01.03.05
11:25
Значи пичове имам проблем, който и други хора имат , долната част на тялото ми е генетично по-развита, в сравнение с торса . Тренирам от години и съм качил доста маса и в торса , но все пак генетиката си е генетика и краката продължават да са ми по-големи отколкото желая .
Значи аз тренирам в тридневен сплит за торс през ден -
1. гръб и трицепс
2. рамене
3. гърди и бицепс
Значи започвам всяка тренировка със 4 серии по 25 клякания само с лоста , защото съм чувал че това стимулира производството на тестостерон и спомага за растежа .
В дните между анаеробните тренировки започвам пак с клякания , като правя 4 серии и между тях вмъквам pullover. Въпроса е че завършвам тренировките си за гръб и гърди също с pullover i се чудя дали не прекалявам с това упражнение. Това което съм чувал обаче е че то е повече дихателно и деиства за удължаване на междуребрените връзки или нещо такова .
Освен това в дните си за кардио винаги започвам с крака като ги изтощавам с магарешко ритане , сгъване за задно бедро , квадрицепс , и прасец и споменатите в началото клякания . Накрая завършвам с тичане или въртене на велометъра . Тъй като краката ми са големи, почти никога не стигам да проумора въпреки че упражненията са ми с почти най-леките тежести , и с по 50-60 повторения , като изключим тези за прасец.
Иначе в дните си за торс , тренирам за маса - няма да изброявам упражненията но правя предимно базови и със свобнодни тежести в пирамиди между 8 и 12 повторения .
Не пропускам набиранията за гръб и раменните преси и разтварянето с дъмбели за рамо и кофичките за долна част на гърди .
Тялото ми изглежда много странно , гърба ми е доста по-широк от талията , но в таза и краката пак ми се разширява . Та въпроса ми е да ми дадете съвети дали правя нещо неправилно или прекалено в програмата си и ако има хора , които са имали същия проблем , да ми кажат как са се справили .
01.03.05
12:22
Пич и мойте крака са генетично много по-големи от торса, затова просто ги правя колкото да ги поддържам... :)
Ами чувал съм, че размера на даден мускул може да се намали сериозно чрез системно претрениране...ама нито знам дали това е приложимо за простосмъртни (да се чете - непрофита), нито мога да кажа някакви подробности за този метод. Знам само че при него идеята е ад се изгорят мускулите там, където са в повече от желаното, за да се комбинира с растежа на изоставащите...
Ако ви се опитва - съберете информация и опитайте :lol: