25.02.05
22:10
Значи.. хора начинаещ съм в залата и биx искал да ми дадете някакви съвети за тренировката ( да я направя качествена - понеже чух че мускулите растат първия 1 месец докато свикнат и искам ако отначалото ще растат да порастнат както си трябва) и евентуално да ми кажете какви добавки да взимам ( нямам много $ така че до някоя степен трябва да се огранича в цените)
на 17г сам 170см 60кг с тънки кости съм и доста бавно качвам килца
В момента тренирам така :
понеделник: Гърди
1 лежанка 4x8-10-12
2 полу-лег 4x10-12
3 флаис с дъмбели 3x10-12
4 кофички 3-4x до отказ
бицепс
1 сгъване с щанга ( крива ) 3x8-10
2 скотово сгъване 3x8-10
3 коцентрирано сгъване 3x10-12
сряда: рамене
1 преси от седеж зад врат 3x8-10
2 преси от седеж отпред 3x8-10
3 вертолет 4x8-10
4 повдигане на дъмбели встрани 3x8-10
петък : гръб
1 чукове с надхват 3x8-10
2 чукове с подxват 3x8-10
3 придърпване на скрипец пред гирди 6x8-10
Трицепс
1 разгъване с крив лост от седеж 3x8-10 (като го xвашам тясно),
3x8-10 (с нормален xват)
2 4x10-12 разгъване на скрипец
крака не тренирам защото са ми доста добре развити и засега мисля че няма нужда........ PLS даите някакви съвети :oops:
25.02.05
23:14
Ми виж сега моето мнение е такова-програмата ти е добра но си мисля че в началото ще е по добре да започнеш без сплит с по едно две упрейнения за всяка мускулна група 3 пати в седмицата и след два три месеца да преминеш на тази!!
Иначе мусколите верно че растат в началото по барзо ама не баш парвия месец аз в 1 месец не усетих много разлика но на 3-4 вече :lol:!!
За добавките лично бих ти казал щом нямаш много финансови средства по добре влагаи всичко в храна качествена и сащо ще имаш ефект разгледаи саита за хранененто!!Иначе ако много даржиш мойе да вземеш протеин или геинерче но на този етап.........ти си решаваш!!!Щом качва по бавно може би гинер!!
Дано сам ти бил полезен :D
това за първия месец не е съвсем вярно. :) та.. според мен махни кофичките от гърдите, прави само 2 упражнения за бицепс ако той ти е в един ден с гърдите, избягвай пресите от седеж зад врат за рамо ако не искаш по на там контузии :) и крака достатъчно добре развити няма!! тренирай ги. ако не искаш толкова маса на тях просто не ги тренирай тежко и за маса но работи над тях :) успех. а и за пиенето по добре бласкай без каквато и да е химия поне докато не стигнеш някакъв застой и яж мнооого :)