Моля ви за коментари относно тренировката, тъй като малко се обърках?
Зарежи велото и изкарвай велосипеда :) Искаме и снимки :)
хихи! добрее! изкарвам го, само да спре да вали! а снимките на - велосипеда или мои :))) не съм много сигwрна, че искате да ме видите в сегашния ми вид.... :)))))))
Мнението беше редактирано от maxxi на 16.04.10 21:34.
Здравейте bb- forum- ци!
Нощес, дали заради виното, което изпих вчера, или заради нещо друго, не зная, но получих прозрение!
Спортът трябва да е най- вече удоволствие, а не досадно задължение, когато не си професионален спортист, де. Така, че - спирам да се меря /поне за три седмици/, както и да следя показателите на велото. Само с храната ще внимавам. И ... в понеделник влизам в залата на Академията, пък да видим...Доста се затормозих психически от тези килограми, мерки и стойности на велото, може би и за това нямам особен резултат.
Днес направих готина тренировка -
първо - гирички - 30 мин. 3 серии по 20 за бицепс, задната страна на ръката, рамене и гърди; 10 женски лицеви опори
коремни преси - 3 серии по 30, дори направих 15 с вдигнане на краката.
40 мин. любимото ми вело, не съм следила нищо този път, само гледах да ми е приятно. Изпотих се яко!
Добавям храната за вчера:
закуската я пропуснах, тъй като вечерята предния ден стана много късно
13.00 - две яйца, спаначено пюре със сирене и яйце
17.00 - капучино
20.00 - салата с риба тон и 100- ина грама кашкавал гауда
Водата ми беше под всякаква критика :((( - по- малко от литър...
Мнението беше редактирано от maxxi на 18.04.10 05:47.
И ето днешният ми ден -
8.30 - гирички - 4 по 20 серии от всички упражнения за ръце, които зная
9.30 - 2 супени лъжици овес с 50 грама сирене - пробвах овеса с мед, но не ми хареса особено
11.00 - ябълка
12.00 - пелмени със сос от сметана, синьо сирене и кисело мляко /не е много диетично, но бяхме на гости/, три заешки дробчета, салата
20.00 - зелена салата с 1 и 1/2 пилешка флейка на скара
2 литра вода
Лека нощ!
Мнението беше редактирано от maxxi на 19.04.10 05:37.
Днес -
станах къв 7.30 и докато оправях детето за градина забравих да закусвам :((
Карах вилото към 9 - 60 мин.
10.30 - ябълка
11.30 - зелена салата с парченца шунка и едно парче пиле със сусам на скара
2ч. - две яйця
17.00 - ябълка
20.00 - зелена салата и пълнозърнести спагети с кашкавал
един бонбон мерси :(((
Нещо с храната май се дъня.....
Вода - 3литра.
Днес -
станах къв 7.30 и докато оправях детето за градина забравих да закусвам :((
.
Какво значи забравих???Или си гладна или не.Защо трябва да закусваш, като нещо по задължение. Храненето е или нужда или удоволствие, но не и задължение. Всъщност хранта ти не е зле, въпреки спагетите вечерта и бонбона
Права си, Дива! Всъщност не бях гладна, но нали не трябвало да има повече от 12 часа между първото хранене и последното? Благодаря ти за коментара!
Здравейте и днес!
Днес не съм тренирала и може би няма, тъй като нощес малкият ни устрои голяма фиеста - в три часа ходихме до Пирогов и сега се чувствам доста отпаднала.
закуска - ябълка - не бях гладна
11.00 - пълнозърнести спагети с кашкавал и шунка, около 150гр.
16.00 - агнешко и една филийка пълнозърнест хляб с маслинен пастет
20- предполагам - месо със зелена салата
Може пък е да направя една 40- ска на велото и малко гирички, ще видим като взема чудовището от ясла :)))
ААА, забравих най- важното - бях решила да не се меря известно време, но не издържах! - още 1 см. от бедрото! и цели 2 от талията!
и аз да си кажа -
60 мин вело, бях се зарекла да не гледам показатели, ама се изкуших - 35 км., 360 кал. средна скорост 37км/час.
