-добре ли е за маса
1.сгъване с крива щанга х4
2.сгъване с дъмбели х4
3.концентрирано сгъване х4
илие по-добре да внеса някакво разнообразие с друго упражнение
и добре ли е след бицепса да правя трапец
20.02.05
22:36
направи една загряваща серия с малко кг. и после
скотово сгъване 3x10(10,8,8,)
чукове 3x10
концентрично 3x10
от повече серии според мене няма да качиш маса(мое мнение)
поне аз тренирам така и има напредък
Започни с сгъвания с крива щанга 3-4 серии,след това си избери още 2 упр по 3 серии,които да ги въртиш всеки път
21.02.05
15:22
[quote author=“freakster”]я кажете така по-добре ли е за маса
2.сгъване с дъмбели х4
илие по-добре да внеса някакво разнообразие с друго упражнение
и добре ли е след бицепса да правя трапец
Приятелю много серии правиш.....прави базови упражнения например:
1 - сгъване с крив лост 3 по 6-8пъти
2 - сгъване с дъмбели 3 по 6-8пъти
и това е напълно достатъчно ако го изпълняваш както трябва и с малко по тежко :roll: :lol:
И аз така си мисля, че за бицепс 3 урпажнения по 3-4 серии са много. 2 упражнения, ама тежки с по 3 серии като преди първото 1 или 2 загряващи серии
Аз съм на същото мнение.Но правиш правилно упражненията и загряваш хубаво преди това. :)
[quote author=“freakster”]я кажете така по-добре ли е за маса
2.сгъване с дъмбели х4
еми значи остават същите ъпражнения само че с по три серии и да видим дали ще има ефект.досега тренирах 4упражнения х 4 серии и май направих релеф вместо маса,сега само времето ще покаже
24.02.05
14:20
[quote author=“freakster”][quote author=“freakster”]я кажете така по-добре ли е за маса
2.сгъване с дъмбели х4
еми значи остават същите ъпражнения само че с по три серии и да видим дали ще има ефект.досега тренирах 4упражнения х 4 серии и май направих релеф вместо маса,сега само времето ще покаже
Ако правиш 3 упражнения по добре прави по 2 серии а не по 3 че пак идват много..... ако правиш 2 упр. тогава по 3 серии .. Ако искаш маса де 8)