28.06.10
21:17
Здравейте! Чета във форума отскоро и реших и аз да се допитам до хора с опит. Започва лятото и реших да си измисля програма за трениране и отслабване. Ходя на фитнес от 5-6 месеца, но нередовно и с не особено добра програма. Тя е от рода на : понеделник - ръце (бицепс, трицепс, предмишница), вторник - гърди, сряда - гръб, петък пак бицепс, трицепс и предмишница. Усеща се подобрение, но не особено. Не съм си праил никакви диети и се храня, когато искам и когато мога. Идеята ми за лятото е да си направя следната програма: ставам в 8 часа, отивам на фитнес, изпълнявам си програмата, бягам на пътека ( около 40 мин.). След това мисля следобед да ходя на плуване за един час. Искам да сваля килограми, но в същото време и да си запазя мускулната маса. Търсих програми и открих, че се съчетават гърди-бицепс, гръб-трицепс, рамо-крака, но това е само 3 дни, а аз искам да тренирам 4-5 дена в седмицата.
Искам да питам дали тази тренировка е удачна, и дали може да ми кажете някаква диета, с която ще губя мазнини без мускулна маса. Ръстът ми е 180см., тегло - 80 кг, като не съм сигурен за теглото, тъй като не съм се теглил отдавна. На 16 години съм.
28.06.10
21:19
Сега се сети. Пък и какво имаш да му сваляш на теглото :Д
Ами имам излишни мазнини по бедрата и по корема ( иначе казано - имам си леко шкембенце ) :D
29.06.10
07:24
иначе казано програмата по която си тренирал не е от най добрите по добре се насочи към 3 дневния сплит . апък дали ще качваш или сваляш зависи от хрната ако искаш 4 дневен гърди гръб почивка ръце рамо и крака