Костна структура

18.07.10
15:11

Търсих около час,но не намерих никъде информация.Ето и какво ме интересува:(на 22 години съм 180см 80кг)
До каква възраст растат костите.Искам да разширя рамената и гръдния кош,като самата ми костна структура се промени.Искам да си закаля пищялите и бедрата.След удар в костите се получават микропукнатини,които се калцират,точно това е и което ме интересува-костите след 20 годишна възраст,могат ли да се закаляват или ударите по тях имат само негативен ефект.Кои са методите за закаляване(казаха ми,че трябва само да се потъркват пищялите с твърд предмет,не да се удрят).Моля да отговаряте,когато имате някакво покритие на твърденията си.Писнало ми е от лапета-професори и отговори от типа на “еди си кой незнаен тип бил казал еди си какво”(щото сигурно и той е професор.помага на инвалидите да се увеличават).

18.07.10
15:26

Костната си структура не можеш да я промениш. Можеш да сложиш мускули и да промениш коренно визията си, но самата структура ще си остане такава. Аз лично се съмнявам, че изобщо е възможно да и се влияе, дори от ранна възраст (както се твърди на места), но дори и да може - във всички случаи ефекта е минимален.
Ударите винаги имат САМО негативен ефект, независимо на колко си години. Колкото до закаляването - с търкане съм чувал да се прави понякога, иначе си трябват кикове и спаринг, ама да не се прекалява за да не стават контузии. Ако не тренираш нещо, в което да ти се налага да поемаш удари с пищялите, просто не виждам какъв е смисъла, а ако тренираш - с времето ще си стане, от работата на чувал и от време на време спаринг без протектори.

18.07.10
21:40

Преди малко намерих тази статия - http://www.capital.bg/biznes/tehnologii_i_nauka/2007/06/15/349953_vnimanie_nechuplivo/ .И в комбинация с тази - http://www.bb-team.org/articles/2801/#axzz0u4TMwcEW ,може да се каже,че се обхваща основното по темата.Но остава въпроса,който най-много ме вълнува:Ударите по костите или търкането им с твърд предмет,отслабва ли ги.Ако не,значи костите стават по-здрави в следствие на ударите.Ако ефекта е положителен,”закаляването”(поне за мен)става основно упражнение.

18.07.10
21:57

казано от kiborganaizer на 18.07.10, 21:40:

Ударите по костите или търкането им с твърд предмет,отслабва ли ги.Ако не,значи костите стават по-здрави в следствие на ударите.Ако ефекта е положителен,”закаляването”(поне за мен)става основно упражнение.

Първо, ти по костите не можеш да удряш, и по-добре.
“Закаляването” е следствие от ударите, но то е ефект върху нервните окончания и търпимостта ти на болка, а не върху костите.

А в зависимост от това за какви удари говориш, отговорът за ефекта върху костите може да варира - от “никакъв” до “силно отрицателен”. Нито един удар няма положителен ефект.

ПИ

18.07.10
22:03

Значи, аз съм лапе-професор, но ако искаш ми прочети мнението.

Преди няколко седмици гледах по НГ предаването “Бойна наука”, в него удара на лъва беше удар с пръсти.
Казаха, че чрез леки удари в твърди предмети коста се чупи лекичко и след време при нея се добавят още калций и става по-здрава.
Но това отнемало много тренировки дрън-дрън. Точно това което ти си казал.
Виж този клип ; http://www.vbox7.com/play:39b9dfdc - на десетата минута започва това което ти трябва.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1