Не мога да разбера защо така се получава. Спортуваме, опитваме се да се храним здравословно, а все някой се намира подигравателно да подхвърли някой и друг коментар спрямо това. Какво толкова лошо има да се тренира и да се подбира храната.
Най ме дразни, когато тези коментари идват от хора, които не подбират, имат супер заседнал начин на живот и цигарите и алкохола са неотлъчна част от вжвдневието.
В крайна сметка, не трябва да обръщаме внимание на такива неща и да шравим това, което ни харесва. Не се демотивирай, напротив, това трябва да прави още по-надъхана. Само така може да им покажеш, че в крайна сметка правиш нещо хубаво :)
Тук въпросът е защо им се връзвате на глупостите. :) Хората са склонни да осъждат всеки, който е различен с нещо, особено когато това нещо ги прави да изглеждат смешни и мързеливи. Виждат го подсъзнателно и му отвръщат със завист.
Не търсете мотивацията вън, търсете я вътре в себе си. :)
08.12.11
10:35
...и малко отклонение... близките ми гледат с пренебрежение и надсмешка на моите тренировки, хранене ... понякога прекаляват и сякаш убиват желанието ми да продължа напред ... опитвам се да не взимам присърце отношението им, надъхвам се и ще им докажа, че не са прави!
Просто търпение... нищо повече, само търпение.
От една страна - защо правиш всичко това? За тях ли?... нали?
От друга страна - един ден ще бъдеш оценена правилно, имай ми доверие.
Не търси силната и истинската мотивация извън теб - тя не е там.
Продължавай смело и уверено!
Мотивацията е в мен, особено когато започвам да усещам, че има резултат от усилията ми, лека полека нещата се случват. С такова желание ставам сутрин рано преди работа и тренирам, да сигурно не съм подбрала най-подходящите упражнения, но дори и така да е аз се чувствам жива. Но ми става болно когато съпругът ми или някой от роднините ми каже “ти си се вманиачила”/не съм вманиачена, просто нещата, които върша ми доставят удоволствие/, “ама ти нищо не ядеш” /ям достатъчно и то от всичко, което ми се яде/... “и к’во храниш се здравословно и с полезни храни - а нямаш особен напредък” /е да то не става с магическа пръчка :)/
...продължавам напред, уча се от вас, благодаря ви че сте тук и ми давате стимул!
Мотивацията е в мен, особено когато започвам да усещам, че има резултат от усилията ми, лека полека нещата се случват. С такова желание ставам сутрин рано преди работа и тренирам, да сигурно не съм подбрала най-подходящите упражнения, но дори и така да е аз се чувствам жива. Но ми става болно когато съпругът ми или някой от роднините ми каже “ти си се вманиачила”/не съм вманиачена, просто нещата, които върша ми доставят удоволствие/, “ама ти нищо не ядеш” /ям достатъчно и то от всичко, което ми се яде/... “и к’во храниш се здравословно и с полезни храни - а нямаш особен напредък” /е да то не става с магическа пръчка :)/
...продължавам напред, уча се от вас, благодаря ви че сте тук и ми давате стимул!
Да бе няма напредък. Не знам как си изглеждала преди, но след две бременности ( ако не се лъжа имаш 2 деца) и с такава фигура, да ме извиняват тези които казват че нямаш напредък, ама те слепи ли са. Като знам колко жени след като родят запазват натрупаните килограми и само мрънкат. Изглеждаш супер, имаш мотиваия, чувстваш се добре, това е най важното.
И на мен мъжът ми понякога ми подмята че съм се вманиачила, ама като му припомня колко пъти на седмица играе тенис и гледа футбол и му става ясно,че всеки си има интереси.
Извинявай за отклонението. :)
Продължавай напред :) В интерес на истината ти се възхищавам за това което правиш.
08.12.11
11:49
Аз също съм получавал подобни “окуражителни” мнения... истината е, че никога семейството ми не е споделяло такива. ОК, нека да съм вманиачен орторексик, доброволно лишил се от удоволствията в живота... тези, които ме познават, знаят дали това е вярно (то се вижда и в дневника ми). Има една тънка подробност, обаче - нито един от тези “критици” не е в състояние дори да се доближи до моята физическа кондиция, да не говорим да я поддържа. Никой от тях не се чувства доволен от себе си, никой от тях не се харесва. Затова когато някой “капацитет” около мен си поръча паниран шницел с пържени картофки и 2 питки хляб за обяд (защото “един път се живее, нали разбираш”), аз сядам до него и хапвам кротко една по-едричка пържолка, грах, някаква салатка... и го гледам в очите, защото наистина един път се живее. Само дето аз искам да живея с друго усещане. Щот’ съм проС, вероятно... :) Останалото ти е казала Rali.
