Дневникът на Absolut Illusion - CLOSED!

Темата е заключена.
Прескочи до:

27.10.10
19:10

По този повод с коремните преси и аз да питам нещо. Тук някъде четох че с коремни преси не можеш да смъкнеш корем защото коремните преси влияят на мускулите не на мастната тъкан. Може би е така. Но ако е така тогава не следва ли че с упражнения за гърди не можеш да повлияеш на мастната тъкан на гърдите, а само на гръдния мускул. Следователно по-голям гръден мускул + мастна тъкан = по-големи гърди? Да ама защо не съм виждала жена която тренира сериозно с големи гърди. Повечето са изчистени от към мазнини. Не разбирам.

Мнението беше редактирано от slonche на 27.10.10 19:12.

27.10.10
19:11

Моля, моля за насоки. Явно трябва да променя нещо или може би - цялата тренировка... В галерията има един коментар от Владо Недков (на чието мнение се доверявам на 100% - благодаря за забележката и наистина съм съгласна, че нещо не е пълно) относно следните мускули, в които липсва ММ, а именно - аддуктори, ромбоиди и среден дял на трапецивидните мускули. Не коментирам и не питам под снимката, защото едва ли някой ще отговори там... Затова го правя тук. Чудя се, ако добавя по едно упражнение още във всеки от дните дали 8 няма да станат много, а това означава да намаля и сериите. И дали биха били подходящи за целта да речем: 1. Подвигане за трапец и 2. лег преса  или някакви други... :( Хич ме няма явно с програмите...

27.10.10
19:42

казано от slonche на 27.10.10, 19:10:

По този повод с коремните преси и аз да питам нещо. Тук някъде четох че с коремни преси не можеш да смъкнеш корем защото коремните преси влияят на мускулите не на мастната тъкан. Може би е така. Но ако е така тогава не следва ли че с упражнения за гърди не можеш да повлияеш на мастната тъкан на гърдите, а само на гръдния мускул. Следователно по-голям гръден мускул + мастна тъкан = по-големи гърди? Да ама защо не съм виждала жена която тренира сериозно с големи гърди. Повечето са изчистени от към мазнини. Не разбирам.

Сигурна съм, че няма да дам най-точното обяснение и някой може да ти го обясни по-точно, но ще опитам с моите си странни обяснения. Това за коремните преси, което си прочела, е вярно. С тренирането на корема, можеш да стегнеш мускулатурата, която обаче, ако е покрита с подкожна мазнина, колкото и упражнения да правиш - няма да се покаже, докато не смениш хранителния си режим и не я изчистиш (което далеч не означава да гладуваш и да се подлагаш на мъчителни диети). С гърдите е същото - когато ги тренираш, ти всъщност стягаш мускула, който се намира под гърдите, а не мастната тъкан, от която са изградени. По-голям гръден мускул + мастна тъкан не означава по-големи гърди, а по-стегнати гръдни мускули :) Забелязвала ли си колко от известните културистки са със силикон? Има си обяснение за повечето от тях :)

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 27.10.10 19:42.

27.10.10
21:20

Illusion, сигурна ли си, че тия картофи на обед са 600 гр.? Ако ги мериш на око, според мен реално са наполовина. 600 гр. е ... много :)

28.10.10
06:04

Ами да - на око ги меря, но горе-долу мога да преценя кое колко е като грамаж. И за да не стане грешка, тази сутрин се запътих към плод - зеленчука с кутия в ръка да ги тегля. С пластмасовата кутия, кантара показа точно 595 гр. По-късно (за съмняващите се) мога да кача и снимка на нарязаните в чиния картофи :)

ВН

28.10.10
11:24

Движенията, които трябва да обмислиш, за да качиш мускулна маса в задните бедра и аддукторите са:
Плие с дъмбел/пудовка, Фул контакт туиста специално за долните аддуктори, Тяга с прави крака, Глутеус мост с швейцарска топка първо на 2 крака, а сетне на 1. Степ ъп също е вариант. Всичките тия хубости, можеш да изнесеш в специализирана тренировка, която да правиш веднъж седмично.

