29.06.10
21:04
Съгласен съм с Кольо. Рейтинг на мнения без възможност за негативен вот. Ако не си съгласен - пишеш защо и какво би трябвало да се промени според теб и това е.
30.06.10
19:01
Не съм си играл и не знам точно как се променят готовите скинове за форум, но имам една идея. В един друг форум има бар в горния десен ъгъл с “отговори на МОИТЕ публикации” и е удобно да видя дали някой е писал след мен, вместо да ровя из разделите, защото често забравям къде точно какво ми е направило впечатление и съм отговорил. Имате опция да ми прати е-майл , ама е дразнещо, защото понякога темите се разгръщат супер много и пощата се затлачва от пост риплей.
Ето затова ви говоря http://kachi-snimka.info/images/bfi1277923804f.JPG
А проблемът на изданието е по-скоро, че се поизчерпа откъм теми и откъм потребители, на които им се води някаква дискусия. Практиката на повечето е да се изтропат в някой раздел “Искам 40 ръка” и ние отговаряме, а той дори няма да го прочете после, понеже е забравил.
За съжаление по мое мнение нещата ще живнат, ако изданието кривне към малко по-отдалечени от спорта теми. Иначе мнооооого рядко (сами виждате) има нещо , в/у което да се гради смислена дискусия...
Ако добавите и теми за стероиди (което ще противоречи на концепцията ви) ще има повече интерес, определено.
Ако добавите повече теми за медицина и лекарства също ще повишите интереса, макар и с малко.
Разбира се тези изложени идеи въобще не пасват на моментния форум и в никакъв случай не препоръчвам добавянето им, а по-скоро изказвам мнение какво ще повиши интереса.
Аз да запитам за отметка, която да забранява емотикони в постовете.
Това с линк на отговорите на моите публикации е добра идея. Подкрепям.
По предложението за Златен Фонд или Най-доброто от бб-тийм не виждам особен смисъл, защото това е функция на сайта - там където са статиите. И освен ревютата на продукти писани от потребителите не виждам тема, която би могла да попадне в тази категория. Да има 2-3 важни теми за хранителните режими, травми и контузии и май се изчерпаха потенциалните теми.
01.07.10
07:58
казано от velislavs на 01.07.10, 07:02:
По предложението за Златен Фонд или Най-доброто от бб-тийм не виждам особен смисъл, защото това е функция на сайта - там където са статиите. И освен ревютата на продукти писани от потребителите не виждам тема, която би могла да попадне в тази категория. Да има 2-3 важни теми за хранителните режими, травми и контузии и май се изчерпаха потенциалните теми.
“Млад” си още, колега, има доста сериозни теми от миналото, както и теми, които няма да намерят място в сайта.
Принципно проблемът с тоя тип раздели не е в това, че няма какво да се напише , а в това, че няма кой да ги чете... Стоят си.
От друга страна те са като отворена книга и не е нужно непременно да са с милиони читатели. Няколко да прочетат повечко неща , стига.
Та от тая гледна точка... Иначе теми... даже повече ще забравим, отколкото ще сложим в тоя раздел. ВЪпросът е някой да се сети да го чете. Естествено, че няма да са всички. Затова гледам да видим, ще има ли интерес.... Това да се направи раздела и да му се вкарат теми е малкия кахър.
Тъкм озатова предлагам ако има интерес да има и потребителско участие, да се предлагат теми и прочие....
казано от D3BEP на 01.07.10, 07:58:
Принципно проблемът с тоя тип раздели не е в това, че няма какво да се напише , а в това, че няма кой да ги чете... Стоят си.
От друга страна те са като отворена книга и не е нужно непременно да са с милиони читатели. Няколко да прочетат повечко неща...
Такива раздели и теми могат да служат и за препращане при поредния въпрос, който е дъвкан стократно из форума, вместо питащите да се изпращат към търсачката или просто на майната си. :) Има смисъл според мен.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.07.10 10:03.