Нещата се случват бавно, особено по-хубавите. Keep walking…
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.12.11 11:51.
08.12.11
12:00
Да се включа и аз ;). Ралица, не се познаваме, но и аз съм се сблъсквал с твоя проблем. От малък играя и гледам страшно много футбол, което винаги е било странно за родителите и роднините ми(баща ми гледа само националите и то невинаги)-всички се чудеха откъде ми е тази мания към спорта(не съм го практикувал професионално, но не съм спирал да играя футбол), играех и баскет, не съм спирал и тениса, но по-рядко го практикувам.
Няма по-хубвао от това да правиш нещо за здравето си, което същевременно ти доставя удоволствие ;).
Радвам се да разбера, че не само аз съм “маниачка” :)
Rali - да имам две дечица, преди да забременея бях 48 кила, изглеждах почти така, както и сега, като махнем корема :) харесвах се, не че сега не се харесвам /имам си кусури, които се старая да отсраня :)/ А относно отклонението с примера за мъжът ти - и ние с моя съпруг уж сме си дали свобода, всеки да има лично пространство, но изглежда моята “мания” пречи /явно съм по-голям егоист :) ...въпрос на приоритети - когато има разминаване в тях се получава така/;
Само дето аз искам да живея с друго усещане.
Нещата се случват бавно, особено по-хубавите. Keep walking…
Кольо - Думите ти много точно описват и моите желания, мисли. Продължавам ;)
Toma - благодаря за включването ти, съгласна съм с теб напълно, просто който не е пробвал да тренира и да положи малко усилия за здравето си, той няма как да разбере, чувството след една хубава тренировка, чувството че си жив. Движението е здраве :)
Днес /08.12.2011г./
почивка
6:50ч. - ставане - имах нужда да се наспя;
8:00ч. - протеин - умирах от глад, а закъснявах за работа, протеинчето ми беше най-удобно докато шофирам :)
8:50ч. - закуска - баница с масло и яйца, айрян;
10:10ч. - EVE Woman`s Multi витамини;
13:00ч. - обяд - две резенчета руло Стефани, малко задушени картофи, крем карамел; Omega 3-6-9;
14:45ч. - зелен чай + две пълнозърнести бисквити;
една огромна дупка без храна, но нямаше как огладнях, след като излезнах от офиса и докато стигна до нас то стана:
20:00ч. - вечеря - пилешка супа;
22:40ч. - 1 с.л. извара, 200гр. кисело мляко;
Прочетох дневника ти. Браво за усилията, които полагаш. Изглеждаш много добре, още повече за жена която е раждала. Относно мотивацията.. както по горе се изказаха, нека да идва отвътре и я поддържай жива, мотивацията е основната предпоставка за прогреса. Аз като започнах в началото на годината, повечето ми познати гледаха с насмешка, но напоследък започнаха да ме питат ама какво точно ядеш, ама какво тренираш и т.н. Та горе главата и само напред и само нагоре ;)
08.12.11
23:47
Нед,
то и ние можем да казваме на твоите познати как тренираш и какво ядеш...:)
Благодаря, NeDD преди време и аз прегледах твоя дневник и съм възхитена! Постигнатото от теб е вдъхновяващо.
Мотивацията е като малко пламъче вътре в мен, което не гасне колкото и да се опитват да го захлупят, просто понякога с последни сили го задържам да свети. В такива трудни моменти много ми помага една мисъл - мисълта за усещането след тренировката, незабавно разпалва всичко вътре в мен. Днес благодаря на теб и на всички съфорумци, които се отбихте в моя дневник, и ме подкрепихте духовно, с ваша помощ виждам, че не всичко, което правя е напразно.