Що се касае до ромбоиди и трапецовидни мускули долен, среден дял - подобрения на техниката на вертикален и хоризонтален скрипец е добро начало, след което минаваш, на разтваряне на пек-бек машина. Динамично изпълнение на раменно разтваряне встрани от наклон напред, с аддукция и след това разтваряне, също е ОК.

Аддукцията в раменния пояс може да се изпълни и при гребане с щанга, но е по-трудна за контрол. Базовото въвеждане на аддукцията, като част от двигателната верига на гребането се постига най-лесно при скрипци и машини. После пак можеш да се върнеш на гребане с щанга.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 28.10.10 11:26.

28.10.10
11:36

А това означава ли, че трябва да променя из основи тренировката и да премахна този сплит. Защото, ако добавя по още едно упражнение - това означава да не мога да се събера в един час. Ако се върна на тренирането в отделни дни на всяка мускулна група, тогава надали ще успея да кача килограми :( Или просто всички тези неща да ги групирам в отделен ден... Тоест - и крака и трапец. Пресата за гръб (на машина) - долно изтегляне подходящо ли е? Мноого въпроси станаха. (wasntme)

ВН

28.10.10
11:41

Ти тренираш кръгово, не си на сплит. Тренирай си кръгово, а събота-неделя направи една специализирана тренировка за задни бедра, аддуктори и глутеуси. В кръговите дни, мини от гребане с щанга, на скрипец и се стреми да стартираш движението с лопатките, а не с лакти. Може да групираш едно-две гребящи движения с едно разтварящо + тренировката за аддуктори, глутеуси и задни бедра в един ден. Експериментирай :) .

ПП: Разкарай кофичките на пейка. Няма как да ги изпълниш качествено, без да разполагаш със силни аддуктори на раменния пояс и отличен контрол върху центъра на тежестта, позволяващ ти да държиш задника вертикално под раменете, докато спускаш. Това е много, много по-сложно за изпълнение упражнение, от колкото мнозинството трениращи допускат. Предразполага към контузии, точно там където те боли на онази снимка.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 28.10.10 11:47.

28.10.10
11:49

Много, много благодаря :) Тази седмица няма да стане, но от другата събота и неделя включвам това. Но така ще се съберат 6 тренировки седмично. Освен да ги направя от този т.нар. Сплит (явно четенето ми е малко) на 3 или направо два пъти седмично. Само да не ми дойде малко пък така тренировката. Най-добре 3 пъти седмично и да ги редувам всяка седмица дните...

То явно затова ме е боляло... Може да съм го направила нещо!

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 28.10.10 11:50.

ВН

28.10.10
11:54

5 тренировки ти стигат. Кръгова 1, Кръгова 2, почивка, Кръгова 1, кръгова 2, почивка, Специализация.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 28.10.10 11:54.

28.10.10
11:59

Изглежда добре. Ще пробвам :)

28.10.10
15:51

28.10.2010
/Ден 18/

ХРАНА

07:30 - ставане -> кафе с 1 ч.л. захар
09:00 - 1 банан
10:00 - кроасан с шоколад
13:00 - 550-570 гр картофи; 2 яйца; 50 гр извара; 50 гр шунка
16:00 - 100 гр шоколад с лешници
18:30 - макарони със сирене
21:00 - 4 бр. пилешки дробчета с лук; 50 гр сирене

Water: 2,5 l

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 29.10.10 19:16.

ВН

28.10.10
17:17

Каква е идеята на това високо мазнинно-високо въглехидратно хранене? Да качиш мастна тъкан?

fire.is.my.nature

28.10.10
17:45

Иха :) Вярно здраво си хапваш :) Но картофките изглеждат вкусно :D

P.s. Според мен ще е грехота да си развалиш готините крака и дупе :) ( поне тези от снимката в галерията ) :) Ако целта ти е да качваш само мускули , това може да стане и с по-чисто хранене :)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 28.10.10 17:49.

