StreetWorkout / Bodyweight Conditioning [Дневникът на Велев]

Темата е заключена.
Прескочи до:

08.07.12
00:17

Днес си изпълних качествена тренировка за предна везна

- Общо 20 суинга от вис на лост , до позиция за предна везна ; лакти - заключени.
- 10 Набирания в позиция tuck front lever (първите бройки бяха advanced tuck).
- 30 секунди холдове на advanced tuck front lever (3x10сек.)

———————
Забележки по тренировката:
суинговете за фронт левъра работят МНОГО добре ! Най-първите повторения просто усетих как успях да ги изпълня с перфектна техника и доста бързо ми изпиха силата.
Сериите бяха 9 броя по 2 суинга ; и една серия 3 суинга.
След това набиранията на tuck FL вече ме затрудняваха , понеже преди това суинговете ме измориха и за това реших вместо да правя още 10 измъчени набирания да направя малко холдове.

Утре ще си правя стабилно кардио ~30мин. въженце , интервално + яко хидратиране и вода през целия ден ; на обяд ще разпускам малко с приятели покрай речицата ^^

09.07.12
22:35

Днес :

- 3x front lever swings
- 4 негативни спускания на халки от inverted hang + 2 straddle front lever negatives
- 6х10сек. холдове на advanced tuck front lever.

————————————-
Straddle FL негативките много добре ги усещам , бавно се спускам и стабилно ‘влизат’ . Какво ще ме посъветвате ? Когато правя негативни в full FL позиция ли или straddle FL да ги правя ???

-Холдовете ме затрудниха доста , понеже предишните упражнения ми изпиха силичките.

———————
Утре сутрин кардио на въже + после плажче и плуване :D

10.07.12
20:43

Якооо ... ще си правя жилетка с джобове за тежести. 8 джоба общо , смятам ги 6х2,5кг + 2х1,25кг = 22,5 (~23kg) . Гледам в интернет е голяма скъпотия :( по 80лв вървят... Сега ще мога да си е направя по мой вкус , ще си ползвам моите си тежести и така :) Подготвям се за зимата хахаха :D

Относно тренировките за везна :
В деня в който ще правя негативни спускания , 2 седмици ще правя упражнението с разкрач (straddle front lever negatives) , защото усещам доста по-добре натоварването ; след това ще премина към нормалната вариация на упражнението.

И още нещо : със пълната отдаденост към прогресиите за предна везна смятам да продължа до средата на август , най-късно до началото на септември. След това ще намаля тренировките за везна до 2 седмично , като ще тренирам главно кофи , набирания , стойка на ръце ; пък когато науча везната - горна част на гърба + крака мноу яко

Мнението беше редактирано от George на 10.07.12 21:39.

11.07.12
11:12

Мнооого странна работа ... :/ Одеве отивам при личния лекар да ме тегли/мери , защото трябвали някакви документи за детските осигуровки , та качвам се аз на кантара - 83 кила на 182см височина. Прибирам се у нас , хапвам една филия хляб , тегля се - 91кг O_O Тааа или моя кантар е нещо зле , или на личния лекар му е разбит кантаря :Х На същия моя кантар април месец се теглих и бях ~86кг. ; от тогава до сега съм в пъти по-активен , мисля даже , че съм свалил някой друг килограм , а то к’во се оказва ... ахахах :Д Забавна работа като цяло. Нека си тежа , не ме вълнува толкова какво показва кантара , а какво виждам в огледалото и как се справям на лостовете/халките и най-важното - предната ми везна.

11.07.12
18:36

Абе и в двата варианта теглото ти си е добре, въпреки че наистина е странно от март да си качил 5 кила особено като спортуваш.
Ама общо взето не обръщай внимание на килограмите, а на това как се чувстваш и как вървят тренировките :)
А предната везна като ти гледам клипчетата я правиш доста чисто. :)

11.07.12
19:10

Мх , 90-91 ще съм ... извадих един мноого стар кантар и на него се притеглих - 92-93 ме изкара. От тук следва , личната лекарка има развален такъв.  Доверявам се на електронния кантар , той ми дава 91 ... Ами толкова  да съм си :) Наистина , важното е , че се чувствам лек на лоста/успоредката/халките. Везната за сега върви добре , старая се и отдавам времето си в заучаването ѝ.
Зимата , или по-точно след като направя вече една стабилна везна и няма да ми избяга , ще направя един цикъл на “Клек в 20 повторения” и след това може 10х10 , ще кача някой друг килограм ... може и да зема 100так да чукна хахаха , само че единственото условие е да си владея везната (от това пък следва да се чувствам и лек на лостовете). Както не съм тренирал сериозно крака почти никога , ще зема да им отделя специално внимание за да дръпнат и те.

