30.04.10
17:42
Разбира се, че ще стане постепенно!
Не оставай с впечатлението, че някои хора тръгват от място, различно от нулата.
Когато за първи път опитах да се набера на лост, второто повторение ми беше едва до половината, трето нямаше...
Та... Далеч се стига не като се бърза, а като не се спира.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.04.10 17:42.
Както с всяко нещо, нали, става постепенно :)) За това реших да спазвам програмата, която ми направи това момче и да се опитвам междувременно да правя по едно, две неща, които сега не мога. Много мислих върху това, което вие ми казвате - да стоя далеч от уредите и за упражненията, които натоварват цялото тяло - убедена съм, че сте прави. Но нека малко позаякна, да свяля излишните килограми и тогава ще отделя енергия за този вид тренировки. Сигурна съм, че няма да се откажа, защото веднъж човек като изпита удоволствието от движението и от това, че може да има контрол над тялото си - връщане няма. То е като наркотик.
И ето храната за днес -
Тъй като станах значително късно -
8.30 - една лъжица овесени ядки с кисело мляко и магданоз
11.30 - пълнозърнести спагети с шунка, кашкавал и броколи
17.00 - два айряна
21.00 - спаначено пюре със сирене и яйце, салата краставици и домати, малко кашкавал и една парче шунка
до сега - 2.5л. вода, но ще изпия три докато си легна
Лека нощ и благодаря за напътствията и съветите! Наистина са ценни за мен!
Мнението беше редактирано от maxxi на 30.04.10 18:24.
Макси, важното е, че си намерила човек, на когото да вярваш и с когото да тренираш в началото. Разбира се, резултат ще има и с такъв тип тренировки - важното е да носят удоволствие. Когато се почувстваш по - уверена в залата, сама ще поискаш промяна. Тъй че смело напред.
Благодаря ти Инис,
така стана и с велото - карах, карах и вече не ми стигаше! Сигурна съм, че ще успея да направя 3 Х 12 лицеви не много далече във времето :)))
А относно другите упражнения - например тези с щанга с тежест - аз и без друго съм доста широка в раменете, няма ли опасност така да се натрупа мускулна маса, която аз не искам?
Правилото за отслабване + релеф не е ли много повторения с малки тежести? Защото и ръзете са ми едрички и не искам да станат масивни, а по- слаби и релефни.
С коремните преси нямам грижи - мога да правя и по 100, и гладиаторски и всякакви. Краката мисля, че започнаха да се пооправят вече от “набъбването”, зя дупето съм си набройкала няколко програмки, но ръцете - са ми най- голямата грижа.
И още нещо - да не стана много бъбрива -
според вас добре ли е в дните, когато не съм в залата да си карам велото, напр. по 40 мин и да правя http://vbox7.com/play:884f48e3 това, като в различните дни съм решила и да се пробвам с по малко от онези програмки, как се казваха - дето се става, ляга, подскача, рита и т.н. - съжалявам, изскочи ми думата от акъла, сигурно щото малкият ми спретна серенатка в 7 сутринта с див рев...
Та, дали няма да ми дойде много всеки ден? Аз по принцип чувствам, че имам сили, но то умората понякога се натрупва без да я усетиш...
казано от maxxi на 01.05.10, 05:56:
А относно другите упражнения - например тези с щанга с тежест - аз и без друго съм доста широка в раменете, няма ли опасност така да се натрупа мускулна маса, която аз не искам?
Правилото за отслабване + релеф не е ли много повторения с малки тежести? Защото и ръзете са ми едрички и не искам да станат масивни, а по- слаби и релефни.
Не, не е това правилото. Релефът и отслабването се правят с хранителния режим. Ако държиш нисък обем, няма опасност да ти пораснат ръцете, особено те. Ако обаче правиш повечко повторения - 8-12 са идеални - може и да попораснеш тук-там.
А това, че щангата ще ти е на раменете, със сигурност няма да им се отрази с растеж!
С коремните преси нямам грижи - мога да правя и по 100, и гладиаторски и всякакви. Краката мисля, че започнаха да се пооправят вече от “набъбването”, зя дупето съм си набройкала няколко програмки, но ръцете - са ми най- голямата грижа.
Коремните преси не са най - доброто за корем. Има много хора, които като теб (и като мен преди) правят по стотици коремни преси без особен резултат. Мен напр. ме болеше кръстът от тях. Опитай други упражнения като планкове, обратни коремни и т.н. Аз много харесвам напречната лежанка с 1 дъмбел.