28.10.10
18:08

Нещо не мога да го дооформя... Владо, кое точно е високо мазнинно? Не гледай само последния ден - днес по изключение добавих кроасана (хм - всъщност в последно време доста често го вкарвам), а в картофите зехтина не е кой знае колко много - ок. 1 с.л. А пък с месото на този етап съм малко на Вие (чисто финансова гледна точка).

Файърче, благодаря, но в дупето и краката има да се налива още - доста слабички идват за ръста ми и изобщо не ми харесват така.

П.П. Целта ми е да кача килограми - искам чисто, но нещо не се получава и затова ям повече. Пък после ще се ядосвам лятото и ще мисля как да свалям мазното отново. Просто не става иначе :(

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 18.11.10 07:28.

ВН

28.10.10
18:15

Въглехидратите са безпредметно много и са разпределение ударно, само бързи и малко умерени за... вечеря. :) Предлагам да помислиш над концепцията на храненето си, а колко грама мазнини има в един шоколад и колко в сиренето го оставям за домашно. :)

28.10.10
18:42

Това с шоколада и сиренето също беше инцидентно (wasntme), но пък си помислих така и така искам да качвам, защо пък не. Разбрах - мислене в грешна посока. Добре тогава, ако реша да приложа ВВД - нали въглехидратите трябва да са много. И защо да са безпредметно разхвърляни - сутрин има овесени ядки, на обяд картофи, а вечер - почти няма. Освен последните две седмици - там вкарах и малко пълнозърнест хляб. Сиренето и шоколада ги спирам. Ще я карам на извара само, а желанието за сладко - е, ще намеря начин да го преодолея и него :D Но пък нали при ВВД може да се ядат и такива храни. И изобщо май няма да се справя със задачката

29.10.10
08:30

29.10.2010
/Ден 19/

ХРАНА

05:50 - ставане -> кафе с 1 ч.л. захар
06:30 - 2 м. картофа /ок. 30-40 гр/
07:10 - 08:05 - ТРЕНИРОВКА
08:10 - 1 банан; 1 белтък
09:00 - 3 яйца; 4 с.л. овес. ядки; 1 с.л. лен. семе
11:00 - 1/2 помело
13:00 - 450 картофи; 2 яйца; 60 гр извара; 50 гр шунка
21:00 - варен боб; 2 1/2 филии РППХ

ТРЕНИРОВКА

Загряване стави - 3-4 мин
1.Скрипец - надхват
      2 х 6 @ 25, 30 кг
      2 х 6 @ 35 кг
2.Лежанка с дъмбели
      4 х 6 @ 7.5; 10; 10;10 кг
3.Придърпване на долен скрипец
      3 х 6 @ 30, 35, 35 кг
4.Раменна преса
      3 х 6 @ 7,5; 10, 10 кг
5.Римска мъртва тяга
      3 х 6 @ 30; 35; 40 кг
6.Арнолд преса
      3 х 8 @ 5, 7.5,7.5 кг
7.Обратни коремни
      4 х 10

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 29.10.10 19:16.

29.10.10
11:18

Владо много добре ти е разяснил ситуацията.По този начин,по който се храниш сутрин,много трудно ще задържиш малкото мускул,който си успяла да натрупаш,камоли да увеличиш ММ.С ВМВВД ще качиш единствено и само мазно.Имаш 3 часа след ставане,в които си приела ни повече,ни по-малко от 3гр.белтък,което е унищожително за мускулатурата.

29.10.10
11:54

Режима няма как да е хем ВМ, хем ВВ. Едно от двете винаги ще преобладава или като минимум, ще са равни като калории.