Good news : велосипеда ми е готов , след малко излизам да повъртя с него :)

11.07.12
19:21

Е то като караш колело си качваш на краката, също и като тичаш. Иначе идеята ти за клекове е супер, ама трябва да правиш и на лостовете и съответно предната везна, защото като качваш кила е добре да знаеш как се чувстваш с тях на лостовете, за да не почнат упражненията там да ти бягат и да са ти нестабилни.

12.07.12
00:00

Да , точно :) Няма да кача изведнъж килограмите де , аз ще си тренирам паралелно с краката и на успоредките/лостовете , даже ще тренирам с допълнителна тежест на тях , тъй че и 100 кила да стана , ще съм по-мощен от всякога :D Везната ще е тренирам редовно , ще е подобрявам все повече и повече а същевременно ще се адаптирам към по-високото тегло :)

Тренировката ми днес :
- 18 суинга от вис до предна везна
- 15 Ice-cream makers (това упражнение ми се хареса)
- 6х10 холдове на adv. tuck front lever
- 18 секунди задна везна в една серия
- 5х5сек. hold на tuck planche (заключени лакти)

————
Днес по-тежка тренировка. Утре ме чака работа , с бащата ще ходим да монтираме дограма. Другиден има възможност да не тренирам също , но ще видим до тогава :)

Имах странното чувство , че след като видях числото 91 на дисплея на кантара мислех , че няма да мога да се справя с тренировката за везна :D А всъщност се получи една мнооого стабилна тренировка. Суинговете бяха на добро ниво , освен това “сладоледаджията” (icecreammakers) го пробвам за 2-3 път и този път взе че ми допадна това упражнение :) След това 60секунди общо холдове.
+ правих малко холдове на tuck planche върху ръкохватки. Зимата не го можех това нещо , краката ми падаха мигновенно. Сега изглежда съм доста по-силен и вече мога да задържа tuck planche за нещо от сорта на 5 секунди. Дет се вика имам някаква основа от която мога да започна да се развивам и за planche-a.
Към тренировката мога да добавя и колоезденето. Дори за малкото път който изминах , крачетата се натовариха , пък и леко кардио от една страна.
Също така , избухнах с една много стабилна задна везна и е задържах ~18секунди. Когато слезнах от лоста обаче , лактите ми бяха смазани направо...

Чувствам се все по-близо и по-близо до предната ми везничка , въпрос на време е кога ще я постигна ^^

13.07.12
12:26

Вчера случайно ми попадна метърче , та реших да си измеря ръката. Резултата беше 39см, стегната , не тренирана преди това. Кажи-речи 40санта ръка имам. Предмишницата ми е 32-33см. Прасец = 40см. ; Талията удари 92-3см. ; Гръдна обиколка , най-широката част , отворен(стегнат) гръб и гърди - 121см. и като се има в предвид това е на 182см височина , 90кг лично тегло. Краката , които отдавна не съм тренирал сериозно си седят 60см (измерено 10-12 санта над коляното)

Днес ще тренирам отново за предна везна. Ще правя 5 до 8 негативни спускания на халки straddle front lever. Накрая ще направя отново 6х10 холдове на advanced tuck front lever и така ... :)
Тези дни като ходя до Асеновата крепост да тренирам , ще пробвам горе един full front lever hold , по възможност ще снимам. На онези лостове винаги ми се получава 1-2 секунден фронт левър , май май там ще е и първия ми full F.L.

Мнението беше редактирано от George на 13.07.12 13:47.

13.07.12
22:31

Днешната тренировка :
- 50 минути колоездене (по нагорнище , по надолнище , на равно ... всякакво разнообразно ; много добро кардио и тренировка за крака!)
- 8 негативни спускания на халки за предна везна - 2 броя full front lever ; 4x straddle FL ; 2x one legged FL + 4sec hold per leg
- 6x ice-cream makers
- 4x10sec. tuck front lever hold
- 4 tuck front lever pull-ups
- total 40sec. of back lever holds (4x10sec)
- 14 набирания в една серия
- 3 опита за human flag ; 2 от които успешни и hold за по 3 секунди !!!!!!!!!!!!!!!!!

———-
Краката се понатовариха прилично , колелото си свърши работата ! Особено като хванах пътя към Асеновата крепост , на половината издъхнах и реших да се прибера.
Тренировката за везна мина нормално , straddle front lever негативките се усещат стабилно.

Мнението беше редактирано от George на 16.07.12 22:27.

14.07.12
11:46

Хммм , представяте ли си , аз , на 90 килограма лично тегло .... да се набирам на една ръка ?!?!?! :D Доста пъти правя опити в началото на тренировките и резултата е , че успявам да се задържа от 2 до 5 секунди в концентрично положение ( на половина набран ). Ще започна скоро и да правя прогресии за one-arm-pull-up/chin-up и може зимата или другото лято да правя вече по няколко бройки на една ръка. Тогава силата наистина ще отиде на едно мнооооогоо по-високо ниво (...90кг bw и набиране на една ръка !)

Тази сутрин правих едно велико кардио. ~1ч.30м. каране на колело. Изкачих 2 пъти Асеновата крепост (2х2км) ... натоварването беше зверско, до сега не съм се качвал до горе с колело ... краката избухнаха , и от 91кг станах 89 :D изля се огромно количество пот от мен!
Първоначално смятах само едно изкачване да е , но като се спуснах с колелото надолу реших да се спусна още веднъж , понеже ми се хареса , но пък трябваше да се кача пак до горе и така ....

Довечера може би ще има свободна тренировка с музика. Смятам да наблегна на кофичките , ще направя малко хендстенд и планч прогресии. Утре ще почивам също и другиден (понеделник) ще правя прогресии за везна.

Също така смятам да включа и 4 пъти седмично кардио сутринта , на гладно , с колелото на асеновата. Ще ми се отрази добре , ще сваля някой друг излишен килограм.

Мнението беше редактирано от George на 16.07.12 22:27.

16.07.12
09:46

Вчера сутринта и днес сутринта :
- 1ч.30мин. колоездене , разнообразно натоварване ; 2км интензивно по нагорнище.

——————————
Нещо чувствам болка в гърба , някой прешлен се е*ава и ще трябва да почина от тренировка.
Днес се получи добро кардио и тренировка за крака.

Стискайте палци !!! Утре очаквам да ми звъннат на вратата с nikon D5100+18-55kit lenses ^__________^ Дългоочаквания апарат ... най-накрая ще има вече с какво да снимам.

19.07.12
12:56

Такаам .. няколко дена само кардио тренировки , ограничих лостовете , поради контузия и желание за почивка.
За това пък наблегнах на краката и кардиото.

—-вчера—-
20минути скачане на въже , комбинирано с pseudo planche push-ups между скачанията
100 полуклека за акцент върху квадрицепсите , в една серия (и това е причината за мускулната ми треска днес)

—-днес—-
50 минутна тренировка , кардио акцент.
По-голямата част от тренировката беше скачане на въже , разнообразни вариации и интензивности.
20 полуклека на едни крак с акцент квадрицепси + 50 клека на два крака , също акцент квадрицепс
30 pseudo planche pushups

Довечера ме очаква тренировка на халки , прогерсии за предна везна.

——————————-
Тази сутрин , на гладно , след кардиото бях 88кг (леко така дехидратиран). Което значи , че като се налея с вода сега пак ще си върна някъде 2кг.

GOOD NEWS : жилетката с тежести ми е готова , супер е , по мой вкус ... перфект. И фотоапарата вече пристигна ^^ Nikon D5100 + 18-55kit lenses.
Фотографията е нова материя при мен. Много ме влече , има мноооооооогоо неща да научавам ... доста интересна занимавка ще бъде. Дано да ми потръгне , да се застраховам още от сега , че след няколко години ще имам работа :D :D фотограф , компютърджия , дограмаджия , фитнес инструктор ... хахаха :D

20.07.12
23:22

Тъй като виждам ,че имам потенциал за набиране на една ръка и мога да постигна това умение , смятам да се захвана по-сериозно и с него (следващата седмица).

Днес бях скапан от работа , отидох набързо до лостовете с приятели , но с нагласа , че няма да се тренира. Та , ето каква беше тренировката :
- В началото hold в набрано положение с една ръка (горно положение 5 секунди ; 5 секунди негативна част , спускане) , това го повторих към 10 пъти на всяка ръка.
- 5 front lever swings
- И накрая на тренировката с последни сили правих негативни набирания на една ръка (демек спускане от горно положение) , по 5 броя на ръка
- 10 набирания след тренировката.

———-
Бицепсите ми буквално избухнаха по време на one arm chin-ups (negatives and holds) . Имам приятното чувство , че ще се науча да се набирам и на една ръка :D В набрано положение и в концентрично (набрано до половината) мога да се задържам стабилно (стабилно за моите килограми , ~5sec.).
Също така - след края на месеца си устройвам тренировките по този начин :
- в началото на всяка тренировка правя по 2-3 опита за предна везна , по няколко суинга и т.н. + 5 опита за набиране на една ръка (по-скоро негативни спускания и концентрични hold-ове.)
- след тази “загрявка” продължавам 5х5 раменен подхват + жилетка с тежести ; 5х5 раменен надхват пак с тежест ; 50 набирания със собствено тегло
- После пък 5х5 кофички с тежест ; след което довършвам с 75 броя bodyweight dips

22.07.12
10:42

Вчера :
- много кардио сутринта (към 20 километра интензивно с колело , 5 от които бяха на нагорнище , много натоварващо)

Днес :
- 30мин. скачане на въже на гладно , след ставане.
- 2х50 bodyweight клекове с акцент върху квадрицепсите.
- Прогресии за onearm chinup
- 80 набирания
- 80 кофи
-

——————————-
Вечерта ме очаква тренировка по лостовете , смятам да си взема жилетката с тежести и да се понатоваря прилично.
Ще включа от задължителните one-arm-chin-ups и front lever прогресии.
Смятам от днес да започна 5х5 с набирания с тежест с 10кг (при подхвата , за надхвата не знам как ще ми дойдат).
Всяка седмица ще увеличавам с килограм-два. Замислям се , дали да не добавя и тежест при прогресиите за предна везна ... пробвал съм adv. tuck FL с тежест ии е доста сериозно натоварването. Когато напредна с тежестта , ще започвам да правя негативни на една ръка с допълнителна тежест също. Не знам защо , но имам чувството , че набирания на една ръка (подхват) ще ги науча по-бързо от предната везна :D

Мнението беше редактирано от George на 22.07.12 20:41.

23.07.12
17:31

Днес :
- Кардио - бягане по нагорнище , интервално
- 7 секунди холд в полунабрано положение на всяка ръка
- 10 секунди задна везна.
- 20 кофички
- 22 набирания с подхват

——————
Малко си дадох почивка от предната везна , сега се захващам пак с нея , да видим по-добре ли ще потръгнат нещата.
Ето още едно изтрещяло нещо - аз тренирам за предна везна , а пък без да искам напредвам в one-arm chin-up :D hahahaha . Scumbag story ...
Едно гадно нещо при набиранията с една ръка - мога да се задържам и повече , но захвата ми изглежда слаб ... изпускам се :(

24.07.12
11:48

Е, то набирането на една ръка ти е повече въпрос на сила отколкото на техника. Ти като си го можеш нормалното набиране си е свикване и сила да го правиш на една ръка. А предната везна си е изключително технично нещо. А за захвата - пробвай да увеличаваш времето за което увисваш на едната ръка и би трябвало да стане по-здрав.

06.08.12
02:42

Ето някакви мизерни “айран”-кросове :D

06.08.12
13:30

Смятам да добавя веднъж седмично (или на две седмици) тренировка за iron-cross. Просто ей така междудругото да си е има , да разнообразявам тренировките и да си прогресирам за кръста :)

Миналия ден поставих нов личен рекорд на набирания подхват в една серия - 24 броя. Кофичките вече са 30 броя.

Прогресирам и с набиранията на една ръка , правя негативни спускания , задържания ... но ги избягвам , защото лактите много ме болят. Доста натоварване пада върху тях и се затрудняват.

Предната везна все още си е уча , правя си суингове , негативни и холдове на Advanced tuck front lever , поне тези 3те упражнения действат най-добре при мен.