закуска -
2 филийки пълнозърнест хляб със сирене екскузия 0.2% и три резанчета шунка
11.00 - ябълка
12.00 - свинска пържола на скара със зелена салата
20.00 - зелена салата с риба тон, две хапки свинско месо
22.00 - един хрущал
Днес си купих дънки 29- и номер, аха да ми станат, до края на седмицата - трябва да ми станат! поне така много ми се иска!
лека нощ!
и аз да си кажа -
60 мин вело, бях се зарекла да не гледам показатели, ама се изкуших - 35 км., 360 кал. средна скорост 37км/час.
закуска -
2 филийки пълнозърнест хляб със сирене екскузия 0.2% и три резанчета шунка
11.00 - ябълка
12.00 - свинска пържола на скара със зелена салата
20.00 - зелена салата с риба тон, две хапки свинско месо
22.00 - един хрущалДнес си купих дънки 29- и номер, аха да ми станат, до края на седмицата - трябва да ми станат! поне така много ми се иска!
лека нощ!
Здравей, maxxi и от мен искам само да ти кажа , че няма невъзможни неща след като си решила, че дънките ще ти станат значи ще се получи всичко е въпрос на психика.
Благодаря, Нени! Дано! И аз искам да вярвам в силата на положителното мислене! Ще пиша дали са ми станали в петък! хихи!
Мнението беше редактирано от maxxi на 21.04.10 19:33.
Благодаря, Нени! Дано! И аз искам да вярвам в силата на положителното мислене! Ще пиша дали са ми станали в петък! хихи!
За нищо от опит знам, че положителното мислене прави чудеса поздрави от мен:)
днешният ден мина горе- долу добре. Сутринта -
8.30 две филийки пълтозърнест хляб - едната със сирене екскузия 0.2%, другата с маслинена паста
9.30 -10.30 - вело, като последните 10 минути се изсилих бая - 45 км/час! хих! забравих - 30мин. бицепс и трицепс
11.00 - ябълка
12.00 -пиле на скара с кожа и зелева салата
17.00 - две пълнозърнести филийки с маслинена паста
19.00 - и станааа мазало - бяхме на гости - зелена салата с домати, авокадо и сирене, свинско в сладко- кисел сос 5-6 парчинца и пилешко със зеленчуци - две- три лъжици, една вилица ориз със зеленчуци - утре трябва да се самонакажа!
А на вода не мога да се напия днес - повече от 3л. и половина и още съм жадна!
Лека!
Мнението беше редактирано от maxxi на 23.04.10 07:05.
Момичетаааа! Направих го! И имам нужда от вашата помощ!!!
Днес влязох във фитнес зала! Събрах целия си остатък от самочувствие и влязох и можете ли д аси представите??? никой не се разсмя като ме видя, а даже бяха много любезни! Не съм тренирала, а исках да се запозная с условията и да се уговоря с някой инструктор, но се оказа, че залата не разполага с квалифициран такъв. Имало обаче едно момиче, което било в час с програмите и упражненията, но все пак ми се иска и повече мнения да получа и за да можете да получите максимално вярна представа за моето тяло, се осмелих и се снимах. Така, по начало никога не съм била кльощава, имам широки рамене и това, което искам да постигна с фитнеса е повдигане на дупето, стягане на трицепца, че нещо бая виси, прибиране на корема и стягане, както и стягане на вътрешната чест на бедрата. По принцип не обичам силен релеф въхру женското тяло, обичам стегнати форми, но без много релеф, както и маса, де, тай като съм малко едра и не смятам, че биха ми отивали. Бих искала максимално да се приближа към желания образ. Но имам нужда от помощ - не зная какви тежести да слагам на уредите и колко серии от упражненията да правя? Ако можете да ме ориентирате, ще съм ви много благодарна!
http://www.bb-team.org/gallery/132410/ - ето и обещаните снимцичи
Мнението беше редактирано от maxxi на 23.04.10 15:51.