29.10.10
12:07

Еми,ако са изравнени като калорийна стойност се получава точно хибридното ВМ+ВВХ / хранене /. :) Мисълта ми беше,че трябва да се избере един от двата източника на енергия.Или мазнини,или въглени.Комбинацията от двете ще доведе до габаритите на Искра Фидосова. :D

ВН

29.10.10
14:10

Използвам ВМ-ВВД като шеговита абревиатура на РБД с излишно високи калории и недостатъчен протеин в храната, тъй като по състав много прилича на традиционната българска диета.

29.10.10
14:20

Да, но ако се върна към предишния режим (горе-долу средата на дневника) тогава няма да мога да кача. Ще си стоя същите килограми. А пък габаритите ми няма да се увеличат :D Само мазнините. То и без това ми е трудно да качвам килограми от всякакво естество.

ВН

29.10.10
14:26

Храната ти е повече от достатъчна. Това за което следва да се замислиш е дали я усвояваш. Помисли за вземане на ензими със закуската и с обяда си.

29.10.10
19:23

А как да разбера дали усвоявам храната? Явно да - щом кантара не мърда.

Ииии за тренировката - тъй като кофичките отпадат, се чудя с какво да запълня дупката. Идеи? Аз си мислех за една лег-преса...

ВН

29.10.10
20:14

Само на кантара ли се надяваш? Хвърли едно око на: Кантар - какво може и какво не може да ни каже?

30.10.10
10:35

30.10.2010
/Ден 20/

ХРАНА

09:30 - ставане -> кафе с 1 ч.л. захар
10:15 - 2 филии РППХ с масло и мед
11:10 - 12:10 - ТРЕНИРОВКА
13:00 - 3 яйа; 4 1/2 с.л. овес. ядки; 1 с.л. лен. семе; 20 гр стафиди
18:30 - 3 сандвича (РППХ) с масло и сирене/50гр/
23:00 - 3 бъркани яйца с лук; 50 гр сирене; 1 кюфте

Water: 1,5 l

ТРЕНИРОВКА

1.Хиперекстензии 
      4 х 15
2.Лежанка с тесен хват
      4 х 6 @ 20, 25, 25, 25 кг
3.Клек
      3 х 6 @ 20, 25, 25 кг
4.Лег-преса
      3 х 10 @ 50, 70, 80 кг
5.Напади с дъмбели
      3 х 8 @ 12,5 кг
6.Бицепсово сгъване
      4 х 8 @ 7,5; 10; 10;10 кг
7.Калф машина - стоеж
      3 х 10 @ 70;75;80 кг
8.Молитва
      3 х 12 @ 30; 35; 35 кг

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 31.10.10 06:46.

31.10.10
06:31

казано от Absolut Illusion на 29.10.10, 14:20:

То и без това ми е трудно да качвам килограми от всякакво естество.

Олеле.... блазя ти :P Тук благородно ти завиждам..

А сега по същество. Храната ти е от 30.10 ми се струва хипер нищожна...с такова количество е ЪПСУРТ да качваш. За мен това си е чист глад, сравнявайки това, което аз приемам като количество. Дано тези 3 филии да са били големи ;) И защо последното ти хранене е в 18:30?!

Какво е РППХ?

31.10.10
06:54

Вчерашната храна наистина беше мнооого малко. Да не говорим, че към 21:00 вече ми прилоша от глад, но отново съботата ми беше в кръстосване на улиците, бягане по задачи - е, можеш да си представиш вече. Дори нямах време сутринта да си приготвя храна за през деня. Общо взето свободното ми време свърши с тренировката. Та, успях вечерта все пак да забъркам яйца и да хапна. Днес пак се очертава нещо като насилствена “диета”, но ще опитам да вместя и хранения тук-там.
За трудното качване - хич не ти трябва :)
А с РППХ започнах да съкращавам ръжено-пшеничния пълнозърнест хляб, защото ме мързи да го пиша (много му е дълго заглавието) ;)
Доописах скромната си храна за вчера и тренировката.
Та в този ред на мисли - премахнах кофичките (остана само лежанката с тесен хват за трицепс) и вкарах лег-пресата отново (защото ми е едно от любимите упражнения), нооооооооооо бая се озорих. Днес имам адската мускулна треска - на краката (отзад) и на задника. Не мога да седна чак :D