01.07.10
14:50
Всяка пусната тема да се одобрява от модератор?
Но май ще трябват повече модератори.
01.07.10
14:54
казано от p17bull на 01.07.10, 14:50:
Това пък какъв смисъл има ??
Идеята е безумна (безкрайно забавяне на форума, модове 24/7 няма и т.н.) .. абсурдно е..
01.07.10
14:59
казано от Ради Хаджирадев на 01.07.10, 14:54:
Но май ще трябват повече модератори.Това пък какъв смисъл има ??
Идеята е безумна (безкрайно забавяне на форума, модове 24/7 няма и т.н.) .. абсурдно е..
С цел, че вече има форум в който е така, и няма никакви безмислени теми.
п.п Пример: искам 40 см раакаа дайте мнениа плсплс
Искам коремни мусколи
Мнението беше редактирано от Питбула на 01.07.10 15:00.
bb-team е страхотно място с компетентни потребители (или поне голяма част от тях) и модератори, продължаващо да се развива издание. Определено най-доброто място в България за щанги (под общ знаменател слагам кросфит, бодибилдинг, трибой (гохард) и т.н.), но е малко твърде амбициозно да гони t-muscle.com.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 01.07.10 15:37.
Може да се сложи “key” преди да се пусне нова тема. Под “key” имам впредвид кода, който трябва да въведеш като в ББ.КОМ. Ако не друго - поне ще намали маааааааааааааааааалко малоумните теми. Има вариант да се сложи такъв код преди пускането изобщо на нов пост, но това е нож с две остриета - или ще намали спама, или ще възпрепядства потребителите да отговарят(дано адекватно :D ) поради чиста форма мързел(заради тренировките де :D ).
Мнението беше редактирано от Владимир на 01.07.10 15:55.
Такааа... Ограничаване на мненията на вносителите до техните теми или до темите свързани с дозировката/комбинирането на дадени продукти.
Пример: Някой пуска тема “Как да пия този креатин”-вносителя отговаря
Пример 2 : Някой пуска тема “Препоръчайте изгоден протеин”- тук вече минимум трима вносители почват да се надцакват един друг и да твърдят , че техния е по-по-най. Мисля, че това трябва да бъде ограничено, че става един бит пазар и дразни страничните потребители.
02.07.10
12:02
казано от korpusito на 02.07.10, 11:48:
Пример 2 : Някой пуска тема “Препоръчайте изгоден протеин”- тук вече минимум трима вносители почват да се надцакват един друг и да твърдят , че техния е по-по-най. Мисля, че това трябва да бъде ограничено, че става един бит пазар и дразни страничните потребители.
Проблемът (според мен) не е в надцакването, а в това, че не всички четящи знаят кои козове са по-силни при конкретния анонс. Казано с други думи - не е лошо вносителите да посочват предимства на този или онзи продукт, не всеки, обаче, може да прецени до колко дадена характеристика на продукта Х е предимство и до колко - фактор без значение.
Въпросът ми не е точно по темата, но каква функционалност има опцията за приятели във форума?
02.07.10
12:13
За одобряването на всяка тема... Излишно, трудоемко и дразнещо потребителите упражнение. И с одобрение теми на незнаещи потребители пак ще пускаме, а темите които няма да пускаме, и сега ги трием ако ги открием. Най много да поживеят некой час.
По добре така, отколкото за всяко мнение да чакаш и да не знаеш кой преди теб и кой след теб какво е писал.
Плюс това форумът е имал и по - силни години, в момента е петък на обяд, лятото, мъртво време и има 400 посетители. А е имало и много повече. Става безмислена играчка, ще отблъсне посетителите. Да са 5-10 мнения на ден, ок...
За вносителите... Стар проблем за съжаление. Мисля, че се поукротиха нещата, но вероятно пак има...