3 дни приблизително си починах от тренировка , сега пак започвам сериозно ... ии да - трябва да науча ‘тъпата’ предна везна :D Следващия месец като започнем даскало ще включа в употреба жилетката с тежести , защото ще ми е по-натоварено ежедневието , трябва да държа висок успех в училище и няма да имам голяма свобода за трениране ... за това ще правя малко по-разредени , но по-тежки и интензивни тренировки.

08.08.12
00:20

Мисля си кога да започна да тренирам с жилетката с тежести ..?? Наблюдавам доста добър напредък у приятели , които тренират с допълнителна тежест по лостовете - кой научил предната везна , кой си изчистил силовите възлизания ... друг пък planche push-ups вече мъчи ... та така :) Предполагам след като се върна от морето , началото на септември ще започвам да тренирам по-тежко. Днес малко позирах пред огледалото и си гледам краката .. и се радвам ,че някога съм ги тренирал !!! Няма да ги изоставям , зимата ще наблегна на тях дори. Само ще гледам да поддържам една нормална форма на процента подкожни мазнини , че не искам да се омазнявам много много ... Като цяло целите ми са да налея в трицепсите , рамената , горна част на гърба , прасци , малко в квадрицепси .. и предмишници евентуално ... а колкото до уменията - planche , предна везна , iron cross. След като ги усвоя ... има мноооогооо време .. ще мисля и за maltese хахахаха (обичам да мечтая .. и да постигам мечтите си) :)

11.08.12
17:15

Днес поскачах на въже , правих малко HSPU , лицеви , клекове , български клек и общо взето кардио тренировка. Сега смятам да покарам малко колело и да се спра на лостовете за тернировка. Смятам да направя 10х10 кофи и набирания подхват , тук-таме някой advanced tuck front lever hold.
Искам много да правя военни преси :D Просто това упражнение ми се прави от доста време насам , ще си угодя и ще направя няколко тренировки с железата следващата седмица.

26.08.12
23:53

Днес се върнах от моренце :) А докато бях на море поставих нов личен рекорд от 4 набирания с 40кг тежест и 4 кофи със същата тежест ...

27.08.12
00:05

Утре смятам да направя една тренировка със собствено тегло (везни най-вече) , иии след 2-3 дни почвам с 10килограмовата жилетка - набирания и кофи. Решил съм да вдигам яко силата (а защо не и масата?) . Замислил съм прогресии за предна везна с допълнителна тежест , че да прогресирам по-бързо (maybe).
Задържах задна везна 12 секунди без чийт (където ръцете ми опират в перките). С чийта я държа над 20 секунди.

27.08.12
00:23

каква ти е жилетката?

27.08.12
00:42

Шита от баба ми !!! :D с квадратни джобове , в които си слагам тежестите от дъмбелите (дискове) . Мога да е накачоря до 23 кила мисля ... Като ми олекнат 23-то , ще почвам и с раница и с жилетка с тежести хахаха :Д Обаче не очаквах да направя повторения с 40 килограмово хлапе хванато за мен :О Сега почвам яко да развивам потенциала , иии скоро може да избухна с набиране на една ръка (тия дни към нова година :Д )

27.08.12
23:38

Днес прогресии за предна везна , набиране на една ръка. Направих една 15 секундна задна везна , след това 100 кофички , 100 набирания. Това ми беше workout of the day.
Утре сутрин ще направя една разходка до Асеновата , може да бъде придружена от леко бягане. Следобед ще тренирам тежичко - 50 набирания и 80 кофи с 15кг жилетка , а след това по още 50 кофи и набирания със собствено тегло.

29.08.12
11:08

Уаауу ... над 10 дни не бях ходил на Асеновата , и тази сутрин си направих една разходка , която честно казано ме задъха. Не знам дали е заради това , че си легнах късно снощи и тази сутрин станах раничко или защото съм изгубил тренинг ...
Днес ще постя , ще набивам яко ядки и филии с маргарин и чубрица :D Мед също ще вкарам като гориво.
Следобед ще направя 5х5 набирания надхват и 5х5 подхват с 15кг жилетка , също така смятам 10х5-8 кофички +15кг.
Искам утре като се събудя сутринта и да усещам стабилна мускулна треска в гърба , ръцете , рамената и гърдите :D

А и да ви се похваля : спечелих Beats by Dr.Dre Solo HD от играта на кока-кола. Сега съм на лостовете редовно със слушалките и се надъхвам хахаха..