Та, дали няма да ми дойде много всеки ден? Аз по принцип чувствам, че имам сили, но то умората понякога се натрупва без да я усетиш...
Ако в дните без силова акцентираш върху кардио тренировките, най - вероятно всичко ще е ОК. И все пак е добре да имаш поне 1 ден, в който изобщо да не тренираш. Ако опиташ такъв режим, мисля, че за 1-2 седмици ще усетиш как ти се отразява.
здрасти Инис,
благодаря ти за коментарите!
Дали правилно съм те разбрала - 8 - 12 повторения са идеалният вариант? Тоест- не е хубаво да има повече повторения в серия, така ли? И какво означава да държа нисък обем?
Бих пробвала планкове, но тук не намирам упражнения под това име?
А искам да споделя и още нещо -
Вчера ходихме на село и на мен нещо ми прихлопа - взех една щайга и започнах се качвам - първо с левия, после с десния, като гледах да е бързо и да подскачам, после направих 3 серии по 12 напада с двата крака, и с племеника ми тичахме по 5 стъпала някъде около 40 пъти ги изкачихме и слязохме оттам. Такава мускулна треска не съм имала! Поне не скоро...
И опитвах да правя лицеви, ама ... не можах. Дали пък техниката не ми е неправилна?
Мнението беше редактирано от maxxi на 02.05.10 18:09.
Здрасти, Макси,
ами 8-12 повторения, изпълнени с подходящата тежест - нито лека, нито тежка - в допълнение към храната, обикновено водят до хипертрофия, т.е. качваш мускули и мерки. Ниският обем идва при малко серии и малко повторения, напр. моите любими 3 х 5, където тежестта, естествено, е по - висока. И с тях ще ставаш по - силна и ще се стягаш, без да ти растат мерките.
Когато подскачаш / правиш напади и т.н. със собствено тегло, бройките, обаче, трябва да са по - високи - както ти си ги правила 3 х 12. Хубаво е това разнообразие.
Лицевите - опитай на колене отначало. Значи из нета има доста видео по въпроса, аз ще ти кажа това - дланите на нивото на раменете, малко по - широко и при спускането надолу лактите не се отдалчават от тялото, а се движат в права линия. Цялото тяло се стяга - крака, корем, дупе, защото иначе ти пропада кръстът и започваш да вдигаш само от раменете, и се получава една крива...а и кръст боли от това.
Коремни мускули - не помня дали ти я поствах, ама прочети я. Полезна е.
Мнението беше редактирано от Инис на 02.05.10 18:10.
Благодаря, Инис!
Супер си! Аз така - на колене - ги мога, ама истинска не мога да направя.
От тия напади вчера така са ми се вдървили мускулите, че не знам утре какво ще напрвя на фитнеса.
Храната -
както винаги на село - бъркоч - щото сме 11 души и никой не се съобразява - готви се като в казарма :))) и все пак - горе- долу успях.
8.00 - две филийки пълнозернест с шунка и сирене ексузия
12.00 - доядох телешко задушеното на малкия, което беше супер малко, салата домати и краставици и сирене
17.00 - кисело мляко Домлян 2% с магзаноз
20.30 - пак малко телешко задушено, салата домати и краставица и сирене, три - четири парчета салам
днес -
10.00 - две филийки пълнозърнест, едната с краставица, другата...ххммм, забравих...
12.00 - пилешко крилце с една лъжица ориз и лапад- там го готвят мноооого мазно, салата от зеле и моркови и домати и краставици и сирене
20.00 - вече у дома - салата с риба тон, три кашкавалчета ементал, три резенчета шунка и малко домати и краставици
Мнението беше редактирано от maxxi на 02.05.10 18:07.
Здравейте!
Вчерашната тренировка мина така:
9.00 - 15мин. кростренажор
3Х18 - бедрено сгъване без тежест
3Х18 - бедрено разгъване
скрипец - 3Х18
пек дек 3Х18
коремни преси
30мин. - едно странно колело, дето е със седалка с облегалка, усетих съвсем различно натоварване от това на велоергометъра. Определено натоварването беше на задните бедрени мускули и дупето.
Днес -
Направих гоооляма глупост като не закусих, но нещо коремът ми се е запекъл и хич не ми се ядеше.
та -
15мин. странното колело
бедрено разгъване - 3Х18 без тежест
бедрено сгъване - 3Х12 с 5кг!
любимият ми скрипец за трицепс - с 10кг.
3Х15 - повдигане на ръцете в страни с 2кг.
бицепсово сгъване с лост - 5кг.
