За начина на приемане на суплeментите!

Прескочи до:

13.03.06
22:14

Имам въпрос за креатина.
Значи доста пъти съм карал по стандартната схема 20 гр на ден при зареждане и после по 5гр преди и 5гр след тренировка обаче сега съм решил да вдигна дозата и взимам по 20 грама всеки тренировъчен ден и около 10 в почивен.

Някои твърдят,че е много други, че наистина на тегло 90кг трябват по 15-20 грама на ден.

Вие какво мислите ? Добре ли е или да намаля ?

Намали. С по-големи дози няма да постинеш по-голям ефект. Вземай си го макс 10 грама на ден.

16.03.06
22:44

Мдам,намали ги-установено е чрез опити,че ефекта е един и sysht.И 30 грама да взимаш,ефектът ще е същия ,както ако взимаш 5-10.

RE

16.03.06
22:54

[quote author=“zmeia”] poznavam 4ovek koito na 8 mesez po4na da pika krav…. kreatina 4erpi voda ot babrezite taka4e neshtata ne sa tolkova rozovi.a jelanoto mu distvie moje da se postigne dale4 po dobre sas po prawilna hranitelna programa ....

na parvo miasto zdraveto!!!!!!

Tова ,ако е верно е обезпокоително.До сега не бях чувал такова мнение.То може да е верно,ама дали въпросния човек не е приемал стероиди или други забранени вещества?

18.03.06
17:53

Здравейте , започнах да приемам креатин и глутамин . Правя още зареждаща доза . На ден пия преди тренировка смесени в натурален сок 10гр. креатин + 5 гр. Глутамин . Същото го правя и след тренировка като вечерта преди лягане пия глутамин още 5 гр . След зареждащата креатина ще го пия с глутамин по 5 гр. преди и след тренировка и глутамин преди лягане .... Как ви се стува програмата ???
И повече към каква храна да се насоча ...  :?:
Благодаря Ви ..

SP

18.03.06
20:00

А декстрозата. При нея една супена пак ли е 15гр?
По колко супени лъжици пиете след тренировка и по колко гр ви се падат на кило от личното тегло?

18.03.06
20:40

Между 25-30 грама за декстрозата-трябват ти от  1-3 дози с креатина,количеството вода е около 300мл за лъжица.По принцип въглехидратите е добре да са 80-100 грама след тренировка.Може да комбинираш декстрозата с други бързи въглехидрати/банан например/

SP

18.03.06
22:06

[quote author=“Rocky^”]Между 25-30 грама за декстрозата-трябват ти от  1-3 дози с креатина,количеството вода е около 300мл за лъжица.По принцип въглехидратите е добре да са 80-100 грама след тренировка.Може да комбинираш декстрозата с други бързи въглехидрати/банан например/

една супена е 25-30гр така ли? Интересуваме супената лъжица колко е?

18.03.06
22:11

Ами това зависи от плътността на веществото-казах ти колко е за декстрозата,за протеина е по-малко.

SP

18.03.06
22:14

[quote author=“Rocky^”]Ами това зависи от плътността на веществото-казах ти колко е за декстрозата,за протеина е по-малко.

Не виж аз за протеина знам ама декстроза си я взимам насипно и за това се чудя. Значи декстроата е 30гр. на супена ... много ми се вижда.

18.03.06
22:20

Ей, как ме карате да ровя из нета сега-http://primarynutrition.net/Dekstroza.htm

19.03.06
17:20

какво ще кажете за комбинацията креатин+аминокиселини?Знам,че е добре да се пие и глутамин,но сега нямам пари.Креатина е на Нутрим,а Аминокиселините на Дженесис 1900 мг.
Така да ми кажете как да ги пия...Преди тренировка ям извара+картофи или ориз+хляб(пълнозърнест) и след час и половина съм в залата...Кога да ги вместа тия 5 грама креатин и 2 т амино?Понеже четох,че креатина не е добре да се пие с храната понеже се смесвал и не се освоявал както трябва.Става ли 1 час след като съм си изял обяда да пия креатина+аминото?Още нещо-след тренировка ям мед или банани+30 г суроватъчен протеин.Да пия ли креатина барабар с бананите и протеина?Или да изчакам примерно 30-45 минути и тогава креатина?И вечер става ли да пия  5те грама креатин+2 т амино?Креатин до сега не съм пил и ще права “зареждаща”доза.
В нетренировачен ден като стана от сън 5 грама креатин(това за
зареждащата доза)+2 т амино и прясно мляко?Амиото ми се падата по 4 таблетки дневно(без значение тренировачен или не).

почти 17 год/73 кг/за ръст ще ви излъжа  :o

Мисля,че това е свързано с начина на приемане и затова пиша тук.Моля да не ми триете поста.Благодаря предварително :wink:

ЕДИТ:Искам да попитам има ли развасовка от 250 грама креатин на Нутрим,понеже толкова ми трябват за 1 месец,а пък неискам да купувам 2 опаковки по 200 грама?