Съгласете се, няма как на вносител да дадем по - малки права от на потребител. Ше кажем, ааа, ти си вносител, край, нидей пиши! Нямаш право на мнение!
Отделно че много вносители станаха вносители, а иначе си бяха хора със знания и опит в бранша...
Можем и им създаваме специални рекламни акаунти, но не можем да им забраним да си имат и “човешки” акаунт. И пак се случва.
Единственото, коеот съм казал и казвам винаги: До култура е. Ако толкоз не могат да се “сдържат” от “продажбата”, да пишат лично на засегнатият човек, да не тормозят и дразнят форума, то им се отразява негативно и на рекламата...
02.07.10
12:52
Първо - структурата е добре поне за мен, всяко премисляне и структуриране на информацията е стъпка напред, а мисля, че внимателно сте премислили предложената структура. Относно визията на изданието и аз мисля, че е много приятна и удобна за работа. Не пречи на четенето и тн - перфектно си е.
Знам, че става дума за форума, но реших да вметна един ред за fitness-spots, понеже според мен е безкрайно удобно и може да се превърне в много добра услуга.
Преди няколко седмици писах на формата за обратна връзка, но така и не получих отговор. Имам изготвен прототип, който от списък (какъвто е fitness-spots в момента) визуализира съдържанието върху карта, като може да се филтрират точките по тип и прочее.
Понеже не ми се дъмпи листа на ръка, реших пак да попитам - искате ли да работим заедно, като просто ми предоставите данните в по-удобен за обработка формат?
При желание мога да пусна и едно демо ...
Поздрави,
Иван
02.07.10
13:43
@Иван Божанов, би ли изпратил имейл до editorial [ at ] bb-team.org, за да коментираме предложението ти и да запазим темата само за форума?
Нещо, което ме дразни е, че когато съм писал в дадена тема и след това има отговори не мога да намеря тази тема или по-скоро супер трудно става това.
Може например да се направи така: да ми се появява звездичка или друг знак /червена стрелка и т.н.),с който се упоменава , че има пуснато мнение от мен самия, а не да търся като луд 2 часа и пак да не намеря в коя тема съм писал.
Все пак мисля, не всеки помни в коя тема е писал и в коя не.
Темата се намира лесно,като прегледаш собствения си профил. Леко неудобно е,ако си прегледал всички теми в някой раздел да се връщаш назад към основната страница на форума. Може подобно на един ученически форум Teen Problem net да се сложат под темата линкове към форума и раздела,два такива. И се избира единия според това къде искаш да отидеш. Но и в тоя вид пак е добре. Темата е за предложения по форума. Иначе за сайта бих предложил 2-3 дребни неща за по-добра функционалност. Например някакъв калкулатор за изчисляване на хранителния режим: калории,общо количество протеини,въглехидрати и мазнини. Според попълнените в тоя калкулатор физически данни: тегло. активност и прочее. Таблицата за хранителните вещества би могла да бъде по-подвижна вместо статична. Тъй че като кликнеш отгоре в нея примерно на белтъчини, веществата се подреждат автоматично по количеството си на протеин отгоре надолу. Същото ще стане като кликнеш за въглехидрати,мазнини, съдържанието на някой витамин и т.н. Би могло към всяка тена за упражнение да се прибави една картинка на тяло и означение с червено на кои мускулни групи въздейства основно това упражнение. Подобно като в някои книги и върху опаковките на дъмбелите. Ще бъде полезно за начинаещите и среднонапредналите. Ноо това е за сайта,а не за форума разбира се.
Мнението беше редактирано от Миро на 03.07.10 08:28.
аз лично подкрепям идеята за повече модератори, защото във форума е пълно с теми със заглавия от рода на “Колко?”, “как?”, “къде”, “протеин”, “след тренировка” и прочие...