янда коремни преси - 3Х20
30мин. кростренажор
и направо бях мъртва! Ужааасно гладна! Изядох половин пиле като се прибрах....
Моля ви, критикувайте храната! Нещо никак не съм отслабнала :((( Вече направо се отчайвам......
и ето я днешната манджа -
както казах - сутринта не закусих
11.30 - пилешко крилце и пилешко бутче, печено и един домат
15.00 - две яйца варени, по- малко от 100гр. кашкавал ементал
20.00 - зелена салата с риба тон в собствен сос - не зная точно грамажа - почти цяла марула
3литра вода, преди тренировката - ел- карнитин
Мисля да спра фемимодела, тъй като не виждам релутат от негол Сякаш тялото ми отказва да започне да отслабва. Вече месец се храня правилно, със съвсем малки изключения не съм нарушавала режима си. Но паласките ми продължават да преливат и съм доста тъжна от този факт. Миналата година нито спортувах, нито се хранех както сега, а панталонът ми беше станал големичък, а сега - едвам се побрах в него. Това ме кара да се чувствам доста зле...
Това, с което прегрешавам са две чашки червено вино вечер... добре, де, когато имаме гости и малко повечко...
Мнението беше редактирано от maxxi на 04.05.10 17:38.
Критикувам: нямаш закуска. ВСЯКА вечер ли пиеш вино? При мен алкохол и сваляне са несъвместими. Замени виното с вода, но си го сипвай в същата чаша. Добре изглежда и на мен поне ми върши същата работа. Позволявай си вино само с гостите например и то по-малко.
Мнението беше редактирано от Anelia на 04.05.10 18:41.
Хмм, за закуската си права,Анелия, да така се получи няколко дни :(((
Ще пробвам както казваш с водата, но малко не ми се вярва да е от него, тоест - аз качих първите два месеца на тази година, а вино пиех и преди по една - две чаши :)) Но ще спра за няколко седмици, де, да видим как ще станат нещата.
Според мен трябва да си по стриктна, ако искаш да имаш резултати, ако постоянно мислиш за това, няма да се получат нещата. Оправи си и яденето, закуската е най-важна, защо я пропускаш. Хубаво е интервалите на хранене да са през 3-4 часа, гледай да ги спазваш. Дори и да имаш режим изготвен от най-добрия персонален треньор или диетолог няма гаранция за успех, защото той ти дава насоката и правилния път, но всичко друго е в твои ръце. Дано си ме разбрала какво искам да ти кажа. На мен много често ми се е налагало, като излизам с приятели да отказвам да ям от храната навън, а да си извадя кутията с моето ядене. Те не ме разбират и ме гледат странно, но аз си имам цел и си я гоня, затова не се срамувам и да си извадя кутията с храната и да седна на някоя пейка и да я изям като му дойде времето.
Не знам какъв е този фемимодел, който пиеш, но може да пробваш да пиеш FIRY syntraxbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=27, много от хората, които са го пили са доволни.
Капри, права си. По принцип се опитвам да съм стриктна, но вчера малкият стана в 8.30, аз не мога да стана преди него, тъй като той спи при мен и ако се събуди преждевременно, реве като луд. Та, в 8.30 е късно за закуска, ако тренировката е в 9.00. За това така се получи, а и коремът ми се беше размързялевил два дни и се чувствах адски подута и негладна. По принцип те разбирам за кутиите - и аз в Академията вече два пъти си носих обяд, а да не говорим преди години, когато се хранех разделно за каква лудост ставаше въпрос. Тогава свалих около 7кг. за един месец.
Също се опитвам да се храня в определени часове. 8.00 - 12.00 - 16.00 - 20.00. Но с новите тренировки огладнявам по- бързо и става нещо такова - 8.00 - 11.30 - 15.00 - 20.00.
Вече започвам да си мисля да не е нещо хормонално и ще ида да ми пуснат едни изследвания на щитовидната жлеза. Аз просто ги качих супер изведнъж тия кила, а сега не помръдва кантарът.
Това за психиката също е вярно, но таман успея да си кажа - е какво пък толкова - това са само няколко месеца, в които ще съм дебела, времемнно положение и ще мине, и обличам някоя дреха от миналата година - и о! Кошмар....
Днешният ден мина така :
7.40 - две филийки пълнозърнест хляб, едната със сирене ексузия, другата с риба херинга
9.00 - тренировка -
15 мин кростренажор
3Х18 - бедрено разгъване без тежест
3Х18 - бедрено сгъване с 5кг.