Здрасти, напомняш ми как изглеждах аз преди да тръгна да тренирам. Имаш нужда от намаляне на % мазнини на първо време. Аз започнах с кръгови тренировки 5х5 и базови упражнения: много клек, мъртва тяга, лег преса, военна преса, напади, лицеви опори...в общи линии се стремиш да натоварваш цялото тяло с едно упражнение, а не някакво минимално мускулче каквото е бицепса. Освен базовите упражнения, аз бих включила кардио: сутрин на гладно ако можеш.
Килограми никой не може да ти каже колко да слагаш на тежестите, но важното е да е ТЕЖКО :) В началото, разбира се, започни с по-леки тежести.
Също така в ежедневието си прави неща, които те натоварват. Изтичай по стълбите нагоре, вместо асансьор. Вместо обичайното бавно темпо на вървене, можеш да си представиш че бързаш адски много и да се стараеш да бързоходстваш (просто ако бягаш по улиците, хората гледат странно). Ако ходиш в паркове, взимай си въже за скачане и 10-15 минути подскци вършат чудеса.
Това е само за тренировките, отделно храната е най-важна, ти си знаеш :)
Успех :)
Мнението беше редактирано от Anelia на 23.04.10 18:28.
Благодаря, Анелия! Това, което ми казваш ми вдъхва надежда и вяра, че мога да се справя! Иска ми се да ида да ми измерят мазнините, но не зная къде - сигурна съм, че се е коментирало тук някъде във форума, но ще трябва да потърся! Съветът ти е ценен за мен и ще гледам да го осъществя! Лека!
Мнението беше редактирано от maxxi на 23.04.10 19:37.
Значи, браво!
На твое място щях да направя 2-3 тренировки с въпросното момиче, като се старая да науча техниката на основните упражнения. Не си взимай програма от нея, кажи й, че искаш да научиш техниката на упражнения като клек, лег, тяга, военна преса, напади, суинг, добро утро. Абе каквото знае, да ти покаже. И после ще съчиним програмата дружно.
Не ти трябва да си ги мериш процентите, аз моите също не ги знам нито колко бяха, нито колко са сега. Това са някакви числа, които скоро ще паднат, така или иначе. Карай си на усет.
Благодаря, момичета! Така ще направя! Важното е да започна, нали?
Ето отчетът ми за вчера -
8.00 - ужасно гадно - 2 суп. лъжици пшенични зародиши с кисело мляко - нисък процент
коремни преси 4 серии по 20
гирички - 4 серии по 20
11.45 - пълнозърнести спагети с кашкавал и броколи
17.00 - 50 гр. пилешка пържола
19.00 - пилешка пържола и зелена салата с риба тон - около 2 лъжици
3 литра вода с лимон
Забелязах, че кожата на корема ми е странно увиснала - все едно някой го е изпразнил и сега му нама съдържимото :(((
Не се притеснявай за това сега започваш и предполагам смъкваш килограми и мисля, че малко или много е нормално да увисне малко като тялото ти свикне с упражненията, а по- късно като тръгнеш и на фитнес ще започнеш да стягаш, а също съм новачка във фитнеса, съм спортувала преди, но имах периоди когато съм се изоставяла не, че съм имала по сериозни проблеми с килограми , но коремчето ми беше слабо място няма да ти казвам колко увиснало беше. Така, че за всичко се иска време от веднъж не става :)
Хаха! Сигурно е така, Нани! Зная, че отведнъж не става, но нали знаеш, всеки иска да има резултати по- бързо! Дано да се прибере по- бързо, че сега се е надиплило над дънките много смешно :))))
Вчера -
8.00 - две пълнозърнести филийки, едната с маслинена паста, другата с шунка
10.00 - 52 мин. със скорост 40км/час и гирички
12.00 - понеже ходихме с малчо в зоологическата - една принцеса с шунка и кашкавал
15.00 - 50гр. месо на скара
20.30 - зелена салата, китайска салата, 3 лъжици оризови спагети
2.5 литра вода с лимон
Здравейте!
пропуснах един ден, но той така или иначе беше пълен провал откъм храна и спорт.
