моля за вашите мнения и препоръки

SP

27.02.05
22:08

Привет на всички

Сьс следната тема , ще се опитам максимално  точно ,доколкото мога да  ви обясня  какво искам да  постигна  и как  мисля да  започна  .

Така като за начало  ще си дам габаритите  :lol:

Височина : 177 см
Тегло :    91 кг
Години :    18

Чрез програмата ,която ще напиша след малко искам  да постигна  намаляване на  теглото  ми , тьй като  се чувствам  малко  по-дебел от колкото бих желал да бьда  и едновременно да повиша  моята сила , тьй като за тези килограми ( 91 кг )  максималното  което вдигнах от лежанка  е 8 повторения с 45 кг  :(  доста  слабо знам .

Та искам да ви попитам изобщо вьзможна ли е такава програма която  хем да сваляш излишните мазнини , хем да качваш сила .

аз си избрах следната програма  благодарение на прекрасният  ви сайт.

избрах 3 дневният режим .

понеделник :
1-во: Гьрди
-щанга от лег - 3 серии х 8повторения
-Изтласкване на думбели от    лег,полулег,обратенлег    на  всяко  по 2 серии по 8 повторения   
-Кросовьр 3 серии х 10 повторения
2-ро бицепс
-Згьване с крива щанга от стоеж 3 х 10 повторения
-концентрично сгьване  3 х 10 повторения
-скотово згьване с дьбели 3 х 10 повторения
3-то  корем
-коремни преси  3 серии х  колкото мога повторения за6тото  след  15-тото някьде ме заболява крьста  явно не  ги прявя правилно за да ме боли  :( 
- повдигане на крака от вис  3 серии х 10

Вторник : ще се старая  да тичам  сутрин на гладно с бавно темпо  около 30 мин  това  мисля да ми е кардио тренировката

Сряда:
1-во Грьб
-придьрпжане на хоризонтален скрипец 3 х 10 повторения
-придьрпжане на  вертикален скрипец зад врат 3 х 10 повторения
-грьбни преси  3 х 10 с тях искам да заздравя малко креста ми  ,ако естествено те служат за това
2-ро  Трицепс
-изтласкване на щанга от лег с тесен хват 3 х 10
-френско разгьване  сьс EZ щанга  3 х 10
-разгьване на скрипец 3 х 10

Четвьртьк:тичам  сутрин на гладно с бавно темпо  около 30 мин  .

Петьк:
1-во  Рамо
-Раменна преса 3 х 10
-разтваряне в страни с дьмбели 3 х 10
-трапецовидно пождигане на рамене с дьмбели 2 х 12
2-ро крака
-бедрено згьване  3 х 10
-бедрено разгьване 3 х 10
3-то  корем
-  коремни преси  3 серии х  колкото мога
-  повдигане на крака от вис  3 серии х 12

Сьбота и Неделя  ритам  почти винаги ,така че може да се включи като кардио тренировка предполагам .

Така това е програмата ми за тренировки  предполагам че след вашите мнения ще  е редактирам .

От прочетеното  до този момент  вьв форума  ми стана ясно че ми трябжа и добьр хранителен режим  иначе няма да мога да сваля килца . Та аз се спрях на Ниско въглехидратен хранителен режим (НВД) ,тьи като видях ,че пише  че той е най-популярния режим за понижаване на тегло в спорта. очаквам и вашите сьвети  ,заштото  ж областта на храненето ми е пьлна мьгла .

Та това е момчета моята програма за понижаване  на тегло и повишаване на силата (ако изобщо може да има  такова нещо )

Очаквам  вашите мнения ,тьй като знам че правилното начало е важно.

GA

27.02.05
23:51

Бате всичко което си написал е мн хубаво,няма спор(написано е все пак в сайта).Единственото което бих ти препоръчал е да си супер редовен и да правиш упражненията в суперсерии,т.е да не си почиваш м/у сериите (наи мн 30 сек но те отиват за смяната на уредите).Гарантирам ти че след 2 мес силата ти ще е нарастнала значително и ще се чувстваш мн по добре от сега./

AC

28.02.05
09:43

Приятелю, 45кг наистина са малко- всъщност- началото. От тях по малко едва ли можеш да паднеш, затова моят съвет е в началото да комбинираш НВД-то с интензивни тренировки с по-лека работна тежест за да свалиш някой друг кг. Тренирай с по повече повторения и по-малко почивки, не знам дали за начинаещ суперсериите са подходящи, според мен много ще се задъхваш.