31.10.10
17:00

31.10.2010
/Ден 21/

ХРАНА

06:30 - ставане -> кафе с 1 ч.л. захар
07:15 - 2 сандвича РППХ с масло и сирене
09:00 - 3 палачинки с мед
14:00 - плодова салата със сметана (банан, портокал, киви, ябълка, круша) - ок. 400 гр
17:30 - 5 парчета дом. кекс
21:30 - 100 гр пилешко филе на скара; 3 бъркани яйца с лук; 2 сандвича РППХ с масло и сирене; домашен доматен сок

Water: 1,5 l

Note 1: Признавам си храната беше много зле днес. И малко! От утре се връщам към обичайното хранене. Но пък за сметка на това гладуването е оправдано. Имах прекрасен и пълен с емоции ден. И изоооообщо не чувствам никаква вина относно храненето :D
Note 2: Мускулната още си я имам.
Note 3: Както писах назад в дневника, не мога все още да се мотивирам за упражнения за разтягане. Да не говорим и че не намирам нищо подходящо. Мислех си да започна йога, нооооо след това се отказах. Прекалено е .... ами, спокойно за мен. Няма да издържа дълго да се лигавя два часа над едно упражнение. А ако продължавам така, сигурно в скоро време няма да мога да се наведа да си завържа и маратонките. Въобще не виждам решение.

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 01.11.10 09:22.

31.10.10
17:14

Стелааааа, стягай се... :P

Дай да се стимулираме взаимно...аз ще те стимулирам да спреш джънка, а ти ме стимулирай да понамаля дневния ми енергиен прием... имаме ли сделка? ;)

Аз веднъж бях на йога... мотивирана точно от идеята за разтягане. Наистина при продължително практикуване ефект ще има огромен, НО през цялата тренировка все едно имах шило в д-то... не ме свърташе изобщо. По-динамичните спортове са ми присърце, ако и ти си така... зачеркни този иначе рационален вариант.

31.10.10
17:35

казано от Absolut Illusion на 31.10.10, 17:00:

Note 3: Както писах назад в дневника, не мога все още да се мотивирам за упражнения за разтягане. Да не говорим и че не намирам нищо подходящо. Мислех си да започна йога, нооооо след това се отказах. Прекалено е .... ами, спокойно за мен. Няма да издържа дълго да се лигавя два часа над едно упражнение. А ако продължавам така, сигурно в скоро време няма да мога да се наведа да си завържа и маратонките. Въобще не виждам решение.

Не ми е ясно какво става - чувстваш се схваната ли, тромава ли? Усещаш нещо по - различно ли? Да продължаваш как?
Аз нямам никакви проблеми с това, даже по - голяма мобилност на стави и сухожилия не си спомням да съм имала и изобщо нищо не ми пречи. Вярно е, че имах период, в който тренирах и с такава насоченост и много ми помогна за конкретни упражнения. На практика в ежедневието, обаче, нищо не се е променило.

Мнението беше редактирано от Инис на 31.10.10 17:36.

31.10.10
17:50

казано от libra на 31.10.10, 17:14:

Стелааааа, стягай се... :P

Дай да се стимулираме взаимно...аз ще те стимулирам да спреш джънка, а ти ме стимулирай да понамаля дневния ми енергиен прием... имаме ли сделка? ;)

Аз веднъж бях на йога... мотивирана точно от идеята за разтягане. Наистина при продължително практикуване ефект ще има огромен, НО през цялата тренировка все едно имах шило в д-то... не ме свърташе изобщо. По-динамичните спортове са ми присърце, ако и ти си така... зачеркни този иначе рационален вариант.