22.03.06
15:40

искам да попитам последно как е по-добре да се взема креатина - на гладно или веднага след хранене, в кой случай се усвоява по-добре  :roll:

ZW

06.04.06
14:02

[quote author=“manson”]Л-Глутамин:
- прием: Приема се по 5 грама след тренировка, може и по 5 грама преди лягане.
- особености: Може да се комбинира с всички останали добавки. Препоръчително е да се взема с креатин и протеин.
- препоръчителни марки - Optimum Nutrition, ABB, Weider, BioTech, Scitec, Universal Nutrition

Само да добавя, че може да се взима и преди тренировка, а креатинът след, но никога двете наведнъж.

Кое не може наведнъж?

ZW

06.04.06
15:58

Креатин и глутамин, защото се конкурират за едни и същи рецептори. Затова едното трябва да е преди, а другото след тренировка.

Аз разлика не усещам  :roll:

ZW

06.04.06
17:57

Ами не знам, не съм пил глутамин, но в бодибилдинг.ком пишеше, че не трябва да се пият заедно заради рецепторите, и аз се учудих като го прочетох.  :)  Като започнах да тренирам си мислех вдигам щанги и това е, а пък то до наука се разви...

07.04.06
19:35

яя много мнение много нещо и поувината си противоречът и се обярквам
значи досега съм пил така креатин+л-глутамин+суроватъчен протеин
ги разбярквам в 1 и ги пия след тренировка
та вапросами е така добре ли е да ги пия ?или ако има по добяр вариат ми го кажете плс
пс:за мнението на zwei0 4е креатин и глутамин не трабва да се пият в едно несъм толкова сагласен щот тези продукти кадето са смесин креатин+глутамин или креатин+глутамин+трибестан значи са боклучи и нема да има резултат от тях

07.04.06
19:38

[quote author=“dj-coco”]яя много мнение много нещо и поувината си противоречът и се обярквам
значи досега съм пил така креатин+л-глутамин+сорватачен протеин
ги разбярквам в 1 и ги пия след тренировка
та вапросами е така добре ли е да ги пия ?или ако има по добяр вариат ми го кажете плс
пс:за мнението на zwei0 4е креатин и глутамин не трабва да се пият в едно несъм толкова сагласен щот тези продукти кадето са смесин креатин+глутамин или креатин+глутамин+трибестан значи са боклучи и нема да има резултат от тях

Или пък креатин+глутамин+таурин то си е направено с цел да не вървиш като лулав с 1 лъжица и да мериш 5 грама от това 5 грама от онва...

07.04.06
23:00

а да попитам като си изпия дозата креатин след колко време мога да ям

07.04.06
23:27

[quote author=“Don_Korleone”]а да попитам като си изпия дозата креатин след колко време мога да ям

еми мисля че няма известен период но изчакай малко да мине време
попринцип аз като го напия се наяждам добре чакам малко да  ми олекне и след това пия креатин 30 мин преди трен
и после след трен пак пия и веднага като се прибера ям понеже сам супер гладен

KE

18.04.06
21:04

Искам да попитам за аминокиселините дали се пият само в тренировъчните дни, защото така и не разбрах. Взел съм си на Унивърсал 2700 и пия по 6(3+3) но само в тренировъчни дни. Трябва ли да се пие и в нетренировъчните и ако да в каква доза?

18.04.06
21:15

[quote author=“kEnVeLo”]Искам да попитам за аминокиселините дали се пият само в тренировъчните дни, защото така и не разбрах. Взел съм си на Унивърсал 2700 и пия по 6(3+3) но само в тренировъчни дни. Трябва ли да се пие и в нетренировъчните и ако да в каква доза?

задължително пий по три в нетренировъчен сутрин за да намали катаболните процеси

KE

18.04.06
21:40

какво ще рече “катаболен процес”?

18.04.06
21:43

[quote author=“kEnVeLo”]какво ще рече “катаболен процес”?

Обратен на аноболен.Т.Е мускуло разпадащ,разграждащ.

19.04.06
17:20

[quote author=“zwei0”]Креатин и глутамин, защото се конкурират за едни и същи рецептори. Затова едното трябва да е преди, а другото след тренировка.

Ако това е вярно, защо се появяват все повече на пазара комбинирани добавки - креатин+глутамин+таурин?

ZW

19.04.06
17:59

[quote author=“schwarzenegger”][quote author=“zwei0”]Креатин и глутамин, защото се конкурират за едни и същи рецептори. Затова едното трябва да е преди, а другото след тренировка.

Ако това е вярно, защо се появяват все повече на пазара комбинирани добавки - креатин+глутамин+таурин?

