Редуване на упражнения

25.06.10
11:00

Здравейте,
първо потърсих доста из търсачката на форума, но не можах да намеря отговор на въпроса ми. Интересувам ме, когато се правят упражнения за определена мускулна група дали през серия  се редуват с упражененията от другата мускулна група, която се тренира или първо свършваш с единия вид и после с другия. Например като имам 4 упражнения за бедра и 2 за прасец първите две за бедра редуват ли се с двете за пръсец. Друг пример е например трябва ли да се редуват лег с флайс или първо едното и после другото. Благодаря предварително!

Toва зависи от програмата, която четеш, и принципите, на които е построена. Обикновено се указва начинът на изпълнение в придружаващия я текст, а почти винаги и с индекси пред самите упражнения. Например:
————
Принцип на предварителното изтощени се използва за гърдите. Прави се флайс и веднага след него - лег. Обозначава се така:
1а) Флайс 3х12-15
1б) Лег 3х6
или при редуването на набиране и лежанка с малко почивка между сериите:
А1. Набиране 3х8-10
А2. Лег 3х6
———-
Най-често при липсата на указания се изпълняват всичките серии от едното упражнение и след това се преминава на следващото. Изключение правят кръговите тренировки и различните комплекси, но там това си е ясно написано.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 25.06.10 12:43.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1