Теди, дадено! За стимулирането. Имам огроооомна нужда. Явно съм пристрастена. Когато си сложих срока - пак опитвах тук-там по някой джънк, но като цяло беше сведен до минимум. И то точно заради тези граници, които си поставих. Един вид експеримент.
Определено предпочитам нещо с повече движение. Дори преди да започна фитнеса, се бях насочила към кокушин. Но май съм старичка вече :D Не че желанието да ми счупят носа е минало.

казано от inis9 на 31.10.10, 17:35:

Не ми е ясно какво става - чувстваш се схваната ли, тромава ли? Усещаш нещо по - различно ли? Да продължаваш как?
Аз нямам никакви проблеми с това, даже по - голяма мобилност на стави и сухожилия не си спомням да съм имала и изобщо нищо не ми пречи. Вярно е, че имах период, в който тренирах и с такава насоченост и много ми помогна за конкретни упражнения. На практика в ежедневието, обаче, нищо не се е променило.

Не бих казала, че се усещам тромава, но виж схваната - дооооста. Трябва ми гъвкавост и това не е нещо, което се е появило в следствие на фитнеса, а такова, с което имам проблем откакто спрях художествената гимнастика, т.е. поне 12-13 години. Давам пример (без да се смеете, защото не е шега работа) - искам да докосна с пръсти пода, като се наведа с прави крака. Еми - има още 20тина см до пода :( Втори пример - от седеж (разкрач) искам да докосна с лице пода - хич и не се опитвам, защото първо разкрача е малък, второ започва болката в краката (задна част).
Е, това е което искам да променя. А за шпагатите изооообщо не отварям дума. Голям срам!

01.11.10
08:48

01.11.2010
/Ден 22/

ХРАНА

05:50 - ставане -> кафе с 1 ч.л. захар
06:30 - 1 филия РППХ с масло и мед
07:10-08:10 - ТРЕНИРОВКА
09:00 - 3 блокчета нат. шоколад
08:15 - 1 банан; 1 яйце
12:00 - 3 шок. бонбони
10:30 - 400 мл прясно мляко с 6 с.л. овес.ядки и 45 гр мед
13:00 - 450 гр картофи; 3 яйца; 80 гр извара; 110 гр пуешка шунка
15:00 - 3 бр. сладки /ок. 40-50 гр/
17:00 - 1 шок. бонбон
19:00 - 2 сандвича РППХ с масло и сирене

Water: 2,5 l

ТРЕНИРОВКА
1.Скрипец - надхват
      2 х 6 @ 30 кг
      2 х 6 @ 35 кг
2.Лежанка с дъмбели
      2 х 6 @ 7.5; 10;
      1 х 5 @12,5
      1 х 6 @ 10 кг
3.Преса за гръб - долно изтегляне
      4 х 6 @ 15, 20, 25, 25 кг
4.Раменна преса
      3 х 6 @ 7,5; 10, 10 кг
5.Римска мъртва тяга
      3 х 6 @ 35; 40; 40 кг
6.Арнолд преса
      3 х 8 @ 5, 7.5,7.5 кг
7.Обратни коремни
      4 х 10

Note 1: Днес имах мноооого енергия и още повече сила. По непонятни за мен причини. Вярно - килограмите не се различават от предишните. Изключение прави лежанката с дъмбели. Реших да кача килограмите и взех два дъмбела от по 12,5 кг всеки. Силите ми стигнаха само за 5 бройки, но не съм доволна никак от техниката на 3то и 4то повторение. Все пак ги описвам и петте. Но ще си знам за мен, че са само 3.

Note 2: Не е честно! Има някаква световна конспирация срещу здравето и здравословното хранене. Днес от нищото се появиха трима рожденика в офиса и масово се наизкараха някакви бонбони и сладки и аз каква я свърших ... А уж нямаше да опитвам сладко повече. Как е възможно хранителната индустрия да пуска на пазара толкова изкушаващи продукти и в същото време толкова вредни. Като някаква сладкоманка съм :( Тъкмо реша, че повече никога няма да опитвам такива неща и пак посягам към тях. Добре, че още не е започнало да ми личи, но ако продължавам и този момент ще настъпи. После пак ще мрънкам два месеца как имам мазно по корема и не мога да го сваля. Най-тъпото е чувството за вина!