3Х12 с 10кг. - пек дек
3Х12 - скрипец за гръб
3Х30 - янда коремни преси
30мин. кростренажор - супер се изпотих!
Все още бедреното сгъване ми е по- трудно, странно, а :))
Утре ще почивам, както и вдруги ден. Вероятно в събота ще се метна на любимото вело, но ... ще видим!
10.30 - 1/3 кисело мляко с магданоз- Верея 2%
12.00 - свинска пържола на скара с варени броколи
16.30 - два айряна
20.00 - свинска пържола на скара със зелена салата
Желая на всички хубави празници!
Мнението беше редактирано от maxxi на 05.05.10 17:54.
Здравейте!
Празниците почти минаха, аз не съм ходила н атренировка, тъй като бяхме на село. Там имах доста физическа активност, тъй като изхвърляхме разни боклуци от вилата,а една от вечерите си спретнахме “пиян морков” на футбол с братовчедите и големите деца. Бая тичане беше и се поизпотихме яко.
А храната - няма да мога да я възпроизведа за всичките дни, но си бях занесла овесените ядки и сутрин това ядях - овесени ядки със сирене, на обед - салата с някакво месо - едининя ден беше агнешко и агнешка супа, на другия - пиле със зеле, а вечер - едната вечер - яйца по арменски със салата, а след обедната закуска - кисело мляко Домлян 2% с магданоз. Единият ден изядох едно блокче шоколад. В общи линии - това е, малко объркана работа, ама на село винаги е така. С водата също положението беше неконтролируемо - там винаги има хиляди неща за вършене.
Ще опиша вчерашното ядене -
9.00 - овесени ядки със сирене
13.00 - таратор, кисело зеле с пиле
17.00 - айрян и 2 в 1
20.00 - зелена салата, задушени калмари в зехтин и 5-6 мариновани миди
А къде са тия четири кг. , дето трябваше да ги сваля за един месец - еми, там където си бяха. Това е равносметката за цял месец. Нито едно килце надолу.
Мнението беше редактирано от maxxi на 09.05.10 12:31.
Мило дневниче, хехе, винаги съм искала да го напиша,
Та, мило дневниче,
днес погълнах следното:
8.00 - три супени лъжици овесени ядки със сирене
11.00- ябълка
13.00 - три хапки шунка, една пилешка флейка със сусам на фурна, три хапки свинско на скара, зелена салата
17.00 - айрян
20.00 - пилешка пържола на скара и салата домати и краставици
И така - днес - в залата. Борбата продължава, борбата е безмзмилостно жестока и както казват, е епична. Какво тук значат някакви си 7 килца...
Хубав ден!
Мнението беше редактирано от maxxi на 10.05.10 05:16.
Ето и днешната тренировка -
9.00 - 15мин. кростренажор
3Х18 - бедрено разгъване без тежест
3х18 - бедрено сгъване с 5кг.
3х15 - пек дек с 10кг.
3х15 - разтваряне на вертикален скрипец с широк хват
3х30 - янда коремни преси
30мин. - пътечка с вариране на наклон и скорост
Храната за днес:
8.00 - една филийка пълнозърнест хляб с шунка и сирене ексузия 0,2%
11.00 - блокче шоколад, 1 айрян Пършевица
12.00 - пълнозърнести спагети с шунка, броколи и две лъжици сметана
16.00 - айрян Пършевица
20.30 - пиле на скара - 170гр., зелена салата, салата зеле и моркови
Мнението беше редактирано от maxxi на 11.05.10 04:57.
казано от maxxi на 10.05.10, 05:16:
Мило дневниче, хехе, винаги съм искала да го напиша,
Та, мило дневниче,
днес погълнах следното:
8.00 - три супени лъжици овесени ядки със сирене
11.00- ябълка
13.00 - три хапки шунка, една пилешка флейка със сусам на фурна, три хапки свинско на скара, зелена салата
17.00 - айрян
20.00 - пилешка пържола на скара и салата домати и краставициИ така - днес - в залата. Борбата продължава, борбата е безмзмилостно жестока и както казват, е епична. Какво тук значат някакви си 7 килца...
Хубав ден!
Извинявай, може би това, което ще напиша няма да е много мило и ще звучи остро, ама понякога някои неща ме предизвикват.