Нед,
то и ние можем да казваме на твоите познати как тренираш и какво ядеш...:)
Joy аз съм малко от бавнозагряващите и не разбрах какво имаш предвид (giggle)
Днес /09.12.2011г./
5:55ч. - ставане + Lipo Trim;
6:25ч. - 6:36ч. - тренировка;
6:50ч. - протеин;
7:30ч. - закуска - варено яйце;
11:00ч. - кисело мляко /около 200 гр./+ овес, сурово слънчогледово семе, стафиди и червени боровинки;
13:00ч. - обяд- леща, пиле с ориз, палачинка с шоколад и сметана;
-EVE Woman`s Multi витамини;
14:50ч. - зелен чай /250 мл./;
17:07ч. - 200 гр. кисело мляко, две варени яйца+ Omega 3-6-9;
между двете хранения - парче кашкавал, варено яйце;
21:30ч. - половин happy тортила с доматен сос, едно парче суши;
Тренировка:
4- ти ден от втора седмица - табата с 8 серии - 20/30 сек.
1) загрявка
2) подскоци с разтваряне на ръцете и краката (jumping jacks) - 36 бр.
3) бърпита без лицева опора - 9 бр.
4) изкачване на планина (mountain climbers) - 24 бр.
5) напади със собствено тегло - 12 бр.
6) подскоци с разтваряне на ръцете и краката (jumping jacks) - 37 бр.
7) бърпита без лицева опора - 9 бр.
8) изкачване на планина (mountain climbers) - 24 бр.
9) напади със собствено тегло - 12 бр.
10) разтягане
Тренировката мина добре, мислех следващия път да направя табата 20/10 сек., но не съм готова все още, направо умирам, едвам завърших последните упражнения, дали защото намесих в седмицата и тренировки с дъмбели и вече не правя всеки ден табата. Но предполагам, че така или иначе една истинска табата не би могло да я правиш всеки ден... или се бъркам, но определено къде по присърце са ми тренировките с дъмбели :) ммм!
Мнението беше редактирано от rallito на 09.12.11 22:07.
09.12.11
17:10
Рали,
табатите са много забавни, аз предполагам, че си се преуморила, затова така... За 20/10 просто правиш по-малко кръгове или малко намаляш интензитета, аз също си включвам и по-лесни упражнения- да кажем от йога например...Аз нямам претенции да съм специалистка, само личен опит споделям...:)
Joy, аз точно това си мислех днес сутринта след тренировката, че ако направя 20/10 сек. ще правя по-малко повторения и едва ли ще издържа 8 кръга, смятам че мислиш много правилно, не случайно и аз съм си сложила -jumping jacks и напади, за да мога да си “почина” между останалите кръгове. Определено бърпитата ме изтощават най-много, но не бих ги сменила :) харесвам ги. Постепенно ще задобрея :)
Днес /10.12.2011г./
почивка
7:50ч. - ставане;
8:20ч. - половин happy тортила с доматен сос;
13:50ч. - фреш от грейпфрут и портокал;
14:20ч. - обяд - пилешко долно бутче на скара, малко салата;
- парче суши;
16:00ч. - 200гр. кисело мляко + 1с.л. извара;
- вечеря - спагети болонезе;
- половин парче кекс.
Днес съм изтощена, цял ден ми се вие свят, спах няколко часа преди обяд и нямах апетит... давам си почивка до понеделник.
Мнението беше редактирано от rallito на 11.12.11 22:34.
Днес /11.12.2011г./
7:30ч. - ставане;
8:30ч. - кексче с айрян;
около 13:00ч. - обяд - спагети болонезе; кексче;
18:30ч.-пих Super Cuts 3 с идеята да тренирам след половин час - тренировка нямаше, но все пак се раздвижих;
21:40ч. - вечеря - карначе, салата айсберг с домат, краставица и зехтин; иии последното Кексче :)
Днес се отдадох на “почивка” и размазвация с кексчетата по рецептата на Силвето, получиха се много вкусни още снощи ги подхванах :)
Ааа Рали, защо го пиеш тоя бърнър?! Толкова си фина и нежна (виждали сме се наживо вече, факт!!) Според мен е абсолютно излишно да се занимаваш с добавки от такъв тип. Не съм им фенка.
Ако поради някаква (неразбираема за мен причина) нещо някъде не си харесваш, просто продължавай да спортуваш с удоволствие и резултатите съвсем естествено ще си дойдат (sun)
12.12.11
08:19
Ааа Рали, защо го пиеш тоя бърнър?! ....Не съм им фенка.
@Atom, този бърнер не е нищо сериозно. Основно се състои от Б - витамини, малко Л - карнитин, хром, лецитин - който е източник на холин и инозитол(важни за мозъка, един от най-добрите суплеменмти, който може да се използва). Единствената по-силна добавка е EGGT-to(зелен чай) , който е стандартизиран на едва 12%.