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 02.11.10 07:01.

01.11.10
20:04

наистина ли не можеш да докоснеш пода??? я се стегни - доста по-дърт съм, от доста време се занимавам с железа, никога не съм тренирал нещо, което да изисква гъвкавост и никога не съм можел да правя шпагати (освен веднъж преди мнооого години), да не споменавам и еърбега, но не само докосвам пода, ами и целите пръсти по дължина са на него. това с лицето на пода не съм го пробвал, но нещо и не ме влече - не обичам лицето ми да е завряно в земята ;)

01.11.10
20:35

казано от libra на 31.10.10, 17:14:

Не си улучила правилния час по йога, затова не те е свъртало. Пробвай Ащанга (Power, Виняса) йога, доста е динамична и за повечето хора се оказва доста сериозно силово предизвикателство. :)
@Absolut Illusion - това, което описваш е престъпление срещу теб самата, особено на твоите години - препоръчвам ти да вземеш незабавни мерки.

01.11.10
22:40

казано от Absolut Illusion на 01.11.10, 08:48:

Note 2: Не е честно! Има някаква световна конспирация срещу здравето и здравословното хранене. Днес от нищото се появиха трима рожденика в офиса и масово се наизкараха някакви бонбони и сладки и аз каква я свърших ... А уж нямаше да опитвам сладко повече. Как е възможно хранителната индустрия да пуска на пазара толкова изкушаващи продукти и в същото време толкова вредни. Като някаква сладкоманка съм :( Тъкмо реша, че повече никога няма да опитвам такива неща и пак посягам към тях. Добре, че още не е започнало да ми личи, но ако продължавам и този момент ще настъпи. После пак ще мрънкам два месеца как имам мазно по корема и не мога да го сваля. Най-тъпото е чувството за вина!

Да, разбира се, хранителната индустрия е виновна ;) Е, не че те са невинни, ама в случая...никой не ти пъха насила храната в устата, нито ти е насочил пистолет към главата, докато ядеш, нали? ;) Чувството за вина не помага, само пречи.
Не можеш ли да си хапнеш бонбоните, да се насладиш на вкуса и да си продължиш с нормалното хранене?
Трябва да поемеш отговорност за действията си, не става с прехвърляне на вината към колегите, хранителната индустрия, лунното затъмнение и световната конспирация срещу здравето ;)

казано от FRANKO1 на 01.11.10, 20:04:

наистина ли не можеш да докоснеш пода??? я се стегни - доста по-дърт съм, от доста време се занимавам с железа, никога не съм тренирал нещо, което да изисква гъвкавост и никога не съм можел да правя шпагати (освен веднъж преди мнооого години), да не споменавам и еърбега, но не само докосвам пода, ами и целите пръсти по дължина са на него. това с лицето на пода не съм го пробвал, но нещо и не ме влече - не обичам лицето ми да е завряно в земята ;)

И аз съм така, докосвам пода с цели длани, а последно се разтягах целенасочено преди 15 години. Затова и на мен ми стана странно, принципно жените трябва да са по-гъвкави в долната част.
Затова питах за начина на трениране. Нямам предвид само упражненията, но и самият стил на изпълнение, техниката. Примерно, като клякаш, правиш ли пълен клек до долу? Без подложки под петите?

02.11.10
07:00

казано от FRANKO1 на 01.11.10, 20:04:

това с лицето на пода не съм го пробвал, но нещо и не ме влече - не обичам лицето ми да е завряно в земята ;)

Хаха Това с лицето в земята е шпагат и да докосваш пода с ръце - един вид и като разтягане

казано от Margaritka на 01.11.10, 20:35:

@Absolut Illusion - това, което описваш е престъпление срещу теб самата, особено на твоите години - препоръчвам ти да вземеш незабавни мерки.