Как искаш да имаш резултати, като хранителният режим, който спазваш е един такъв никакъв. Ако не си в отрицателен калориен прием, то е ясно че и резултатите няма да са такива каквито ти се искат. Много е важно 1 да решиш какъв режим ще спазваш - НВД, Въглехидратна ротация, ВМД или някой друг според особеностите на твоето тяло. Важно е да знаеш и какъв е типа на твоето тяло - екто, ендо или мезоморф. Обикновено е комбинация от 2 или 3 вида. Това също е от значение при избора на хранителен режим. Количествата, които ядеш през деня също са от значение. Това хапнах 3 хапки шунка, една пилешка...... - какво значи - 100, 200 гр - не е ясно. Не е нужно да си мериш количествата с везна - Пример - 1 с.л. е около 15 гр, купуваш си да кажем 1,2 кг пилешки гърди - вариш или печеш по избор и си ги разпределяш за няколко дни - 2-3 в зависимост от нуждите и т.н.
Водата тя също е много важна и е от голямо значение за успеваемостта.
Тренировките във фитнеса само ще ти помогнат да се стегнеш.
СВАЛЯНЕТО НА КИЛОГРАМИТЕ СТАВА С ПОДХОДЯЩ ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ.
Правилният хранителен режим води до ускоряване на обмяната на веществата - метаболизма - а това също е от значение.
Много е лесно да се извиняваме, че сме били на село или някъде другаде и сме нарушили режима, защото.......Това че имаш семейство дете не е извинение също. Доста хора в този форум имат семейства, ама намират начин - щом те могат значи и ти също го можеш, но е важно колко силно го искаш и какво си готова да жертваш. Покоряването на всеки връх си иска и своите жертви.
Всяко нарушение се брои за чийтинг и значи че тръгваш отначало.
Относно късната закуска - не е оправдание - ако тренираш в 9, половин час преди това може да хапнеш 2-3 белтъка и 1 грейпфрут - това е само примерен вариант - за да не ходиш на гладно, а като се върнеш ще си хапнеш, закуската.
Варинати на хранителни режими има колкото си щеш в този форум. Пригоди някой от тях за твоите нужди. Опитваш да кажем 2 седмици, да видиш как ти действа, ако има резултат значи продължаваш, а ако не правиш промени и така докато намериш най-подходящото за теб. Хубаво е и да се замериш - бедро, гърди, ханш, прасец, талия - килограмите не ги гледай, гледай тези обиколки.
Единственото нещо, което правиш е да се оплакваш, че не можеш да свалиш видиш ли тези пусти 7 кг.
Както си успяла да вземеш изпита за докторант, така може и да ги свалиш тези кг, но явно не си толкова мотивирана, колкото се опитваш да ни покажеш чрез думите си в дневника. Ако в крайна сметка не можеш сама, ползвай услугите на специалист в областта.
Дано да съм те предизвикала и да видим + резултати скоро ;-) .
Мнението беше редактирано от T-X на 10.05.10 12:33.
Приемам критиката - тука няма място за сръдни :))
Ами може би тялото ми е смес между ендоморф и мезоморф. Аз наистина малко се обърквам с хранителния режим, така е. По принцип най- ми допада НДВ, но тези пресмятания на белтъчините за грам телесно тегло много ме стряскат. Много съм зле със сметките.
А по принцип от обиколката на талията и бедрото съм минус 1 см.
Ами ще намаля порциите, да видим - вчера напр. въпросната пилешка пържола - пакетът беше 560гр, вътре 5 парчета, аз така си направих сметката - по 110гр. едната пил пържола, като се изпекоха, те се свиха, разбира се, тъй че и тази сметка не може да е съвсем вярна :) но горе- долу дава ориентир. Аз гледам да не ям повече от 150- 200гр. месо. Спагетите - също гледам количествата да са малки.
Ами не знам - със сигурност греша някъде в храната.
10.05.10
12:27
Макси, храната обикновено се мери сурова. Целта е да има сравняемост, тъй като при различно готвене теглото й се променя в различна степен.
Не знам дали следиш моя дневник, но ще ти дам пример с един типичен мой ден:
- Закуска - 1 супена лъжица мед, 1 яйце
[тренировка 1 - фитнес]
- Втора закуска - 2 сандвича с филе и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), маслинена паста, прясно мляко (500 ml), 1 чаена лъжичка фъстъчено масло, 1 Corny
- Обяд - 2 пилешки бутчета на грил (малки), печени картофи (250 g), 1 ябълка
[тренировка 2 - кардио (spinning)]
- Следобедна закуска - 5 супени лъжици овесени ядки, 2 яйца, 1 супена лъжица мед
- Вечеря - пилешка пържола на скара, 1 яйце, грах и царевица (смес 1:1, 250 g)
- Преди лягане - 1 кисело мляко, 2 чаени лъжички фъстъчено масло
Това е храненето ми за вчера (9 май).