Този бърнър по-скоро бих го пречислила към health supplements.
Мнението беше редактирано от Мила на 12.12.11 08:57.
Ааа Рали, защо го пиеш тоя бърнър?! ...Не съм им фенка.
Atom - аз до сега пиех нещо подобно - Lipo Trim, бях доволна от него, дали е въпрос на внушение или помага за изгарянето на мазнини, нямам идея :) та да речем, че почвам да пия Super Cuts 3 заради плацебо ефекта :) дано няма отрицателен ефект върху бъбреците и черния дроб после хех
Мнението беше редактирано от rallito на 14.12.11 15:26.
Днес /14.12.2011г./
7:30ч. - ставане;
9:00ч. - закуска - пилешко със зелен боб и две филии пълнозърнест хляб;
12:50ч. - 13:40ч. - Тренировка;
- мандарина;
малко се забавих с протеина - 14:29ч. - протеин;
15:10ч. - пилешко със зелен боб и филия пълнозърнест хляб;
Тренировка:
с почивки между сериите от по 30 сек. и между упражненията от по 1 мин.
загрявка
преден клек
4x10 с по 10 кг. дъмбели
мъртва тяга
4x10 с по 10 кг. дъмбели
гребане с дъмбели
4x10 с по 10 кг. дъмбели
раменни преси
4x10 с по 7 кг. дъмбели
трицепс /кик- бек/
4x10 с 3 кг. дъмбел
сгъване на дъмбели за бицепс
4x10 с по 7 кг. дъмбели
корем
1 мин. преден планк
Тренировката мина супер, към края умирах от глад та направих един планк и айде... Атомчето да не ме беше питала за тоя Super Cuts 3 :) сега такова мислене му ударих и не съм го пила от онзи ден, дори днес забравих преди тренировката. Но така или иначе съм си го купила ще изпия опаковката, днес се снимах за да покажа - преди и след :) та така да видим, какво ще излезе накрая :)
14.12.11
16:33
Днес /14.12.2011г./
Атомчето да не ме беше питала за тоя Super Cuts 3 :) сега такова мислене му ударих и не съм го пила от онзи ден, дори днес забравих преди тренировката.
Интересно ми е върху какво си мислила, какви са ти притесненията ? Този бърнер е липотропен, само билки и витамини, с изключение на зеления чай, и количествата са мноого малки.
Мислих за това ... дали ще успея да пия достатъчно вода покрай него /тъй като аз едва изпивам 1л. на ден/ и по този начин дали няма да си навредя вместо да си помгна :) - отговорих си че ще си поставя за цел да пия повече вода и готово :)
...замислих се и дали само с тренировки бих постигнала целите си - да най-вероятно бих ги постигнала, но пък с негова помощ би станало малко по-лесно може би;
... до колко биха били трайни резултатите след това /макар че това по-скоро зависи от хранителния режим/ трябва ли да правя почивка, когато изпия тази опаковка и преди да започна нова?
... дали не е било по-добре да избера вместо липотропен фетбърнър, термогенен? Мисля че съм избрала нещо по-леко в сравнение с термогенните... знам ли и аз :)
Такива неща ми се въртяха в главата, но в крайна сметка реших да го пия.
14.12.11
18:16
Мислих за това ... дали ще успея да пия достатъчно вода покрай него /тъй като аз едва изпивам 1л. на ден/ и по този начин дали няма да си навредя вместо да си помгна :) - отговорих си че ще си поставя за цел да пия повече вода и готово :)
...замислих се и дали само с тренировки бих постигнала целите си - да най-вероятно бих ги постигнала, но пък с негова помощ би станало малко по-лесно може би;
... до колко биха били трайни резултатите след това /макар че това по-скоро зависи от хранителния режим/ трябва ли да правя почивка, когато изпия тази опаковка и преди да започна нова?
... дали не е било по-добре да избера вместо липотропен фетбърнър, термогенен? Мисля че съм избрала нещо по-леко в сравнение с термогенните... знам ли и аз :)
Такива неща ми се въртяха в главата, но в крайна сметка реших да го пия.