Аз имам едно предложение за една дребна и маловажна подробност.Когато се пише мнение, отмеката “Извести ме за мнения по темата”, ако може да се направи да е празна и, когато потребителят желае, да си я слага.Проверявам си често E-mail-а и отначало нямах навика да я махам.Пълнеше се с писма и беше неприятно да ги трия :).
Edit : Сега се поразрових и видях, че може да се махне от опциите на профила това :).
Мнението беше редактирано от D3Co на 05.07.10 22:16.
06.07.10
06:32
казано от Миро на 03.07.10, 08:26:
Темата се намира лесно,като прегледаш собствения си профил. Леко неудобно е,ако си прегледал всички теми в някой раздел да се връщаш назад към основната страница на форума. Може подобно на един ученически форум Teen Problem net да се сложат под темата линкове към форума и раздела,два такива. И се избира единия според това къде искаш да отидеш.
Миро, ако те разбирам правилно, горе над разделите има с дребен шрифт такива линкове.home>едикой си раздел>едикой си подраздел>тема. Всяко надписче е линк. Дали ще е отгоре или отдолу, според мен няма значение, а отгоре е по - лесно за манипулиране. Натискаш като приключиш бутона Home, екрана ти се мести горе и си избираш раздела.
Ако е долу, ще става вероятно и с End…
аз лично подкрепям идеята за повече модератори, защото във форума е пълно с теми със заглавия от рода на “Колко?”, “как?”, “къде”, “протеин”, “след тренировка” и прочие...
И какво ще се постигне в тоя случай? Смея да отбележа че търпимостта към неточните заглавия и толерантността и към потребители, които не са много добре с формулировките е политика на форума, а не некадърност на модераторите. Поправяли сме ги. И? И постовете ли да формулираме ние?
Edit : Сега се поразрових и видях, че може да се махне от опциите на профила това
Тъкмо това писах, н оси ме изпреварил, колега.... Това подразбиране си си го чекнал в акаунта, аз нямам такова.
06.07.10
06:37
ПП. Във връзка с предния си пост предлагам мултицитат. Да маркираш постовете на няколко потребителя, който да бъдат обозначени с цитат като техни, а не аккто съм направил сега ,само единият пост да е с ясен произход.
Мен лично малко ме дразни това, че като отворя нечий дневник излиза първото нещо, което човекът е писал. Тъй като има дневници, които са ми доста интересни и следя би ми било по- приятно да отида директно на последния пост.
Бих искал линковете да се отварят в отделни прозорци, защото по инерция ги затварям :) и мисля че и другите потребители са така :)
06.07.10
14:23
казано от Тишо на 06.07.10, 14:20:
Бих искал линковете да се отварят в отделни прозорци, защото по инерция ги затварям :)
Това вероятно можеш да настроиш и в браузъра...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.07.10 14:24.
06.07.10
16:07
Нещо решихте ли или само си предлагаме ;D
казано от maxxi на 06.07.10, 12:58:
Мен лично малко ме дразни това, че като отворя нечий дневник излиза първото нещо, което човекът е писал. Тъй като има дневници, които са ми доста интересни и следя би ми било по- приятно да отида директно на последния пост.
затова натискаш на последната страница,а не на заглавието ;)
06.07.10
16:47
казано от introducer на 06.07.10, 16:07:
Нещо решихте ли или само си предлагаме ;D
Всичките предложения до момента (а и следващите) са подробно прегледани от екипа. Отделихме тези, които вече са реализирани в предстоящата версия, като се фокусирахме над останалите. Може да кажа, че мислите ни са в еднаква посока, което страшно много ни радва. :)
06.07.10
18:26
казано от tra^la^la на 06.07.10, 16:09:
казано от maxxi на 06.07.10, 12:58:
Мен лично малко ме дразни това, че като отворя нечий дневник излиза първото нещо, което човекът е писал.
Затова натискаш на последната страница, а не на заглавието ;)
Да, но ще е още по-удобно ако това действие те води към последното мнение, а не на първото за страницата...
