04.07.10
14:13
Здравейте,
От скоро съм в Германия ии се записах в един местен фитнес. Направи ми впечатления един особен феномен, около 70% от трениращите пиеха сок вместо вода по време на тренировка. Става въпрос не за соковете като нектар амии по-изчистени, почти водни но пак със съдържание на въглехидрати (захари) около 12 на 100.
Та въпроса ми е какво му е практичното приложение на това?
От бързите въглехидрати не би ли трябвало след като изпиеш сока да ти се приспи ?
Интересно ми е да разбера за кво го правят ии помага ли :D
04.07.10
15:47
Да не би да става въпрос за изотонични напитки?
Мисля,че става дума за “шорлета” http://de.wikipedia.org/wiki/Schorle които са смесица от сок и минерална вода(газирана най-често).имат добавена захар,някъде съм чувал,че имали толкова захар на литър каквото било и съдържанието й в кръвта.честно казано не са ми много познати,но за мен това си е сок.защо го пият немците по време на тренировка-защото така са свикнали и така им се казва(някой фитнес-списания).аз НЕ пия.
поздрави ;)
@автора: в кой град си ;)
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 04.07.10 16:56.
04.07.10
16:56
Мисля,че става дума за “шорлета” http://de.wikipedia.org/wiki/Schorle които са смесица от сок и минерална вода(газирана най-често).имат добавена захар,някъде съм чувал,че имали толкова захарна литър каквото било и съдържанието и в кръвта.честно казано не са ми много познати,но за мен това си е сок.защо го пият немците по време на тренировка-защото така са свикнали и така им се казва(някой фитнес-списания).аз НЕ пия.
поздрави ;)
@автора: в кой град си ;)
Да точно..е такива пият.. !
А иначе съм във Pforzheim, Baden-Wuetemberg..Съвсем близо до Щутгарт...
Иначе още не съм пробвал..скоро мисля да ги пробвам обаче ии ще споделя ако чуствам няква промяна в тренировката...
Иначе разбирам креатина да си пиеш с нещо такова...ама не постоянно по време на тренировка...те идват с шишетата от 1.5л...
Тук също съм виждал да се пият всякакви сокчета, кафета, млекца, да се яде дори .. предвид че повечето хора в залите ходят за лаф моабета, защо да не ударят едно сокче между другото? То залата си е вид място за социални контакти вече :D
Не виждам как може да повлияе положително на тренировката, за отрицателно съм почти сигурен - все пак си отишъл с желязото да се бориш, не на кафенце. Няма смисъл от тия работи според мен. Отиваш, даваш всичко от себе си и си отиваш - за разговорите на по сокче/кафенце има къде-къде по-приятни места. Ама те от такова трениране повечето хора стоят на едно място с години ...
Мнението беше редактирано от G33K на 04.07.10 17:09.
Аз в Англия пия Lucozade Body Fuel. Доста са вкусни, но съдържанието им е предимно захар и глюкоза. Няма с какво кое знае колко да помогнат. Аз си ги вземам, когато се налага да тренирам на глaдно да не ми стърже много цигулката.
В щатите пък предпочита Gatorade. В България се задоволяваме с боклука на Нутрим.....ужас.
Мнението беше редактирано от Callo на 04.07.10 18:30.