- за водата си права и да пиеш бърнер и да не пиеш водата повече трябва да бъде
- винаги би могла да постигнеш резултати и без стимуланти
- тук си си отговорила на въпроса, трайността на резултатите най-вече зависи от хранене и тренировки, бърнера би допринесъл за по-лесното им постигане. Попринцип се прави почивка между бърнерите.
- попринцип термогенните бърнери показват по-добри резултати, но тук зависи и от човека, който ще го пие - до каква степен е чувствителен към термогенни съставки
- И все пак, смятам, че си взела добро решение, ако не друго, то поне в него има много добри health съставки.
Според мен, единствените добавки, които ти трябват, са рибено масло и евентуално витамини. Това е. Просто трябва да вдигнеш активното тегло. Давай, на прав път си :)
Мнението беше редактирано от Витан на 14.12.11 19:18.
Днес /15.12.2011г./
почивка
7:00ч. - ставане;
7:15ч. - 3-4 с.л. кисело мляко;
около 11:00ч. - тост с кашкавал и филе;
13:25ч. - да си дойдем на думата :) обяд - 3 кюфтета от мляно месо, салата от домат, краставица и зелена чушка; Super Cuts 3 + 250 мл. вода;
около 15:30ч. - парче натурален шоколад 85% и две пълнозърнести филии с масло и сирене;
20:00ч. - вечеря - на рожден ден - всичко започна добре :) с овчарска салата /нахраних се само с нея/, пилешка пържола на скара и краставица за гарнитура /тук се напънах и изядох половината порция/, и вече освинването :) палачинка с шоколад и сметанаааа... за къв да ме пита човек, като можех да си остана само със салатата, пих и половин чаша червено вино, 250 мл. вода.
...днес голям глад за сладко - или по скоро всичко е само в главата ми...
Сутринта трябваше да изляза на бързо и нямах време за закуска, когато се освободих пък нямаше какво друго да хапна освен тост, но обяда си беше супер с истинска кайма ммм вкусноо.
Мнението беше редактирано от rallito на 15.12.11 23:38.
Днес /16.12.2011г./
закуска- 3 варени яйца; + Super Cuts 3
обяд - 3 кюфтета от мляно месо;
следобяд - 2 филии пълнозърнест хляб с масло и сирене;
междинно похапване - 1 кюфте от мляно месо
вечеря- 2 кюфтета от мляно месо, салата с краставица, домат и зелена чушка;
втора вечеря - кисело мляко с шепа суров шам фъстък, сурови - сусам, слънчогледово семе;
И днес почивам. Пуснах темичка във форума с примерна програма, която мисля да следвам, изглежда все още никой не я е видял, защото няма отзиви. Прикачвам малко снимки, тъй като от няколко дни пия Super Cuts 3 /все още не много стриктно, но ще се поправя/ та да има база за сравнение след около месец :)
Днес /18.12.2011г./
7:30ч. ставане;
9:20ч. - Super Cuts 3 + 250мл. вода;
9:57ч. - Тренировка /около 30-40мин./
10:55ч. - протеин;
11:50ч. - закуска - 2 варени яйца, 2 пълнозърнести филии с масло и сирене, половин краставица, няколко парчета луканка + Omega 3-6-9; 250 мл.вода
14:35ч. - обяд - свинско с кисело зеле /порцията беше малка/;
междинна закуска - 200гр. кисело мляко + сурови: бадеми, слънчогледово семе, сусам
20:00ч. - вечеря - остатъка от киселото зеле и три кюфтета от мляно месо, салата айсберг с краставици и царевица, малко червено вино;
EVE Woman`s Multi витамини+ 250мл. вода;
23:35ч. - варено яйце, сирене, 250мл. вода;
Тренировка
загрявка
напади
с по 7кг. дъмбели 20; 18; 16 повторения за всеки крак;
jumping jacks
2 мин. /това трябваше да се води кардио :) но на втората мин. окапах/;
магарешко яздене
с 15 кг. /за тежест - голямата щерка :)/ 20; 20; 15;
коремни преси с извивки
15 вляво и 15 вдясно
извивки в страни с дъмбели /за коси коремни мускули/
3 x 20 с 7 кг. без почивки;
crunches
20 - умората си каза думата
L-sit
едва 30 сек.
преден планк
45 сек.
Тренировката мина добре до като не стигнах до корема :)
Натоварих се идеално с нападите;
Двуминутното ми кардио :) май трябваше да измисля нещо друго... дали не би било добре да го махна от този ден и да правя табата в някой от почивните дни?