По принцип има 2 изследвания, които си противоречат, според първото се конкурират за едни и същи рецептори, според второто (което е правено от фирма, която е продавала вече продукт съдържащ и двата препарата, но е по-ново) те имат различни рецептори. В гугъл има много изписано по темата.

KE

19.04.06
20:09

Значи аминото в нетренировъчните по 3? А защо 3 а не 6 примерно колкото пия в тренировъчните дни

19.04.06
21:06

То няма никакъв проблем и по 10 да пиеш в нетренировъчен ден,ама това е въпрос на финанси.

KE

20.04.06
14:51

А протеина кога е наи добре да се взима в нетренировъчен ден. Казаха ми сутрин-ама преди или след закуска? А и за аминото в нетренировъчния ден кога? Аз примерно всеки ден правя 4-5 серии коремни сутрин. Добре ли ще е след това да ги пия и двете?

20.04.06
15:36

[quote author=“kEnVeLo”]А протеина кога е наи добре да се взима в нетренировъчен ден. Казаха ми сутрин-ама преди или след закуска? А и за аминото в нетренировъчния ден кога? Аз примерно всеки ден правя 4-5 серии коремни сутрин. Добре ли ще е след това да ги пия и двете?

Еми зависи какъв,някой ще кажат на гладно,но моето мнение е 1час след закуската за да се усвои по бавно протеина и да има по-дълък приток на АК за организма.Може и като следобена закуска(1-1,30 след обяда).Според мене след сериите първо закуси хубаво и чак тогава пии протеин.

20.04.06
18:27

Добре е да вкарваш един суроватъчен протеин сутрин на гладно

LA

24.04.06
18:24

А след зареждащата фаза с креатин,10те  гр. които ми се падат на ден ,да се опитам ли да ги разпределя някак през целия ден или направо преди и след трен. по 5 гр?

ПС. А нали РАВНА чаена лъжичка е 5гр??

[quote author=“largozol”]ПС. А нали РАВНА чаена лъжичка е 5гр??

С голям връх е 5 грама

27.05.06
23:11

Здравейте,
както и другите новаци тук, имам въпрос към по-запознатите. Той е относно дозата протеин, която е добре да вземам. След като изчетах всички отговори в темата си разясних основната разлика между суроватъчните и млечно-яйчните протеини. В момента разполагам с Pro Gold 90 - млечно яйчен. На гърба на него за човек с телесна маса 75-80кг (аз влизам в нея) е писано да се взема 65гр от прахообразното вещество, в което според етикета има 58гр чист протеин (а според излседвания на ваши съфоромци едва около 30-40гр.).

Дозата, която се обсъжда тук е около 30гр на ден, което малко ме смущава... още повече, че не тренирам особено много.  Тоест тези 58гр не са ли много? Така или иначе това ми е малкият проблем.

Искам да питам нещо друго. След изчисляването на процент мазнини в тялото си от този сайт:
http://www.he.net/~zone/prothd2.html
и заместването на получената стойност в следващия прозорец, който се отваря относно нужното количество протеини, от което тялото ми се нуждае, получавам 112гр протеини на ден

Наясно съм, че освен чистия протеин, който си набавям от добавките, аз получавам такъв и от храната. Разгледах този ваш сайт:

http://bb-team.org/nutrition/000197.php

Ясно ми е, че протеините са част от белтъците. Мога ли да разбера колко чист протеин има да кажем в 100гр бяла риба (която според сайта има 17,6гр белтъци) и по този начин да си направя сметка какво да ям, за да си набавя нужните ми 112 на ден? Или пък някаква формула например на 1 кг белтъчини има 100гр протеини... Нещо такова, надявам се ме разбрахте. Идеята ми е приема оптимално количество протеин, за да си запълня дневната дажба  :roll:

27.05.06
23:47

белтък=протеин. протеин е белтък на английски :)

27.05.06
23:54

Тогава ще ме светнете ли, защо да давам една кола пари за протеина като хранителна добавка, ако същите тези 30 грама доза, мога да си ги набавя с 200 грама леща например (според онази таблица горе 100 грама леща съдържа 23гр белтъчини) ?  :idea:

27.05.06
23:59

Ако се храниш правилно ня ти трябват добавки, но не всики има възможност да яде всеки ден така стабилно. (в 200гр леща няма 100гр белтък :) )  Ако ядеш яко месо, яйца, мляко и т.н. и ако имаш хубав хранителен режим, не ти трябват хранителни добавки

28.05.06
00:28

[quote author=“Veliko”]Ако се храниш правилно ня ти трябват добавки, но не всики има възможност да яде всеки ден така стабилно. (в 200гр леща няма 100гр белтък :) )  Ако ядеш яко месо, яйца, мляко и т.н. и ако имаш хубав хранителен режим, не ти трябват хранителни добавки

Така да попитам, стойностите на белтъчините от този сайт:

http://bb-team.org/nutrition/000197.php

какво означават? Не са ли това протеини?  :roll:

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1