Да, натоварих се солидно в две тренировки.
Да, количествата за мен вероятно ще са ти много (аз съм 191 см, 89-90 kg).
Да, храненето ми не е 100% изпипано.
Да, не се храня с цел сваляне на тегло.
Да, може да ти послужи като ориентир, обаче... :coolsmile:
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.05.10 12:51.
Благодаря ти, Кольо,
не знаех, че храната се мери сурова. Но тогава това, което изяждаш всъщност не са 150гр. пържола напр., а доста по- малко - независимо от начинът на приготвяне, тя се свива. Значи, ако правилно съм разбрала, когато някой пише - 150гр. пил. месо, това е в суров вид? Това променя коренно нещата, тъй като аз го смятах относително толкова грама, но вече приготвено.
да, следя дневника ти - не всеки ден, де :)
Ами... тази храна за мен е супер много, ясно е.
Аз например от доста време не съм вкусвала картофи, ориз, грах, боб, изобщо бобови и зърнени с изключение на пълнозърнест хляб и пълнозърнести спагети. Не ми липсват особено, даже хич.
Карпи, водата не я пиша всеки ден, но гледам да не падна под три литра, даже когато тренирам също пия много вода и стигам до 4 литра на ден.
Не ти препоръчвам НДВ, даже не разбирам, защо всички се хвърлят на НВД или пък на онази високо мазнинната и ги е страх толкова от въглехидратите. Приети в подходящото време и количества те няма да доведат до напълняване. Аз съм за въглехидратната ротация, може би защото от няколко години съм все на такъв режим и съм доволна. Дори и когато свалях миналото лято, а и сега като започна новият режим на сваляне пак ще съм на него. Лесен е защото трябва да редуваш, ниско и високовъглехидратни дни, а 1 път на месец може и чийтинг да си позволиш, ама да не ти става навик.
Ето ти един примерен ден - ниско / високовъглехидратен
1 - 1/2 кисело мляко, 4 с.л овесени ядки, 3 белтъка, 1 ч.л. ленено семе, малко канела / 1/2 кисело мляко, 3 белтъка, 4 с.л овесени ядки, 1 ч.л. ленено семе, около 25 гр сушени плодове и малко канела
2 - 100 извара или 1/2 кисело мляко + сурови ядки 25 гр / 150 гр извара + 2 зелени ябълки
3 - 150 гр месо / пиле, риба и 200 грах / 150 гр пилешко + 50 гр ориз и салата / количествата не ги мери на зеленчуците, защото калориите от тях са незначителни
4 - 100 извара или 1/2 кисело мляко + 1 зелена ябълка / 150 гр извара + 1 зелени ябълка, киви / избирай кисели плодове
5 - 200 пилешко + салата и маслини / 150 гр пилешко + 50 гр ориз и салата / количествата не ги мери на зеленчуците, защото калориите от тях са незначителни
6 - извара + 25 гр ядки / за предпочитане - бадеми, орехи, лешници / 25 гр ядки
Когато денят е ниско въглехидратен трябва да увеличиш приема на вода - около 4 л поне, а при високовъглехидратен до 2 л - ти тогава даже не изпитваш и голяма нужда да пиеш.
Правиш си една табличка, в която си вписваш мерките и се мериш 1 на 2/3 седмици, ако има резултат продължаваш, ако не намаляш малко количествата и т.н.
Режимът на Кольо също е добър, може да опиташ неговия, ако ще ти е по-лесно да го спазваш, само че намали количествата спрямо килограмите ти.
Опитвай, докато намериш най-доброто и не се страхувай - Ако не рискуваш, няма как да разбереш, дали ще спечелиш.
И най-важното не мисли за тези 7 кг / аз винаги съм била не повече от 60 - 65 кг, ама реших да експериментирам с тялото си и сега съм 76, но какво от това, знам че си е заслужавало - примера е само за мотивация. Повече няма да се намесвам. Успех ;-) .
10.05.10
13:26
казано от maxxi на 10.05.10, 13:13:
не знаех, че храната се мери сурова. Но тогава това, което изяждаш всъщност не са 150гр. пържола напр., а доста по-малко - независимо от начинът на приготвяне, тя се свива.
Точно така - когато една мръвка тежи 200 g сурова, при готвене теглото й ще намалее, да. Уловката е, че ако я свариш ще намалее до едно ниво, а ако я препечеш много добре - до друго, нали? Затова е редно да се сравняват теглата на храните в суров вид. В противен случай няма как да му хванеш края, особено като гледаш храненето на някой друг.