Айде успех! След 5 месеца 80кг тегло и 80лег поне!  :wink:

WO

28.02.05
09:55

поздравявам те за желанието ти и се надявам да си постоянен и отдаден в залата и извън нея :) колкото до програмата-смятам, че е много добра и имам само 2 предложения:
1.увеличи повторенията с 2 навсякъде(ако си написал3х8, правиш 10, ако си написал х10, правиш 12 и така...) и намали работната тежест
2.прибави към тренировката 10мин. интензивно кардио накрая(под интензивно се разбира да поддържаш висока скорост при малко съпротивление)
мисля, че така ще стане по-добре...
а, и още нещо - почивките трябва да са под минута
успех!
п.с. а за силата не се притеснявай, по-големите килограми ще дойдат сами след време :wink:

SP

28.02.05
14:00

Благодая за сьветите момчета .

JI

28.02.05
14:43

човека иска сила и да сваля а с тея 12 повторения най много да си повиши издражливостта аз препоръчвам да редуваш тренировките една силова една с по 12 повторения с малка тежест . Силовата да ти е максималната тежест на  1,2 повторения . Махни супер сериите те са за напреднали много напреднали :) . Хранитрелния режим да е  НвД но гледай да има и достатъчно прости въглехидрати за да ти се забързва метаболизма тоест плодове и месо :) . Тея два дена футбол не ми ги слагай :)) за да сваляш както искаш прави през трен 25 мин на колелото след тренировката . Запази футбола .Успех!!! :)

FI

28.02.05
15:49

абе пич я си тренираи така
понеделник гарди+ корем
вторник крака
сряда рамена
четвътък гръб
петик раце
обаче ще правиш повече повторения от 6- 15 повторения
тренирай така 1 2 седмици и ако ти харесва програмата като се позатопли стане време за мускули почни да правиш кардио(бягай) по 15-30 мин. 4 пати в седмицата ама винаги след тренеровка
послушай ме и няма да згрешиш

SP

01.03.05
20:33

момчета само да ви питам  щото гледам  ,че след тренировка почти всеки пие протеин , та кажете  какви да  пия  , че тоя на бара кадето му плашташ е един тюфлек  нищо неможа да ми обясни .

01.03.05
23:42

Не става да сваляш и да качваш сила това е ИДЕАЛ

SP

02.03.05
07:59

един приятел ми каза сьщото  и ме посьветва  пьрво да  тренирам за сила  и мускули  около 6 месеца и чак след това да тренирам за  изчистване на  мазнините и  сваляне на килограми така по добре ли ще  е ???

03.03.05
23:33

[quote author=“Spawn”]един приятел ми каза сьщото  и ме посьветва  пьрво да  тренирам за сила  и мускули  около 6 месеца и чак след това да тренирам за  изчистване на  мазнините и  сваляне на килограми така по добре ли ще  е ???

Определено

SP

07.03.05
23:28

мерси много за сьвета

08.03.05
08:01

съгласен съм. основния принцип доколкото ми е ясно е да качиш мускулна маса, която после с упражнения за издръжливост да оформиш. за сила прочети статията “по пътя на силата”, има я на раздел “статии”. това което правя аз (за сила) за всяко упражнение е : 1 серия с леки тежести (с лоста ако дигам с щанга) - плавно, 10 повторения с 1-2 секунди задържане в изходно положение, после 3 серии със същинската тежест по 6 повторения - плавно, със задържане 1-2 секунди в изпънато положение.
за протеина - пии суроватъчен. виж му протеиновото съдържание и сметни колко гр., от препарата се явяват 30-40 грама чист протеин. пии 10-15 грама чист протеин сутрин на гладно, 10-15 45 минути преди тренировка, веднага след тренировка към 50 гр. глюкоза (определи чисто съдържание от препарата по същия начин) и 10-20 минути след глюкозата 30-40 грама чист суроватъчен протеин. успех :)

SP

08.03.05
18:14

d1sc0_c1t1z3n благодаря приятел  само  дето тряя да вида кокло струват тез  протеини че  все още сьм ученик нямам си мой личен доход ,та тряя да  вида кфи пари са .

08.03.05
19:42

объркал съм се, по 5 повторения правя, не 6, така пише и в статията. суроватъчния е към 16лв половин килограм на нутрим, на биогейм е по 300гр, 8 кинта някъде, нутрим казват по-добър бил, но пък съм чувал че който и продукт да е (дали амино, креатин или протеин) никой не може да каже на коя фирма аналога ще ти влияе най-добре, принципно и в упражнения и добавки трябва да експериментираш, но само ако си решил да се занимаваш сериозно, щото доста време и усилия коства ;). нутрим и биогейм са най-достъпни като цена/качество JC виж, те май са с близки цени

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1