Поредната молба за съвет :)

14.07.10
11:47

Здравейте!
Искам да ви поздравя за невероятно полезния и пълен с информация форум! Вече 2 месеца чета и се ровя из него и научих и се ‘образовах’ доста :)))))
Аз съм на 24год. 173см 61кг и се запалих по идеята да се погрижа за себе си.
Никога не съм тренирала нищо и не съм спазвала унищожителни диети или някакви хранителни режими, когато имах проблем с теглото ограничавах сладкото и хляба и това ми стигаше...  формата на тялото ми е тип ‘круша’ или ‘А’, т.е. много хърбава горна част на тялото, а всичко се лепи по бедрата и дупето. Там ситуацията е много зле, но аз не съм изненадана при положение, че никога не съм полагала грижи за себе си. Е вече реших да променя това.
Започнах от месец и половина да тренирам 3 пъти седмично в импровизираната ми финнес зала и се чувствам страхотно :) За сега разполагам с кростренажор, гладиатор и гирички като тренировките са понеделник, сряда и петък и включват 1ден гръб, бицепс, трицепс и корем и 2ри ден крака, дупе, рамо и гърди. Въртя тази схема през тренировка, като всеки път загрявам на тренажора около 5-7мин и накрая 15-20мин интензивно кардио (в дните, когато тренирам крака ми идва в повече и бягам само 10-15мин). За този месец и половина определено виждам разлика - имам наченки на мускулчета по ръцете, гърба и гърдите, прибран корем (но той не е проблемна зона) и леко тонизирани крака и  дупе... т.е. има резултати и съм доволна :) За съжаление няма резултат относно мерките на бедрата и ханша, както и на кантара, но това не ме обезкуражава, напротив, просто се притеснявам да не би да допускам някакви основни грешки.
Имам проблем с храната.... много ми е трудно да се храня правилно и да се откажа от вредните навици. За начало вече успях да се науча да закусвам (прецедент в живота ми). Всяка сутрин ям мюсли Izzi с 30% сушени плодове, на обед стабилно готвена манджа (с ориз или картофи) или скара (пържоли или шишчета, не обичам кюфтета или кебабчета) със салата, след обед към 4 плод и вечеря пак готвено, но се старая да е по-малко от обилния обяд. Не ям хляб, шоколад сведен до минимум, не пия газирано освен бира.... почти всеки ден (все пак е лято :(), ограничавам и пърженото и се старая да пия мнооого вода.
За съжаление консумирам много млечни продукти : сутрин с мюслите, после с кафето малко прясно мляко, на обед и вечеря по един голям айрян както и сирене със салатите или основното.
Решила съм бавно, но славно да променя хранителните си навици, така че приемам съвети всякакви :)))))

14.07.10
17:21

казано от Momi4eto на 14.07.10, 11:47:

Здравейте!
Искам да ви поздравя за невероятно полезния и пълен с информация форум! Вече 2 месеца чета и се ровя из него и научих и се ‘образовах’ доста :)))))
Аз съм на 24год. 173см 61кг и се запалих по идеята да се погрижа за себе си.
Никога не съм тренирала нищо и не съм спазвала унищожителни диети или някакви хранителни режими, когато имах проблем с теглото ограничавах сладкото и хляба и това ми стигаше...  формата на тялото ми е тип ‘круша’ или ‘А’, т.е. много хърбава горна част на тялото, а всичко се лепи по бедрата и дупето. Там ситуацията е много зле, но аз не съм изненадана при положение, че никога не съм полагала грижи за себе си. Е вече реших да променя това.
Започнах от месец и половина да тренирам 3 пъти седмично в импровизираната ми финнес зала и се чувствам страхотно :) За сега разполагам с кростренажор, гладиатор и гирички като тренировките са понеделник, сряда и петък и включват 1ден гръб, бицепс, трицепс и корем и 2ри ден крака, дупе, рамо и гърди. Въртя тази схема през тренировка, като всеки път загрявам на тренажора около 5-7мин и накрая 15-20мин интензивно кардио (в дните, когато тренирам крака ми идва в повече и бягам само 10-15мин). За този месец и половина определено виждам разлика - имам наченки на мускулчета по ръцете, гърба и гърдите, прибран корем (но той не е проблемна зона) и леко тонизирани крака и  дупе... т.е. има резултати и съм доволна :) За съжаление няма резултат относно мерките на бедрата и ханша, както и на кантара, но това не ме обезкуражава, напротив, просто се притеснявам да не би да допускам някакви основни грешки.
Имам проблем с храната.... много ми е трудно да се храня правилно и да се откажа от вредните навици. За начало вече успях да се науча да закусвам (прецедент в живота ми). Всяка сутрин ям мюсли Izzi с 30% сушени плодове, на обед стабилно готвена манджа (с ориз или картофи) или скара (пържоли или шишчета, не обичам кюфтета или кебабчета) със салата, след обед към 4 плод и вечеря пак готвено, но се старая да е по-малко от обилния обяд. Не ям хляб, шоколад сведен до минимум, не пия газирано освен бира.... почти всеки ден (все пак е лято :(), ограничавам и пърженото и се старая да пия мнооого вода.
За съжаление консумирам много млечни продукти : сутрин с мюслите, после с кафето малко прясно мляко, на обед и вечеря по един голям айрян както и сирене със салатите или основното.
Решила съм бавно, но славно да променя хранителните си навици, така че приемам съвети всякакви :)))))