При магарешкото яздене на последните повдигания при всяка серия усещах как ми горят задните бедрени мускули и прасците :) размазах се;
Коремни преси с извивки - не го правя достатъчно изчистено, предпочитам да не го правя;
Извивки в страни с дъмбели- много добро :) другия път с по-голяма тежест;
crunches - умора, пък и исках да проверя до колко мога да правя:
L-sit - правих го с два стола, подпрях се с длани на седалките. Пробвах с изправени крака но не съм толкова силна :) за това импровизирах с присвити в коленете и въпреки това не издържах повече от 30 сек. след 30сек. почивка пробвах пак, но усетих прекалено натоварване в китките, проблема като цяло е в това, че китките не издържат на натоварването... но няма да се откажа от това упражнение.
Планк направих, тъй като не бях доволна от останалите наченки на упражнения за корем, само че се бях поизморила и ... колкото толкова.
Мнението беше редактирано от rallito на 18.12.11 23:47.
Рали,
възхищавам ти се на прогреса, браво !!!
Надявам се, когато отново започна да тренирам с нормални тежести и аз да мога да се похваля със същото.
Имам питане - решаващи ли са добавките според теб за постигане на тези резултати?
Защото аз преди когато тренирах редовно и се хранех правилно, не съм взимала никакви добавки и имах сравнително добра визия, но без видими мускули, както е при теб.
Сега, когато започвам отново, почти от нулата, искам да знам дали липсата на желания резултат е била поради неизползването на добавки и какво да променя.
Днес /25.12.2011г./
около 10ч. закуска - парче щрудел, айрян, две чушки с ориз;
14:00ч. - тренировка;
14:55ч. - протеин;
16:45ч. - боб на фурна;
21:00ч. - вечеря - задушен свински врат със зеленчуци.
Тренировка
с почивки между сериите от по 30 сек. и между упражненията от по 1 мин.
загрявка
проба за Frog Stand - няколко размазваници по земята :) след което - 2 сек., 3 сек.;
мъртва тяга
4x10 с по 12.5 кг. дъмбели
едностранно гребане с дъмбел
3x10 с 10 кг. дъмбел
повдигане на дъмбели встрани при наклон напред
2x8 с по 5 кг. дъмбел - нещо усетих, че не го правя правилно и прекратих
кик бек
3x10 с 5 кг. дъмбел
кофички на стол
3x8
пак опит за Frog Stand - този път успях цели 5 сек. да се задържа неподвижно юпиии :)
разтягане
Дядо Коледа :) ми донесе още тежести /2x2,5 и 2x1,25/ и стойки за лицеви опори :)
Мнението беше редактирано от rallito на 27.12.11 11:39.
Рали,
възхищавам ти се на прогреса, браво !!!
Надявам се, когато отново започна да тренирам с нормални тежести и аз да мога да се похваля със същото.Имам питане - решаващи ли са добавките според теб за постигане на тези резултати?
Защото аз преди когато тренирах редовно и се хранех правилно, не съм взимала никакви добавки и имах сравнително добра визия, но без видими мускули, както е при теб.
Сега, когато започвам отново, почти от нулата, искам да знам дали липсата на желания резултат е била поради неизползването на добавки и какво да променя.
Здравей,
аз не мисля, че при мен има кой знае какви видими мускули :) колкото и да ми се иска да е така, благодаря за милите думи. Относно питането ти - аз също преди тренирах без да пия добавки, но това не пречеше да имам видими мускули /само че всичко се случваше бавно и постепенно/, след двете раждания обаче понатрупах мазнинки и сега с помощта на добавки се опитвам да стигна поне предишното ниво на което бях. Мисля че и без добавки можеш да постигнеш желаните от теб резултати, с добавките ще улесниш постигането им, но най-важни са храната и постоянството в тренировките. Може би е добре да се обърнеш към по-опитните от мен :) пример - Инис, Катя Кънчева, Марина Декова и т.н. прегледай женските дневници :) успех!
