Плувни тренировъчни програми

13.05.10
15:21

Здравейте, не съм кой знае колко добър плувец (мога да изплувам 1км бруст, 50м бруст за 0:47мин, правя 100м кроу без проблем, но не съм си ги  засичал, правя също така и около 1,5км за 1час в басейна, без да си давам зор), но напоследък все повече ми се занимава и бих искал да имам някакви  конкретни схеми, а не просто да правя каквото се сетя. Досега заниманията ми протичаха така- 250-750м загр бруст, после (25м кроу+25м бруст)+ почивка и повтаряне няколко пъти и от време на време, крака кроу с дъска, крака делфин ръце бруст и май е това. Бе общо взето нямам почти никаква представа за какво иде реч, плувал съм известно време с треньор, но тогава нямах никаква техника, дори не знаех за завъртането на ходилата навън при бруста, така че правихме само техника и до тренировки не сме стигали. Сега нямам възможност да се занимавам с треньор. Търсих в нета и ми излязоха няколко теми тук, където пишеха хора, които казваха че са тренирали плуване, та молбата ми е към тях- ако е възможно ще напишете ли няколко схеми за тренировки? Нещо конкретно-
1.еди си какво- Х серии по У метра в Z почивка м/у сериите
2….. ...... ....
3. ......

Благодаря предварително!
Поздрави!

13.05.10
17:49

Това е все едно да молиш някой да ти направи програма... сам се сещаш какво ще ти отвърнат. :) То за това са трениорите, моята треньорка всеки ден дава най-разнообразни и различни тренировки.
Измисляй си сам тренировка и разнообразявай. Например днес можеш да акцентираш върху кроул и бруст. 25м. крака крол, на връщане 25м. крака бруст и така по 8. После обратното После пък крака делфин на отиване и ръце крол на връщане така по 8. После 4 дължини крол после 4 бруст. Като се старай например 5 минути доста бързо да плуваш после 10 минути бавно, после пак 5 минути бързо, 5 минути бавно. Така повече стресираш мускула. Или на отиване бързо, на връщане бавно. Просто трябва малко въображение.
Друг е въпроса, че ако плуваш само за здраве, не ти трябват чак такива програми. :)

Мнението беше редактирано от fqls на 13.05.10 17:52.

13.05.10
18:45

казано от fqls на 13.05.10, 17:49:

Това е все едно да молиш някой да ти направи програма... сам се сещаш какво ще ти отвърнат. :) То за това са трениорите, моята треньорка всеки ден дава най-разнообразни и различни тренировки.
Измисляй си сам тренировка и разнообразявай. Например днес можеш да акцентираш върху кроул и бруст. 25м. крака крол, на връщане 25м. крака бруст и така по 8. После обратното После пък крака делфин на отиване и ръце крол на връщане така по 8. После 4 дължини крол после 4 бруст. Като се старай например 5 минути доста бързо да плуваш после 10 минути бавно, после пак 5 минути бързо, 5 минути бавно. Така повече стресираш мускула. Или на отиване бързо, на връщане бавно. Просто трябва малко въображение.
Друг е въпроса, че ако плуваш само за здраве, не ти трябват чак такива програми. :)

Благодаря ти за отговора! Не се бях замислял, че хората може да реагират по този начин. Аз си го представях нещо като темите с тренировките на кросфит да стане, но като се замисля твоята логика е по-добра от моята :) Мерси за схемата, ще я пробвам. Ясно ми е че при липса на професионални амбиции подобни неща са по-скоро излишни, но аз го правя не само за здраве, а и за удоволствие, а както всички знаем няма по-готино нещо от това да си се разцепил (като си изпълнил плана си!) и да почиваш след това...

15.05.10
16:30

Преди тренировка на едно малко листче си измисляш тренировка, записваш си я и оставаш лисчето на плочките на басейна и си готов. ;)

Мнението беше редактирано от fqls на 15.05.10 18:08.

15.05.10
19:46

казано от fqls на 15.05.10, 16:30:

Преди тренировка на едно малко листче си измисляш тренировка, записваш си я и оставаш лисчето на плочките на басейна и си готов. ;)

:)ааа, аз пък се чудех какви са тези хартии по другите коридори.. е нищо де, въпреки че темата е явно непопулярна, смятам за вбъдеще да публикувам тези тренировки, които са се получили добре, може пък аз да съм полезен на някой в моето положение, кой знае :)
Поздрави и до скоро

15.05.10
19:51

Честа практика е това с хартийките... :) Може пък да си набележиш някоя програма от някоя чужда хартийка :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1