Браво, какво друго да кажа. Млечните продукти са точно тези от които се нуждаеш. Успех и гледай да си набавят нужния протеин от яйца, извара, месо, МЛЯКО, СИРЕНЕ и др. Все пак не видях въпроса.

15.07.10
07:12

Ееее супер, значи съм на прав път :))) въпроса беше за млечните продукти, дали не прекалявам с тях, защото много обичам,а не съм особено по ограниченията :) Освен това аз всеки ден ям месо, много обичам, е старая се да е пилешко, но свинското ми е любимо. А дали това не пречи, ако искам да намаля обиколката на бедрата и дупето?
Друг въпрос, от 2 дена чувствам едното си коляно някак странно изтръпнало, но няма болка. Постоянно пука и когато сложа ръката си на него и си сгъвам крака, някак странно ‘скърца’... особеното е, че чак сега става това. Да не би да съм го претоварила? Когато тренирам за крака правя клекове, напади и бягам. Нападите са ми особено трудни, но се старая да ги правя правилно.... някакви идеи?

FL

15.07.10
07:51

хубава разгрявка поне 50-10 минути стречинг и т.н също и обръщане на специално внимание на коляното при загрявката,повече калции и магнезии от храната - млечни,зеленчуци и т.н може и допълнително да приемаш мултивитамини под формата на добавки,за да си набавиш необходимите витамини изразходени при тренировка :) успех !

15.07.10
17:33

казано от Momi4eto на 15.07.10, 07:12:

Ееее супер, значи съм на прав път :))) въпроса беше за млечните продукти, дали не прекалявам с тях, защото много обичам,а не съм особено по ограниченията :) Освен това аз всеки ден ям месо, много обичам, е старая се да е пилешко, но свинското ми е любимо. А дали това не пречи, ако искам да намаля обиколката на бедрата и дупето?
Друг въпрос, от 2 дена чувствам едното си коляно някак странно изтръпнало, но няма болка. Постоянно пука и когато сложа ръката си на него и си сгъвам крака, някак странно ‘скърца’... особеното е, че чак сега става това. Да не би да съм го претоварила? Когато тренирам за крака правя клекове, напади и бягам. Нападите са ми особено трудни, но се старая да ги правя правилно.... някакви идеи?

Едва ли млякото и месото ще ти попречат да сваляш мазнини, но сиренето го ограничавай до 100-200гр. на ден, все пак има 20гр. мазнини. Това с коляното не знам защо е, на мен ми скърцат, но са контузени. Ще ти препоръчам Allga San, на мен ми помогна много. Когато тренираш може да бинтоваш коляното, но в тренировката за крака по-добре не включвай тичането, то е кардио. Може да правиш сгъвания, разгъвания, клек и напади.

16.07.10
07:21

.....Друг въпрос, от 2 дена чувствам едното си коляно някак странно изтръпнало, но няма болка. Постоянно пука и когато сложа ръката си на него и си сгъвам крака, някак странно ‘скърца’... особеното е, че чак сега става това. Да не би да съм го претоварила? Когато тренирам за крака правя клекове, напади и бягам. Нападите са ми особено трудни, но се старая да ги правя правилно.... някакви идеи?

Седни с вдигнати крачета, на креват или ги вдигни на стол и започвай да местиш бавно капачката на коляното наляво/насясно, нагоре/надолу. След това сядаш на височко за да ти висят крачетата и започваш да “махаш” смело с тях, напред/назад (докато ти писне :)). Аз имах този проблем и това ми препоръчаха. За момента помага и пукането е намаляло значително. Казаха ми, че не ми се хранела достаъчно ставата и  . . . се износвала . . . . затова припуквала...