А сега един по-сериозен въпрос , свързан със заучаването на опорна везна (planche) : тъй като имам проблем с лактите , ии не мога да ги изпъна напълно (до 180 градуса ъгъл примерно) , и то по-специално дясната ръка ... това голям проблем ли ще е при заучаването на планча ? Защото съм замислил зимата да прогресирам с това умение ... Или да ми кажете решение за проблема ? как мога да си “разгъна” лакътя на мах

Проблем е. Просто не си готов за прогресията, която правиш. Фрог стенд колко време го държиш с напълно прави ръце?
Мен даже ако ме питаш, ще е по-продуктивно първо да научиш L-sit на земя и опори на ръце, след това V-sit и хендстендове без стена и HeSPU и чак тогава започваш манна, ХСПУ, везните и планч. Ако говоря глупости Вояджър да ме поправя :D

И го смени тоя маргарин с масло.

29.08.12
17:48

За лактите става въпрос , че от малък имам някакъв такъв проблем с тях. На 5г. ми беше измъкната дясната ръка (от лакътната става) , та може би и от там да имам известен проблем с нея. Фрогстенда го държа , натискам даже с краката лактите да се изпъват повече , но колкото мога - толкова. Ако можете да ме насочите как да подобря гъвкавостта на лакътните стави ще съм ви благодарен :)
L-sit на земя си го умея , за опори на ръце - лицеви ли имаш впредвид :D ?
За V-sit-a съм се замислял , но като че ли не ми е от най-приоритетните умения ... ще го науча и него зимата , когато съм вкъщи и навън е по-студено.
Стойка на ръце без стена сега е в процес на заучаване. В момента доста добре ми върви , задържам е около 10 секунди , а ако не загубя баланс съм стигал и до 20+.
HSPU без стена ... ще ми отнеме още месец-два , ако го тренирам редовно , защото последните 2 седмици стойката ми върви чудесно.
Относно везните - по-близо от всякога съм до предната везна ... започвам прогресии с тежест за нея и очакванията ми са до месец и половина - два (сериозни тренировки) да е умея вече :) Задната везна е държа от сорта на 10-15 секунди , чиста , без чийтинг (където ръцете се опират на перките) .

*Маргарина е изключение за днес ... не ям попринцип маргарин :)

За китките може преди всяка тренировка да правиш една серия лицеви на китки. Ето малко разновидности -

Не съм сигурен колко е безопасно затова карай полека, отначало може от колене.

Coach Sommer казва, че е добре манната и хендстендовете да се тренират заедно, затова предлагам да започваш прогресии на манна и яко хендстендове. Щом те кефи да тренираш FL и PL, не мисля, че е проблем да правиш всичко заедно.

29.08.12
19:37

Лелееее ... тази манна ще видя зор с нея :Х По-скоро да науча V-sit от колкото манна ... това иска да съм яко гъвкав , ще имам сериозни крампи по време на заучаването му. В такъв случай бих предпочел да дам шансове на V-sit , hardcore Handstand progressions , front levers , planche.

А сега току-що се прибрах от тренировка. Направих 50 набирания с 15кг (последните 10 повторения бяха с 12кг) , още 20 набирания със собствено тегло.
4х8 кофи @15кг + 5х5 кофи @15кг. ;;;;; сравнително добре ми дойде тренировката. Ще тренирам 2 седмици с такава тежест, после ще вдигна килата.

Пробвах swing-ове за фронт левър с жилетката , направих ги малко под хоризонталната позиция :D Това наистина влиза доста стабилно. Смятам като правя прогресии за везна+тежест , то да е на халките.

