21.06.10
18:40
Моля ви помогнете , на 14 години съм 168 висок тренирам вече 5 месеца и раката ми е 35 см ... на чисто съм , обаче бицепса ми е топчест което изобщо не ми харесва , и е грозно . Ако можете ,а кажете ми какви упражнения ми трябват за да го “деформирам ” в продълговат или дали е възможно изобщо
Темата беше редактирана от Кристианvd на 21.06.10 18:53.
Не прави концентрично.Давай го само нормално с дъмбели не би трябвало да има проблем може би и крив лост не разбирам много, но задължително щом не искаш топче - без концентрично. И да ти кажа, че като цяло дали ти е топче или продълговат зависи от ген-а :).
21.06.10
19:17
казано от Кристианvd на 21.06.10, 18:40:
на чисто съм , обаче бицепса ми е топчест което изобщо не ми харесва , и е грозно . Ако можете ,а кажете ми какви упражнения ми трябват за да го “деформирам ” в продълговат или дали е възможно изобщо
Уби рибата...
Уф, нема д пиша бъзици вече...
Не, ен е възможно, бицепса си е топчест мускул.
Ак одадеш снимка можем да преценим има ли деформация, но едва ли.
Като цяло, просто си тренирай, в момента растеш... Крайната форма на мускулите ще я имаш след няколко години - 5 или 6.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 21.06.10 19:17.
24.06.10
16:03
Бицепсът е топчест мускул в съкратено състояние. :)
Ако отпуснат е топчест тогава наистина имаш проблем ... колкото до това, няма как да го промениш. Единственото което можеш да постигнеш с тренировки е растеж.