А най-добре е да те води до първото непрочетено мнение. Има такава функционалност в phpBB и Invision boards.
казано от Кольо Пияндето на 06.07.10, 14:23:
Бих искал линковете да се отварят в отделни прозорци, защото по инерция ги затварям :)
Това се пише в кода на страницата :) по дефаут е да се отварят в отделни прозорци, и явно сте го направили да се отваря в същия прозорец :) Всички други линкове от другите сайтове се отварят в отделен прозорец (поне при мене).
Мнението беше редактирано от Тишо на 07.07.10 09:18.
07.07.10
22:23
казано от Тишо на 07.07.10, 08:38:
казано от Кольо Пияндето на 06.07.10, 14:23:
Това се пише в кода на страницата :) по дефаут е да се отварят в отделни прозорци, и явно сте го направили да се отваря в същия прозорец :) Всички други линкове от другите сайтове се отварят в отделен прозорец (поне при мене).
Това, като потребител казвам, по дефаут е много интелигентен начин да ми кажете да напусна форума.
Не знам вие с колко прозореца работите, ама при мен са милиони....
И ако форума вземе на всеки линк да си джвака нови прозорци... Не, мерси, ше ми обърка подредения хаос.
Даже сега в най лошия случай в нови табчета отварям... Никакви нови прозорци!
Ако това се възприеме като идея и решениеот е или/или, задължително искам гласуване!
08.07.10
05:24
Отварянето на всяка страница в нов прозорец следва да е пожелателно, а не по подразбиране. Винаги може да се появи нов прозорец, ако преди клик се задържи Ctrl. Тази настройка беше “изоставена” от уеб стандартите от доста време насам, а и не се приема положително от мнозинството потребители.
Бих предложил нещо за дневниците: всеки собственик на дневник , да има права в дневника си (темата) да изтрива коментарите , които смята за ненужни. Това би било полезно според мен. :)
Да, точно за външните линкове става въпрос.Защото естествено не е удобно при всяко щракане да ти отваря нов таб(все пак и това са препратки), но при външни сайтове като си свършиш работата там да не даваш назаде сумати страници, а само да го затвориш :)Имах в предвид не в отделен прозорец в таск бара, а в нов таб(това вече би трябвало да се наглася в браузъра :))
Мнението беше редактирано от Тишо на 08.07.10 09:02.
08.07.10
21:16
казано от Гoshko96 на 08.07.10, 08:08:
Бих предложил нещо за дневниците: всеки собственик на дневник , да има права в дневника си (темата) да изтрива коментарите , които смята за ненужни. Това би било полезно според мен. :)
Съгласен съм. :)
Но я да си помислим на колко човека трябва да се редактират профилите?! ;)
Не че е невъзможно,трябва да има съгласен да си играе.. :)
Подкрепям колегата Тишо, това би било доста по-удобно
Мнението беше редактирано от FaceOff на 09.07.10 20:09.
Ще е хубаво в по-обемните дневници да може да прескочиш на която си искаш страница, защото така е много бавно. Примерно може с едно падащо меню, може отстрани да се пише номера на станицата и т.н...
11.07.10
14:24
Горе в профила,където пише Профил,акаунт,съобщения,изход,да има още 1-например нови отговори по теми.Когато има ново мнение по тема,в която сме писали,да се оцветява в жълто както при ЛС.Ще е хубаво и да има опция за темите,която да го изключва това нещо.
казано от az100yan на 11.07.10, 14:24:
Горе в профила,където пише Профил,акаунт,съобщения,изход,да има още 1-например нови отговори по теми.Когато има ново мнение по тема,в която сме писали,да се оцветява в жълто както при ЛС.Ще е хубаво и да има опция за темите,която да го изключва това нещо.
Голяма глезория е. Ще стане голямо натоварване на системата така, когато 30 000 души пишат в 100 000 теми и на всичките им праща съобщение. Апък и всичко това е безсмислено, след като ти го праща на майла.