Значи, ако правилно съм разбрала, когато някой пише - 150гр. пил. месо, това е в суров вид?
Така би трябвало да бъде. Дали всички го правят - това не знам.
Аз например от доста време не съм вкусвала картофи, ориз, грах, боб, изобщо бобови и зърнени с изключение на пълнозърнест хляб и пълнозърнести спагети.
Гарантирано грешиш като избягваш бобовите храни. Картофите и оризът също имат място в хранителен режим за сваляне на тегло, но просто трябва да си по-внимателна с тях.
Карпи,
благодаря - нали правилно разбирам - с черно си написала ниско въглехидратния ден, а със синьо - високо въглехидратния ден? Ще пробвам. Аз харесах НДВ- то защото съдържа продукти, които харесвам. А понеже не обичам извара, мога ли да я заменя със сирене? А яйцата защо ги ядеш отделно? Къде мога да прочета за този начин на хранене? Абе да не мисля да тия 7кг. ми е трудно. Ще прикача една снимка от лятото преди да забременея - толкова си се харесвах!
Кольо, значи това променя коренно грамажа на поетите от мен меса! Ужаааасно! Значи аз съм яла повече отколкото е трябвало! :((( Значи - минавам на варено пиле, то се свива най- малко и ще мога да ям повече от него - хахаха! шегувам се!!!
Благодаря ви за съветите! Ще преосмисля всичко и ще действам!
10.05.10
14:02
казано от maxxi на 10.05.10, 13:56:
Кольо, значи това променя коренно грамажа на поетите от мен меса! Ужаааасно! Значи аз съм яла повече отколкото е трябвало! :((( Значи - минавам на варено пиле, то се свива най- малко и ще мога да ям повече от него - хахаха! шегувам се!!!
Хе... значи можеш още повече мИсо да хапваш! Не се шегувам! :lol:
Не се плаши от месото, не хапе (поне след като го сготвиш де!). :lol:
Мммдаа, Кольо,
май ще трябва да се откажа от лова и суровото месо ;) Ее, жалко, тъкмо започна да ми харесва! :))))
Здравейте,
ето го вчерашният ми ден:
15мин. кростренажор
3Х18 - бедрено разгъване с - не се смейте - 2кг.
3Х12 - бедрено сгъване с 5кг
3х15 - любимият ми скрипец за трицепс - с 10кг.
3Х15 - повдигане на ръцете в страни с 2кг.
3х15 - бицепсово сгъване с лост - 5кг.
30мин. кростренажор
Храната:
7.30 - варено яйце и филийка пълнозърнест хляб с шунка и краставица
9.00 - треноровка
11.00 - ябълка
12.30 - варено яйце + айрян
13.30 - пилешко бутче + салата от зеле
17.00 - ябълка
20.30 - бяло пилешко месо на скара - по-малко от 100 гр., зелена салата, салата домати и краставици
около 4литра вода
Мнението беше редактирано от maxxi на 12.05.10 12:42.
Днес бях почивка - не съм ходила в залата.
8.00 - две пълнозърнести филийки препечени с шунка и краставица
10.00 - ябълка
12.00 - пълнозърнести спагети около 200гр. с шунка - 50гр, броколи и 50гр. шунка
16.00 - варено яйце+ айрян
20.30 - четири пелмена със сметана, зелена салата, 50гр. супа
1,5 литра вода, 1,7литра зелен чай - тоест - в 1,7литра вода разтворих едно пакетче зелен чай и го пих вместо вода.
ето я и днешната тренировка:
8.00 - варено яйце, сандвич с шунка и краставичка
15мин. кростренажор
3х18 - бедрено разгъване с 4кг.
3х15 - бедрено сгъване с 5кг. - вече ми е малко и ще увелича на 10 следващия път
3х12 - пек дек с 10кг.
3х15 - разгъване на вертикален скрипец с 15кг.
3х30 - сгъване до седеж
40мин. кростренажор
до тук 1.5 литра вода
11.30 - свинска пържола с кокал на скара, един домат, 50гр. кашкавал ементал
17.00 - таратор
19.30 - свинска пържола на скара с кокал, салата от моркови, овкусени със зехтин, ябълков оцет, чесън, магданоз и копър
останалото ще дописвам. Усмихнат ден!
Мнението беше редактирано от maxxi на 13.05.10 17:39.
Днес:
7.30 -две филийки пълнозърнест хляб, едната със сирене ексузия 0,2% с краставичка, другата - с маслинена паста
9.15 - тренировка
15мин. кростренажор
3Х18 - бедрено разгъване 5кг.