За вчера
9.00 - 60мин. с 40 и отгоре км/час
10.30 - ябълка
11.30- три лъжици овесени ядки със 40гр. сирене
13.30 - пълнозърнести спагети с броколи, парченца шунка и две лъжици сметана
19.30- спаначено пюре със сирене и яйце и салата - домати и краставици
3л. вода с лимон
Здравейте момичета!
Направих го! Влязох във фитнеса, но не само за да гледам, а тренирах! И... познайте - никой не припадна от смях, сигурно защото бях сама в залата, де.
За съжаление, обаче, се оказа, че момичето не знае много повече от мен....
И така - първата ми тренировка мина така -
5мин. бързо ходенена пътечкатар 15 мин. тичане на 7-ма степен
крос тренажор - 15мин. н апърва степен, интервално - 1 мин. бързо, 1мин и половина - умерено темпо, но май не упях много да следя това с минутите
Коремни преси, 4 серии по 20
упражния на уред за външната страна на бедрото - с тежест 10кг. 3 серии по 12
упражнения на уред за вътрешната страна на бедрото - с тежест 10кг. 3 серии по 12
пак н ауред - 3 серии с 5кг. по 12 за бицепс
3 серии по 12 с 5 кг. за трицепс
и за дупето - 3 серии по 12 с 5кг., но последните две от последната серия не успах д аги изпълня.
Не зная защо, но май очаквах повече от тази тренировка....
27.04.10
08:54
Стой далече от машините и ще получиш повече :)
Кои машини имаш пред вид? Повече да правя упражнения със собствената си тежест ли?
27.04.10
09:15
Кои машини имаш пред вид? Повече да правя упражнения със собствената си тежест ли?
Твърде слаба си за упражнения само със собствената тежест. Обаче, както ти казаха и преди няколко поста, не виждам да си правила нищо от препоръчаните: лег, тяга, клек, суинг, напади/отпади, добро утро, лицеви опори, ренегадско...
Приеми машините като аксесоар към тренировката, както гривничка или колие са аксесоари към една красива и добре облечена дама. Ако можеш да избираш кое ще имаш - красиво и здраво тяло, или слабо и болно такова, но с красив аксесоар?
Съжалявам, че мак сега отговарям, но нямах нет. Не че се оправдавам, но както казах преди - разчитах на това момиче да ми покаже упражненията, а тя също не ги знаеше, и изобщо тази зала е много оскъдна.
А и все още не мога да те разбера за кои машини говориш?
На връщане от яслата открих нова зала - супер голяма и със сташно чного уреди. Даже имат инструктор и срещу 10 лева момчето днес ми направи програма - за 4 пъти седмично, в продължение на един месец. След един месец ще я смени.
И така, ако може така да се каже, днес ми беше бойното кръщение!
8.00 - две филийки пълнозърнест хляб със сирене екскузия и шунка
9.00 - кростренажор - 10мин.
бедрено разгъване - 3 серии по 12
бедрено сгъване - 3 серии по 12
пек дек - 3 серии по 12 с 5кг.
разгъване на вертикален скрипец - 3 серии по 12 с 10кг.
пропуснахме коремните преси, тъй като имам страшна мускулна треска от вчера
30 мин. бързо ходене на пътечката
Малко ми се зави свят като слизах от пътечката и трябва да призная, че някои упражнения ме затрудниха, но се чувствам супер! В петък - пак!
28.04.10
08:26
бедрено разгъване - машина=уред
бедрено сгъване - машина=уред
пек дек - машина=уред
разгъване на вертикален скрипец - машина=уред
Браво, дала си 10 лева за това нещо, наречено програма? Защо изобщо питаш във форума, като си даваш парите на псевдо-инструктори?
Машини са всичко това, което ти наричаш уреди и всичко, на което си тренирала днес.
Oranje ти го е казал - ориентирай се към дъмбели и щанги и скрипци. Те са основата.
Примерно, цялата ти горна тренировка може да се смени само с две упражнения - клек и лежанка. И ще има по-добър ефект.
