13.04.10
15:21
Вярно ли е че от колело се смъквало по малко ММ отколкото на пътека
Същата работа. И двете горят еднакво много калории. Ако прекалиш с кое да е от двете, тогава вече започваш да ядеш собствените си мускули. Разлика няма. Разлика има в кардиото и интервалното кардио.
13.04.10
18:51
казано от Thrashmetal на 13.04.10, 18:50:
Същата работа. И двете горят еднакво много калории. Ако прекалиш с кое да е от двете, тогава вече започваш да ядеш собствените си мускули. Разлика няма. Разлика има в кардиото и интервалното кардио.
Човек, не е така. При кое се измаряш повече?
Аз колело мога да карам 1 час, а няма да мога да тичам повече от 20 минути.
Един дебеланко от Wall Street, който през живота си не е стъпвал във фитнес ще се измори повече за 5 минути, от колкото ти за 30 на едно и също темпо. Е, това означава ли, че еднакъв брой калории сте изгорили?
+ това, колело или велоргометър? След като намесва пътеката, значи не говори за колело на улицата, че да врътнеш два пъти и само се возиш през 95% от времето.
13.04.10
19:07
казано от Thrashmetal на 13.04.10, 18:53:
Един дебеланко от Wall Street, който през живота си не е стъпвал във фитнес ще се измори повече за 5 минути, от колкото ти за 30 на едно и също темпо. Е, това означава ли, че еднакъв брой калории сте изгорили?
+ това, колело или велоргометър? След като намесва пътеката, значи не говори за колело на улицата, че да врътнеш два пъти и само се возиш през 95% от времето.
При пътеката се използват повече мускули отколкото при велоргометъра, съответно и повече калории се горят.
Даже аз бях пускал същата тема - Пътека или вело.
п.п Въпроса е вярно ли е, че се сваля по малко ММ. Аз отговарям на кое се топят повече калории. Т’ва да не четеш е голямо нещо. :cheese:
Мнението беше редактирано от Питбула на 13.04.10 19:13.
14.04.10
17:30
а как да стане тВа да не се гори ММ ,а само мазнини ?
казано от NeverBeckDown на 14.04.10, 17:30:
а как да стане тВа да не се гори ММ ,а само мазнини ?
Ами може да се сведе до минимум - прием на глутамин, ВСАА и достатъчно белтъчини преди и след кардио.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 15.04.10 11:47.
След около 40 минути кардио, мускула започва да се разгражда и да го губим. Дали ще изгориш повече на пътека или на колелото- зависи от интензивността на натоварване.
казано от Йордан :) на 15.04.10, 12:11:
След около 40 минути кардио, мускула започва да се разгражда и да го губим. Дали ще изгориш повече на пътека или на колелото- зависи от интензивността на натоварване.
Всъщност, след първите 15 минути, ако не си имал тренировка с тежести преди това, няма наличен гликоген и започва изгарянето на маса и сланина.
казано от Thrashmetal на 15.04.10, 13:10:
Всъщност, след първите 15 минути, ако не си имал тренировка с тежести преди това, няма наличен гликоген и започва изгарянето на маса и сланина.
Да, това забравих да отбележа- важно е нивото на гликоген в мускулите, който се произвежда при физическо натоварване...
казано от Йордан :) на 15.04.10, 13:22:
казано от Thrashmetal на 15.04.10, 13:10:
Да, това забравих да отбележа- важно е нивото на гликоген в мускулите, който се произвежда при физическо натоварване...
Не се проивежда, а се изчерпва :) Затова после бързият въглехидрат запълва депата, а не се отлага на мазнини.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 15.04.10 14:43.
казано от Thrashmetal на 14.04.10, 17:32:
Интервално кардио, например...
...няма този ефект върху мускулите. Или поне не ако е правилно изпълнено и не се прекалява с времетраенето, макар да е трудно да прекалиш с точно този тип аеробна дейност.
Добре де ако съм направил 3-4 ядения преди (Футбол 1 час) не би трябвало да губя ММ или колкото и да съм ял се губя
според мен няма да загубиш маса ,а Траш ти можеш ли да дадеш примерно интервално тичане за да го видя как се прави
5-6 серии стигат ли ? и колко да е г/д почивката
Мнението беше редактирано от ilian27 на 15.04.10 20:46.
Нямаш почивка, това е аеробна тренировка. Ако ще почиваш, тогава прави повече серии - към 350 метра спринт по 50 метра. Но не просто да тичаш бързо, ами действително спринт - 100% от енергията и силата ти вложени.