Бих прочела и други мнения, ако има по този въпрос.

Успех!

16.07.10
07:22

Мерси fam0us, още днес ще си взема, дано и на мен да помогне. Сигурно става така защото е претоварено...

казано от РИК ВЕРКРЮГЕР на 15.07.10, 20:37:

Вкарай няколко снимки да задовалиш воайорските ни щения, въпреки че с оглед описаната форма това не е най-добрия вариант, въпреки това ние сме професионалисти и ще се справим с шока.
Значи искаш да претвориш Ато във V или X. Добра идея в противен случай трудно би изпълнила програмата заложена ти от мама природа.
Отивай в залата, домашният уют не е в полза на прогреса, белтъчините са необходими стига да са обезмаслени, 3-4 литра вода и много аеробни упражнения-не йога. За да изгориш мазнините трябва да почувстваш как тялото ти гори.

А-то няма как да стане V, според мен. Все пак широчината на таза ми е колкото тази на раменете - физически е невъзможно. Когато съм с 5-6 кг по слаба става Х, тъй като свалям от там от където напълнявам  - бедра и дупе.
“въпреки че с оглед описаната форма това не е най-добрия вариант, въпреки това ние сме професионалисти и ще се справим с шока.” - т.е.??? Кое не е най-добрия вариант?

16.07.10
07:25

казано от Julyana на 16.07.10, 07:21:

.....Друг въпрос, от 2 дена чувствам едното си коляно някак странно изтръпнало, но няма болка. Постоянно пука и когато сложа ръката си на него и си сгъвам крака, някак странно ‘скърца’... особеното е, че чак сега става това. Да не би да съм го претоварила? Когато тренирам за крака правя клекове, напади и бягам. Нападите са ми особено трудни, но се старая да ги правя правилно.... някакви идеи?

Седни с вдигнати крачета, на креват или ги вдигни на стол и започвай да местиш бавно капачката на коляното наляво/насясно, нагоре/надолу. След това сядаш на височко за да ти висят крачетата и започваш да “махаш” смело с тях, напред/назад (докато ти писне :)). Аз имах този проблем и това ми препоръчаха. За момента помага и пукането е намаляло значително. Казаха ми, че не ми се хранела достаъчно ставата и  . . . се износвала . . . . затова припуквала...

Бих прочела и други мнения, ако има по този въпрос.

Успех!

Благодаря ти за идеята, ще опитам докато си стоя в офиса ;) ще кажа след няколко дни как е

23.07.10
09:15

Здравейте отново.
Колената ми вече са по-добре, явно съм ги претоварила, все пак цял живот са си мързелували. Кухит си Бен Гей и мисля, че помага, ноооо мирише много силно и не се търпи поне за 10мин :D
Сега ще се наложи да направя седмица почивка с тренировките, но др месец продължавам отново.
Изникна още един въпрос: забелязах, че от лявата страна трапеца ми е по голям :Х Първо си помилих, че едното ми рамо е малко по-ниско (защото съм прегърбена), но като се ‘изледвах’ забелязах, че не е това. До сега не съм забелязвала такова нещо, та мислех си да не би да не е от неправилно правене на някое упражение ... много е странно, защото съм десничарка :?
Започнах да правя трапецовидно повдигане на рамене с лост -> това.
Мислите ли, че ще помогне?
Ако имате други съвети, ще се радвам да ги прочета :)

Мнението беше редактирано от Momi4eto на 23.07.10 10:09.

26.07.10
13:36

здр браво на теб справяш се супер ;) и при мен храната ме проваля най-много немога да живея без кашкавал хаха или малко шоколад :( знам знам лошо е ... имам 2-3 познати трениерат яко занимават се с години с фитнес и ги помолих за хран режим и двамата ми казаха едно и също нз колко е вярно и сега го следвам :)
5 дена се прави: 1-закуска : кафе без захар, 2 твърдо сварени яйца като на едното да му махам жълтъка, 1 плод по избор
                  2-обяд:  месо (печено или варено) + салата овкусена с лимон и зехтин това е до 3 4аса :)
                  3- вечеря : избор салата или купчинка плодове
на 6 ден пак е същото ама можело да си позволя сладолед или малко черен шоколад....след това мога да повтроря режима още 1 път, след което намалявам храната занапред като порции
Нз колко е правилно или дали е правилно сега съм на 3 ден и се чувствам добре :) дано ти помогна ...