Работата на т.нар. инструктори в залата е само да ти покажат как се работи правилно с уредите, особено ако за първи път влизаш в нея. Повечето от тях дават стандартните програми свалени някъде от нета,но надали това ще е най-доброто за теб. Някой обяснили ти нещо за дишането, за това колко дълго да стоиш в залата, малко се съмнявам. Недей да правиш толкова много кардио, по 5 мин в началото за загряване и 15-20 мин в края е достатъчно. Хубаво е кардиото да е високо интензивно - ако ще ползваш пътека - може да бягаш интервално, като през 1 мин да кажем сменяш степените - пример - 1 мин - бързо ходене, 1 мин - средно бягане и 1 мин - бързо бягане и така правиш няколко интервала, като е добре 1-2 мин да загрееш в началото на по ниска степен и накрая пак 1-2 мин да разпуснеш. След края на тренировката е добре да направиш и малко стречинг.
Казаха ли ти за водата, някои псевдо инструктори съветват да не се пие - ГРЕШКА - хубаво е да пиеш вода, за да не прегрее тялото. Недей да се теглиш преди и след тренировка, това не е критерий че си отслабнала, ако тежиш по-малко то е заради водата. А за храната преди и след тренировка, знаеш ли нещо. Тя също е много важна.
Има и още много други неща, които също са важни за успеха на крайната цел, която преслеваме, но по компетентните и знаещи от мен ще ти помогнат. Успех.
Благодаря ви за коментарите! Сега разбрах какво имате пред вид, ок. Ама не беше нужно да ме нападате :(( и без друго съм още много неуверена във всичко, което правя. Пък тази стурин бях така щастлива, че преодолях себе си и влязох в залата........
Да, karpi, за водата - каза ми, че мога да пия, а и не само мога, но било и хубаво да се пие вода. Кантарът съм го скрила, че съм му ядосана :)))
За храната също съм малко объркана - напр. тъй като аз мога да тренирам само сутрин от 9, не зная да закусвам ли преди това, или не. А за след тренировка - чувала съм, че един час слад това не трябва да се яде нищо?
Не те нападаме, аз така си пиша :)
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/44420/P30/
Виж предпоследния пост в тази тема (този на inis9), обяснила е много добре за тренировките. А за храненето - ето ти прости съвети - ядеш само хубава и истинска храна, което изключва снаксове, кроасани, вафли, кифли, баници, мюсли и други такива обработени и натъпкани със захар неща. Ядеш когато си гладна, но все пак е добре да е поне 3 пъти на ден. Преди тренировка ЯДЕШ, все пак ти трябва енергия, защото иначе не се знае как ще понесеш натоварванията. След тренировка пак ядеш, ако си гладна. А ако тренировките са ти правилни - ще огладнееш със сигурност ;)
За храната пише много, в едно изречение няма как да синтезирам всичко.
Пробвай да тренираш преди да закусиш и след като закусиш, прецени кое е по-добре и прави така. Аз съм зверски гладна след тренировка и не мога да си представя да агонизирам 1 час. Освен това не правилно да се гладува след тренировка. Мускулите имат нужда от възстановяване и това става с хранене. След тренировка веднага: един банан или малко стафидки. Или ако не си закусвала: овесени ядки с протеин или мляко+лъжица мед.
На гладно аз бих правила само кардио. Ако правиш тежести, аз ти препоръчвам следния план: закуска към 7 овесени ядки+мляко/протеин; 9 часа тренировка. После след тренировка пак ядене :)
28.04.10
09:47
...тъй като аз мога да тренирам само сутрин от 9, не зная да закусвам ли преди това, или не.
Задължително закусвай, но достатъчно време преди тренировка и с подходяща храна в подходящи количества (яйце, овесени ядки, ядки).
А за след тренировка - чувала съм, че един час слад това не трябва да се яде нищо?
Мне, това не смятам, че е правилно. Един час е много време и не виждам полза да го правиш. Има си храна за секунди след тренировка, а спокойно 20-30-40 минути след тренировка (т.е. докато се прибереш и вземеш душ) можеш да се храниш както си му е реда.
Не мисля, че някой ти се нахвърля, напротив! Тук не виждам човек, който да не е на твоя страна!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.04.10 09:50.
Благодаря ви!
Ще прочета поста на inis9 довечера на спокойствие, за да мога да го преосмисля!
Схванах смисъла на това - без машини и мисля, че сте прави.
