помощ за тренировъчна програма за сила

03.05.10
20:43

здравейте,
тренирам карате от 1 година и мисля да започна да съчетавам карате тренировките с фитнес тренировка за сила
мисля да тренирам цялото тяло, но да се набляга повече на ръце и крака
ако някой има възможност нека отдели няколко минутки и напише някоя примерна програма, тъй като не разбирам много от фитнес, а и няма човек който да разбира достатъчно за да каже това и това ще правиш
имам на разположение 2 дни в седмицата, през другото време съм на карате
събота и неделя единствено тичам по 1 час
ще съм много благодарен ако някой помогне :)

03.05.10
21:10

Ами можеш да потърсиш из интернет, дори тук, в сайта, двудневни сплитове. Или най-просто казано - в едната тренировка правиш клек + нещо за горната част на тялото, а в другата тренировка правиш тяга + нещо за горната част на тялото, различна от това, което си правил предния път.

Петко К. има известен опит с подобни сплитове. Можеш да потърсиш блога му, там има готини неща.

04.05.10
12:42

А :  
1)Клек  -3 серии по  6 повторения, използвай една и съща тежест . Когато можеш да изпълниш всичките повторения с 1 тежест , на следваща тренировка сложи 5 кг  отгоре...
2)Права лежанка  3 серии по  6 повторения използвай една и съща тежест , 2,5 кг отгоре след като ти стане лесно
3)Гребъне с дъмбел - 2 серии по  8 повторения, използвай една и съща тежест . една и съща тежест , 2,5 кг отгоре след като ти стане лесно
4)Повдигане на щанга до брадата, Вертолет -  2 серии по  8 повторения,една и съща тежест , 2,5 кг отгоре след като ти стане лесно
5)Екстензии за трицепс с дъмбел над глава / лежанка с тесен хват  - 2 серии по  8 повторения, една и съща тежест , 2,5 кг отгоре след като ти стане лесно
Б :
1) Мъртва тяга - 3 серии по 3 повтрорения с една тежест. Вдигаш тежестта като при клека...
2)Преса пред гърди за рамо - 3 серии по  8 повторения, използвай една и съща тежест . .. една и съща тежест , 2,5 кг отгоре след като ти стане лесно
3)Гребане  с щанга или мечка -  2 серии по  8 повторенияедна и съща тежест , 2,5 кг отгоре след като ти стане лесно
4)Права лежанка с дъмбели или наклонена - 2 серии по 8 повторения една и съща тежест , 2,5 кг отгоре след като ти стане лесно
5)Сгъване за бицепс със щанга / дъмбел - 2 серии по 8 повторения , една и съща тежест , 2,5 кг отгоре след като ти стане лесно

Мнението беше редактирано от Vladoboy на 04.05.10 15:56.

04.05.10
14:25

vladoboy започвам веднага с тази програма
след извесно време ще кажа какво съм постигнал :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1