3Х18 - бедрено сгъване с 10кг.
3Х12 - привеждане на горен скрипец с 10кг.
3Х12 - повдигане на ръце встрани с гирички 2кг.
3Х30 - янда коремни преси
3Х12 - бицепсово сгъване с лост - 8кг.
30мин. - кростренажор
11.30 -ябълка
12.00 - печено пиле - 200гр. и зелена салата
16.00 - таратор
20.00 - салата домати и краставица, спаначена пюре със сирене и яйце, запечено на фурна, 20 гл. сирене бри
Иии, за да не говоря пак за килограми, тъй като сигурно вече ви досадих, ще кажа само -
Дънките ми вече стоят спокойно и коремът ми не прелива на талази!!!
Мнението беше редактирано от maxxi на 14.05.10 17:42.
Здравейте,
В този ден дъждовен, не ходих в залата. Реших да карам велото вкъщи - 50мин. и се изпотих супер яко.
8.00 - две филийки пълнозърнест хляб с шунка и кашкавал на тостер
10.30 - тренировка
12.30 - пълнозърнести спагети с шунка и кашкавал
14.00 -50гр. бяло пилешко месо
16.00 - ябълка
редакт- редакт - добавям вечерята -
20.00 - свинско шишче, около 150 гр. и зелева салата
Нощес получих страхотен крамб в прасеца. Жестоооока болка! Още ме боли...
Мнението беше редактирано от maxxi на 15.05.10 17:51.
15.05.10
13:03
казано от maxxi на 14.05.10, 12:55:
Дънките ми вече стоят спокойно и коремът ми не прелива на талази!!!
Аз пък ще ти кажа само - keep walking!
Искам значи мога... убеди се, нали?! :coolsmile:
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.05.10 13:03.
Да! И, не знам дали си въобразявам, но сякаш мазнинките вече са по- малко! И наистина ИСКАМ значи МОГА! Сега се целя да стана пак момичето от снимката. Лошото е, че тогава почти не ядях. Дано сега успея по правилния начин!
казано от maxxi на 15.05.10, 12:51:
Нощес получих страхотен крамб в прасеца. Жестоооока болка! Още ме боли...
На мен това ми се случи предната вечер, схващане в прасеца и при мен болката беше жестока, на другия ден още чувствах напрежение..много странно, но и друг път ми се е случвало..
S_L, чувала съм, че се получава от липса на желязо, но не съм сигурна дали е вярно. И на мен ми се е случвало и друг път, то сега беше беше доста силна болката. Аз го свързвам с тренировките - напоследък мускулите ми понякога имат свой живот - онзи ден, напр. четириглавият на десния крак си се съкращаваше сам - тоест без да съм го натоварила непосредствено - някъде около минута :))) Не беше неприятно, нито болезнено, само малко странно - както си седиш и над коляното започва да трепка ритмично :)))))
Ха странно и при мен се наблюдава същото явление както си седя и най-често когато се будя нощем или сутрин докато е бил в покой явно е всеобщо явление :lol:
Мнението беше редактирано от Neni на 15.05.10 18:38.
15.05.10
20:18
Честите крампи може да са индикатор за липса на магнезий. Следи при кои движения ти се получава. Нощем случвало ли се е да се будиш от болка? При следващото схващане хубаво изпъни крака, нека стъпалото да е в контра шпиц. При мен това действа винаги
Вероник, не съм правила днижения- спях си и се схана. Още ми боли прасецът. Иначе така правя - изпъвам контра шпиц. А като чуя магнезий и косата ми се изправя - като бременна го пиях в промишлени количества.
Днес се опитах да се отдам на почивка, но уви- не ми се получи.
Не съм тренирала. Ето я и храната:
8.00 - две пълнозърнести филийки със сирене екскузия 0.2% с шунка и резенчета краставичка
11.00 - ябълка
12.30 - 200гр. свинско шишче и зелева салата
17.00 - кисело мляко с магданоз - половин кофичка Верея 2%
20.00 - пелмени със сметана и масло - около 150гр.
вода - 2литра
Имам извстно притеснение относно утрешната ми тренировка, тъй като след среднощния крамп имам засилваща се болка и възпаление на странно място- областа на крака между големия и показалеца - тоест горната част на стъпалото се е подула и ме боли. Вчера едвам я усещах тази болка, а днес направо куцам. Не зная на какво се дължи, не съм се контузвала там. Дано утре мога да тренирам.
Мнението беше редактирано от maxxi на 16.05.10 18:35.