Днес бях пак на фитнес и питах относно тези упражнения - защо е предпочел да включи в програмата бедрено разгъване и сгъване наместо напади и отпади, и отговорът беше всъщност много прост - когато попълвах анкетната карта, написах, че имам изменение на колянната става на лявото коляно и когато го претоваря, много ме боли. Преди години дори не можех да спя от болка. Момчето каза, че тези уреди повече щадят ставите на колената, а и според него съм доста слаба за напади с тежести.
Между другото трябва да призная, че е много внимателен с мен - изключително подробно ми обяснява и следи да спазвам правилно упражненията, за да мога постепенно да си изградя техника.
Та днешната тренировка беше следната:
15мин. - пътечка - бързо ходене без наклон
3Х18 - бедрено разгъване без никаква тежест
3Х18 - бедрено сгъване без тежест
3Х12 - привеждане на горен скрипец с 12кг.
3Х12 - повдигане на ръце встрани с гирички 1кг.
3Х12 - янда коремни преси
3Х12 - бицепсово сгъване с лос - 5кг.
30мин. - кростренажор
разтягане
Разглеждам от няколко дни разни програми и уъркаути и много ми харесват бърпитата, иска ми се да ги пробвам.
Но както за белязвате при мен нещата стават малко по- бавно, тоест имам нужда от време да се настроя психически за едно или друго.
Мнението беше редактирано от maxxi на 30.04.10 08:48.
Днес бях пак на фитнес и питах относно тези упражнения - защо е предпочел да включи в програмата бедрено разгъване и сгъване наместо напади и отпади, и отговорът беше всъщност много прост - когато попълвах анкетната карта, написах, че имам изменение на колянната става на лявото коляно и когато го претоваря, много ме боли. Преди години дори не можех да спя от болка. Момчето каза, че тези уреди повече щадят ставите на колената, а и според него съм доста слаба за напади с тежести.
Между другото трябва да призная, че е много внимателен с мен - изключително подробно ми обяснява и следи да спазвам правилно упражненията, за да мога постепенно да си изградя техника.
Та днешната тренировка беше следната:
15мин. - пътечка - бързо ходене без наклон
3Х18 - бедрено разгъване без никаква тежест
3Х18 - бедрено сгъване без тежест
3Х12 - привеждане на горен скрипец с 12кг.
3Х12 - повдигане на ръце встрани с гирички 1кг.
3Х12 - янда коремни преси
3Х12 - бицепсово сгъване с лос - 5кг.
30мин. - кростренажор
разтягане
Разглеждам от няколко дни разни програми и уъркаути и много ми харесват бърпитата, иска ми се да ги пробвам.
Но както за белязвате при мен нещата стават малко по- бавно, тоест имам нужда от време да се настроя психически за едно или друго.
Ами по - важно е ти как се усещаш...аз например имах страхотни болки в коленете от бедрено разгъване, лег преса и...пътека. Все машини. Болките в коленете ми изчезнаха откакто правя клекове и напади и махнах машините. Но аз нямам диагностицирани заболявания....само споделям при мен как беше. А ти го имай предвид и при първите негативни усещания от разгъване, спри да го правиш. Дано няма де.
Ами по - важно е ти как се усещаш...аз например имах страхотни болки в коленете от бедрено разгъване, лег преса и...пътека. Все машини. Болките в коленете ми изчезнаха откакто правя клекове и напади и махнах машините. Но аз нямам диагностицирани заболявания....само споделям при мен как беше. А ти го имай предвид и при първите негативни усещания от разгъване, спри да го правиш. Дано няма де.
И при мен се получи същото - откакто спрях с машините, изчезнаха и болките.
Здрасти, да, така е, права си. Но знаеш ли - срам ме е да си призная - опитах се правя лицеви опори, не можах и една да направя. Мога само т.нар. женски. Кофички на пейка - почти същата трагедия - там направих една и половина :((( Може би да започна по една - две да се опитвам да правя от тези упражнения и постепенно ще стане... Аз всъщност съм супер кекава и нетренирана...
Мнението беше редактирано от maxxi на 30.04.10 14:54.