Днес /28.12.2011г./
успах се днес заради смотания си телефон, добре че био часовника работи /ама с половин час закъснение :)/
9:00ч. закуска - 200гр. кисело мляко и шепа сурово кашу;
12:30ч. обяд - пилешка пържола от бут, салата зеле и моркови /малко бяха прекалили с овкусяването/;
16:00ч. следобедна закуска - 100гр. кисело мляко шепа сурово кашу;
около 17:00ч. - две бисквити бел вита;
около 19:00ч. - Super Cuts 3;
19:30ч. Тренировка;
21:00ч. вечеря - &%$#@! очаквах да хапна пържоли ама се наложи да ям сандвичи с луканка и кашкавал, айрян, малко парче еклерова торта /вчера голямата ми дъщеричка стана на 4 години и имаше остатъци торта :)/
Тренировка
избутване на дъмбели от наклонен лег
3x10 с по 5 кг. дъмбели /лигавщина/
повдигане на ръце встрани
3x10 с по 5 кг. дъмбели
хибридни Арнолд преси
12,10,10,8 с по 5 кг. дъмбели
бицепсово сгъване с дъмбели
3x12 с с по 7 кг. дъмбели
...по план трябваше и индийски лицеви опори за пръв път пробвах да ги правя :) плачебен резултат 3 с не особено чисто изпълнение, пробвах нормални лицеви, нещо съм много зле днес не се справих с лицевите и това си е /от както гледах как се правят правилно не мога и 5 да направя/ разочарована от себе си пробвах L-sit, Frog Stand…зле чак ме е яд на мене си :)
... сега се сетих, че Тихомир ме посъветва да разменя местата на хибридни арнолд преси
<->
вдигане на дъмбели встрани...но така или иначе днешната тренировка беше слаба, само за бицепса съм доволна.
Днес /29.12.2011г./
6:30ч. - ставане;
8:00ч. - протеин;
9:00ч. - баница с масло и сирене, айрян + super cuts 3;
14:00ч. - половината от голям гирос с пиле + омега 3-6-9;
16:00ч. - остатъка от гироса с пиле;
19:30ч. - super cuts 3;
20:40ч. - 21:15ч. - тренировка;
21:25ч. - протеин;
Тренировка
клек с дъмбели
3x10 с по 7кг. дъмбели;
напади с дъмбели
2x8 1x6 за всеки крак с по 7кг. дъмбели;
хиперекстензии
4x25
задна опора
3x60 сек.
crunches
3x25
вакуумки
5 ...нещо изключих че трябва да направя няколко серии :) от 5-10 повторения
разтягане
...доста съм гладна и това ми пречеше да се съсредоточа особено при нападите и накрая при вакуумките незнам защо реших, че трябва да са само 5 :) иначе добре се натоварих краката ще ми се пръснат, за хиперекстензиите си пригодих облегалката на един от фотьойлите в къщи и за опора на краката използвах стена :) а задната опора за пръв път я правя и много ми допадна, другия път ще пробвам вариант 2.
Мнението беше редактирано от rallito на 29.12.11 21:39.
Рали малко градивна критика - на снимките ми изглеждаш много слабичка. Не знам какво още искаш да чистиш. По скоро поекспериментирай малко с храната, намери си калорийния баланс при които държиш постоянно тегло и тренирай тежко да качиш малко мускули. Иначе изглеждаш много добре
NeDD :) приемам критиките ти, само че аз в момента се храня така, че поддържам теглото си /е нормално то си варира с 1 кг. през различните дни/ но съм закрепила едно 50 кг. Целта ми е да запазя тези килограми и да увелича мускулната маса, за сметка на мазнините по бедрата и корема. Промених както сигурно си забелязал старите тренировки с нови, не се щадя и вдигам такива тежести, с които мога да направя максимум 10 -12 повторения /като изключим упражненията за гърдите/... мисля че имам напредък, ръцете започнаха да се оформят, все по-ясно виждам трицепса, рамената и бицепса :) при стягане на корема вече се очертават косите коремни мускули и горните два реда плочки... макар че ми се струва, че имам още доста работа по корема слабичка ми е коремната стена /и хич не ми харесва в отпуснато състояние :) май имам и повечко кожа/
Да да видях, че си променила тренировките, което е добре.... но тъй като по-горе си споменала, че пиеш някакъв бърнър за това се учудих.
Ми така и така съм го купила тоя бърнър ще изпия опаковката :) или предлагаш нещо друго?
Ами в случая целта ти е покачване на мускули, а този бърнър има смисъл да се пие когато си в период на калориен дефицит и ще чистиш. Сега просто ще го изпиеш и толкова. Ако не му изтича срока на годност си го запази да речем за преди лятото, когато евентуално може да искаш да изчистих килограм два мазнинки и ще си се концентрирала основно в тази насока.