Скоро смятам да си направя едни ръкохватки от pvc тръби и да започвам на тях да уча стойка на ръце , като се изправям от позиция за tuck planche , а не както сега със засилка (ритам с единия крак)

31.08.12
13:59

Миналия ден като бях сутринта на Асеновата ... от студеното време съм настинал :( Сега ми е някво шибано - тече ми носа , кихам ... хрема,настинка общо взето. Не мисля , че това ще ми попречи на тренировката обаче.
Днес смятам също да направя лостове с тежест, но този път ще е по-тежко (6х2,5кг + 2х1,25кг ~18kg). Стандартно - 5х5 набирания подхват , ако останат сили ще направя две-три серии с надхват на същата тежест , ако не - ще смъкна на 15кг). Кофичките и те ще са 5х5 с 18кг, може да продължа с още 5х5 на 15кг , за да си станат 50 броя. Като приключа с тежестите ще напрвая малко кофи със собствено тегло , някой друг swing за предна везна и tuck FL holds.

Утре ще е ден за релакс , евентуална тренировка в неделя , сигурно със собствено тегло.

31.08.12
22:43

5x5 набирания с 18кг жилетка , раменен подхват - ама почти не ги усетих !!! Следващия път 20кг.
Общо 20 набирания с 18кг след това , и надхват , и подхват , тук-таме някое повторение със задържане в горно положение за 10тина секунди (изометрия)
6х6 кофички с 18кг тежест ... след което 10 кофи със собствено тегло.

———
Набиранията , особено с подхват много лесни ми идват като че ли. Миналата годна когато тренирах пак с тежест по лоста , тези килограми , които използвам сега ме затрудняваха мноооого повече :D Тогава бях с 6-7 килограма по-лек също така. Утре може да спретна една разтоварваща тренировка със собствено тегло , или да включа малко военни преси. Неделя няма да тренирам , понеделник пък още по-малко. Давам си 2 дни разтоварващи и след това избухвам пак.
Следващата тренировка може да е раница+жилетка с тежести :D
Очаквам момента , в който ще започна да правя по 1 повторение , дори и 1/2 повторение набиране на една ръка ... тогава ще има the real deal and extreme strength gains.
Силовото възлизане го владея перфектно , но на халки. Силата е имам , само техниката ми куца когато го правя на лоста ... някак си просто инстинктивно изритвам с краката и не се получава изчистено повторение.

01.09.12
22:54

Следващата ми тренировка на лостовете ще бъде прогресии за предна везна с допълнителна тежест (леко , до 10кг).
Утре - излет из природата. Може на полянката да опитам отново някой backflip , frontflip , aerial , b-twist :D фриирънърски/джъмпърски истории ... или пък да си тренирам freehandstanding.

05.09.12
23:37

Ново упражнение което добавям към front lever workz : суинг от вис до положение за предна везна + набиране в положение на предна везна. Както съм набрал инерция по време на издигането си правя и набиране на FL ... Пробвах го , добре се получава , мисля , че ще ми помогне :)

05.09.12
23:42

^И аз ги правя така набиранията често. Натоварват корема и тренираш повече мускулатура.

06.09.12
00:32

Да , като цяло много добре се отразяват на прогреса за предна везна :) Особено в гърба се усещат много добре (все едно хоризонтални набирания само че без да си опираш никъде краката)

18.09.12
10:18

Здравейтеее :) От седмица , и малко повече дори съм си дал разтоварващ режим , сериозни тренировки не съм правил , ей така като намина покрай лост правя везна , набиране на една ръка бла-бла и такива работи. Тази сутрин реших да видя как съм с планча (опорната везна) , пробвах се на ръкохватки и взе че се получи нещо. По принцип на ръкохватки ми е далеч по-трудно , но ето че става нещо ! 183см/90кг ... имам някакви основи и от мен се иска да започна (да продължа) с прогресиите и да надграждам и надграждам и така ... Миналия ден направих първото си чисто силово на лост , беше много готино (всъщност беше второто ми чисто на лост, миналата година беше се получило също). Също така като се отпусна на една ръка в набрано положение мога да се спусна 1-2 сантиметра надолу и пак да се набера :Д Вчера го пробвах това и се получи. Дори се задържах към 10 секунди в набрано положение докато с другата ръка държах 2,5л шише с вода :Д
Таа ето клиповете от дневния планч :

18.09.12
18:44

Планч-а си е гаден като техника и изпълнение наистина :) Долу-горе за няколко секунди успяваш да се задържиш както трябва. Ако искаш можеш да пробваш допълнително да правиш лицеви опори на една ръка - това ще ти даде повече сила и издръжливост. Можеш да се пробваш да правиш и лицеви с ръкохватките, за да можеш да свикнеш с тая малко странна и гадна опора, която те дават.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1