Точно това искам да направя, преди да е станало още по-сериозно.

@ Петко К - ясно ми е, че сама трябва да вземам решенията. Но все пак и те имат някаква вина. Но като се замисля - то е като с цигарите. Знаеш, че са вредни и пак ги пушиш. И щом тях успях да спра, предполагам и със сладкото ще е така. Даже е най-добре аз сама да започна да си готвя някакви хем вкусни сладки, хем полезни. Да! Сега като се замисля и това е решение :)

казано от Петко К на 01.11.10, 22:40:

И аз съм така, докосвам пода с цели длани, а последно се разтягах целенасочено преди 15 години. Затова и на мен ми стана странно, принципно жените трябва да са по-гъвкави в долната част.
Затова питах за начина на трениране. Нямам предвид само упражненията, но и самият стил на изпълнение, техниката. Примерно, като клякаш, правиш ли пълен клек до долу? Без подложки под петите?

Обяснявам за разтягането - когато сгъна кръста и гърба - докосвам пода без проблем. Да, обаче номера е да мога със стегнат кръст и прав гръб. А съм опитала, а съм разтегнала сухожилие. Клека си го правя без проблем, до долу и не ползвам подложки. Петите стоят заковани за пода (не ги повдигам).

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 02.11.10 07:01.

02.11.10
10:22

02.11.2010
/Ден 23/

ХРАНА

06:00 - ставане -> кафе с 1 ч.л. захар
06:30 - 1 филия РППХ с масло и мед
07:10 - 08:10 - ТРЕНИРОВКА
08:15 - 1 банан; 1 белтък
09:00 - 3 яйца; 4 1/2 с.л. овес. ядки; 1 с.л. ленено семе; 20 гр стафиди
13:30 - 450 гр картофи; 2 яйца; 60 гр шунка; 90 гр извара
21:30 - 3 бъркани яйца; 70 гр извара; 4 сандвича РППХ с масло и сирене

Water: 3 l

ТРЕНИРОВКА

1.Хиперекстензии 
      4 х 15
2.Клек
      3 х 6 @ 20, 25, 30 кг
3.Лежанка с тесен хват
      3 х 6 @ 20, 25, 25 кг
4.Лег-преса
      2 х 10 @ 60, 80 кг
      1 х 8 @ 100 кг
5.Бицепсово сгъване
      4 х 8 @ 7,5; 10; 10;10 кг
      в СС с
6.Калф машина - стоеж
      3 х 10 @ 65 кг
7.Молитва
      3 х 12 @ 30; 35; 35 кг

Съкратих тренировката. Залата беше пълна - нещо необичайно за това време на деня. Сякаш се бяха наговорили всички :D И ми се наложи да чакам да се освобождават уреди. Дори промених реда на упражненията, а кофичките и клека направо ги изключих. Но все пак съм доволна. Добре се получи, въпреки бързането. Тъй като свикнах с техниката на клека, качих още 5 кг на последната серия. Лег-пресата само ми куца и реших да сложа нея вместо нападите, а кофички да започна на машина.

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 03.11.10 08:01.

03.11.10
12:25

03.11.2010
/Ден 24/

ХРАНА

07:15 - ставане -> кафе с 1 ч.л. захар
08:40 - 3 яйца; 5 с.л. овес.ядки; 1 с.л. лен.семе; 25 гр стафиди
13:00 - 300 гр картофи; 2 яйца; 60 гр пуешка шунка; 70 гр извара
15:30 - 50 гр фъстъци
19:00 - 4 сандвича РППХ с масло и сирене
23:00 - 3 бъркани яйца с лук и магданоз; 100 гр извара; 2 кюфтета /по 50 гр/

Water: 4 l

ТРЕНИРОВКА - НЕ

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 03.11.10 21:18.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1