27.07.10
04:27

Нека салатата за вечеря да е “вълча” или “слънце”.

27.07.10
07:38

казано от Mayweda на 26.07.10, 13:36:

здр браво на теб справяш се супер ;) и при мен храната ме проваля най-много немога да живея без кашкавал хаха или малко шоколад :( знам знам лошо е ... имам 2-3 познати трениерат яко занимават се с години с фитнес и ги помолих за хран режим и двамата ми казаха едно и също нз колко е вярно и сега го следвам :)
5 дена се прави: 1-закуска : кафе без захар, 2 твърдо сварени яйца като на едното да му махам жълтъка, 1 плод по избор
                  2-обяд:  месо (печено или варено) + салата овкусена с лимон и зехтин това е до 3 4аса :)
                  3- вечеря : избор салата или купчинка плодове
на 6 ден пак е същото ама можело да си позволя сладолед или малко черен шоколад....след това мога да повтроря режима още 1 път, след което намалявам храната занапред като порции
Нз колко е правилно или дали е правилно сега съм на 3 ден и се чувствам добре :) дано ти помогна ...

Не съм от най компетентните в този форyм, но този хранителен режим ми се струва малко съмнителен. Тази храна ми изглежда много малко за цял ден, особено ако се тренира. А и едва ли е подходящо да се ядат само плодове за вечеря. И аз съм имала периоди с такова хранене и резyлтата беше кръгла 0.

27.07.10
11:20

дам ... малко е ... аз затова изкарах 4 дена като вчеращния последен ядох само салата, но днес не издържах “) но не е зле ако искате за разтоварване ;) помага

27.07.10
17:58

Такъв мизерен режим на ядене като видя се чудя да се смея ли, да плача ли.... по-скоро ми се плаче!
Какви са тези оскъдни количества “храна”... Опазил ме Господ от такова “разтоварване”.
Девойки стегнете се и вземете да ядете като хората, разгледайте дамските дневници безброй много примери има КАК трябва да се яде, за да се постигнат нужните резултати!

ПП: no hard feelings в поста ми :)

28.07.10
12:28

казано от libra на 27.07.10, 17:58:

Такъв мизерен режим на ядене като видя се чудя да се смея ли, да плача ли.... по-скоро ми се плаче!
Какви са тези оскъдни количества “храна”... Опазил ме Господ от такова “разтоварване”.
Девойки стегнете се и вземете да ядете като хората, разгледайте дамските дневници безброй много примери има КАК трябва да се яде, за да се постигнат нужните резултати!

ПП: no hard feelings в поста ми :)

10x
А лошото е , че това е бил съвет на хора които се занимават с фитнес.

23.08.10
14:17

Здравейте отново!
Вече нямам оплаквания с колената и всичко си продължава по ‘програма’ :Д
имам въпрос относно храненето преди и след тренировка, кога се яде какво се яде и т.н. Не мога и не мога да го разбера. Това което правя за момента е:
8.40часа закуска: кис. мляко с мюсли /или плодово кисело мляко (много рядко)
12.00часа обяд: готвено или нещо печено/скара и салата
16.00 часа : плод
20-21.30часа вечеря (часа варира за съжаление): отново готвено
Киселото мляко отново е доста засилено в менюто ми, яйцата трудно се вписват, тъй като корема ми не е се чувства много добре от тях. Ям ги на омлет или бъркани със сирене (сама ги правя не на заведение), но не често. Риба рядко
Избягвам панирано, сладко, пица, банички и сандвичи (веднъж седмично се изтървам :)). За съжаление пърженото е по-трудно, както и бирата (лято е ... няма как, но без мезе ;) ).
Тренировките за в 5часа (ей сега отивам) в понеделник, сряда и петък.
Надявам се да ми помогнете относно закуските :)
Пия много вода и мисля, че даже превишавам малко 3 литра, но май това е добре.
Вече тренирам 3 месеца и има видим резултат, стегнала съм се и съм свалила някой друг килограм :) но има още доста какво да се желае :)
Приемам съвети всякакви, бавно и славно мисля, че се получава

24.08.10
13:05

Днес си мислех, дали не е добра идея да закусвам с варено яйце или 2 и с една филийка вита с масълце, вместо мюслите?
а преди тренировка, тогава ли са мюслите или не са добре..... много съм затруднена, някой са за други против плодовете....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1